( apostroph3 | 2011. 05. 10., k – 18:03 )

nem biztos hogy nem lenne linux. sőt valószínűleg jobb lenne mint amilyen ma, már csak az erősebb versenyhelyzet miatt is.
a linux létrejöttét semmilyen módon nem befolyásolta a window$ helyzete, ahogy kezdeti fejlődését sem. amikor pedig már kiléphetett a piacra, csak egy másik helyzethez kellett volna alkalmazkodnia.

a lényeg inkább abban van szerintem, hogy az m$ a többi piaci szereplőhöz képest is túl agresszív, túlontúl kiterjeszti saját magát a piaci szereplésen túlra. lásd BSA. lassan oda jut hogy nemzetgazdaságokat határoz, vagy ingat meg, lásd írország, a saját hazájának a nemzeti politikájával szembe is megy ha úgy hozza kedve, és még lehetne sorolni. sajnos nem csak az m$ van ilyen számára kedvező helyzetben. és mint látjuk semmi nem gátolja mostmár, hogy tovább növekedjen.

nincs szó semmiféle gyűlöletről, ahogy valaki fogalmazta, egyszerű érdekvédelemről van szó. a saját jól felfogott érdekünk lenne, hogy ne hagyjunk gazdasági szervezeteket ekkora hatalomhoz, különösen ne ha ilyen agresszív, és ne hagyjuk hogy üljenek a babérjaikon, mert akkor a pénzt nem arra használják amire való egy gazdasági szervezet kezében, hanem másra kezdik használni. - itt megint csak a BSA-ra kell hivatkoznom, amely esetben a törvényeket értelmezi a saját szája íze szerint, amikor is a civil szervezet fogalmát forgatja ki. -