( Pontscho | 2013. 06. 13., cs – 22:39 )

Milyen rendszerpiszkálgatásra szorulsz te android alatt? nekem még mindig a gyári OS van rajta rootolás nélkül és tudom használni ARRA, amire tervezték (és amire én is megvettem).

Epp a multkor futottam bele az alabbi sztoriba: egy ismerosomnel voltam latogatoban es a lanya megkert, h nezzem mar meg a tabletjet, mert valami nem stimmel, semmit sem tud letolteni a play store-bol. Nezegetem, uristen android, de legalabb a negyes szeria, probalok lerantani valamit, jonnek a kerdesek, h tenyleg akarom-e, mondom igen. Es nem tortenik semmi.

A 10. probalkozasra nagy nehezen feldobott egy dialogus dobozt, ami valahogy ugy nezett ki, h "Hiba lepett fel a Google Alkalmazas Bolthoz feres kozben, hiba kod: [random alfanumerikus szemet]". Ocsem, mocskos informativ, minden kislany fejbol vagja mi a problema. Mint amikor az androidos settings appban megnezed az sd kartya adatait es annyit ir ki a koceraj, h "/dev/sd0". OKE.

Raguglizas utan a kovetkezo lepessort kopte ki:
- lepj ki az alkalmazasboltbolt, menj be a beallitasokba
- Alkalmazasok -> Osszes futo -> Google Play ize -> kenyszeritett leallitas -> cache uritese -> adatok torlese
- Alkalmazasok -> Osszes futo -> Google Play ize Szolgaltatas -> kenyszeritett leallitas -> cache uritese -> adatok torlese
- reboot

Mi a wtf? Mi ez, valami elkurt windows 98 klon? Azert vegig csinaltam, reboot es... SEMMI. Nem mukodott tovabbra sem. Gondoltam hatha elszurtam ezt a lepessort, ujra. Reboot... semmi. Poenbol beallitottam az egyik spam filter gmail accountom es... egy azaz 1 darab alkalmazast sikerult letolteni, majd ujra jott a szokasos "Hiba a letoltesben, kod: 234@#$".

Nem kell hekkelgetni, mi ? A legrosszabb XP-s, registrys hekkelos remalmaim jottek elo ezen a vackon, berhelni kellett, mint egy szaros windows 98-at. Ha ezt erre terveztek, akkor jelentem sikerult, ekkora fostengert veletlenul nem lehet gyartani.

A tobbire nem is reagalnek, onmagukban is implikaljak a fun faktort.

---
pontscho / fresh!mindworkz