( bambano | 2011. 01. 11., k – 13:17 )

A gpl jó volt (jó lehetett) azokban az időkben, amikor volt (szándékos túlzás) 100 számítógép Magyarországon és mindenki hekkelt mindent. De ma úgy alakul a helyzet, hogy van (ismét szándékos túlzás) 5000 hekker az országban, akinek fontos, hogy buherálja a kódot, meg van 3 millió szoftverfogyasztó, aki csak használni akarja a cuccot. Ennek a 3 millió fogyasztónak ugyan teljesen mindegy, hogy van-e forrás vagy nincs, belenyúlhat-e vagy sem, nem akar belenyúlni, klikkelni akar egyet a telepítéshez, egyet a használathoz és semmi több.

Másrészt meg attól, hogy az appstorból nem kapod meg a forrást, az fsf-es tükörszerverek még nem dobták fel a pacskert, tehát az az elv, hogy megkaphasd a forrást, nem sérül.

De ez az egész mindegy is, én nem akarom a mondanivalómat a vlc-re kihegyezni, ér arra akartam kihegyezni, hogy kommunikációképtelen volt mindkét csapat. És ez baj. A kecske is éhendöglött, de a káposzta is eltűnt kézenközön... Szét kellene választani azt, hogy a gpl zászlaja alatt harcolsz az apple meg az appstore ellen VAGY inkább az a fontos, hogy a felhasználók mit kapnak.