( Oscon | 2015. 10. 29., cs – 08:30 )

Ezek szerint a német sem elég jó mindenkinek. Lásd. topiknyitó. Ezekről van itt szó. Ezek nem kellenek sehova sem. Arról a kedves bevándorló "keveset" beszélt, hogy mihez ért. Mivel tervezte volna megkeresni a kenyerét Németországban. Szakképesítés nélkül pedig a világ bármelyik országában robotolni fog éhbérért.

Szerintem nem kellene általánosítani, vannak közöttük nyelveket beszélő, szakképzettek is. Nem mind képzettség nélküli "segélyvadász". Biztosan van ilyen is, én ezt nem vitatom, és ezeket kiszedegetni jól mutat a kormánypárti sajtóban.

De messze nem mindegyik tartozik ebbe a kategóriába.

Nagy tömegben jöttek, van ilyen is, olyan is. Ők sem mind egyformák.

De ha pl. Magyarországon hiány van orvosból , és már úgy is erre jöttek, lehet hogy ki lehetett volna szelektálni a menekülthullámból a hogy is fogalmazzak, hogy egy fideszes is megértse hmm. "nemzetgazdaságilag hasznos" személyeket. Pl. a menekültügyi regisztráció során, (ha elvégezték volna).

A többit meg nyugodtan továbbengedni Németország felé, ha már ennyire nem sikerült összeurópai megoldást találni.

Szar ez a világ, de az osztályharc megvívása az iskolapadban kezdődik.

Amíg az iskolát le nem bombázzák/szét nem lövik, és menekülésre nem kényszerítenek.

Azt a verziót nem mondom, hogy az iskolapadból kivesznek mert a képzés nem indul, mert az önkormányzat hanyag kezeléssel elszórta a pénzt egy piramisjátékra és a képzést törölték, aztán mire hazaérsz jön egy levél a végrehajtótól, mert ez nem tartozik a háborús / nem háborús témához.

Az osztályharc megvívása a születés pillanatában a származási országban és a családi háttérrel kezdődik. Van aki versenyelőnyből, van aki versenyhátrányból indul.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.