( nevergone | 2014. 04. 12., szo – 13:55 )

„házasság fogalma közmegegyezés”

Nagyon jó, mert így nincs köze a valláshoz, nemzőképességhez, nemiséghez. A közmegegyezés a mai világban is módosítható, ha a köz meg akar egyezni és ha belátja, hogy a másoknak adott jogok nem feltétlenül csorbítják az ő jogait és lehetőségeit. Vagyis ő nem lesz kevesebb attól, hogy más több lesz.

„Az meg legyen a te problémád, hogy mit gondolsz a vallásról, a hitről. Egyrészt az ateizmus is egy hit, csak egy másik. Másrészt engedtessék meg, hogy aki nem ateista, másként gondolkodjék, mint te. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy nem vagyok meggyőződve arról, hogy minden ateista azt szeretné, hogy házasodhassanak a homoszexuálisok.”

Nem vagyok meggyőződve arról, hogy minden vallásos azt szeretné, hogy ne házasodhassanak a homoszexuálisok.

De tudod mit, megadom neked az igazságot. Házasságot csak fogamzóképes keresztény vallásos emberek köthessenek egymással és soha ne bonthassák fel. Keresztény vallásos embereknek pedig csak azokat nevezzük, akik folyamatosan, egész életükben az Ószövetség törvényei és Krisztus tanításai szerint élnek. A többieket viszont szigorúan zárjuk ki a keresztény vallásos emberek köréből és ezzel együtt a házasság intézményéből és az örökbefogadásból is.

„a társadalom azon igénye fejeződik ki, hogy azokat illessenek meg bizonyos jogok, akik különnemű párként elköteleződnek egymás iránt, felelősséget vállalnak egymásért, ugyan nem ígérik meg, de hagyomány és ösztönös okokból jó eséllyel újratermelik a társadalmat gyermekáldás által, ami a homoszexuális párok esetében eleve nem lehetséges”

Nem emlékszem, hogy lett volna ilyen valós, széleskörű igényfelmérés. Arról pedig ne feledkezzünk meg, hogy a meddő párak sem képesek újratermelni a társadalmat gyermekáldás által. Most kötelezzük őket válásra, vagy ráér holnap is?

„Éppen úgy, mint ahogyan én sem szeretném, ha alanyi jogon osztogatnák a diplomákat. Azért nem, mert a diplomámért én tanultam, küzdöttem, értek valamihez, amit igazoltam is a vizsgák, szigorlatok, az államvizsga és a védés alkalmával, s nem szeretném, ha olyanoknak ugyanígy elismert végzettsége legyen, akik ostobaságot állítanak a szakmámon belü dolgokról, s ezzel közvetve engem, a végzettségemet degradálnák.”

„A házasság egy megkülönböztetett státusz, mint ahogyan doktori címet sem osztanak a Blaha Lujza téri aluljáróban.”

Már többször rámutattak, hogy az oktatásos hasonlatod nem állja meg a helyét, kérlek keress mást. A megkülönböztetett státusz pedig „közmegegyezés kérdése”, lásd fent.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)