( ironcat | 2015. 01. 06., k – 12:00 )

A bejelentésből és a videóból nem sok minden derül ki. Talán csak annyi, hogy miért jobb (inkább másabb) a bluetooth-nál:
„Google Cast is designed to give you more freedom while listening to music. Once you’ve picked a song to cast, you can continue using your phone to take a phone call, play a game, send a text, and even leave the room, all without interrupting what’s playing on the speakers or draining your phone’s battery.”

Tehát valami WiFi-s cucc, ami a támogatott alkalmazástól megkapja a lejátszási linket, és nem a vezérlő eszköz streameli a zenét. Azaz, ha az alkalmazás nem támogatja, akkor nem is használhatók a hangfalak?

- Lehet-e több hangfal közül kiválasztani a lejátszó eszközt? Esetleg csak a bluetooth-hoz hasonló párosítás után használható másik hangfal?
- Az egyik eszközről indított zenét lehet-e a másik eszközről kezelni? Konkrétan: hangerő állítás, megállítás, újraindítás lehetősége.

Jelenleg egy mpd szervert használok egy vezetékes, és egy bluetooth hangfallal, de az eddigi információk nem tudtak meggyőzni arról, hogy mindenképpen váltani kellene. Külön tetszik, hogy bejövő hívás esetén a telefonon levő mpd kliens leállítja a zenét, és a hívás végén visszakapcsolja. De ez egy kikapcsolható lehetőség. Ezzel szemben a Google Castnál előnyként említik, hogy zenehallgatás közben is lehet telefonálni.

Sejtem, hogy a célközönség a felhasználók azon (széles) rétege, akik még nem is hallottak az mpd-ről. Bár a bluetoothról már többen hallottak, így nem ártott volna ecsetelni, hogy miért jobb az új módi.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-