Google Chrome

Ma találtam a neten:
http://www.google.com/googlebooks/chrome/

Esetleg valaki látott / olvasott többet a témában?

Érdemes egyébként megnézni az oldalt, a humort most sem hagyták ki a Google-nél...

Hozzászólások

Es ez sincs linuxra... :S

-----
“Firefox, you say? No I don't play Pokémon”

Hali!

Mi most szedtük le kolégámmal. Teljesen átlagos gép, winxp és nem megy :) Elindul, beirunk egy címet (www.google.com) és bejön az about:blank aztán ha ráfrissítünk akkor fehér oldal, néhány másodperc utánn pop-up, hogy ez biza nem válaszol... :)

-----------------------------------------------------------
"... Nem az számít, hogy mennyire vagy jó gitáros hanem, hogy mennyire vagy király." - Slash

Gyors. Veszettül.

A webalkalmazások leválsztása (mint Mozilla Prismnél) kicsit el van rejtve, de frankón működik.

A rendszer proxybeállításait használja: +sok-sok-sok pont (laptop vs. több proxy...Firefox nem a rendszerproxyt használja)

Acid2 teszten nem megy át, Acid3 tesztnél 1 perc alatt sem adott értékelhető eredményt, de mivel itt minden tab külön processz, a JS elhalása/lassú lefutása mellett a többi tab teljesen használható (perpill még mindig várom az Acid3 eredményét, miközben ezt írom).

Magyar helyesírás-ellenőrzést nem tud.

Egyelőre ennyi.

Update1: Acid3: 76/100

Ezt most Google Chrome alol irom..Csak ezert elinditottam a WinXP-t :S
Elso ranezesre nem tunik rosznak, de meg tesztelgetem.

-----
“Firefox, you say? No I don't play Pokémon”

Betűméretet hiába állítok akármire, nem változik. Csak nekem? (Ctrl++ az jó.)

Na most tudtam itthon is kipróbálni. Munkahelyen mérges voltam, hogy nem ment, de most azt hiszem mindent megbocsájtok google-nek. :) Nekem iszonyatosan bejön. Nagyon eltalálták. Iszonyat gyors... Letisztult, semmi fölösleges csilivili. A beépített feladatkezelője egyszerüen hihetetlen jó ötlet volt. 10/10 és még csak béta :)

-----------------------------------------------------------
"... Nem az számít, hogy mennyire vagy jó gitáros hanem, hogy mennyire vagy király." - Slash

Pedig ez így van. Idáig Firefox-ra esküdtem, de most ez teljesen megváltozott. Meg egyetlen egy dolog hiányzik számomra az addonok.

-----------------------------------------------------------
"... Nem az számít, hogy mennyire vagy jó gitáros hanem, hogy mennyire vagy király." - Slash

Teljesen korrekt hozzaallas: a borwser legyen browser alapfunkciokkal, amit lehet, azt jo ha addon-ok/extension-ok (vagy hivjuk ahogy akarjuk) formajaban lehesen hozzadni, es mindenki azt es ugy hasznal ahogy neki tetszik, de alapbol nem lesz bloatware, ahol egy-egy funkcio pl nekem soha nem is kell.

ez öngyilkosság lenne a googletől nem gondolod? övék a netes reklámpiac vagy 60%-a...

amúgy az egésznek annyi a célja hogy az ő webkettes alkalmazásaik egy kényelmesebb környezetben jobban fussanak. Arra akarnak rászoktatni hogy mindent böngészőből futtass. Nálam ezt soha nem fogják elérni, csak ha a szerver oldal is nálam fog futni.

-----------------------------
Ubuntu 8.04

en arra gondoltam, hogy mindenkinek hianyzik valami a chromebol. fasza, h gyors egy bongeszo, de azert kene bele theme tamogatas, meg addon tamogatas, meg tudjon lejatszani flasht, olvasson pdf-et, aztan eljutsz lassan oda, ami egy rendes bongeszo. a fulek kulon futtatasa tetszik, jo lenne a firefoxba is, de ezen kivul nem tartom elorelepesnek, h valaki elkezd egy bongeszot fejleszteni onnan ahol 10+ eve tartottunk.

szerk.: nem a legjobb hasonlat, de ha egy luxusautobol kiveszed a klimat, utasuleseket, ablakemelot, etc. es lesporolsz rola 3-400 kilot, az is gyorsabb lesz, de ha egyebkent nem veszettul lassu, akkor en ezeket benne hagynam

Felraktam én is. Tényleg villámgyors, egyszerű, átlatható. Pont, amilyennek szeretem az alkalmazásokat. Megtartom, bár még nem default böngésző.

Megneztem tegnap baratnom gepen (XP), teljesen jo. Gyors, mint a villam, siman importalta a Firefox3 bookmarkjait es mindent. Es FF3-al ellentetben a location bar-ban a completion gyors, nem docog egy picit sem.

Bar sokakat zavart, nekem pl nagyon tetszett, hogy ha egy tabbol uj tabot nyitok, akkor az nem a vegere kerul, hanem melle. Szerintem ez igy atlathatobb.

Nagy hatranya viszont hogy irdatlanul csunya, es a kinezeten nem lehet valtoztatni jelenleg. Bizom benne hogy kesobb majd themelheto lesz, vagy, esetleg atveszi a rendszer themejet hogy ne logjon ki. Meg hianyoltam az "advanced options"-t, bar per pillanat nem tudom mi lehetne ott, vagy minek kene lennie. De tuti van par dolog amit tuningolni lehetne rajta, csak nincs hozza felulet.

Osszessegeben nekem tetszett. FF3-at mar vagy 2 honapja kidobtam, es Arora-t hasznalok helyette, de azzal sem voltam teljesen elegedett. Google Chrome-al sem leszek, de a jelek szerint ez ki fog tartani annyi ideig amig talalok valami mas bongeszot amivel elszorakozhatok egy darabon, remelve hogy az lesz az Igazi(tm). Raadasul ez beta, erosen, igy elnezi neki az ember a kisebb-nagyobb hulyesegeket, egy ideig.

Igazából semmit sem találtam benne, ami miatt ezt kéne használnom a Firefox helyett. Sebességre az Opera is hasonlóan gyors, a Firefoxom sem lassabb általában és enyhén szólva is többet tud. A google böngészőjének nyilvánvaló előnye, hogy kevés szolgáltatással rendelkezik, ezért gyorsabban dolgozhat vetélytársainál.

Az egyetlen újítást én a fülek kezelésében látom, az jó hogy ha az egyik "beáll", attól a többi még megy. Az egységsugarú menürendszer és beállítási lehetőslgek viszont nem hatott meg.

Amit a fejlesztés alatt álló Midori-tól vártam azt többé-kevésbé teljesíti a Google Chrome, úgy tűnik meg lesz a default WebKit böngészőm ha kész lesz a Linux-ra is, de persze maradok a Firefox-nál (a V8 JavaScript engine-t a TraceMonkey mérföldekkel fogja lehagyni).

Nektek sem megy a felfelé scrollozás? Lefelé megy, fel viszont már egérgörgővel, tapipaddal nem tudok gördíteni. Kollégám sem.

Nekem sem ment, de már elmúlt (mint a gyíkká változtatás). A trükk az, hogy az egérdriverem a scroll gombot kétfajta módban képes kezelni, az egyik a "standard mód" a másik az "office 97 mód" (ez utóbbi a sokkal újabb állítólag). Standard módban nem ment, Office 97 módban működik a felfele scroll ahogy kell.

1.1 Your use of Google’s products, software, services and web sites (referred to collectively as the “Services” in this document

...

11.1 You retain copyright and any other rights you already hold in Content which you submit, post or display on or through, the Services. By submitting, posting or displaying the content you give Google a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any Content which you submit, post or display on or through, the Services.

_________________________________________________________________________
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Talan egyertelmubb lett volna, ha a BBcode leirasnal meg sem jelenik a color tag, vagy esetleg ki lett volna herelve a drupalbol, ha itt nem kivanatos. (Ha erdekel, hetvegen megtehetem mindkettot ingyer...)
_________________________________________________________________________
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Magyarul bármilyen forgalom, ami a chrome-on keresztül történik (emailek [mostmár non-gmail is], cikkek, jelszavak, internetes kártyás vásárlásnál kártyaszám és CCV kód, vagy a legrosszabb: hup-os jelszavam) arra a Google igényt formál, mivel a chrome használatával ehhez hozzájárultam?

Tehát itt van a kutya elásva.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Tudna valaki adni egy működő Google Chrome telepítő fájlra mutató linket? Én mindenhol csak egy kb. 478 kB-os fájlt találok: GoogleChromeSetup.exe, ami Windows XP alatt nem hajlandó elindulni! Hol lehet megtalálni azt a fájlt, amivel sikeres a telepítés?

Köszönöm előre is a segítséget!

Tisztelettel,
Fazakas Albert

Hmm. Jó tényleg gyors, de azért ne hasaljunk le előtte. (Még...)
Használgattam intenzívebben kicsit, és egy két lap igencsak meg tud dögleni benne.
Ez még hagyján, de én már jártam úgy, hogy az egyik lap elszállt, és nem tudtam _csak azt a lapot_ bezárni, elszállt az egész chrome.
Holott ez egy alapötlet lenne benne hogy (megjegyzem nagyon hasznos és várva várt ötlet) hogy ne az egész miskulancia szálljon el, csak az a tab. De valahogy még úgy néz ki ez sem megy :-(
De ezeket leszámítva én gratulálok. Mióta megy itt a konkurenciaharc és az ötletbörze FF,IE Opera Safari stb között és a google igy is ki tudott találni egy két hasznos újítást.
Ha már stabilan mennek szép lesz ez...