Eric Schmidt azt állítja, hogy a távmunka miatt maradt le a Google az AI területen

Hozzászólások

Ez tök jó, a végén ott az igazság:

"Összefoglalva, a távmunka rugalmassága előnyös lehet a startup fázisban, de ahogy egy cég növekszik, és egyre nagyobb kihívásokkal néz szembe, a hatékonyság és az innováció fenntartása érdekében a fizikai közelség és a központi irodai környezet egyre fontosabbá válhat. Ez nem jelenti azt, hogy a távmunka lehetetlen lenne nagyvállalati szinten, de kihívásokat hoz magával, amelyek különleges figyelmet és stratégiákat igényelnek."

Ergo a Google mint cég nem volt alkalmas kezelni ezeket a kihívásokat, ez kicsit kínos a cégnek, de egy mammutcég már nehezen mozdul, ez végül is érthető.

Amúgy én is beröffentettem a hablatyológépet, íme:

 

Kérlek, készíts egy listát, hogy az elmúlt 5 évben, a globális IT álláshirdetések körében hónapról-hónapra hogyan változott a Home Office lehetősége, százalékos arányban?

 

ChatGPT

A kérésed megválaszolásához olyan adatokra lenne szükség, amelyek a globális IT álláshirdetések körében a Home Office lehetőségének változásait mutatják hónapról-hónapra az elmúlt öt évben. Mivel ezek az adatok nagyon specifikusak, és azonnal elérhető statisztikák vagy adatbázisok nincsenek kéznél, általában ezt az információt speciális adatbázisokból, kutatásokból vagy jelentésekből lehet beszerezni, mint például a LinkedIn, Indeed, vagy Glassdoor elemzései.

A következő lépéseket tehetjük:

  1. Keresés adatok után: Megpróbálhatok böngészni olyan forrásokat, ahol esetleg elérhetőek ilyen jellegű információk.
  2. Trendek és becslések: Ha nincsenek konkrét adatok, akkor trendek alapján általános becsléseket adhatok meg, figyelembe véve a COVID-19 hatásait és a munkaerőpiaci változásokat.
  3. További információk keresése: Ha van konkrét adatforrás vagy jelentés, amit ismersz és amire hivatkozhatok, segíthetne az elemzésben.

Hogyan folytassuk? Szeretnél inkább trendekről általánosan hallani, vagy próbáljam meg pontos adatokat keresni az interneten?

 

You said:

A kettes opciót választom.

 

ChatGPT said:

ChatGPT

A globális IT álláshirdetésekben a Home Office (távmunka) lehetőségeinek változása az elmúlt öt évben több fontos trendet követett, amelyeket befolyásolt a COVID-19 járvány, a technológiai fejlődés, valamint a munkaerőpiac változó igényei. Íme egy általános áttekintés ezekről a trendekről:

1. 2019: A Home Office még ritkaság

  • Előfordulási arány: A globális IT álláshirdetésekben a Home Office lehetőségei ekkor még viszonylag ritkák voltak, körülbelül 10-15%-os arányban.
  • Indoklás: A legtöbb cég még hagyományos irodai környezetben működött, a távmunkát pedig főként csak különleges esetekben engedélyezték.

2. 2020: A COVID-19 hatása

  • Előfordulási arány: A pandémia következtében robbanásszerű növekedés volt tapasztalható, a hirdetések 60-80%-ában megjelent a Home Office lehetőség.
  • Indoklás: A világjárvány miatt a cégek kényszerűen álltak át a távmunka modellre, és ez a hirdetésekben is megjelent, mivel sok vállalat ekkor vezette be először széles körben a Home Office lehetőségét.

3. 2021: Stabilizáció és hibrid modellek

  • Előfordulási arány: A Home Office aránya továbbra is magas maradt, de kezdett stabilizálódni, körülbelül 50-70%-os szinten.
  • Indoklás: A pandémia hullámainak alábbhagyásával sok cég elkezdett hibrid munkamodelleket bevezetni, ahol részben otthonról, részben irodából dolgoztak a munkavállalók.

4. 2022: A távmunka elfogadottsága

  • Előfordulási arány: A Home Office opció elérhetősége továbbra is magas szinten maradt, stabilan 55-65%-os arányban.
  • Indoklás: A cégek felismerték a távmunka előnyeit, mint például a megnövekedett rugalmasság és az irodai költségek csökkentése, ami a távmunka lehetőség széleskörű fenntartását eredményezte.

5. 2023: Változások és új trendek

  • Előfordulási arány: A hibrid és távmunkás állásajánlatok továbbra is jelentős részt képviselnek, 50-60%-os arányban, de egyes szektorokban növekedés vagy csökkenés is tapasztalható.
  • Indoklás: Egyes iparágakban visszatérési hullámok voltak az irodai munkához, míg mások teljesen áttértek a távmunka modellre. A távmunka szerepe végérvényesen beépült a munkakultúrába, de nem mindenhol tartotta meg a járvány alatt elért arányokat.

6. 2024 és a jövő: Folytatódó evolúció

  • Előfordulási arány: A jelenlegi trendek alapján várható, hogy a Home Office lehetőségek aránya 45-55% között fog mozogni, a hibrid modellek népszerűsége miatt.
  • Indoklás: A technológiai fejlődés és a munkaerőpiaci igények tovább alakítják majd ezt a trendet. Az AI és az automatizáció lehetőséget biztosítanak a még nagyobb rugalmasságra.

Összegzés

Az elmúlt öt évben a Home Office lehetőségek elérhetősége az IT szektorban drámai változásokon ment keresztül, a COVID-19 járvány ennek a trendnek a legnagyobb katalizátora volt. Az arány 10-15%-ról emelkedett 60-80%-ra, majd a hibrid modellek elterjedésével stabilizálódott 50-70% körül. A jövőben valószínűleg egy kiegyensúlyozott arány fog kialakulni, amely tükrözi a munkáltatók és munkavállalók új igényeit.

Ezek az arányok becslések és iparági elemzések alapján készültek, és a tényleges számok eltérhetnek régiók és cégek között.

Szerkesztve: 2024. 08. 19., h – 12:51

Egész produktív napod van, már le is tudtad az összes kötelezőt. HO fikázás pipa, nők fikázása a camaroval pipa, teslás taxis témakörben lement a rohadjon meg az ev kör is. Délután lazsálni tervezel? :D 

szerk: rolexes kör is megvót, tényleg kitettél magadért :D

Témához: HO-ban toljuk 2020. március 15. óta és remekül megy a szekér, szóval igazából munkaerőn múlik.

Én továbbra is tartom azt az álláspontomat hogy aki akar dolgozni az meg tudja oldani otthonról is akár sokkal kényelmesebben is, aki meg HO-ban nem hozza a számokat azt be kell tenni az irodába.

Az meg a munkáltatón múlik hogy kit vesz fel/tart meg próbaidő után, ha önálló munkára képtelen embert akkor így járt.

Is/is. Nyilván ha macerás otthonról megoldani vagy csak egy részét tudod megoldani akkor nem jó megoldás, bár ha ügyesen szervezed működhet is (irodában dolgozol ott lévő eszközön, otthon fejlesztesz/dokumentálsz). Ha fullosan végezhető otthonról akkor pedig a habituson múlik.

Szerintem a HO-ban melózás képessége egy jó soft skill, a munkáltatóknak pedig egy jó selling point. Te kit vennél fel egy olyan munkakörre ami full HO végezhető? Olyat akiről tudod hogy megcsinálja otthon és csak akkor zargat ha tényleg szüksége van rád, vagy olyat aki bent ül veled, elkávézgattok, megbeszélitek az aktuál sztorikat de tudod hogy otthon csak belökné a laptopot és szarna rá vagy a töredékét csinálná meg annak amit az irodában?

Aham, tehát a Google AI fejlesztése olyan, hogy az elvégzett munka folyamata és végeredménye nem ellenőrizhető, de attól megy előre a cég, hogy a melós az irodában ült? Akkor nem csoda, hogy lemaradt a picsába, mert képtelenek arra, hogy az értékteremtést mérjék.

El lehet átkozni a HO-t, isteníteni a jelenléti munkavégzést. De te Győrben laksz, ami akkora város mint egy nagyobb budapesti kerület, még nem is a legnagyobb. Budapesten HO naponta +2 óra, ami egyébként tök felesleges utazásra lenne elpazarolva. A városnak pedig kisebb dugó minden HO ember. 

HO-ban fel lehet venni távoli országokból is kollégákat, akiknek nem kell európai fizetést adni. Ha megfizeted a pakisztáni, indiai felső sávos fizetést plusz 30% bónuszt, boldogan dolgoznak nálad még az eltérő időzóna ellenére is onnan a legjobb szoftverfejlesztők. Nem kell multinak lenned ottani leánycéggel, irodaépületekkel, stb.

Ha nincs HO, akkor tessék megbarátkozni a folyamatos migráció gondolatával. Szalagmunkások migránsokkal való feltöltése csak gazdasági kérdés, mert ott már robotokkal is helyettesíthető lenne a hiányzó munkaerő. Ez egyébként úgy hallom nem túl sikeres, mert hiányzik a munka szándéka az új-európaiakból. Szoftverfejlesztés speciel tök jól és hatékonyan működik HO-ban. Ha nincs HO, akkor ide kell költöznie a pakisztáni, indiai, szír programozónak. Vele jön a család ami valamiért mindig nagyon-nagyon népes. Nem mindenki válik be mint programozó, de ha már itt van valamiért nem lehet többé hazaküldeni. Érdekes módon az Emírségekben meg tudják oldani, hogy hazaküldjék a vendégmunkásokat ha már nincs rájuk szükség. 

Ha nincs HO, akkor bizony meg kell barátkozni a Budapestre költözés gondolatával Magyarországon és általában a vidékről nagyvárosba költözéssel. Ezzel együtt járnak a dugók mellett az irrealitásba elszállt ingatlanárak, amit egyébként a tömeges migráció tovább fűt. Sok negatív következmény mellett az egyik: anyagilag kevésbé elengedett vidéki család gyerekei nem is álmodhatnak budapesti egyetemről, mert az ingatlanárakkal az albérletárak is kilőttek, elegendő kollégiumi hely pedig soha sem lesz. Munkásszállás kaliberű garni-albérletben pedig nem lehet tanulni. 

Ha nincs HO, akkor egy nem magyarországi jó munka miatt el kell költözni az országból, miközben HO külföldre még egy magyar faluból is működő megoldás. 

Végül egy költői kérdés. Csak nem fektetett be Eric Schmidt az ingatlanszektorba vagy bankszektorba? A HO miatt nagyot buktak az office bérbeadásban és fejlesztésben érdekeltek a Covid alatt. 

Tipikus esete annak, amikor az arc nem képes kilépni a énközpontu világnézetéből, és némi obejktívitást vinni saját gondolkodásába. Ugyan ez volt amikor az kincsátrejegyekért kampányolt a pártmédia, és trey is csontnélkül felült arra vonatra. Mindenki hülye volt, aki nem vett kincstárjegyet és nem aszisztált az állami adóságspirálhoz.

A Linux meg egy hobbista rendszer kalandvágyó időmilliomosoknak, igaz? Otthon fejlesztik egymástól fizikailag elválasztott devek. Home officenak is csak azoknál nevezhetjük ezt az állapotot, akik legalább fizetést kapnak ezért. Nem csoda, hogy nincs nagy motiváció, csak lötyögnek már hosszú ideje. Kész csoda, hogy Google be tudta adni a befektetőinek, hogy erre a hobbi-tákolmányra nyereséges üzletet tud építeni. Elizabeth Holmes óta senkinek nem sikerült ekkora kamuból ilyen nagy pénzmágnest csinálnia. Oh wait...!

“Az ellenség keze betette a lábát”

A rolexes kör meg a női fikázás az hol volt? Azokról lemaradtam.

Smicike téved egyébként, a konkurencia dolgozói is otthonról dolgoztak, legalábbis Covid alatt. Ebben nem volt a Google kivételes.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Én? Hisz én csak a linkeket hozom. Milyen autópályán? Musk, Cook, most meg Schmidt ... Ők állítanak valamit. Te meg remegsz, nehogy vége legyen a jó világodnak (tehát, érdekvezérelt vagy a kérdésben).

Most nekem, kb. kívülállónak, melyik a hitelesebb? :D

trey @ gépház

Nekem ebben a kérdésben nincs narratívám. A tényekről beszéltem, hogy az utóbbi években nem csak a Google-nél nyomták home office-ban, hanem az összes nagy amerikai cégnél, közöttük az AI-ket fejlesztő versenytársaknál is. Tehát a Google nem emiatt került hátrányba, ez csak kifogáskeresés, meg a szegénységi bizonyítvány magyarázása.

Nem mintha sokat vesztettek volna, mert az egész AI kamu, semmire nem jó, ki fog pukkadni a lufija. Azt nem tudom mikor, a Rolex majd nálad mutatni fogja :D

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Az enyémből nem fog, se 8 éves kislány, se az AI, már eleve azért sem, mert nem infós területen dolgozok. De amúgy mást se fognak kitúrni. Ez az AI semmire nem jó, ezt észre fogja venni az átlag polgár is. Tényszerű, meg tudományos feladatokra alkalmatlan, történet, kép, egyéb tartalom generálására, ihletforrásra jó, de már sokan ott is felismerik, ha valami AI-vel generált, és tiltólistára tették egy csomó helyen.

Egyedül talán felismerésre jó, OCR, beszédfelismerés, arcfelismerés, ilyesmire jó, de ezen a területen meg nem sok mindenkit fog az állásából kitúrni.

Egyébként tőlem még el is férne az AI, ha nem hájpolnák mindenhol ilyen gusztustalanul, semmi más nem megy jelenleg sehol, csak AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI-AI, AI így, AI úgy, LLM, AI, AI, ChatLowf4sz, AI-AI-AI, Copilot, AI-AI-AI-AI, NPU, AI, AI, AI, AI. Valamint záró hírnek, záró cikknek: AI. Elege lesz belőle az embernek gyorsan.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

...az egész AI kamu, semmire nem jó, ki fog pukkadni a lufija...

Amazon Lead:

One of the most tedious (but critical tasks) for software development teams is updating foundational software. It’s not new feature work, and it doesn’t feel like you’re moving the experience forward. As a result, this work is either dreaded or put off for more exciting work—or both.

Amazon Q, our GenAI assistant for software development, is trying to bring some light to this heaviness. We have a new code transformation capability, and here’s what we found when we integrated it into our internal systems and applied it to our needed Java upgrades:

- The average time to upgrade an application to Java 17 plummeted from what’s typically 50 developer-days to just a few hours. We estimate this has saved us the equivalent of 4,500 developer-years of work (yes, that number is crazy but, real).

- In under six months, we've been able to upgrade more than 50% of our production Java systems to modernized Java versions at a fraction of the usual time and effort. And, our developers shipped 79% of the auto-generated code reviews without any additional changes.

- The benefits go beyond how much effort we’ve saved developers. The upgrades have enhanced security and reduced infrastructure costs, providing an estimated $260M in annualized efficiency gains.

This is a great example of how large-scale enterprises can gain significant efficiencies in foundational software hygiene work by leveraging Amazon Q. It’s been a game changer for us, and not only do our Amazon teams plan to use this transformation capability more, but our Q team plans to add more transformations for developers to leverage.

https://x.com/ajassy/status/1826608791741493281

Random hupu:

https://hup.hu/node/186073

teslás taxis témakörben

Hú, lemaradtam valamiről? Az hol van? Én csak a "vettem, egy használt Teslát és mikor lerohadt, akkor jöttem rá, hogy gyakorlatilag nincs Mo. szervize, meg vevőszolgálata*" cikket olvastam.

Taxis is van?

*Amit eddig természetesnek gondoltam, mert a Teslán nincs mi elromoljon.

p.s. Trey amúgy nagyon szemét. Élvezettel triggereli HO és EV témában a hívőket, miközben szemmel látható módon a téma nem érdekli.

Szóval ez szerintem élvezet és nem produktivitás kategória.

Hú, lemaradtam valamiről? Az hol van? Én csak a "vettem, egy használt Teslát és mikor lerohadt, akkor jöttem rá, hogy gyakorlatilag nincs Mo. szervize, meg vevőszolgálata*" cikket olvastam.

Ugyanaz. Kijött a második rész is!

p.s. Trey amúgy nagyon szemét. Élvezettel triggereli HO és EV témában a hívőket, miközben szemmel látható módon a téma nem érdekli.

🤷‍♂️

Egész életemben szerettem challenge-elni a nagyot mondókat ;)

Szóval ez szerintem élvezet és nem produktivitás kategória.

:D

trey @ gépház

A hablatyolószoftver is otthonról dolgozik, vagy bejár valamiféle virtuális irodába a virtuális lakásából?

Mindig más a hibás. Véletlenül sem a dilettáns menedzsment. Most épp a HO van kiszemelve, mert az nem tud visszaszólni.

Mi lesz a következő? Talán az AI. Pár hónap, év múlva majd arra fogják kenni a kudarcokat a menedzserek.

Nagyon jó interjú volt különben AI és egy pár más témában. Kár, hogy emiatt a kiragadott dolog miatt leszedték az eredeti videót.

Kik szedték le?

Első találat:

The comment was made in front of Stanford students during a recent interview, video of which was removed from the university’s YouTube channel after Schmidt’s gaffe was widely picked up by the press. (link)

A kontextus egyébként az volt, hogy az AI LeaderBoardokon a Google megoldása nem valami fényesen szerepel. Konkrétan a Claude jött fel, amit egy a Google-hoz képest icipici startup (Anthropic) készített és sok szempontból jelenleg a legjobb.

Saját tapasztalatom egyébként, hogy programozás segítésére Claude Sonnet 3.5 jelenleg sokkal jobb bárminél. És úgy néz ki megmaradnak, mert Jeff Bezos elég komoly tőkét adott nekik.

ROTLMAO :D :D :D

Toketlen a vezetoi reteg. A tehetseges fejlesztoket a woke szarjaikkal eluldoztek. Ja, es nincs mar mindenre vegtelen penz, nem lehet csak ugy kidobni egyebkent mukodo termekeket (ld. Gugli temeto). Persze, hogy a HO a hibas. :D

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Tekintve, hogy az OpenAI-nál van HO, A Google vs OpenAI összehasonlítása alátámasztja, hogy nem a home office miatt fog szarul menni a cégnek, hanem ha szarul megy a cég, akkor az HO-ban is szarul fog menni. 

Talán nem kellett volna annyira woke AI-t csinálni, hogy már náci tisztekről készült képeket is csak fekete karakterekkel képes legenerálni, talán nem kellett volna a drága, de legalább szar GCP-t így ebben a formában erőltetni, és legfőképp: nem kellett volna a Google keresőmotort magát elbaszni. 

De hajrá, azt a maradék 2 napot is vegyék el, szüntessék meg a workationt, aztán lássuk az eredményeket. 

A MÁV számai is beszédesek lesznek, mennyire "javít" a HO elvétele a cégcsoporton. 

Ó, nincs rá statisztikám, de érdekes, hogy az éppen hanyatló vagy piacot vesztő cégek vezetői hivatkoznak arra, hogy a HO miatt hanyatlanak vagy vesztenek piacot... sok esetben pont egy olyan konkurrenciával szemben, ahol van kiterjedt HO vagy remote work policy.

Ó, jaj. Valaki beszaladt a faszerdőbe! :D

Hallod, a legjobb példátokban is 5 napból 3-at az office-ban kell szerintetek "rohadni" (aka. dolgozni)  ...

Mutass full time office állást, arról pofáztál eddig.

Pontosan hol?

trey @ gépház

Valaki beszaladt a faszerdőbe! :D

Beszaladtál bizony, arra vigyázz, hogy seggre ne ülj... :D

Hallod, a legjobb példátokban is 5 napból 3-at az office-ban kell szerintetek "rohadni" (aka. dolgozni)  ...

Az nem a legjobb példa, hanem egy csapat egy cégnél. :D

Pontosan hol?

A Google AI versenytársainál.

Azt tudja ez az Eric gyerek, hogy az OpenAI-nál van home office? 

Hát, ja. Hoztál egy példát, amiből kiderült, hogy 3/5-öd részben a munkahelyről dolgoznak.

Jocikám, olyan példát hozz, ahol

  • startup 100% home office-ból indult (garázs is lehet)
  • 100% home office-ból vezető világvállalattá vált
  • majd 100% home office-ban még mindig működik

A hibrid nem téged igazol (ha röhögsz, akkor se), pláne nem az irodai túlsúlyos hibrid. Itt te max. csak kínodban nevetgélsz, zavarodban.

trey @ gépház

Hát, ja. Hoztál egy példát, amiből kiderült, hogy 2/5-öd részben otthonról dolgoznak.

Trey, olyan példát hozz, ahol

  • startup 100% office működik
  • 100% office és vezető világvállalat
  • majd 100% officeban még mindig működik

A hibrid nem téged igazol (ha röhögsz, akkor se), pláne nem az irodai túlsúlyos hibrid. Itt te max. csak kínodban nevetgélsz, zavarodban.

Jajaja, majd gyere vissza, ha lesz válasz. :D

Tegnap óta nem reagáltál: https://hup.hu/comment/3100062#comment-3100062

Amúgy tényleg érdekel, hogy kellene szerinted csinálni, dolgozok például EON projekten, a magyar csapat úgy néz ki, hogy van egy Pécsről, egy budapesti, egy győri, a nemzetközi csapat meg két német (egy München, egy Essen), egy holland (Hertogendorf), egy cseh (Prága), és két indiai Indiában, meg nem mondom milyen városból, de egymástól távol. A projektre senki nincs 100 százalékban dedikálva, hogy kellene ezt office nyomni? Mert nyilván úgy dolgozunk, hogy egymást soha nem láttuk élőben még.

_Franko_ taktika #2:

Ha nem talál fogást, torzítja a másik állítását addig, amíg azt nem hiszi, hogy igaza van.

Senki sem állított semmit a full time-ról. Az állítás még mindig az, hogy a home office nem olyan hatékony, mint az irodai.

Hogy miért van még valami hibrid home office? Azért, mert azt benefit-ként adják (ismerve és beárazva annak hátulütőjét) :D

Számtalanszor írtam le.

trey @ gépház

Ha nem talál fogást, torzítja a másik állítását addig, amíg azt nem hiszi, hogy igaza van.

Classic trey vol 2: olyan vagy mint a Fidesz, azzal vádolod a másikat, amit te ipari méretben követsz el... :D

Számtalanszor írtam le.

Attól még csak egy vélemény, hiába gondolod, hogy te vagy a világ közepe és hozzád igazodik a világ forgása... valahogy mindig oda jutunk, hogy épp az éppen hanyatló vagy piacot vesztő cégek vezetői hivatkoznak arra, hogy a HO miatt hanyatlanak vagy vesztenek piacot... sok esetben pont egy olyan konkurrenciával szemben, ahol van kiterjedt HO vagy remote work policy.

Persze, mert azt hiszed, hogy pár hozzászóló az itt a többség. Mondjuk, választásokkor is mindig azt hittétek, aztán 4-szer volt szomorú arc az eredményvárón ... :D

Az, hogy a munkások közt felméred, hogy milyen a HO és kijön "hiper-szuper", az szerinted mennyire reprezentatív? :D

Mi jönne ki, ha Forbes hasábjain menne a felmérés? 🤭

Na ugye. Igazolva látod magad a magadfajták közt.

trey @ gépház

Persze, mert azt hiszed, hogy pár hozzászóló az itt a többség.

Ahogy írtad is:

Jaja, ezért küzdesz itt a topikban

Szóval ebben a topikban te küzdesz és a pár hozzászóló a többség, hiába próbálsz terelni. :D

Megöregedtél, trey, és nem viseled jól, képtelen vagy feldolgozni a világ változását, morogsz mindenre, ami új vagy más, mint az, amit te ismersz. Ez a topic se szól másról.

Jaja, küzdök, még 50 percig, az ebédig ... szórakoztass ... :D

PS: valami a valid kérdésemhez?

Nem akarod felmérni mondjuk a hajléktalanszállón a lakásra való igényt? :D

Kb. az a párhuzam a munkások közt a HO-ra való igény bizonygatásával :D

trey @ gépház

Jaja, küzdök, még 50 percig, az ebédig ... szórakoztass ... :D

Félreérted a helyzetet: te szórakoztatsz minket, 50 perc és jön az első felvonás vége... :D

PS: valami a valid kérdésemhez?

Én is ezt kérdezném, de hát nem válaszoltál... :D

Tehát akkor nem lesz semmi a selection bias érvelési hibádra? :D

Ah, látom, megtanultad a fogalmat, csak rosszul használod... :D

HUP csoporton (~ munkásosztály) keresel igazolást a home office-odra? :D

Te keresel igazolást folyton, csak nem jön össze... :D

Mint írtam, én már 8 éve kizárólag HO dolgozom és ez teljesen független attól, hogy mi van a hup-on vagy mit gondolsz a témáról. Én már akkor full remote dolgoztam, amikor te még azt se tudtad, hogy van olyan a világon. :D

Így legyen 5-ösöm a lottón :D :D :D

De szép beismerés, hogy hülye van a statisztikához. Sejthető volt, hogy nem tudod jól használni, mert nincs meg hozzá a szükséges alapod... :D

Visszanyalt az a bizonyos fagyi itt kérem! :D

Ahhoz tudnod kellene jól használni, nem csak időnként leírni, de hát nem érted, ezért nem tudod jól használni, így csak magad szopatod meg. :D

Folytasd, remek a műsor... :D

Trey, ha szerinted a HO -ra való igényt nem a HUP -on (IT -ban dolgozó jómunkásemberek körében) érdemes felmérni, akkor hol? Az autószerelők vagy a vaskohászok körében? Esetleg a tanárok, orvosok, takarítók körében? P

ont nem érdekel senkit, hogy a polinéz gyögyhalászok mit gondolnak a HO -ról, minket az érdekel, hogy azok akik a munkájuk révén tudnak HO -ból dolgozni, (és nem olyan balfaszok, hogy reggelente feleslegesen bejárjanak mert csak manuálisan tudják megtekerni amit megtekernek reggelente, hogy "mások tudjanak dolgozni") illetve ezek munkaadóinak mi a véleménye. És itt a HUP -on van mindenféle beosztású IT -hoz közeli ember, szóval igen, engem az itt lévők véleménye érdekel.

Egy top manager szava annyit ér, mint egy politikusé, tudod, van egy saját véleménye, meg egy másik, ami a munkájához kell. 

Még mindig arról szól, hogy nem a te fingod a passzátszelet és arról, hogy mindenki szembemegy veled az autópályán, de kurvára meg vagy arról győződve, hogy te mész jó irányba. Mondjuk classic trey, nem fog változni... csak jó röhögni, ahogy vergődsz és próbálod megbeszélni magaddal, hogy te mész jó irányba... :D

HO szar ott dolgozni kell. Iroda fasza, ott nagyjabol semmit nem kell csinalni.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Olvasva a kommenteket a K+F az nem üzemeltetés. Ahol kreatív csapatmunka folyik, nem pedig kiosztott feladatok végrehajtása, na ott a HO versenyhátrány. Ugyanis az ember építkezik és inspirálódik a többiek által. Kevés HO-s tol le egy vittuális kocsmázást munka után. Ez pedig  a vállalat számára egy produktív dolog lenne.

A lényeg itt a work-life balance and going home early. Nem tudom mennyire igaz de valakik azt mesélték hogy USA-ban pl. nem fizetik a túlórát, ha csak nem vagy nagyon csóró. Ez a történet erről szól, nem a home office-ról, hanem az ingyen +20 óra munkáról.

Trey, Ez a HO rögeszméd kívülről azt sejteti, hogy nem feltétlen tudsz kezelni egy környezet, ahol a HO egy lehetőség, amivel élnek is az emberek. Bizonyos szerepkörökben biztos több bizalom kell ehhez. Stabil menetrend szerint hozod ezeket a HO thread-eket a HUP-on, és akik meg látják, hogy működik a HO valójában, azok meg sóhajtanak, és max most már mosolyognak egyet, mert ismét jött a várva-várt thread. ;)

Legalábbis jó lenne ezt gondolni. Tökéletesen tudom kezelni a home office-t. A témák pedig olyan menetrend szerint jönnek, ahogy arról vezető IT vállalatok prominens személyei megnyilatkoznak.

Ha most az jön elő a fejedben, hogy én intéztem a Stanford előadást is, csak, hogy titeket triggerelni tudjalak, akkor egy orvosi látogatás esedékes lenne szerintem nálad :)

trey @ gépház

A témák pedig olyan menetrend szerint jönnek, ahogy arról vezető IT vállalatok prominens személyei megnyilatkoznak.

Nem, hanem arra gondolok, hogy egyoldalúan válogatod a cikkeket, holott a kollégák a múltkor ellenpéldákat is dobtak be, nem egyet, ahol meg arról nyilatkoztak, hogy mik az előnyei a HO-nak. Erre is lehet példákat találni. Volt egy thread is róla, na nem Te indítottad. :)

A másik, hogy nem hitelesek a személyek, akiket sikerül összeválogatnod, ahogy pl Frankó is írta: "hanyatló vagy piacot vesztő cégek vezetői", vagy bárki, aki valamiért esetleg nem megfelelő interjú alany.  A HR-eseknél is egy jelenség, hogy kavarnak a home office-szal, mert valami munkát próbálnak felmutatni. Ismerünk mindannyian begyöpesedett irányítás mániás vezetőket is, akik képtelenek a bizalomra, az a munka, amikor lát valakit az irodában.

Ja, egyre emlékszem, amiről a végén kiderült, hogy öngól.

Nekem nem ez volt a végkövetkeztetésem, de erről beszéltem. Ki mit szeretne kihallani. :)

Az öngól az az szerintem, hogy a múltkor Te hoztad ki azt, hogy 40% (vagy 30?) szerint kevésbé hatékony a HO, 60%-ban pedig hatékonyabb (erről szólt egy thread, jól rémlik?), mindezt a HO a patásördög hangulattal. Közben kizárólag 100%-ban a HO ellen szólnak a thread-ek. :)

Én ide pénzt keresni járok :) Ha valaki itt röhög a nap végén, az nem te vagy.

Még ha úgy is szeretnéd hinni, vagy láttatni.

Viszont évezettel triggerellek benneteket, mert röhejes látni, ahogy küzdötök olyan benefit-ekért, amiket a cégek érthetően egyre inkább nem akarnak fenntartani.

trey @ gépház

Én ide pénzt keresni járok :) Ha valaki itt röhög a nap végén, az nem te vagy.

Mi csak röhögni járunk ide rajtad, minden pénzt megér. :D

Viszont évezettel triggerellek benneteket, mert röhejes látni, ahogy küzdötök olyan benefit-ekért, amiket a cégek érthetően egyre inkább nem akarnak fenntartani.

Nézd, én immár 8 éve úgy dolgozom, hogy nem járok irodába... nincs vele semmi küzdelem, az IT sok-sok területén ez a normalitás, fel se merül, hogy irodába kellene járni, az többnyire épp piacot vesztő cégek rezdülése, amikor kifogást keresnek arra, hogy miért nem megy épp jól a szekér.

Nem vagy te ilyen okos gyerek, mint amilyennek látszani akarsz 😄

Én látok át a ti szitátokon:

van bennetek valami olyan fals hit 20+ éve, hogy ha nekem estek mit tót az anyjának,  akkor majd talán holnaptól nem lesznek számotokra ilyen kellemetlen kontentek

🤭😆

A rossz hír: amíg itt vagyok, ez az olcsó trükk nem fog bejönni 😊

trey @ gépház

Köszönöm a megtisztelő gyerekezést. Komolyan. Így maradhatok örök fiatal. 🤪

Csak akkor esünk neked, ha túltolod a hülyeséget. És piszkosul jól szórakozunk rajtad. Olyan, mint az állatkert vagy vándor cirkusz. Te állsz a porondon, kifutón. 🫢 🫣

Még lehet, hogy egy szavazást is beküldök, hogy kiderüljön: Melyik csoport röhög melyik csoporton. De az olyan flame-t fog generálni, hogy a Drupal DB betelik tőle.... 😎

Utókornak: ha valaki emojizni akar, akkor innen egyszerű kimásolni - https://www.unicode.org/emoji/charts/full-emoji-list.html

Na, látod! Ezért lesz 54. epizód is. Semmit sem akarunk itt bizonyítani, ahogy új komment születik a világban prominens emberektől róla, lesz új rész!

De, te is nyugodtan küldhetsz be újat, hisz a lehetőség adott ;)

Az a baj, hogy kajak látszik az érintettséged és a remegésed. :D

trey @ gépház

Halkan megjegyzem, hogy mivel itt a HUP -on nagyjából mindenki érintett, az érintettséget kihangsúlyozni csak arra jó, hogy úgy tűnjön, mintha mondtál is volna valamit.

A remegésről meg annyit, hogy te ezt magadtól találtad ki, hogy itt mindenki retteg, vagy súgtak neked, hogy most ez a narratíva? :-) 

Csak tudnám, hogy ha ennyire egyértelmű, akkor minek kapálóztok ilyen elánnal 🤔

Én csak felhívtam a figyelmed rá, hogy ez már úgy néz ki kicsit, mint amikor valaki teleragasztgatja a szobája falát újságcikkekkel, mert nagyon a begyében van valami. Csak Te ezt digitálisan műveled a HUP-on a HO ellenes vezetők véleményével, vagy a HO ellenes tanulmányokkal, amit csak találsz. :)  Tehát nem én kapálózok.

Mi az neked nem engedélyezik a HO-t? Menekülj arról a helyről, és ne hisztiz!

Akkora fasz vagy, hogy saját késedbe szaladsz bele! Egyrészt előadod, hogy te aztán mindent szabály szerint csinálsz, aztán kiderül, hogy minimálisan sincs rend a melóhelyed körül! Akarod még égetni magad?

Az meg hogy miért éppen munkaidőben tolod ide a faszságokat, megint megérne egy kérdést a főnökeidnenél! Lehet hogy ennek a Gabócának nincs elég feladata?

Nyilván mikor valaki magyarázkodik, akkor pont megtalálja a valódi okot. Gondolom elköltöttek egy rakás pénzt AI-ra, és meg kell magyarázni miért nem lett eredmény. A DEI-hez semmi köze nincsen, 100% biztos vagyok benne, hogy azt nem említette.

Egyébként Raynes-szel értek egyet, hogy az AI nem jó semmire, az a jópofa dolog lett, aminek úgy kell megtalálni az alkalmazását. Emberek környékén látszik alkalmazhatónak, de valójában csak felidegesíti a usereket. Úgyhogy örüljön, hogy nem öntöttek még több pénzt a feneketlen kútba, és foglalkozzanak azzal, amihez értenek.

A szanalmas.hu ehhez a huphoz képest magas szintű művészet.

Lássuk, mit tanultunk eddig:

Az emberek HO-ban lógnak, nem dolgoznak semmit.
Ezt a semmitnemcsinálást a főnökük nem tudja rájuk bizonyítani, hónapokon, sőt, éveken keresztül.
Ugyanazt a semmitevést hirtelen nem tudják mímelni pusztán azért, mert egy másik helyen ülnek. Ezt ugyanaz a főnök jelenti, aki nem tuudja bizonyítani, hogy HO-ban csak mímelik a munkát. 
A HO-ban dolgozók tök betegek, mert nem mennek sehová, egész nap otthon ülnek.
Bár egész nap otthon ülnek, elérhetetlenek, mert órákon át lógnak a boltokban meg ki tudja még, hol.
Ha egy cégnél a munkatársak  munkaidő közel felét HO-ban töltik, azok nem HO-ban dolgozó emberek.

 

azt elfelejtetted, hogy mind strandpapucsban ul otthon a semmitteves kozben, mig a vmware sales engineerek verejtekes munkaval toljak elore a vilagot (amiben hanyatlik a nyugat, nincs is valojaban AI amit a HOsok nem fejlesztenek, a BigData az nem letezik, a programozok mind kutyautok, es mindenki homokos csak a Szajer nem :D ... a laposfold tuloldalarol jovo gyikembereket akik a Soros gyerekei emlitettem mar? Ok toljak az elektromos autok szekeret is :D)

Először azt mondta, aztán visszavonta. És most gondolom, hogy a HO támogatói és ellenzői is azt hiszik, nekik van igazuk.

Bizonyos területeken lehet így van. De pl nálunk a logisztikán ahol kb adatfelvitel van ott a kollégák főleg akiknek van 1 - 2 vagy több gyereke hihetetlen örülnek a lehetőségnek és semmit nem csökkent a cég hatékonysága. A munka adott el kell végezni. Ott ahol nagyobb koperáció kell na ott lehet igaza van a csókának. Azért nem mind1, hogy az a plusz 1 - 2 óra hol van a napodban ami a beutazással és az azzal kapcsolatos dolgokkal telne.

Összefoglalom: A Google -ami már evil-, magyarázza a bizonyítványát: Azért maradtunk le az AI fejlesztésében 2020-2024 között, megjegyzem az AI fejlesztése a 1960-as évektől folyik, mert a HO-ban nem akartak a dógozók fejleszteni. Egyszóval a Google baszott invesztálni az AI-ba, és most a dolgozókra mutogat.

Azt megsem mondhatja, hogy amig o 2001-tol 2020-ig mindenfele vezetosegi tag volt (CEO, chairman, stb.) a Google-nel, addig lemaradtak AI teruleten, mint a borravalo.

érdekes hogy a tobbieknek mégis sikerült. :(