( yose_tesuji | 2011. 12. 16., p – 09:27 )

Benne van a lényeg abban, amit leírtál: Minden metrika helyzetfüggő. 5 perc vs. 6 perc lehet fontos, de napi 1x-i script estén (amit user helyett cron hív) teljesen nyolc.
Ez nem arról szólt hogy ne optimalizáljuk mondjuk az oldalak generálását, az fontos, sok szempontból (hatékonyság (szerver erőforrások), usability és ma már seo is). Ott megéri millisec-ekért hackelni. Egy bizonyos szintig.
Narancsot hasonlítasz össze almával. Fentebb írtam hogy attól hogy olyanra használják a rubyt, amire nem való, még nem szar a nyelv. Sőt, még az MRI sem, ennek fényében. Megvan a helye és szerepe.

Szerintem ezen a világon élek, legalábbis nekem jók a tapasztalataim a saját csapatomat tekintve. Itt nagyon jó srácok dolgoznak, akik fényévekkel magasabban járnak a sufnituning webes "hackerek" világától.
Az viszont igaz, hogy hígul a szakma, ezt mondtam én is. Minden területen, nyilván. Én a webes területre látok rá, abban dolgozom 12+ éve, máshoz max. RSS-ből és hobbikódolásból konyítok kicsit. Talán a C kivétel csak, azzal dolgoztam anno valamennyit.