Álhírterjesztés tudományos szemmel

A reptiliánoknak republikánsoknak régi vesszőparipájuk, hogy folyton cenzúrázzák őket. Az Oxford Egyetem kutatóinak frissen megjelent Nature cikke szerint ez valóban így van, ugyanakkor ennek oka még véletlenül sem politikai, hanem nemes egyszerűséggel az, hogy a konvervatívok hülyébbek és könnyebben becsaphatók, mint az átlag.

A Nature cikk konklúziója:

Conservatives shared more false claims than liberals.

Magyarul: a konzvervatívok azért kerülnek többször tiltásra a szocális médiban, mert sokkal többször hazudnak és terjesztenek konteókat meg álhíreket, mint liberális társaik, nem máté'.

Ezt eddig is sejtettük ugye, de érdekes mindezt egy szakmai folyóiratban olvasni, ahol független tudósok majdnem tízezer szocális média posztot vizsgálva be is bizonyították ezt.
És most jönnek majd a szokásos TROLL fröcsögések, hogy a tudósok hülyék a Nature meg egy komolytalan bulvárlap... (szarkazmus)

Hozzászólások

független tudósok

😂😂😂😂😂😂

tudósok hülyék

Fröcsögésképpen egyetértek, mert fröcsögni jó.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Amikor a kutatás alanya véleményt nyilvánít magáról a kutatásról...

Jaja :-D Az egyagysejtes TROLLok pontosan azt tették, mint amit írtam, hogy tenni fognak. Bárcsak a lottót tudnám így előre!

Azért remélem legalább néhányukban felmerül, talán nem biztos, hogy nyerő stratégia hosszútávon a birkalét, ha bárki előre megmondja pontosan minden reakciójukat... (Nyilván nem fog felmerülni bennük, de azért remélni lehet.)

Aha. Tehát „megjósolod”, hogy lesznek olyanok, akik nem értenek majd egyet szélsőliberális nézeteiddel. Aztán, miután ez P=1 valószínűséggel beigazolódott, kikiáltod magad szellemi győztesnek. Mi lesz a következő? Megjósolod, hogy tavasszal virágba borulnak a fák? És aztán? Megint igazad lesz?

Bámulatos szellemi teljesítmény! :D

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Volt egy Kern rádiókabaré szám. Egy írót alakított, aki panaszkodott a riporternek, hogy erős a cenzúra még így rendszerváltás után is.

- És ki cenzúrázza?

- A Microsoft Word helyesírás ellenőrzője.

:-)
Apropó, cenzúra, erről jut eszembe, a napokban olvastam, hogy a Vörös téren egy figura megafonba kiabálta, hogy
"Putyin egy buzi elmebeteg seggfej!"
A rendőrség ott a helyszínen gyakorolta a cancel culture-t és bilincsbe verve elvitték, a bíróság pedig soron kívül 10 évet szabott ki rá, amiért kritizálni merészelte az elnököt, meg még 30 évet, amiért államtitkokat szivárogtatott ki.

Ne feledd, az egész világon nagyon megosztott a társadalom. Ha úgy tetszik, a valóság görbíthető, már abban sem sikerül megegyezni, mi a jó és rossz, mi az elérendő cél az emberiség számára. Ilyen körülmények között nem értelmezhető a tény, az igazság, a konteó. Csak, hogy egy apróságot említsek, valaminek az összeesküvés-elmélet mivolta semmit sem mond annak igazságtartalmáról. Mégis, a liberálisok egyfajta szitokszóként használják, mintha a konteó automatikusan hazugság is lenne, noha ezek függetlenek.

A gond a moderációval az, hogy mivel nincs abszolút igazság, mérce, a liberális igazsághoz igazítva történik a moderáció. Nem a konzervatívok hülyébbek, hanem a konzervatívok világlátása eltérő a liberálisokéhoz képest.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

tudósok hülyék

Tudósok = emberek, akik kitanultak egy szakmát. Vannak közöttük okosak, átlagosan intelligensek, hülyék, ...

Szerintem inkább az erre adott reakciók érdekesek, mivel még véletlenül sem az állítással vitatkoznak :)