( _Franko_ | 2012. 05. 22., k – 08:19 )

Gazsi plazmatévét fog venni az első fizetéséből. Ha a bank ad hitel, akkor nagyjából visszafizethető hitelt kap. Ha a bank nem ad hitelt, akkor a szomszéd uzsorástól fog hitelt kérni és egy fél életre rabszolga lesz.

"Ezzel a bankokról is véleményt mondasz, hogy a bankok + MNB annyira kretének, hogy inkább Gazsira bízzuk a döntést."

Volt egy időszak, amikor a bankok kiszervezték ügynököknek jutalékért cserébe a hitelezést, ami nagy hiba volt, mert a banki backoffice nem tudta hitelesen elbírálni az ügyfél hitelképességét, az áruházban ülő ügynök pedig abban volt érdekelt, hogy a vásárló megkapja a hitelt, így gyakran az volt a helyzet, hogy a hitelt felvevőt az ügynök vezette, hogy milyen fekete jövedelmet valljon be. Ugyanez volt a helyzet az autóhiteleknél és az új lakások vásárlásánál. Mint írtam, ez hiba volt, de ezek a hitelek már kipörögtek a portfólióból.

Egyébként próbáld meg reálisan áttekinteni a helyzetet, mert úgy tűnik, mintha dühből vagy felindulásból érvelnél... most éppen a bankok vannak a célpontban, de ha eltűnnének a bankok, akkor nem tudnál hátradőlni mosolyogva, mert a rosszabb helyzetért egy újabb célpontot kellene keresned, amely ellen harcolnod kellene. Vannak ilyen emberek, akiknek lételeme a harc, mert ha nem hibáztatnának senkit a rossz dolgokért, akkor esetleg magukba néznének és rájönnének, hogy nem más okozza a rosszat...
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home