Canon LBP 6000 Mageia9 alatt

Fórumok

A címben szereplő nyomtatót próbálom Mageia9 KDE alatt feléleszteni. A cups állapota enabled, a gutenprint is telepítve. Grafikus felületen hozzáadtam a nyomtatót, amit fel is ismert a rendszer. A gutenprintben szereplő driverek közül kiválasztottam amit felajánlott. ítesztoldalt viszont már nem nyomtat, azt írja a feladat kiküldve, de a nyomtatási sorban az szerepel, hogy a feladat feldolgozás alatt. A képmentésen azt mutatja, hogy mik a tulajdonságai a nyomtatási sornak:

https://ibb.co/VjhM47S

Volt cups restart is, de nem segített. Minek nézzek utána, hogy nyomtasson a nyomtatóm?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 09. 23., h – 15:07

Közben innen is próbálom megoldani, de állandóan újabb függőségekre panaszkodik, pedig konzolban is kiadtam ezt a parancsot:
https://ubuntu.hu/d/30601-30601/30 

urpmi ./cndrv-cups-capt-2.x.x-x.x.rpm természetesen a megfelelő adatokkal, és koonzolban is kérte a függőségeket, mert nem találta az adatbázisában. Van valami tároló a Mageia9-hez, ahol ezek benne vannak? Tudom régi ez a lézernyomtató, ennek ellenére teljesen jól ment, amikor még a 32 bites időszakban használtam szintén KDE alatt.

Szerintem újra kellene telepíteni, az általában segít a gondjaidon.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Minek nézzek utána,

lognak ...

Fedora 40, Thinkpad x280

Egyébként első gondolatom, hogy a ppd hiányzik. Igazából a második gondolatom is ez. 😀

“The basic tool for the manipulation of reality is the manipulation of words. If you can control the meaning of words, you can control the people who must use them.”

― Philip K. Dick

Tudod miért szerettem meg a linux-világot? Mert, ha provlémába ütköztem az mindig tanulásra való alkalom lett. És egy egyszerű nyomtató telepítésnél előjön a cups,gutenprint,pcl,ppa,localhost és még ki tudja mennyi fogalom. És mire megoldottam a problémámat gazdagodtam egy csomó hasznos tudással és egyre mélyebben ismertem meg a rendszeremet. És egyre jobban szerettem is. Szóval remélem, hogy kikepzo is sokat fog tanulni ebből a kalandból. Bár én kezdőként nem rhl disztróval kezdtem volna. Inkább ubuntu és variánsai. De ő választotta a mageia utat, neki kell végigjárnia...

“The basic tool for the manipulation of reality is the manipulation of words. If you can control the meaning of words, you can control the people who must use them.”

― Philip K. Dick

Pont azt nem tudom telepíteni, ami ezt biztosítaná, történetesen a cndrvcups-common-2.20-1.x86_64 rpm fájlt. Annyi függőséget kér, hogy nem győztem letöltögetni, a végén pedig ezt kérte, ahol már elakadtam: urpmi ./libc6-2.40-1-omv2490.x86_64.rpm  
A következő kért csomagot nem lehet telepíteni:
libc6-2.40-1.x86_64 ("glibc[== 6:2.40-1]" igényei miatt)
Kívánja folytatni a telepítést? (I/n)

Attól tartok, ezt a glibc-t az álmoskönyvek szerint, nem a legjobb zargatni.
 

Senki sem megosztó a világban, csak vannak értelmes emberek és vannak a személyiségzavarosak. Az értelmeseket az különbözteti meg a személyiségzavarostól, hogy az értelmesek azt nézik, miben lehetnek segítségére másoknak, a személyiségzavarosok többek között azt nézik, hogyan lehet valakit, valakiket elnyomni, hogy a beteg lelkük kielégüljön. Csak sajnálni tudlak benneteket, akik olyanok mint te magad is.

Alakul. Igazából nekem már többször megfordult a fejemben, hogy neked valami mentális bajod van, pl autista vagy esetleg valami egyéb mentális problémával küzdesz ami gátolja a logikai érzékedet. Ez irányban voltál már kivizsgáláson?

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

A canon nyomtatól általában saját szervert használnak. A canon oldaláról letölthető a driver amely tartalmaz mindent IS. Régebben amikor egy LBP 3100-assal kínlódtam voltak érdekességek, de sikerült orvosolni. https://hup.hu/node/135419 Talán segíthet ez a megközelítés.

Valamikor régen hasonló helyzetben, mikor nem tudtam eldönteni hogy csak az én rendszeremen nem megy a nyomtató vagy sehol sem megy, akkor letöltöttem az aktuális Fedora live-ot (a standard GNOME-osat), azzal indítottam el a gépet pendrive-ról, és mikor minden betöltött, csak akkor kapcsoltam be a nyomtatót, hogy erre mit lép. Felismerte, telepítette amit kell és utána tudtam is vele nyomtatni.

Már nem tudom milyen nyomtató volt, de egy próbát megér hogy azzal megy-e.

linux-capt-drv-v271-uken ezt találtam, ami már pár függőség után, hajlandó volt telepedni mind a 2 fájllal. Most nekikezdet mindazoknak, amiket itt kaptam tanácsokat.