( zZsOlTi | 2014. 09. 14., v – 22:05 )

"En akkor vennem be, hogyha gyarilag lenne a Google+-nak alternativaja (owncloud pl.)."

Azt ne várd el egy gyártótól sem, hogy gyárilag ne a saját szolgáltatását próbálja tolni. Ha viszont nem gyárilag nézzük, akkor bizony van alternatíva. Nem kötelező a G+ használata még a google stock droidon sem. Szvsz gyárilag be sincs kapcsolva az automatikus G+ fotó szinkron. A play tele van alternatív fotó galéria alkalmazásokkal. Az adatidat, fotóidat lementheted bármikor pc-re (mtp-vel is) a belső tárhelyről. Cloud vagy direkt fotó tárhely alkalmazások is vannak dögivel (dropbox, copy, flickr stb). Owncloudot is használhatsz.

Az SD kártyával a legnagyobb -nem technikai- probléma, hogy az 1 bites usereknek macerás. A legjobb példa: a feleségem a kezembe nyomta nemrég a telefonját, hogy betelt és nem tud fotózni (alsó középkategóriás telefon, 4GB a belső tárhelye). Közben ott van neki a telóban szinte üresen a 32GB-os SD. De nem fog nekiállni egy file kezelővel vacakolni, hogy most akkor mi hol van a filerendszerben(az vajon mi?), és hogy hova másolgasson. Sőt, a kamera beállításait sem fogja áttúrni.
Vagy mentsen eleve 2 helyre a kamera? Vagy kérdezze meg az 1 bites usert, hogy hova mentsen? Ha már felmerül, hogy hova mentsen valamit, vagy a "hova is mentettem" kérdés, az már rég rossz. Egyszerűbb belőni a dropbox, copy.com, g+ szinkront, aztán kész.
De biztos láttál már olyan desktop rendszert is -mondjuk windows- amiben hiába volt gondosan bekészítve a "D" meghajtó, a juzer akkor is a default Documents könyvtárába mentett ömlesztve mindent. Mert azt dobja be a save dialog, ami ezen túl van az meg már bonyolult.

Szerintem nem baj, ha nincs SD, csak legyen elég nagy a belső tárhely [i](32GB alatt -de legközelebb már inkább 64GBnál húzom meg- nem vennék telefont, pont a videózás miatt, amit említettél).