Durva vagy zseniális? Kaspersky US lépése

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/kaspersky-deletes-itself…

 

Ugye emlékeztek, hogy kitiltották a Kaspersky-t Amerikából, de továbbra is voltak kitartó ügyfeleik. Búcsú ajándék gyanánt lecserélte magát a víruskereső az UltraAV termékére felhasználói interakció (és így jóváhagyás) nélkül. Akinek vpn is volt,  annak azt is az UltraVPN-re. Üzleti szempontból zseniális, nem hagy egy fillért sem szétgurulni, ugyanakkor eléggé aggályos, hogy kernel szintű jogokkal futó cuccot úgy cserél, hogy a felhasználó nem dönthet a teszteléséről és az időzítéséről sem. 

Hozzászólások

Durva, de nagyon jól bemutatja, hogy BÁRMIT megthet egy root jogokkal futó applikáció szemét a gépeden.

Tehát neked, mint felhasználónak teljes bizalmat kellett adnod neik, már azzal hogy egyátalán feltelepítetted a vackaikat. - és ez persze nem kifejezetten nekik (Kaspersky) szól, bármelyik 3rd party cégre/appra is igaz ez.

Én javítanám annyiban, hogy minden nem nyílt forrású szoftver bármit megtehet a gépeden a tudtod nélkül. Maga Windows élenjáró ebben, ez nem csak a 3rd party szoftverekre igaz és a cloud varázslatokról még szó sem esett...

Aki ilyeneket használ letolt gatyával pucsít a cégek előtt, csak még jól síkosítva hatolnak bele, de eljön az idő, amikor szárazon fog menni, de akkor már késő lesz.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Láttál már "néma" windowst? Én nem :D

Linuxnál viszont láttam olyat, hogy nem forgalmazott semmit, ha nem futott rajta semmilyen program :)

Arra utaltam, hogy windows folyamatosan fecseg a vakvilágba, ha kell, ha nem és ki tudja mit. A programok csak ezután jönnek :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Hogy is volt a múltkori eset azzal a biztonsági szoftverrel, ami taccsra rakta a Windows-okat, de úgy, hogy kézzel kellett mindet kivakarni a sz@rból...? Csak azért ugye, mert a sekurutty szoftvernek azonnal és mindennél előbb frissülnie kell, mert hűhajuj, ha nem, akkor elvisz mindent a bubo cupropenis, vagy ha az nem, hát a gonosz hekkerek fektetik meg az infrastruktúrát...

 

De, érted, logikus, inkább ezek a kernelszinten futó biztonsági szutykok tegyék taccsra a gépet, mint a gonosz haxorok, akkor az erkölcsi tartás megmarad legalább. Ha belegondolsz van értelme, úgy védekezni rablás ellen, hogy előbb rabolod ki magad. Erről egy régi tesitanár is eszembe jut, aki még általánosból, aki a rendetlenkedőket felszólította, hogy keverjenek le maguknak egy pofont, néha még pótpofont is, ha nem volt elég nagy az első, beígérte ugyanis, ha ő megy oda, akkor ő még nagyobbat kever le, és azt nem akarta egyik se :D

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Mondjuk ezzel csak igazolta a gyanút maga ellen..

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ettől nem hogy nőne a bizalmam a céggel kapcsolatban, hanem nagyjából lenullázódott.

Sőt, ha megvettél egy könyvet, az amazon simán letörölte a kindle eszközödről.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Sőt, ha megvettél egy könyvet, az amazon simán letörölte a kindle eszközödről.

Veszelyes(nek itelt) alkalmazasokat az Apple es a Google is le tud torolni iOS/Android eseten. Valoszinuleg macOS eseten is ha Appstore-bol volt telepitve, ebben nem vagyok biztos. Chromebook-nal feltetelezem szinten van esely ilyesmire.

Az Amazon miert torolne le megvasarolt tartalmat a Kindle-rol csak ugy? Nincs Kindle-om, igy nem vagyok otthon a temaban, de kivancsi lennek mi oka lehet ra.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Sőt a windows upadate is néha letöröl dolgokat. Hol drivereket, hogy dokumentumokat, hol saját rendszerfájlait :D

A trükk amúgy az ilyen törölt könyv/zene/játék témában az szokott lenni, hogy a felhasználási feltételekbe beleszövik, hogy valójában nem vetted, használati jogot sem vetted, hanem csak szolgáltatásként határozatlan időre hozzáférést kaptál hozzá, amit bármikor visszavonhatnak.

Amazonon régebben lehetett valami buta törlés, amikor elvettek megvett tartalmakat is
https://www.reddit.com/r/kindle/comments/1dbyvex/content_removed_for_no…

Nem tudom, hogy lehet erre azt mondani, hogy zseniális. A dolog ultra gáz. Ha valaki az utcán lever egy öreg nénit és elveszi a pénztárcáját, és elszelel, akkor sem mondjuk azt, hogy zseniális.

Asszertív kommunikáció, amikor úgy küldenek el melegebb éghajlatra, hogy mosolyogva meg is köszönöd. Az alap kommunikáció ugye az, hogy betartja az előírást, de úgy, hogy nem hagyja védtelenül a felhasználóit. Az már csak hab a tortán, hogy cimbivel betömeti a piaci vákumot, nehogy már mást keressenek, gondolom keresett is rajta, esetleg ha tényleg kormányzati háttere van, akkor meg továbbra is uralja a területét. Az viszont érdekes csavar, hogy ez baromira nem szimpatikus, így más piacokon tuti veszít valamennyit, így duplán érdekes, hogy mit nyert, amiért ennyi veszteség is megérte. 

Durva, hogy nem kért beleegyezést se, meg sokat nem értek el vele, kis idő elteltével az UltraAV/VPN mókolásokat is kitiltják az amcsik, újra ott lesznek, ahol a part szakad.

Nem is értem, hogy ilyen orosz cucc mellett ki tartana ki. Ha csak nem valami informatikai antitalentum idióta, megszokásból. Ezzel a húzással ráadásul a kitartókat is feldühítik, így nem oldottak meg semmit. Ezt el kéne fogadni a Kaspersky-nek, hogy ez a vonat elment, amíg a nagy KGB-s vezérük gyarmatosít, meg világháborút szít. Még így is kevés ár ez, amit fizetnek az oroszok, az USÁ-n kívüli globális piac elég nagy nekik így is.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

en azt tippeltem hogy csak atneveztek a kasperskyt ultra-ra es meg van oldva a problema, es nem is cserelt le semmit a szoftverbe a logon/neven kivul :)