lyx helyesírás-ellenőrzés

Fórumok

Sewastok!

LyX alatt próbálom belőni a helyesírás-ellenőrzést. Ispell...felejtős, aspell...egy fokkal jobb, de még mindig nagyon hibás. Hunspell-t szeretném belőni, de nem tudom hogy kell, neten sem találtam leírást. Tudna valaki segíteni?

Hozzászólások

Senki? Pedig nagyon fontos lenne. :(

Még mindig szükségem lenne segítségre.

Szerintem próbáld meg azt, hogy lyx-ben az ispell-t állítod be, viszont az ispell-t symlink-el átrakod a hunspell-re. Nekem régen valami ilyesmi megoldással szépen működött.

Már próbáltam. Azt mondta, hogy nem tudja megnyitni a szótár vagy "affix" fájlokat, úgyhogy megpróbáltam a hunspell kapcsolókat is beállítani, de úgy sem működött. A hunspell doksiban írják, hogy LyX kompatibilis, de sehol nem találtam leírást a beállítással kapcsolatban.

Esetleg azóta van valakinek működő megoldása a problémára?
Nekem is nagyon jól jönne, ha tudnék értelmesen helyesírást ellenőrizni lyx-ból.

Ez a masik, amit nem szeretek. Legyszives tanuld meg a pont es a kerdojel elhelyezkedeset a billentyuzeteden, mert lehet hogy divatos minden mondatot felkialtojellel zarni, am semmikeppen sem ertelmes, vagy szerencses. Foleg nem egy kerdes eseten.

Nem tudom, a mai gyerekek mit tanulnak iras es nyelvtan oran, nalunk ezt max. az altalanos iskola masodik osztalyaban megtanitottak. Sajnalatosnak tartom, hogy a ma felnovo generacio irasmodjan az latszik, ez el van mulasztva.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Sziasztok!

Megcsináltam a fenti leírást, sőt már próbáltam a csomagkezelős verzióját és max annyit értem el, hogy elkezdi ellenőrizni a szavakat, de mindet saját magára cserélné lefelé. Mindegy, hogy a szó helyes-e, vagy sem, minden szóra így reagál.

Sikerült már valakinek bizonyítottan használható módszert kidolgoznia a fenti leíráson kívül?

A válaszokat előre is köszi.

SKL - leírásgyűjtemény és informatikai portál