( log69 | 2011. 05. 10., k – 16:33 )

+1

nem teljesen a témához, de ezt pont nem tudom megérteni sok szoftvernél, hogy miért kell túlfejleszteni nem kívánt funkciókkal. sokszor jót tenne egy szoftvernek, ha hosszabb ideig lenne bug vadászat, meg néha újra gondolnák madár távlatból tekintve a szoftverüket.

lásd pl.: thunderbird. mai napig nem tud 4 GB-nál nagyon mappa méretet, és szarrá fagy meg hullik mikor a felhasználó eléri az inbox-ában a 4 GB fájl limitet (leírták hogy a 32 bites pointer miatt van, amelyet a levél tartalmának indexelésére használnak). nem kicsit gáz. eleve miért használják még mindig az mbox formátumot MH helyett? ki kellett volna már dobni 10+ éve.

vagy hasonló, a claws-mail levelező changelog-jában vélek felfedezni néha dolgokat, amelyek motivációja gyanúm szerint már nem a tökéletesebbre való törekvés. szerintem egy fejlesztési szint felett jó lenne leszálkásítani, vagy nulláról megint újraírni egy szoftvert az adott területen való aktuális tapasztalatával a fejlesztőknek. csak érthető okokból ezek után a megtérülés mértéke még jobban leosztódik a nagyobb befektetés miatt, és nem teszik. habár szerintem ezt fizetős szoftvereknél sem látni nagyon.