Jó szívvel azt a tanácsot adom, hogy ha mézzel esik jól, idd mézzel!
Magam is szoktam mézes teát inni a téli időszakban. Bár ennek fogyasztását nem tekintem ,,teázásnak'', számomra ebben kimondottan a méz a lényeg. Úgy is mondhatnám, hogy ilyenkor igazából a mézet iszom teával! :-)
Hogyan öli meg a teát: ez alatt a következőket értem.
(Jómagam túlnyomórészt assam, keemun és darjeeling teákat iszom, a leírtak tehát az ezekkel szerzett tapasztalataimat tükrözik.)
Elkészítem a teát, hozzáadok egy kevés cukrot (_szerintem_ ezekhez a fajtákhoz kell, legalábbis én így érzem a legjobban az aromájukat). A számhoz emelem a csészét, szippantok a gőzből, piciket kortyolok. Ezeknek a teáknak csodálatos illata és íze van. Amint azonban mézet teszek bele, ezekből szinte nem érzek semmit. Persze ettől a mézes tea még egy jó ital, és van élvezeti értéke (magam is fogyasztom, ahogy fentebb írtam), de számomra ez már nem ugyanaz az ital. Általában kommerszebb teát is használok fel hozzá, hiszen a végeredményben a tea úgysem lesz domináns.