Ajánljatok játékot

Fórumok

Üdv!

Van egy nagybátyám, akinek a karácsonyra való tekintettel vinnék egy/több játékot. Ehhez kérek segítséget. Eddig elsősorban tyúkvadászattal játszott, meg autósjátékokkal. Első körben torcs-ra gondoltam. De ez nem biztos, hogy jó lesz, mert nem tudom, elfut-e a gépén.

Kikötések:
- a játék ingyenes vagy szabad szoftver legyen
- fusson el egy nem túl erős p4caleronos gépen, via s3 grafikával megáldva
- offline legyen, mert neki nincs nete
- inkább legyen vicces, mint véres (lásd tyúkvadászat)
- könnyű legyen megtanulni a játékot kezelni, irányítani
- lehetőleg tudjon magyarul vagy németül

Kösz a segítséget!

Szerk: elfelejtettem írni, windowsa van...

Hozzászólások

Battle for Wesnoth
Frets on Fire

happypenguin.org-on nezelodj.

tetris jatek:frozen-bubble
arcad:gltron, koules
Rallis: trigger. Valami intergalt vga-s gepen mar jatszottam vele.

Köszönöm, eddig akkor viszem: trigger, tuxracer, foobilliard, supertux, xmoto, gltron, pingus (+ torcs). (Ja, csak azt ezek közül, ami fut windowson, és nem kell lefordítani rajta. Szóval pl. trigger kiesett...)

A többi játék olyan, hogy tudom, hogy úgysem játszana vele, még akkor sem, ha amúgy jó játékok. :)

Esetleg még valamilyen fps is jöhetne... Bár lehet elviszem neki sauerbratent, annak van singleplayer játékmódja, és alacsony felbontáson talán nem szaggat. (Nálam geforce4 karin 1280x1024-ben singleplayer szaggat, multi érdekes módon nem. :))

Meg esetleg foobilliard szerű játékok is jöhetnek. (Ügyességi 3D-s...)

Ja, meg esetleg valami jó snake klón? (Van egy a suliban, csak itthonról nem tudom elérni a benti hálót. :))

http://taat.fi/taat/ :) nem openszosz, de free :)
esetleg scene.org / pouet.net -en korbenezni 64k game kategoriaban vannak egesz aranyosak:)

racer.nl, nexuiz, openmortal, openttd, Frets on Fire, warsow, Cube 2: Sauerbraten, OpenArena, Alien Arena 2006, freeciv, freecol, lincity NG, pang zero, frozen bubble, netkart, tremulous, ufo: alien, vega strike, gene rally, Hidden & Dangerous, World of Padman, toppler, King quest remake: http://www.agdinteractive.com/games.php

Van egy csomó free engine remake, amivel a régi játékok játszhatóvá válnak: pl. http://www.scummvm.org/ , Command and Conquerhez meg egy csomó mindenhez van ilyen.

Egyik kedvenc:
http://128.simutrans.com/play.php

Referenciák:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_commercial_games_released_as_freew…
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_free_software_games

KAMI
--
OxygenOffice | OpenOffice.org | Az internet svájci bicskája | A Böngésző - magyarul

cod4, wow, crysis, bioshock ;]

tudom nem felelnek meg a kivanalmaknak, csak halkan megjegyzem, hogyha az ember jatszik, akkor a jatek szinvonal manapsag itt kezdodik..

es nem lattam linuxra semmit, ami felvenne ezzel a versenyt. a legtobb linuxos game kb 1990 kornyeken van fejletsegben (najo, legyen 2000)...

"es nem lattam linuxra semmit, ami felvenne ezzel a versenyt. a legtobb linuxos game kb 1990 kornyeken van fejlet[t]segben (najo, legyen 2000)."

mekkora gáz volt ez a szöveg papám

pl doom3 és mod-ok 90%-a linux alatt ok
pl q4 és modok 90%
pl ut 2k3 és 2k4 és modok 100% ok
[csak egy pár példa volt, van még elég, de ez úgy nagyjából min 2004, az ut3 meg folyamatban]
pl az említett wow stb cuccok 80%-a wine vs cedega ok.

5 és fél éve vagy ide regisztrálva, szóval nem értem most miért hülyíted a népet. egyébként meg via minimál 3d grafikáról volt szó, plusz szabad játékoktól indult a kérdés [hiába a "tudom nem felelnek meg"]. még egyszer kérlek szépen ezen a "90/2000 körül" téren maradj takarékon, mivel nem offtopkinak indult a szál. a véleményed az xp64 rendszered hatása? mert ha igen, akkor részemről távol maradok tőle, az tuti.

--
senki földjén, senki fia

a via szarjai - nem csak jatekok teruleten - semmit nem ernek. egyszeruen hw gyorsitasnak csufolt valamik, megfelelo support nelkul [fejleszteni probaltam rajuk, nem sok sikerrel]

a jatekokkal kapcsolatban: az, hogy az ids jatekos linux ala is kijonnek, az egy olyan dolog, amiert osszeteheti a kezet szerintem minden linuxos :) a lehetoseg ott van (SDL pl, bar vannak hianyossagai, opengl tamogatas ott van toppon nvidia/ati driverrel], csak senki nem fejleszt linuxra
(tudom, most megint belekotsz, hogy a senki az nem senki, dehat ha osszehasonlitjuk akar az xboxos akar a ps -es jatekpiaccal, akkor szazalekban nagyon konvergal nullahoz)

a wine/cedega nem er, hiszen nem nativ :-)

just my 2 cents

ps.: xp64el meg nincs semmi baj :) csak valahogy ha jatszani akarok, egyszeruen nem a linux jut elosszor az eszembe. es tudtommal a velemenyem elmondhatom, de legkozelebb majd blogpost lesz belole akkor ;-)

nem azzal van baj, ahogyan elmondtad a véleményed, hanem azzal, hogy a csóka kért bizonyos kritériumok szerinti játékokat, amire te értelmes válasz helyett ""ferdítettél"" kicsit. ettől meg ugyan senki sem lesz előrébb.

-nem az volt a lényegi kérdés, hogy "a via vezérlőről vajh' mi a véleményetek", mint ahogyan ez sem "mi a véleményetek a linuxos játéklehetőségekről".
-"wine/cedega nem ér semmit"... lol ehhez képest a transgaming megél a portékájából, a wine minden disztribúcióban ott figyel. gyakorlatilag milliós nagyságrandben fut az érintettek gépén. (sikere miatt a cedega sajnos a p2p hálózatok gyakori vendége, elég nagy keresési rátával)
-nem kötök bele a "senki nem fejleszt" dologba. a konzolos játékpiac mellett valóban nem mérhető a linuxos terület, de speciel a ps1+ps2 játékaival úgy az egész pc-s terep sem összevethető. ergo a windowsnak sem kell eszedbe jutnia, ekkor meg a bioshock stb is kiesik a körből.
-nem csak az id-s játékokról volt szó, mint azt írtam.

--
senki földjén, senki fia

Neha en jatekelmeny teren sokkal tobbre ertekelek egy 90es jatekot mint egy 2000eset v. kesobbit.Pedig paromnak van kelloen eros gepe es jatszottam is parral. Ezeknek a 90% a par nap utan megkapta a diszes "felejtheto" cimet. Nem flame, de aranylag[%!] tobb sokszor elvezheto / eloveheto game volt regebben, mint napjainkban./off

értem én a tréfát :-) Pláne, ha ooop-Maistro keze írásából származik.
de én valami ilyesmire gondoltam:

http://rpmfind.net/linux/rpm2html/search.php?query=pacman
vagy erre:
http://www.ibiblio.org/pub/linux/games/arcade/pacman/

és én még csak nem is éjszakázom, csak nem bírok aludni.....

--
Unfortunately, no one can be told what The Matrix is. You have to see it for yourself.

részemről fognék egy gpl emulátort nintendo + egy másikat sega körből - és felírnám őket egy cd-re a legnegyobb nintendo gb, gbc, nes, snes, n64, gamecube + sega master, genesis [megadrive1-2], gg, dreamcat programokkal. nem volt olyan ember akit egy ilyen ajándákkal meglepve ne pislogott volna rám meglepett szemekkel. ez az igazi ajándék :) 2-300 db hamísítatlan játék-történelem. ha valaki szereti a témát tutira elélvez tőle, egyébként meg könnyű rákattanni pl a n64-es quake2 vagy starcraft-ra, vagy a dreamcastos nagyágyúkra. az emuparadise.org pedig kiszolgál...

--
senki földjén, senki fia

valószínűleg egy atari2600 klón lehetett. bár azokból volt olyan is, ahol be voltak égetve a játékok és a cartridge behelyező nyílása csak díszítést szolgált :).

de akár a philips videopac is sanszos. itt egy régebbi, szerényebb képem. nem a jobb felső gépről beszélünk? (bár kétlem, hogy egy ilyen robosztus darab a piacon tenglődne).

a gyári nintendot és atarit kizárhatjuk: azt bárki felismeri, ergo emlékeznél rá.

--
senki földjén, senki fia

fun: rakj össze egy CD-t 20 féle fordítóprogrammal (gcc, python, perl, php, ruby, lisp stb) és dobj mellé egy vim-et :)

---------
"Ha igazat mondasz azt végig unják, ha feldíszíted azt jól meg dugják"
szerény blogom -- új címen!

vagy Rocks & Diamonds.
Aki szereti a Boulder Dash - Supaplex szerű játékoktat, annak nagyszerű szórakozás lehet.

Én annó Win98-on a Supaplex 110 pályájával kb. 40-50 órát játszottam (tiszta játékidő). Elég húzós volt némelyik. Igaz akkor még volt Turbó gomb, amivel lehetett egy kicsit lassítani.
De ebben a játékban viszont van sebesség beállítás, így ez sem gond.

"Igaz akkor még volt Turbó gomb, amivel lehetett egy kicsit lassítani."

cheatelünk cheatelünk?? :) én egy p75ösön win98 alatt winamp+mp3 indul magas prioritással, a supaplex meg olyan lassu volt h minden pályát meglehetett csinálni könnyedén :D

silkroad
Ingyenes MMORPG jatek,
eppenseggel van benne harc, viszont ezzel le tudja magat foglalni az ember.
en fel eve jatszom, es nem tudom megunni.
/talan fuggo lettem?/
szoval, ha egy lekoto jatekot akarsz, ittvan ez.
de ez csak neten jatszhato.
hasonlo a wowhoz, csak koreaiak keszitettek, es ingyenes.
gepigyeny:
Intel Pentium III 800 MHz CPU, 256 MB RAM, GeForce 2 graphics card or ATI 9000, DirectX 9.0b compatible sound card, 4 GB of free hard disk space and an Internet connection

bovebb info:
http://en.wikipedia.org/wiki/Silkroad_Online

-----
Intel1,6Ghz, 512SD, Ubuntu Feisty Fawn 7.04

Köszönöm a sok tippet. Fent már írtam, hogy miket vittem. Elsősorban tuxracer és supertux aratott sikereket, de foobillard is tetszett neki. Szóval már megérte. :) (Ja, torcs és sauerbraten nem futott jól...) Szóval köszönöm a segítséget.
Esetleg, ha legközelebb megyek, vinnék neki egy autós játékot, meg ha tudtok valami aranyos (offline) fps-t (pl. World of Padman), azt is írhatjátok.

A fenti offtopicon meg csak mosolygok, nem is volt szó linuxról. :)