( atomjani | 2013. 11. 27., sze – 18:00 )

Az eloszlást is lehet szabályozni. Nem pénzről beszélek, hanem például kajáról. Először olyan ételek lehetnek, amelyek az emberi beavatkozás nélkül a lehető legkisebb energiával a legtöbbet lehet készíteni a megfelelő növények és állatok kiválasztásával a megfelelő termelési és tenyésztési módszerekkel. Aztán közben megy a kísérlet, hogy minél választékosabb ételt lehessen készíteni. Mennyiségre több adag lenne:kicsi, átlagos, bőséges, hogy mindenki annyit kérhet, amennyi neki elég. Lehetnek feltételek is külön, így nem kell mindenkinek csípősen enni a kaját, hanem mondjuk csak az, aki így szereti.
Azért bővülnének mindig a lehetőségek, mert pl ha én azt mondom, hogy legyen paprika is(mert szeretem vagy másoknak akarok jót), amit a többihez képest kevésbé éri meg előállítani, akkor teszem a következőt. Utána járok, hogy melyik paprika fajtát és hogyan éri megtermeszteni, feldolgozni, tárolni úgy, hogy bekerülhessen a kaja fűszereihez.
Vagy ott van a só, cukor is. A cukort több növényből is elő lehet állítani, több előállítási lehetősége is lehet.
Inkább gondolkozni kell ezen, mert akkor jövünk rá, hogy mennyire is szükségtelen ebben a kapitalista rendszerben gondolkozni és élni. Nem az a dolgok rendje, hogy minél többen minél keményebben dolgozzanak. Hanem hogy ezekre minél kevésbé legyen szükség. Ezt pedig beidegződésekkel nem fog menni.