"A rendszer nem tudja beléptetni, mert a ... tartomány nem érhető el." hibaüzenetet kaptam

Sziasztok!

Elég különös jelenséget sikerült előidéznem. Samba tartományba van besorolva 9 gép WindowsXP operációs rendszerrel, ebből 7 tökéletesen működik online/offline módon, azaz kábellel és anélkül is. 2 viszont csak akkor hajlandó bejelentkezni, ha kábeles kapcsolat van, offline módon nem. Ez abban nyilvánul meg hogy a jelszó beírását követően entert nyomva azonnal hangjelzés kíséretében a címben szereplő hibaüzenet jelenik meg és marad a bejelentkező ablaknál. Ez azért problémás mert laptopokról van szó és offline is szeretnék használni azokat. Valószínűleg valami profil probléma lesz, nem jön létre használható helyi másolat.
Sajnos a Google nem adott semmi használható infót sem erre, sem az angol megfelelőjére (The system cannot log you on because the domain ... is not available.). Olyan az egész mintha a WindowsXP házirendjében az offline bejelentkezések száma 0-ra lenne állítva és csak a tartomány-vezérlő jóváhagyásával lehetne bejelentkezni. Ez az érték persze nem 0, hanem az alapértelmezett érték (ha jól emlékszem 20).

szerver: Ubuntu 8.10 + Samba 3.2.3
kliensek: WindowsXP Professional HU w/SP3

Hálás lennék ha valaki tudna segíteni.

Hozzászólások

annyira én sem vágom a témát, de azért kérdezek:
-quota van-e beállítva
-roaming profle és ellenkezője hogy sikerült "egy kalap alatt"?

nálam roaming profile beállításnál fordult ilyen elő,
akkor töröltem a profilt a kliensről is, meg a szerverről is,
majd "újbul", ezután roaming profile-ba visszaraktam az ember
cuccait s ment tovább minden.

--
Sony Vaio &

Quota nincs beállítva és a roaming profile teljesen jól működik a 7 gépen. Teljesen ugyanúgy lettek az XP-k telepítve, mindent azonos módon csináltam.

A profil sérülésével más szerver esetében én is találkoztam, de ott elindul a bejelentkezés folyamata és a profil letöltése közben akad el. Ilyenkor csak a hibaablakban megjelölt (általában .tmp) állományt szoktam kitörölni a szerverről és megjavul a dolog. De ez itt teljesen más. El sem indul a bejelentkezés, hanem az enter lenyomásának pillanatában feldobja a hibaüzenetet.

Szerveren, domainben nincs olyan GPO ami felulbiralna a cached logonok szamat?
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Fogalmam sincs, másnak segít-e: nálam ezt a hibát a (kliensoldali) f-secure tűzfala okozta. A hiba ott (és csak ott) jelentkezett, ahol volt f-secure; amint kikapcsoltam, rögtön tudtam csatlakozni. (Persze mindez több óráig tartott...)

Üdv:

mp

nem tudja feloldani a tartomány nevét > DNS probléma (mint ahogy a tartománnyal kapcsolatos problémák nagy része is visszavezethető DNS gondra)

_________________________
Hogyan?

tartományhoz nem kell WINS. (az maximum a hálózat tallózásánál játszik szerepet, ja, meg tényleg, win9x, meg nt szériánál, de itt XP van).

mondjuk 1000%, hogy eventlogban benne van, hogy miért nem tud belépni a kliens, tök egyszerű lenne, ha megnézni.

nameg dcdiag, stb.

meg a tartományi hibák nagyon-nagyon-nagy része DNS hibára vezet vissza, ezért ennyi információból célszerű azt feltételezni.

_________________________
Hogyan?