"Felkerült Magyarország az EU top10-es listájára az internethasználat területén"

...

Magyarországnak egyik szempontból sincs oka szégyenkezni, ugyanis a 2023-as adatok szerint a huszonöt vizsgált ország közül az üvegszálas infrastruktúrával a tizenkettedik legjobban ellátott ország, miközben a 16–74 éves lakosság 88 százaléka használja napi szinten az internetet, amivel a ranglista tizedik helyére léphetett.

...

Link: https://index.hu/techtud/2024/09/18/internet-internethasznalat-magyaror…

Hozzászólások

Na, nézzük, mit hoznak ki ebből a mindenszaristák.

Egy megyei jogú város, megyeszékhely belvárosa és környéke: semmilyen kábeles internet nincs egy-két utcát kivéve. Van ott irodaház is, annak sem.

Amíg ilyen allapotok vannak ennyire frekventált helyeken, addig minden más csak kozmetikázott statisztikai adat.

Azert ez nem annyira hihetetlen tortenet :D

Viszont mikor mo-rol atkoltoztem angliaba ugy ereztem mintha idoutazason lettem volna. Angliaban szaros adsl-ek tomkelege fogadott mikor nekem mar optika iptv es kabel is volt egyidoben a lakasban. A problema szerintem az, hogy a surun lakott teruleteket jol lefedik a tobbire meg nagy ivben tesznek mert nem gyorsan megterulos/oriasi beruhazast igenyel.

Valószínűleg ebben szerepe van a városvezetésnek is.

Nálunk a közterületen végzett munka tudod hogyan megy? Felmérés, tervezés után polgármesternek a terveket bemutatja a szolgáltató. Terv után polgi mit mond? Csináljátok, csak utána mindent állítsatok vissza eredeti állapotába.

Ez nyilvánvalónak is mondható bárhol, de az már nem annyira, hogy egyéb költséggel a szolgáltatónak az építés nem jár. Tehát nincs véget nem érő hülye bürokrácia meg plusz díjak, csak a szükséges minimum. Pörögjön a fejlesztés, örül neki mindenki.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...