Kiadták a Winamp forráskódját

Címkék

Májusban megígérték, hogy szeptember 24-én kiadják a Winamp forráskódját. A forráskód elérhető a GitHub-on. Licence "Winamp Collaborative License (WCL) Version 1.0.1".

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 09. 26., cs – 08:54

A licence sérti a GitHub felhasználási feltételeit. A licencben deklaráltan tiltják a forkolást, miközben a GitHub felhasználási feltételeiben benne van, hogy publikus tárolót lehet forkolni.

https://github.com/WinampDesktop/winamp/issues/6

 

A tároló tartalmazott proprietery kódot is (a Shoutcast szerver kódját), ezt a fejlesztő azzal akarta megoldani, hogy egy commitban törölte a kódot. De ez nem megoldás, a historyban továbbra is ott van.

A mai időkben már bármi lehetséges a retrodivat szárnyain. Pár éve egész nagy siker lett a Mega Drive Mini. Az ember elvárna legalább egy fpga megoldást egy ilyen fizikai terméknél. De nem! ARM lapka + Linux + emuláció.
Jeri Ellsworth C64 Direct-to-TV-je ASIC-et használt ahogy kell. 
De ez így szerintem retróban is igénytelen. Ezzel az erőben egy régi Mega Drive házba, vagy egy 3D nyomtatottba is bele lehet tenni egy RPi3-mat valamelyik retroGamer disztróval oszt tsókolom! :-D Sőt úgy még Nintendo módba is átkapcsolható, amit a Mega Drive sohasem tudott. 

Szóval simán el tudom képzelni, hogy lenne kereslet a jó retró WinAmp-ra linuxon is. Illetve pluginekkel ellátva a ma divatos streaming music szolgáltatásokhoz, már amelyikhez lehet. Értelme nincs sok, de hát antik és baró! :-) 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Igen, megy a kabaré. Nem csak hogy a github feltételeit sérti, de önmagának is ellentmond a licenc, meg közzétettek olyan kódot, ahogy írod is, amihez nem volt licencük. Az issue-k szét vannak trollkodva. Részletek, nem neked, de annak, aki még nem látta.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Wow! Fordul Linuxra? Lehet portolni? Az eredeti skinnel?

Fordul a rákot, tele van Windows-specifikus szutyokkal pl. DirectX.

Ez az egész felesleges is, Linuxra mindig is volt klónja, XMMS, Audacious, QMMP, stb.. Épp úgy lehet őket skinezni ugyanazokkal a Winamp skinekkel, meg vannak hozzájuk pluginek is, akinek ez a retrós életérzés kell, az megkapja egy független kódbázistól.

Ennek ellenére valóban retró érdekkesség lenne, ha az eredeti kódot normálisan OSS-á teszik, de hát ez van. Ahogy a fentebbi linkelt videón mutattam, ezek csak pár rakás szerencsétlenség, akik rátették a kezüket a Winamp kódjára, nem az eredeti fejlesztők. Próbálnak vele kódbeli hozzájárulást szerezni ingyért, ennyi a történet. Eszük ágában nincs ténylegesen is OSS-á tenni.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

XMMS tudta használni a WinAmp skinjeit. Így sosem hiányzott igazán Linuxon a WinAmp.

Ez az eredeti v5.666 (legutolsó ismert  hivatalos kiadás) vagy valami újabb / másabb?

Ma már elég kevesen hallgatnak zenét számítógépről.

Én szerettem a winampot, de amit most raktam fel, az mindig kifagy.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Én pl csak azon hallgatok. Bár mobilon is fenn van a foobar2000. Linuxon Mplayer.

---------------------------
Winamp Installer
---------------------------
Winamp 5.90 will not run until you install the required Microsoft VS2019 runtime from:
https://aka.ms/vs/16/release/vc_redist.x86.exe
Download now?

Ez meg gáz.

Én boomer létemre már évek óta csak spotify-on hallgatok zenét. Ki hallgat még ilyen offline mp3 gyűjteményeket?

Én. Mert miért kéne online hallgatni azt, ami 10-20-30 éve változatlan?

Meg így az a folder megy azzal a számokkal amit én akarok.

A spotifyt próbáltam anno, egyáltalán nem győzött meg a premium se. Rádiónak jó, hogy valami szóljon, tök mindegy mi, de tematikus hallgatásra irdatlan szar volt, két opció létezett: hogy az a 5-10 számot ajánlotta fel mindig, amit megkerestem párszor és meghallgattam, ha meg csak úgy elkezdtem hallgatni valamit, akkor elment tök más irányba. A youtube 100x jobb volt.

A youtube-bal viszont az a baj, hogy az utóbbi időben különbséget teszt az eszközök között. Tök mást ajánl a tévén, a telefonon meg a számítógépen, mintha 3 különböző profillal lennék belépve. Amit egy részről értek, más részről meg ha a kocsiba telefonról is azt a zenét akarom hallgatni, amit amúgy nap közben szoktam a gépen, az kb. mission impossible. Ugyanígy ha a gépről akarom folytatni annak a nézését, amit a TV-n elkezdtem.

"Sose a gép a hülye."

Szerkesztve: 2024. 09. 27., p – 09:58

Micsoda? Siman csak felraktak githubra? Nem kell vegbelbol DNS mintat postazni, hogy megkapjuk? De meg 3 "ingyenes 30 napos trialra" se kell feliratkoznunk bankkartya megadasaval, mielott megtekinthetnenk a forraskodot? Nem kell megneznunk masik 8 helyen, hogy milyen szponzoraiknak koszontek meg, hogy ez a forraskod megosztodhatott? Csak szimplan szoltak elore, hogy ezen a szeptemberi napon kiadjak majd es csak ugy fel is raktak githubra?

Hat ez igy nekem gyanus. Tuti van itt valami atveres. Azert megiscsak 2024 van gyerekek. :)