( Hiena | 2012. 01. 07., szo – 21:13 )

Oh, igen. Az invidualizmus egy rendkívül veszélyes eszme, és az invidualista rendkívül veszélyes ember. Egy invidualista nehezen befolyásolható, mert nincs szüksége és nem is akar külső segítségre rászorult lenni. Nem lehet segély, támogatás ígéretével megszédíteni. Ráadásul folyton kérdéseket tesz fel, olyanokat mint:Miért kell ennyi adót fizetnem? Mi lesz az adómból? Miért kell már egyszer lefordított filozófiai műveket az én adómból újrafordítani? Miért kell nekem fizetnem azért, hogy egy önpusztító, munkanélküli ember ugyanazt a szolgáltatást kapja meg mint én? Miért fizetünk segélyt olyan embereknek, akik nem akarnak dolgozni? Miért fizetünk rokkantsági járulékot egészséges embereknek?

Ezért aztán az invidualista mindig is szálka a politikusok és az adott rendszer kihasználói és haszonélvező számára. Ezért volt kuláküldözés, ezért lőttek embereket a Dunába 1919-ben. Mert könnyű elvenni attól az embertől akinek van, és aki invidualista mindig is törekszik arra, hogy legyen valamije.
Egy öngondoskodó attól öngondoskodó, hogy képes ellátni magát ÉS felkészülni bármire amivel szembekerülhet az élete folyamán, legyen szó betegség, gyerekáldás, rokkantság, halál. Az igazán felelős öngondoskodó, mindezt ki tudja terjeszteni az egész családjára. Ellátja öreg szülőjét, és megalapozza a gyermeke jövőjét.

Oh, a csapásokról annyit, hogy köszönöm szépen, kaptam belőle épp eleget, hogy tudjam mire számíthatok a te általad annyira áldott csodás közösségi rendszerből. 9 hónap várakozás egy TB támogatott MR-re, 4 hónap egy TB támogatott röntgenre, félrediagnosztizálás alulfizetett orvosok miatt, szülőt meghalni hagyni, másik szülőt majdnem hagyni meghalni nemtörődömség miatt, saját megtakarítást egyik pillanatról a másikra elveszíteni, és még sorolhatnám. Bizony mindezek épp elegek voltak ahhoz, hogy megtanuljam csak önmagamra számíthatok az életben és mindaz amit a nagy közösségi támogatásokról és védelemről zengenek az csak porhintés.
Nem vagyok rosszindulatú, de szeretném ha megismernéd, milyen az amikor nem kapsz megfelelő ellátást, mert a nagy közösbe senki nem fizet be, amikor nem jutsz segélyhez, mert az ingyenélők elviszik a pénzt. Akkor majd picit átértékeled a világot.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "