Van kitől tanulnunk 3

Fórumok

Okos emberek okos mondásaiból és példamutató tetteiből szeretnénk tanulni.

Előzmény:

Hozzászólások

Az üdvözlő tábla egy gesztus. Az a célja, hogy jókedvre derítsen. Engem ez a tábla jókedvre derít azért is mert téged triggerelt, és ha arra járnék is tetszene. Nem hinném, hogy rajtad kívül bárki azt hinné, hogy az ellenség távolt tartására tették volna ki. Arra a célra fokhagymát, kutyaszőrt, ezüst-keresztet használ a felvilágosult ember.

Szerkesztve: 2024. 04. 29., h – 09:27

Ha Pista bácsi polgi kirakott egy táblát és ez elérte az ingeredet és képes voltál HUP-ra hozni - akkor már MEGÉRTE :-D

elérte célját !

Köszönjük polgi bácsi !

Vádat emeltek egy apa ellen bezzegUSÁban, aki a saját telke fölött lelőtt egy drónt. A férfi kertjében a lányai napoztak. A lelőtt drón miatt letartóztatták és vádat emeltek ellene.

https://metro.co.uk/2015/08/02/father-shot-down-drone-hovering-over-his-garden-where-daughters-were-sunbathing-5323457/

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Sajnos igen. Bár a drón tulajdonosairól nem írnak semmit, hogy mennyire lehetett legális a drónnal más területe fölé repkedni és felvételeket készíteni, akár magánterületről. Szépújvilág.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

mi a f.szé vallotta be??

4 idegen bejött és megkérdezték, hogy ki lőtte le a drónt?  Ez meg szóba állt velük..

Jelentsenek fel, majd jön a rendőr és rákérdez, akkor vissza kell kérdezni, hogy bűncselekmény ?

Ha igen, akkor nem válaszolok, nem vagyok köteles magamat bevádolni!

Az életbe rá nem bizonyították volna szemtanú nélkül...

ott buszkek ra ha fegyverrel hadonaszhatnak, sot ha lodozgetheznek is.

amugy ezert jo a dji fele "egybol streameli a tavra is a videot", mert ha latod a kameraba hogy epp szembelovik a dront akkor is megvan a felvetel, hiaba szedik ki az sdkartyat a dronbol.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

A gyár folyamatos zúgó hangot ad ki. Mondjuk biztos zavaró, de nem annyira, mint az autópálya, vagy a MAL Zrt zagytározó által elöntött települések.

Az akkumulátorgyár rossz, de zöld átállás kell. Döntsétek már el.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

>„az apa férfi, az anya nő.”

Ezen mindig jól szórakozok, akárhol előkerül. Mármint azon, hogy bárki is triggerelődik rajta. Azt sejtem, hogy ezeknek a linkelésével valami mondandód van, de itt mi a mondandó? Azt próbálod sugallni, hogy az apa nem férfi, esetleg az anya meg nem nő?

Teljesen helyénvaló 2024-ben egyértelműen állást foglalni a "kérdésben", mert az emberek egy részének annyira elmentek otthonról, hogy nem egyértelmű számára még az sem, hogy az apa férfi, az anya nő. Ezért nem árt kimondani, hogy mindenki tudja, hogy hányadán állunk a "kérdésben". Ettől még nincs kérdés, hanem csak deklaráltuk, hogy az épeszűek táborában vagyunk és ebből semmi esetre sem engedünk.

Én lennék a legboldogabb, ha ezt a tudományos tautológiát nem kellene újra és újra kimondani, mert újra mindenki számára egyértelmű lenne. De jelenleg nem mindenkinek egyértelmű állítólag, úgyhogy ki kell mondani.

6000 euróra büntették németországban az AfD politikusát, mert valós statisztikát közölt az afgán migránsok által elkövetett csoportos nemi erőszakról.

https://europeanconservative.com/articles/news/afd-politician-convicted-for-warning-about-gang-rapes/

https://www.elemi.hu/eliteltek-egy-fiatal-afd-politikust-mert-csoportos-nemi-eroszak-statisztikakat-kozolt-az-afgan-migracioval-kapcsolatban/

Így lesz az igazság gyűlöletbeszéd.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

jajj, ne mondd már, hogy ezt te bevetted, ennyire ne legyél már láma.

Minden mesterlövészes filmben apró zászlócskákat pakolnak ki a szélsebesség megbecslésére (a lövész és a cél között), majd pont nem szedetik le vele, bármilyen zászlót rak ki a kínai elnök útvonalán.....

 

1.: legyen balhé

2.: tegyünk ki kis zászlókat a kínai elnök útvonalán.

3.: vegyük fel, ahogy a biztonsági emberek leszedetik velünk

4.: írassuk meg a propagandaújsággal

5: teve meg jól benyeli, mint kacsa a nokedlit és hőbörög.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Mármint úgy gondolod, hogy akiket Tompos 'piros sapkás kínai önkéntesek'-ként ír le, azok igazából magyar rendőrök/biztonságiak voltak, tehát jogszerűen intézkedtek Magyarországon? Hát lehet.

Egyébként pár éve Erdogán testőrei tökösebbek voltak: jól megruházták azokat a magyarokat, akik beszóltak a a hazánkba látogató török elnöknek. (Remélhetőleg a magyar diplomácia is megtette a dolgát, és bocsánatot kért Erdogántól az incidens miatt.)

Nem tudom olvastad-e, de Tompos egy fasz.

Azt is olvastad, hogy a kínai elnökkel 400 biztonsági ember utazott. 

Tegyél zászlókat Biden útvonalára, vagy kérd meg Willy-t a és lehet agyon is lövik. 

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Mondd el nekünk kérlek, hogy az MNB-nek a feladata az infláció kordában tartása, és kérlek mutasd meg nekünk a kétéves, havi bontású inflációs számításaidat. Olyan jó olvasni tőled, mert sehol máshol nem írják le ilyen szépen.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

https://www.mnb.hu/monetaris-politika/a-monetaris-politika-keretrendsze…

Itt pl az MNB írja le neked, hátha jobban tetszik.

A Magyar Nemzeti Bank törvényben meghatározott elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása, amelynek megvalósításához 2001 nyara óta az inflációs célkövetés rendszerét használja. 

Az inflációs célkövetés olyan monetáris politikai stratégia, amelyben a jegybank a rendelkezésre álló eszközeivel a nyilvánosan bejelentett inflációs cél elérésére törekszik.

Természetesen aza baj, hogy az NGO-knak nem adnak teret, meg a sajtóban nem lehet 20%-nál nagyobb külfdi befolyás. Nem tetszik ez a globalista erőknek, nem lesz könnyű eszetlenekké nevelni a barmokat. 

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

> nem lesz könnyű eszetlenekké nevelni a barmokat.

Ó, dehogynem, rengeteg tippet kaphatnak tőlünk, kezdhetnék például a tankötelezettségi korhatár leszállításával. Aztán itt vannak a birkamenetek, a köztévé átalakítása párttévévé, a ruszki propaganda tolása meg a többi.

A templomok mellett ordítozó messiás egy más kategória, nem?

No meg a buzikvóta.

Meg a niggerkvóta.

Teljesen mindegy, hogy milyen a végzettséged, meg hogy jól csinálod-e amit csinálsz, lehet fölvesznek a helyedre egy buzit vagy egy migrit, csak hogy jobb legyen a cég reputációja a faszbukon. Te meg mehetsz fehér heteróként levegőt kapálni, megdegleni, mert nincs kirekesztés, meg diszkrimináció.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Én, bevallom, sok mindent hiszek, de hogy ennek köze lenne a topikhoz, azt kevésbé.

Bár, ki tudja. Ha jól csalódom, olyasmit mondott, hogy Orbán 1998-2002 között még jó arc volt. Hát ha ez igaz, akkor nyilván Simicska is jó arc, azért lett az Apeh vezetője. (Fiatalabb olvasóink most hangosan felröhögnek, mekkora hülyeségeket bírok kitalálni. Tessék ellenőrizni: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Simicska_Lajos )

https://index.hu/belfold/2024/05/11/mi-hazank-mozgalom-globalizmus-kesz…

Azért azt észrevették, hogy egyikőjük sem érkezett lóháton? Hogy a fényképezéshez nem használtak magnéziumport? Hogy nem volt tábla, hogy 'jobbágyok erre, közrendű szabadok arra, nemesek amarra'? És nem ugyanez a társaság darált könyveket? Pedig a honfoglaláskor nem is voltak könyvek, szóval egy rendes időutazó társaságnak nem is lenne szabad foglalkoznia könyvekkel! No meg a készpénz! Rendes ember aranyrudacskát hord magával, amiből vásárláskor lefarigcsál egy adekvát méretű darabot!

Szerkesztve: 2024. 05. 13., h – 12:22

https://index.hu/belfold/2024/05/13/ujbuda-epites-telek-csatorna-ado/

 

Csatornát bekötni nem lehet. Szennyvíztározót építeni nem lehet. Telek besorolása Lke-3, ami kertvárosias lakóterület. mivel nincs csatorna, használatbavételi engedélyt nem adnak ki.

Mivel nem fejezi be az építkezést, megbüntetik.

Éljen a csudálatos ellenzék, ami már amiatt is jobb, mert Óbán itt nemlop. László Imre (Momentum-DK-Párbeszéd-MSZP-LMP, és egyéb mikropártok) a polgi itten.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

> A bosznia-hercegovinai külügyminisztérium pénteken felfüggesztette azt a Magyarországgal kötött egyezményét, amely szerint Budapest boszniai diplomatákat képzett volna a nyugat-balkáni ország európai integrációját elősegítendő, írja az MTI.

Lehet, hogy valaki kijózanodott náluk? Vagy megtalálta a gyógyszerét az ágy alatt?

Rengeteg embert megöltek ott. Fiúkat, férfiakat, feleslegesen. 

Emléknapot nekik? Rengeteg más ember is meghalt feleslegesen a történelemben, sajnos. De akkor nekik nem kell emléknap? Saját. Más halála miatt nem bánkódik elég ember?

Ha lesz emléknap, jobb lesz?

A felvidéki magyarok teljes vagyonelkobzásának és elüldözésének emléknapja mikor lesz? 

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

A háború pártján Magyarországon talán egyedül a Fidesz van. Kampánytémaként tematizálta. Senki más nem akarja, hogy folytatódjon a háború. De mindenki tudja azt is, hogy ehhez az kell hogy Putyin így döntsön, vagy rákényszerítsék. Más lezárása a háborúnak nincs. Minden más megoldás kisebb nagyobb fegyverszünet, mert Putyin ugyanúgy újrakezdi. Ahogy ezt 2008 óta jól láthatóan teszi folyamatosan. 

Igen, erről olyan sokat beszél a baloldal, hogy csak na! Elhangzik a tűzszünet szó állandóan, no meg a béke! No meg a béketerv, amiből véletlenül kihagyjuk a ruszkikat, akik ezt az egészet megindították. De az mind semmi, mert látszik, hogy próbálkoznak, de nem profik, hiszen a követőjük pont ugyanezen a szellemi színvonalon van. Ez történik, amikor a tökös baloldal akcióba lép. Mi lesz a következő? Tengeri rákokat édesvízben engedünk szabadon? Betiltjuk a papírzacskós műanyagszívószálat, hogy műanyagzacskós papírszívószálat csinálhassunk?

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Igen, erről olyan sokat beszél a baloldal, hogy csak na! Elhangzik a tűzszünet szó állandóan, no meg a béke

A tűzszünet az tűzszünet. A béke pedig béke. 
Fidesz a háborúpártisággal vádolja ellenfeleit, kizárólag politikai haszonszerzésből, ergo nekik az a jó, ha minél tovább vihetik ezt a narratívát. 

Mit kell ahhoz tenni valakinek ma hogy háborúpárti legyen? Elég ha nem szavaz a Fideszre. (akarsz esetleg videofelvételt? )
 

biztosan nem ez az eset volt, mert teljesen máshogy hangzik:

Kedves Péter! Nem vagy Te nyeretlen kétéves, tudod, hogy hogyan megy ez: azt, hogy háborúpárti vagy-e, vagy sem, nem Te döntöd el, hanem a finanszírozóid és a futtatóid. S az a rossz hírem van számodra, hogy ők bizony mind háborúpártiak

"Senki más nem akarja, hogy folytatódjon a háború. De mindenki tudja azt is, hogy ehhez az kell hogy Putyin így döntsön, vagy rákényszerítsék. Más lezárása a háborúnak nincs."

Nekem az a sejtésem, hogy Putyin rákényszerítésén katonai eszközöket kell érteni, ami valójában a háború folytatása.

Senki nem akarja, de ennél még azt ennyire sem akarják, hogy a jelenlegi állapotban érjen véget.

No igen. Úgy vessünk véget a háborúnak, az europeaerek szerint,  hogy:

-Várjuk el Putyintól, hogy tegyen egy irreális dolgot, és majd talán akkor.

Nem mondhatja, senki, hogy nem akarunk békét. Az, hogy irreális az elvárás, azzal meg ne is foglalkozzunk. :D

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

-Várjuk el Putyintól, hogy tegyen egy irreális dolgot, és majd talán akkor.

Ja, egy agresszortól nehéz várni, hogy ne agresszorként viselkedjen. Akkor jön a rákényszerítés ugye, mert az agresszor akkor se változik, ha hagyod neki, hogy azt csinálja amit akar. Sőt.
 

Vannak olyanok akiknek teljesen mindegy, hogy Putyin vagy Orbán seggét nyalják. 

Azt vágod, hogy az angol nyelvű sajtótájékoztatóról volt szó, majd logikusan átnyergeltünk a kossuth rádiós beszélgetésre. 

Olyan igazán baloldali, hogy a jobboldaltól elvárjátok a folyamatos sajtótájékoztatót, ami van, de egy Budapest infót, egy romentumos, egy gyurcsótányos sajtótájékoztatót meg senki, de tényleg senki nem igényel a balosok közzül. 

Igénytelenség lenne ez? Mármint keresztkérdésekkel zaklatni hazaárulóékat. Vagy azt tilos, mert szegények el vannak nyomva és még nem olvasták végig a soros tájékoztatót. 

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Szerkesztve: 2024. 05. 30., cs – 17:29

Szerencse, hogy nálunk nincsen közszolgálati televízió.

https://telex.hu/belfold/2024/05/30/zdf-megafon-mcc-patriota-orban-vikt…

De azért tegyünk úgy, mintha meglepődnénk ezen:
... a német szélsőjobboldali AfD-hez tartozó politikussal. A cenzúrázott arcú politikus azt fejti ki, hogy az Afd és Magyarország érdekei egyeznek, „Orbán, Putyin és az AfD nagyon egy”.

A 17 éves dán lány, aki paprikaspray-vel védekezett egy erőszaktevő ellen a menekültügyi központ közelében, azt mondta, hogy büntetőeljárást indítanak ellene a fegyver viselése miatt

https://www.dailymail.co.uk/news/article-3418751/Danish-17-year-old-girl-used-pepper-spray-fight-rapist-near-migrant-asylum-centre-told-prosecuted-carrying-weapon.html

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Two Afghan immigrants who raped a 13-year-old girl at knifepoint in Sweden and recorded them on video were released! Although the police identified and arrested Irshad and Elham and presented ample evidence against them, such as DNA and sperm samples from the scene and even a rape recording, the Swedish justice system released both suspects.

Óriási sztori:

"Aznap volt az évnyitó, de a vizsgálat miatt az ünneplőben érkező gyerek a bejáratnál várták, hogy bejussanak az iskolába. Esett az eső, időközben pedig a hőmérő is elromlott, így feltorlódtak a diákok az intézmény előtt. Később az iskola többi kapuját is megnyitották, de addigra a gyerekek már megáztak a zuhogó esőben."

Gondolom még ekkor sem esett le senkinek, hogy az egész "járványkezelés" miatt a teljes diktátorbrigádot kellett volna elzavarni. "Szerencsétlen" igazgatónő nyilván csak betartatta az "ésszerű" parancsot. Mivel mindenki a Covidtól volt betojva, és duplaplusz betojatva, ezért nyilván nem mert kivételt tenni egy holmi kis vihar miatt. (Bár a részleteket nem ismerem, de úgy emlékszem explicit az állam vezette be ezt a hőmérős baromságot, ha tönkrement a hőmérő, akkor a viharban kell ácsorogni a gyerekeknek. Különben még a végén megfáztak volna, hahaha.)

Közben a vihartól is megy a parázás mindig, kábé minden nap harmadfokú riasztás van, mert akár még eshet is az eső. Persze megjegyzem, hogy a vihar tényleg lehet veszélyes (szemben a Coviddal, ami úgy tűnik - úgy álmodtam - csak az orvosi kezeléstől lett veszélyes), de a túlparázás mértéke egyre fokozódik.

"letöltendő börtönbüntetést kért a posztot író anyukára" Facebook posztért letöltendőt kért. Ezt is megérdemeljük, mert amikor bevezetett ilyen törvényeket az állam, hogy posztokért letöltendőt lehet kapni, akkor senki nem tiltakozott. (Költői túlzás volt, voltak akik tiltakoztak, nekik tisztelet jár persze mint mindig.)

Jaj, a homerozes volt a kedvencem. :)

A covid idejen a munkahelyem epp a BME egyik termet berelte irodanak (egyik tanszekrol 2 tanar meg egy PhD hallgato alapitotta). Ott is - oktatasi intezmeny leven - ki volt adva, hogy erintesmentes homerovel le kell merni mindenkit. Akkor bringaval jartam be - telen is - minimalis plusz ruhazatban, mert a mozgas ugyis melegitett - a kezemet viszont nem. Egyik ilyen alkalommal mar vettem volna le a sisakot a mereshez, mire mondta az or, hogy valtozott a szabaly, mostantol csuklon mernek, nem homlokon. Amikor kerdeztem mennyit mert, majdnem elrohogte magat - valami 10 fok koruli ertekre emlekszem (20-at biztos nem erte el). Ennyit ert ez a hulye szabaly. :)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2024. 07. 22., h – 16:32

Aki nem olvasta a Néphadsereg című újságot a szocreálban (pontosabban: 1961 és 1989 között), az most képbe kerülhet, milyen is a kincstári stílus: https://index.hu/belfold/2024/07/22/atalakulo-magyar-honvedseg-hjkr-val…

Gyk: a holnaptól bevezetendő változásokkal megoldottuk, elrendeztük, kijavítottuk, helyretettük, kiigazítottuk, felfegyvereztük, lefegyvereztük, meggyógyítottuk, korszerűsítettük, kiképeztük, bőségesen megfizettük és pályára állítottuk, röviden összefoglalva: elhoztuk a Kánaánt.

Elvtelen, hazátlan nem akarok lenni

azt próbáltam mondani, hogy ha Viktornak hiszel a "Kína, oroszok" kérdésben már meg is valósítod. Mivel az ők teljesen elvtelenek (ez tény, nem vélemény) mivel nekik kizárólag a hatalom számít. Kettőt pillantasz és csapatot váltanak, és ők lesznek a legnagyobb "kvótarajongók", ha a számok ezt mutatják nekik. 

ó jaj - ilyet el se tudok képzelni - ez orosz dezinformáció!

mire jó a sok migráns?

- dolgozni fognak helyettünk és felmegy a GDP - Eddig ezt semmi nem igazolta: 4600EUR nettó segélyt kap Bécsben egy szír migráns család, ennyiből megélnek nem akarnak dolgozni.

Ellenben idehozták (EU-ba, Magyarországra még nem) a problémájukat, vallási szokásaikat. Az iszlám vallás nem egy négy falközt megéllt diszkrét vallás pl. vasárnap elmegyek a misére, de egész héten nem foglalkozom vele.

A muszlimok az életüket alárendelték teljesen a vallásnak úgy működik a társadalmuk. Egy országban nem tud meglenni két ennyire eltérő társadalmni norma - sérül a jogrend.

Ráadásul erőszak teljsen elfogadott számukra, amit a vallási vezetőjük támogat is. A migráció előtt 1000 imámot küldtek EU-ba Törökország, Katar és más arab országok.

Fanatikusok darabszáma 1 millióra vetítve:

1millió muszlin : 1 református 

Te arány tévedésben vagy !

És ne feledd Dobó István vére folyik benned! Biztos ?

Egy keresztény sose fog kibékülni egy muszlinnal. Most nem vágom őket kardélre, de tapsolni nem fogok nekik.

Te ebben a fórumban gyűjtöd a szélsőbaloldali újságok jobboldalról írt lejárató cikkeket. Miközben figyelmen kívül hagyod a baloldal mocskait, itthon és külföldön. Ilyen egyoldalú tájékoztató vagy, semmivel sem jobb, mint egy propagandista. Miért figyeljek oda, hogy a kis gyüjteményed tökéletes legyen, és csak egyoldalúan, hamisan csak a jobb oldalt ekézze? Nézzed csak, hogy a barátaid, Gyuribácsi támogatásával a szólásszabadságot is képesek sárba tiporni és mindenre a gyűlöletbeszéd címkét aggatni, akár több hónap börtönt kiosztani egy facebookposztért. Igen, ez a messzi, és távoli Angliában, ahová naponta 4 alkalommal megy repülő. Most melyik a nagyobb diktatúra, a ruszkik, akik 330 embert börtönöztek be közösségi média posztokért, vagy Anglia, ahol már több ezret is? Lehet ki kellene húzni a fejünket a posványból és kritikával illetni a telex, 444 cikkeit, mert nagyon sokszor lebuktak már, hogy hazudnak. Te meg benyeled.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Write-only, ugye? Ez a topik kifejezetten derék emberek okos mondásairól, szerencsés gazdagodásairól és hasonló példaértékű jó dolgokról szól.

Ettől persze még szétoffolhatod, elemi jogod [hiszen te magad nem is tudnál saját topikot nyitni], csak ne vágj hozzá ártatlan arcot.

Bécs a legélhetőbb város. Ezt csak úgy félresöpröd? Nem is lényeges. Párizs? Száz éve szarnak a szajnába, de nem csak a halak. London? 1-2 év böri, ha nem tetszik a pifád. De szép, de jó

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Most mit mondjak a lányomnak ? Mentek volna Bécsbe Taylor Swift koncertre - van a családban Bécsben egy bérlakás, de most üres, Mallorcán vannak nyaralni. A szállás adott.

Koncert elmarad végleg. A hétvégén meg már mennek a francia riviérára Nizza - Cannes környékére. Öreg vagyok már hogy kísérgessem őket.

off topic:

folytatás:

Koncert elmarad végleg. A hétvégén meg már mennek a francia riviérára Nizza - Cannes környékére. Párisról sikerült lebeszélnem a lányokat Öreg vagyok már hogy kísérgessem őket és Liam Nessen se vagyok, hogy kiszabadítsam és elbánjak a migránsokkal. '90-es években 18évesen voltam Párisban haverokkal ezt most nem ajánlott kategória. Nem kicsit változott Európában a biztonság !

és téged hogy érintett ez a sakál ? találkoztál vele ? félned kellett tőle, hogy felrobbant az SZFMH-ban egy Európa Kiadó koncerten ?

akkor 1 db terrorista volt EU-ban, most meg többszázezer...

Nem értem, de most melyik részét nem érted, hogy hogyan kapcsolódik a marhaságodhoz?

1.: A fószert mégeddig nem ítélték el. Én vágom, hogy te nagyon otthon vagy a témában (Stadl), de mondd el kérlek, honnan vagy ennyire felkészült a dologban.

2.: Amíg nincs elítélve, addig nem bűnös jogilag.

3.: Attól, hogy nincs elítélve, még lehet bűnös.

4.: Egy politikailag igen motivált (globalisták által pénzelt )újság a telex, legtöbbször azt sem hiszem el nekik, amit kérdeznek.

Ugye, hányszor beigazolódott, hogy az orvosok nem írják majd alá, majd aláírták. Összeomlik az egészségügy, nem omlott, a tanarak nem írják majd alá, aláírták, összeomlik az oktatás, majd nem omlott, mind megfagyunk, nem fagytunk, 2000 a lángos a Balatonon és ez nagyon gáz, de 3600 a Szigeten, amiről még olvasni sem olvastál. Szóval Stadlnál én megvárnám a bírósági ítéletet, talán az sokkal objektívebb, mint egy szójalattén élő lakmuszos globalista bérenc firkálmánya.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Igen lényeges különbség, hogy mi az adott vallás elvárt viselkedése.

A kereszténység esetében tulajdonképpen csak az "ostorral zavarta ki a pénzváltókat a templomból" figura az, amivel fizikai erőszakot indokolni lehet, és az sem általános érvényű.

Ezzel szemben az iszlámban a próféta Mohamed élete és viselkedése kötelező példa minden muszlim számára. Az iszlám azt is egyértelműsíti, hogy ez a vallás és hívei felsőbbrendűek minden másnál, és az a kitűzött cél minden más világnézet és vallás leigázása.

A vicc az, hogy minden jel szerint tényleg az iszlám ideológiája az életképes. Olyan stockholm-szindrómát hozott létre a frissen megszállt területeken, amilyenről egy rákos burjánzás még csak nem is ábrándozhat.

Igen lényeges különbség, hogy mi az adott vallás elvárt viselkedése.

Mi van?  Muszlim/keresztény egy hívő. Közel 2 milliárd ember van a világon aki muszlimnak vallja magát (alig picivel kevesebb mint keresztény), szerinted mind fanatikus/fundamentális/terrorista? Tudom neked kényelmes az általánosítás, de akkor miért nincs meg ugyanez az általánosítás a kereszténységgel kapcsolatban? Szegényes a történelem ismeret, nincsenek meg a mórok? A keresztes háborúk?  Inkvizíció?

Természetesen lehet azt mondani, hogy a vallás (és nem a hit) megtartása a muszlim embereknél sokkal jellemzőbb. A nap végén akkor is az elnyomott és/vagy iskolázatlan muszlim lesz fanatikus. Mert ez marad neki. Csak csinálj egy gondolat kísérletet, hogy mi lenne, ha az összes _vallás_ eltűnne a föld színéről. 

Értem. Saira törvényt sem én akarom bevezetni. 9 éves gyermekkel házasságot kötni is kiváló dolog! Egy olyan vallással semmi baj sem lehet, ami arra tanít, hogy a melegeket és a nem muszlimoknak el kell vágni a torkát.

Tudom, felesleges félni, az a sok gyermek, akiket megöltek a haladó nyugaton, azok maguknak keresték a bajt! Majd jobban figyelnek az anyjuk mindenit, vagy költözzenek el.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

A végén még kiderül, hogy ez egy jó dolog. 9 évessel, meg a kövezésekkel, mindegyikkel. Salem aleykum! Ahogy a Londonban mondják.

 

"A súlyos bűncselekmények – a nemi erőszak, a gyilkosság, a fegyveres rablás, a kábítószer-kereskedelem – elkövetőit halállal büntetik az iszlám törvénykezés szerint, például Szaúd-Arábiában. Az európai értékrenddel ellentétben a hitehagyás, és homoszexualitás is halállal büntetendő. A büntetések lényeges eleme az elrettentés, így nyilvános kivégzés, korbácsolás, kövezés, kézcsonkolás is fennmaradt forma. "

https://hu.wikipedia.org/wiki/Sar%C3%ADa

 

Csak a miheztartás végett. Egy békés vallás, békés tanításokkal, békés megoldásokkal.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

A 9 éves az úgy van, hogy az apa eldöntheti, hogy kihez adja a lányát. Meg hogy mikor. Tehát opt-out jogod van, dönthetsz úgy hogy csak 13 évesen adod férjhez a lányod. így nem kell zavarjon. A pater familiae jog nem sérül, úgyhogy részemről ok. Sőt, a túl késői beleegyezési korhatár rosszabb mert a lányod érett lesz, fegyverrel kell már őrizned, nyilván nem marad szűz, de férjhez nem adhatod mert menne a vejed a böribe. Sérül a pater familiae jog, tehát rosszabb.

A pater familiae jog értelmében, ha ezt tartod helyesnek, akkor megteheted, hogy így éltek a családoddal. Még az iszlámban is megteheted, hogy a lányodat a szerelméhez adod feleségül. Nem korlátoz még a vallás sem ebben.

Az iszlámban valóban van ahol tilos a lányoknak egyetemre járni. A pater familiae jogban nem tilos, sőt teljesen a családapa döntése, az állam nem szól bele.

>így adjátok fel

Nem tudom kikre vonatkozik a többesszám, tudtommal én vagyok a pater familiae jog egyetlen pártfogója az oldalon, de az egész országban sem lehetünk túl sokan :-)

Nem vagyok se a nők jogainak védője, se a homoszexuálisoké, úgyhogy nekem ez nem probléma.

Közel 2 milliárd ember van a világon aki muszlimnak vallja magát (alig picivel kevesebb mint keresztény), szerinted mind fanatikus/fundamentális/terrorista?

Gyakorlatilag. A többségük -- balszerencséjükre -- muszlim környezetben nevelkedett, így nem volt esélyük, hogy elkerüljék ezt a rettenetes agymosást, de attól még gyilkos elme-/társadalmi kór hordozói. Mivel az emberek 90%-a lusta és gyáva, így a muszlimok túlnyomó többsége csak egyetértésével támogatja ezt a rettenetes, agresszív, totalitárius agyrém-ideológiát, ami többek közt olyan kiváltságokat társít a mártírok -- a muszlim hitükért/hitük miatt meghaltak -- túlvilági elbírásához, mint például hogy a mártír 70 rokona kedvezőbb túlvilági elbírálása érdekében járhat közben. Mivel az iszlámot nem ostoba emberek tervezték és alakították, nem kötelező, hogy minden muszlim mártírhalált haljon, tehát bőven elég az is, ha csak rejtegetik a vallási terroristákat vagy ha az iszlám világhadjárat érdekében hazudnak.

Az átlag muszlim valószínűleg épp annyira passzív, amennyire egy átlag náci volt a második világháború alatt, de ellentétben a muszlimokkal, a náciknak nem volt kötelező általános érvényű, tökéletesnek kikiáltott példaképként tekinteni Mohamedre, valamint manapság már nincs szokásban a náci eszmék imádata. Az iszlámot, ezzel szemben, még sokan védeni próbálják -- főleg ha fogalmuk sincs arról, mi az iszlám.

Tudom neked kényelmes az általánosítás, de akkor miért nincs meg ugyanez az általánosítás a kereszténységgel kapcsolatban? Szegényes a történelem ismeret, nincsenek meg a mórok? A keresztes háborúk?  Inkvizíció?

A kereszténység is nagy károkat okoz még ma is, de többszáz éve már az utolsó, nagyszabású keresztes hadjáratoknak és az inkvizíció is lényegesen visszafogottabban működik. Az iszlám ezzel szemben épp az utóbbi években kapcsolt rá a hódító hadjáratára, és sajnos egyelőre igencsak nyerésre áll -- köszönhetően többek közt a hozzád hasonlóan viselkedőknek.

A nap végén akkor is az elnyomott és/vagy iskolázatlan muszlim lesz fanatikus. Mert ez marad neki.

Charles Napiernek tulajdonítják, hogy amikor valaki elkezdett okoskodni, hogy Indiában az a szokás, hogy máglyán égetik el az özvegyeket, valami olyasmit mondott, hogy "legyen hát, ha itt az a szokás, hogy az özvegyeket élve égetik el máglyán, építsétek azt a máglyát! De nálunk is van egy szokás. Azokat, akik asszonyokat élve vetnek máglyára, felakasztjuk és elkobozzuk minden vagyonukat."

Remélem, érted, hogy értem. Bár, valószínűbb, hogy nem érted.

A nácik esetében csak arról volt szó, hogy Hitler -- egy közönséges halandó -- kiókumlálta (más halandók elméleteire építve), hogy ők (a németek) a felsőbbrendű faj, és hogy az emberi kultúrákat három kategóriába kell sorolni: vannak a kultúrateremtők (az árják), vannak a kultúramegtartók (kényszerítendő szolganépek, mint mondjuk az angolok vagy a szlávok), végül pedig a kultúrarombolók (elsősorban a zsidók). Hitler pusztulása után ez az ideológia ma már nem számít elfogadhatónak.

Az iszlám ezzel szemben saját felsőbbrendűségét isteni kinyilatkoztatásra alapozza, méghozzá olyanra, amely deklaráltan tökéletes és végleges. Ez azért is vicces, mert rögtön Mohamed halála után két nagy szektára bomlott az "egységes" muszlim világbirodalom, és ezek azóta gyűlölik egymást legalább annyira, mint a dhimmiket. Viszont, mert igen szapora népség, és mert egyszerű célkitűzéseik vannak, hatékonyan fertőzik és hódítják meg a dekadens, egyre életképtelenebb, illúzióvilágba menekülő "nyugatot". Kínos, amikor összeférhetetlen muszlim szekták települnek hatótávolságon belülre, de még folyik az építkezés, elvégre nincs kitűzött határidejük, ráérnek -- az idő egyértelműen nekik dolgozik.

Ezt az ijesztő gondolatot az említett illúzióvilágban élők úgy szokták manapság felitatni, hogy megnyugtató mantrákat harsognak, mint például "putyin" vagy "szélsőjobb". Aztán jön a nemfélünk, majd a játékmackók.

Bizony, így megy ez a monoteisztikus rendszereknél, elvégre valahogy el kell adni a portékát.

De egyedül az iszlám volt annyira pofátlan, hogy azt is hirdesse, hogy nemcsak a Korán és Mohamed az ábrahámi hagyomány utolsó, tökéletes és megváltoztathatatlan verziója (felülírva a korábbiakat, esetenként önmagát is) de nem is lesz több verzió, valamint hogy a földön egyeduralkodó államvallássá kell tenni az iszlámot, erőszakkal is. (Az iszlámban nem létezik szekularizáció, sem pedig lehetőség a reformációra.)

A zsidó vallás alapötlete, hogy a világ teremtője szövetséget kötött egyetlen törzssel (a zsidókkal), és mindenki más le van tojva.

A kereszténység újítása, hogy mindenki előtt nyitott (és elvárt) a személyes kapcsolat keresése és ápolása az istennel.

Az iszlám pedig azt mondta, hogy aki nem Mohameden keresztül próbálkozik (valamennyi mohamedán előírást szigorúan betartva), az ellenség, tehát leigázandó és kiirtandó. Ez alól elvileg egyedül a "könyv népei" mentesülhetnek valamennyire, de a legtöbb, amit remélhetnek, hogy csökkentett jogú, megtűrt alattvalókként élhetnek. Nyilvánvaló, hogy ez a "kedvezmény" csak azért létezik, mert néhány nemzedék alatt utódaik át fognak térni, hiszen addigi hitüket sem gyakorolhatják nyilvánosan.

Érdekesnek találom, milyen kitartóan igyekszel, hogy kedvezőbb fényben tüntess fel egy ideológiát, amiről nyilvánvalóan semmit sem tudsz, de arra kíváncsi lennék, komolyan reméled-e, hogy (a) bárkit meggyőzöl a vélt igazadról, és (b) hogy az a bizonyos kétmilliárd (and counting) muszlim majd épp tőled fogja megismerni azt, hogy mi az általad elképzelt "iszlám" lényege, ellenétben azzal, amit a koráni hagyományokból megtanultak.

te most átvetted jaku migráns simogató és iszlám seggét nyaló szerepét ?

Téged is felvettek a pénzért kommentelők közé?

Soros pénzen vagy ?

Miért vagy te ennyire migráns-iszlám párti ?  olvasom a hozzászólásaid - mint egy migráns buzi.

te most átvetted jaku migráns simogató és iszlám seggét nyaló szerepét ?


Már megszoktam, hogy pillangóemlékezettel rendelkező emberek kommentelnek itt, de ha vennéd a fáradtságot, láthatnád, hogy Sanya szétoffolt egy nem vallás kérdést. Majd jeleztem hogy _minden fanatizmus_ problémás. Erre ti be akarjátok bizonyítani, hogy _minden_ muszlim fanatikus. 
Szerintem veletek van baj.  

megint volt késelés Londonban. Az elkövető hátterét NEM merik nyilvánosságra hozni. Zavargások elkerülése miatt.

igen, én nem szeretem a muszlimokat és ? bajod van ezzel ??

az egész tolerancia PC egy bullshit.

>Az elkövető hátterét NEM merik nyilvánosságra hozni. Zavargások elkerülése miatt.

Remélem most már mindenkinek világos, hogy a cél a fehér ember eltüntetése. Már abban a fázisban vagyunk, hogy odaát szabad préda az őshonos ember, de nem védekezhet, mert az rasszizmus. A bevándorlók nemi erőszakot megúszhatnak szabadlábon, de ha valaki rosszat ír Facebookon azt leültetik.

Sajnos előre megmondtuk, hogy ez lesz, de senki nem hitte el. Most, hogy ez van, most se hiszik el az emberek, mert a TV nem mondja be, nem így tálalja.

Konkrétan olyat, hogy korábban Bécsben Taylor Swift koncertet kelljen lemondani, tényleg nem tudok.

De nesze, itt egy lista az eltársaidról: https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_terrorism_in_Europe

Költözz közéjük kérlek

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Holott a helyes válasz az, hogy "szélsőjobb", "putyin", "orbán" és "trump" vagy "kína". Esetleg "elon musk". Nemde? :)

Érdekességképpen rá lehet mutatni, hogy a muszlimok az említett kétmilliárdnál sokkal több embert degradálnak, és nem kizárólag szavakkal.

De nem is érzed, és nem is érted a problémát.

Chatgpt: Sorold fel a 20 legveszélyesebb terrorszervezetet, és kérlek írd mellé a vallásukat, felekezetet. Kommentet ne írj mellé

1. **ISIS (Iszlám Állam)** - Iszlám, Szunnita
2. **Al-Qaeda** - Iszlám, Szunnita
3. **Boko Haram** - Iszlám, Szunnita
4. **Talibán** - Iszlám, Szunnita
5. **Al-Shabaab** - Iszlám, Szunnita
6. **Hamasz** - Iszlám, Szunnita
7. **Hezbollah** - Iszlám, Síita
8. **Lashkar-e-Taiba** - Iszlám, Szunnita
9. **Jaish-e-Mohammed** - Iszlám, Szunnita
10. **Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP)** - Iszlám, Szunnita
11. **Abu Sayyaf** - Iszlám, Szunnita
12. **Al-Qaeda in the Arabian Peninsula (AQAP)** - Iszlám, Szunnita
13. **Al-Qaeda in the Islamic Maghreb (AQIM)** - Iszlám, Szunnita
14. **Jemaah Islamiyah** - Iszlám, Szunnita
15. **Ansar al-Sharia** - Iszlám, Szunnita
16. **Islamic Jihad Movement in Palestine** - Iszlám, Szunnita
17. **Ahrar al-Sham** - Iszlám, Szunnita
18. **Hizb ut-Tahrir** - Iszlám, Szunnita
19. **Ansar Dine** - Iszlám, Szunnita
20. **Khorasan csoport** - Iszlám, Szunnita

 

Index: https://index.hu/kulfold/2021/12/30/terror-al-kaida-boko-haram-iszlam-allam-talib-al-sabab/

 

értekezés a terrorszervezetekről: https://rtk.uni-nke.hu/document/rtk-uni-nke-hu/M%C3%A1ln%C3%A1ssy%20Andr%C3%A1s_Terrorszervezetek%20t%C3%ADpusai,%20tev%C3%A9kenys%C3%A9gei,%20ter%C3%BCletei.pdf

 

Terroszervezetek listája: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_designated_terrorist_groups

Több, mint 90%-uk iszlám.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Ja, hogy erre sem vagy képes. Meg berajzolni, meg minden, de nem érdekel ám úgy a téma, csak messziről, ahonnan tudsz baromságokat tolni :). 9 évest férjhez lehet adni. Nem szavazhatnak a nők, sok helyen tanulni is tilos. Támogassad őket, majd ők is támogatnak téged. Hisz oly sok sikeres ölmuszlény özönlötte el az Uniót, hogy :

 

(Ide kellene írni a sikereket, amire büszke vagy)

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Rogánhoz hogyan kötődik ezer szállal? A hvg tavaly arról írt, hogy Rogán feltalálótársaihoz kötődik a cég. De hogy hogyan, onnan sem tudjuk meg. De szeretem, amikor valaki így benyeli a propagandát.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Melyik országban hédereztél az elmúlt évtizedben?

https://index.hu/gazdasag/2017/04/28/pinter_nem_arulja_el_hogy_ki_van_a…

Van egy cég, ami mögött van egy offshore tulajdonos, meg Rogán feltaláló társai, majd az offshore cég kiszáll :) 

(JFYI ez az a cég amiben mi _nemzetbiztonságilag_ megbíztunk/zunk)

Pedig muszáj lesz ezt a fidess által bevezetett korrupt rendszert eltörölni.  Ilyen Magyarországon korábban sosem volt!  A Kádár-rendszerben például a legkisebb hasonló stikliért is börtön járt. Hiába no, az Öreg rendet tudott tartani. 

Ez csak az Álátszóéknak újdonság de egy ideje köztudott, hogy ezeket a narancsos fiúkat még a választópolgár széklete is érdekli (lásd kötelező szűrés), nemhogy a bankszámla forgalma.  A sógor számlájáról is kimutatást kértek mert gyanús lett nekik valami.  Mondjuk rendszeresen vásárol Cherleroiból ananász aromás gumikukoricát pontyozni és hát gondolom a belga pénzforgalom felkeltette az érdeklődésüket.  Tiszta diktatúra, orvelli világkép...  De már nem sokáig! 

Attól tartok, hogy ez csak átmeneti állapot lehet :(  

Hallottam olyan véleményt (amellyel én amúgy mélységesen nem értek egyet), hogy pl. egy horgászattal foglalkozó portált nem lenne szabad politikai témákkal elárasztani, mert az ellentétes politikai szemléletű de egyébként egymással rokonszenvező, jó lelkű és jámbor pecásokat pillanatok alatt egymás ellen lehet fordítani. Olyan haragot és utálatot ültet el bennük ami soha nem fog elmúlni.  

Én inkább Dániel elvtárssal értek egyet aki itt, ezeken az oldalakon leírta, hogy erkölcsi kötelességünk mindenhol felhívni a figyelmet a rezsim gaztetteire - járjon ez bármilyen következménnyel. Ha mindenki megteszi a magáét és üt egy fél gombostűfejnyi lyukat a diktatúra több kilométer hosszú falán, az előbb-utóbb leomlik. A magam részéről nem lesz leállás amíg meg nem valósul az álmunk! Nem kell a sápadt istenség! 

https://index.hu/belfold/2017/07/27/kovacs_zoltan_diploma_ceu_debrecen_…

https://hvg.hu/itthon/20181025_A_CEUn_vegzett_Kovacs_Zoltan_szerint_Sor…

Szegény volt kormányszóvívő is szívesebben választotta volna a Fudant, de neki ez még nem adatott meg, így kénytelen volt a CEU-n diplomázni. Igaz, arra a kérdésre, hogy szerzett-e a CEU-n ameriaki diplomát, hirtelen csak annyit tudott mondani, hogy "meg fogom majd nézni". LOL

Akkreditált, nem amerikai diploma.  Van különbség, de ne érdekeljen. Hajrá CEU! Sajnálom, hogy elment, olyan jó egyetem volt. Különösen a genderszakot sajnálom, hogy elment, hiánypótló. Te is azt sajnálod nem? Külön órát is akarsz hallgatni a transzik dolgairól, meg hogyan csinálják. Nem baj az, hasznmos dolgok ezek egy egyetemi képzésben.l

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

LOL

Nocsak! Megnézte már Kovács Zoltán, hogy milyen diplomát kapott? :D Téged is tájékoztatott róla? :D

Amennyiben nem amerikai diplomát kapott volna, biztosan rávágta volna az újságíró kérdésére, hogy nem kapott olyat a CEU-n, ugye? :)

 

  • 1993: kitüntetéses történészdiploma a Kossuth Lajos Tudományegyetem, MA diploma a CEU-n
  • 1992-1993: MA tanulmányok a Közép Európai Egyetemen (CEU, Budapest College, History Department, Kontler László irányítása alatt)

 

Mint arról hétfőn beszámoltunk, az Amerikai Egyesült Államokban 2023-ig meghosszabbították a CEU akkreditációját, ami alapján az intézmény amerikai diplomát adhatna ki, de a magyar kormány miatt erre nincs lehetősége. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő írásban érdeklődött arról, hogy felvehet-e a CEU diákokat az amerikai diplomát adó képzéseire.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Indexen idézett válaszában úgy fogalmazott, hogy „az Ön által pártfogolt egyetem számára a magyar törvények szerinti működés feltételei ma is biztosítottak”, majd úgy folytatta, hogy „Magyarországon egy másik ország diplomáját az a külföldi egyetem adhatja ki, amely mind intézményként, mind képzései tekintetében állami akkreditációval rendelkezik, és az adott országban tényleges, felsőoktatási fokozatot adó képzést nyújt”.

A magyar kormány kétségbe vonja, hogy a CEU az Egyesült Államokban képzést folytatna, noha a Bard College nevű magánintézménnyel kötött megállapodással ennek is eleget tett az intézmény. New York állam oktatási hivatala igazolta, hogy a CEU tényleges felsőoktatási képzést folytat, a hazai kormánypropaganda viszont félrevezette közönségét ezzel kapcsolatban.

Szerkesztve: 2024. 08. 14., sze – 23:41

https://transtelex.ro/kozelet/2024/08/14/vincze-minya-istvan-lemondott-…

A keresztényi szeretet nevében:

„Valamennyit élve kiherélni ha még megvannak a tö…k, a lyukaikba égő parazsat tenni, majd élve megnyúzni és végül felnégyelni”

„A pohár betelt. Öltözzétek fel az Isten fegyverzetét és írtsátok, vágjátok és küldjétek a pokol tüzébe az ördögnek ezt az elfajult nemzetségét.”

Meta: diszlexiás ner-trollok bátran tolhatják az off-topikot.

Én nem is állítottam semmit, szóval nem tudom, hogy ki nem ért velem egyet, ettől függetlenül a Ner minden leleménye simán Putyin-utánzás, ideértve például a melegek elleni gyülöletkampányt, a szuterenitásvédelmet, a fakereszténységet, a civilszervezetek elleni kampányt, az álellenzéki álpártokat (pl. Lmp, Mihasznák, Volner/Huxit).

Mutasd meg kérlek, hogy hol vannak a melegek üldözve. Ugyanúgy nem mehetnek az ovikba felvilágosítani, mint bárki más.

USA szuverenitásvédelme megvan? Ismerni kellene a törvényeket, nem csak hisztizni, meg felülni a propagandának.

Kereszténységgel mi a bajod? A muszlimmal miért nincs?

Melyik civil szervezet az, amelyik nem ítéli el a pedofilizmust, ha balos megmondóember követi el? Melyik civil szervezet szólalt fel, amikor az USA nagykövete a zsidólistázó Gyöngyösivel parádézott, meleg zsidóként?

LMP álellenzéki, csak 3 ciklusban állt a Fidesszel szemben.Mihazánk? A Tisza miért nem? Vargáné még nem Fideszes? Majd akkor lesz ha a telex úgy gondolja? Majd akkor úgy gondolod te is. Mert önálló gondolatod nincs.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Mutasd meg kérlek, hogy hol vannak a melegek üldözve. Ugyanúgy nem mehetnek az ovikba felvilágosítani, mint bárki más.

Nézz már magadba amikor ilyeneket írsz. Pontosan tudod mit csinál Rogán, kipécéz egy ellenségképet, ez épp most a woke/LMBTQ és az nevezi meg a felelősnek a társadalom problémáiért.  A történelem folyamatosan ismétli magát. 

A hasznos idióták, mint amilyen a woke/LMBTQ csakugyan folyamatosan kavarják a szart.

Egy játékfejlesztő kolléga nemrég publikált egy újítást a fantasy világmenedzselő kalandjátékához (Soulash 2): a karakterek gyerekei öröklik a szüleik cuccait. Wokebtq aktivisták rögtön nekiláttak gazsulálni, hogy lehessen már "gay marriage" is. A játékfejlesztő kolléga közölte, hogy ilyesmit nem tervez. Erre indult egy dzsihad ellene a Steamen, negatív review-bombázás formájában, és a TwiXteren is megy a hazudozás és vádaskodás.

A játék gyakorlatilag klasszikus roguelike, épp egy szinttel az ASCII grafika fölött. Fogalmam sincs, mit akarhattak "gay marriage" címszó alatt a bétékúsok, de érdekes és elképesztő látni, milyen aljas indulatokat idéz elő bennük, ha követeléseikre "nem" a válasz.

A kioktató hangnemre nem tartok igényt -- ahhoz előbb demonstrálnod kellene vélt tekintélyed relevanciáját.

Egyébként én is kíváncsi lennék a válaszodra a fentebbi "Mutasd meg kérlek, hogy hol vannak a melegek üldözve." kér(d)ésre.

Ohó:) Tehát én fent kioktattalak? Nagyon helyes, hogy így érzed, ha erre így reagáltál. De sajnos nem, tényeket állítottam:

A tények:
1, Rogán Antal a miniszterelnök kabinet főnöke
2, Rogán Antal irányítása alá tartozik a kormánykommunikáció
3, A kormánykommunikáció adófizetői pénzből van fizetve
4, A kormánykommunikáció valamilyen aktuális bűnbak keresésére és megnevezésével megtéveszti az embereket. 

Én nem állítottam, hogy a melegek "üldözve lennének", de ha valakit bűnbaknak állítanak be, akkor azzal érezheti azt, hogy üldözve van. 

Azzal, hogy "a melegek"-re mint valami egységes csoportra hivatkozol, talán észre sem veszed, hogy játszod a hasznos idióta szerepét.

Az egy dolog, hogy az aktuális kormány az ábrahámi mitológia miatt kénytelen a homoszexualitást elítélni, de az egy másik dolog, ahogy az "a melegek" csoportot mozgató ellen-propaganda úgy tesz, mintha intézményesített emberirtás folyna. Mindkettőre köpni kell.

Kizártnak tartom, hogy az eldzsíbítíkúsok (akik jól idézik szellemi elődeik, a hitlerjugendek és a vörösgárdisták mentalitását) bármiféle pozitív hatással lennének az állítólagos eredeti célkitűzésükre vonatkozóan, sőt. Ez nem meglepő azok számára, akik már az első pillanatban értették, hogy a BLM-hez, az antifához vagy a mítúhoz hasonlóan ezek a szerveződések sem a felületesen jól hangzó célokért léteznek, hanem kizárólag a szarkavarás a feladatuk.

Érthető, hogy a kormány (látszólag) nem tolerálja az efféle politikai aktivizmust, de patt-helyzetben van, mert nem mondhatja ki azt sem, hogy csak az aktivizmust utasítja el. (Kíváncsi lennék, ha a BLM-nek lenne erre az országra vonatkozó relevanciája, azt hogyan kezelnék, de ez csak afféle kreatív kíváncsiság, tét nélkül.)

Én az adófizetők által fizetett kormánypropagandáról írtam.  Közvetlen azután, hogy válaszoltam arra a kérdésre amit feltettél (üldözik e őket) amit egyébként senki ebben a formában meg nem fogalmazott (JFYI) és kérdésként merült fel a szálban.
Most a kormány által a VALÓS problémák helyetti álproblémákra vonatkozó propagandájáról beszélünk, a kormánynak a jelenlegi Magyarországon nincs félnivalója a társadalom nyitottsága sok évre előre biztosítja azt, hogy ez nem kérdés.

Szóval neked nem fáj, hogy a kormány prioritása olyan problémára vonatkozik amit ő talál ki?

Szóval neked nem fáj, hogy a kormány prioritása olyan problémára vonatkozik amit ő talál ki?

Egyszerűsítek, bár feltételezem, hogy képes egyszerre több pecsenyét is sütögetni bármely kormány.

Sokkal jobban idegesít, hogy ami alternatívát az utóbbi... nem is tudom, hány, de 20+ évben felbugyborékoltatott az "ellenzék", az még elkeserítőbb. De azt is látom, hogy az egész világon tébolydákból szalasztott pszichopaták vezényelnek, amihez magukat roppant tájékozottnak tartók asszisztálnak lelkesen, így az esélytelenek nyugalmának titkát keresem inkább. Az eldzsíbís témához azért szóltam hozzá, mert épp most zajlik egy ilyen dzsihad, és látom és tapasztalom, micsoda aljas módon destruálnak, miközben a legtöbben még mindig azt hihetik, hogy a szivárványos zászló valami pozitív üzenetet hordoz.

Nem tudod, hogy hány országban tilos a sulikban a mobil európában?

Azt sem tudod véletlen, hogy mi haszna egy törvényeket be nem tartó iskolaigazgatónak? Te alkalmaznál igazgatónak olyat, aki nem akarja betartani a törvényeket?

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Oké, akkor figyelj a hallókészülékedre, mert szemüveg nélkül nem értesülsz a fasiszta terror áldozatául esett nebulókról.

(Megjegyzem, amikor én iskolába jártam matekból minden nap röpdolgozat volt, írólapra, 5 nap átlaga volt egy osztályzat és ha a koordinátatengely végén hiányzott a nyílhegy, az adott feladatra nulla pontot kaptunk. Kizárólag abból a célból, hogy ne érezzük jól magunkat.)

Csak a szemedtől nem látod (vagy nem akarod látni)
[1] The guidance is not statutory, and offers schools a variety of ways to implement the ban, ranging from an order to leave all phones at home, to handing them in on arrival or keeping them in inaccessible lockers, or allowing students to keep them on condition they are not used or heard.
[2] France is to trial a ban on mobile phones at school for pupils up to the age of 15, .... It takes the prohibition on the devices further than a 2018 law that banned pupils at primary and secondary schools from using their phones on the premises but allowed them to keep possession of them.

jah hat ilyenkor nincs bezzegnyugat \o/

beidézem mi van a "bezzegnyugaton", ahol ezt értelmesen bírják csinálni nem erőből erre:

nem igazan erdekel ez a mobilvergodes....
az a kettos merce viszont igen, hogy egyszer hozzatok a nyugatot mint pelda, amikor meg ciki nektek akkor meg "nemerdelanyugat" \o/

Olvasási nehézséggel küzdesz? 

Még egy érvet sem láttunk, hogy miért kell a mobil a diákoknak.

 

Jelenleg ki kell kapcsolniuk. Ha olyan a feladat, akkor a tanár bekapcsoltatja és kész.

 

1. A tanár oktat, nem a kommunista párttitkár. 

2. Ha jobban tudod, miért nem tanár lettél?

3. A tanulónak minek mobil, mikor kaptak laptopot?

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Még egy érvet sem láttunk, hogy miért kell a mobil a diákoknak.

Mert az elengedhetetlen része a társadalomnak 2024-ben. Ezzel tájékozódik és közlekedik, esetleg ezzel ellenőrizheti, ha a tanár baromságot mond. Korlátozásra szükség van. Ugyanitt igény van arra, hogy megtanítsák minél előbb, hogyan használd. Ezt nem érti a fakabát. Ha a tanár szabályozhatná, azzal nem lenne gond. De most le kell adni. Aki pedig ezt jól akarta megoldani gumicsontnak használja Rogán.

Mert tereled a témát, nem erről van szó. De pl. ha te egy mobilos applikációt fejlesztesz mondjuk középsuliban, fakultatív mód. (például, mert terelésképp a "nélkülözhetetlen" kritériumot vázoltad)

(tudtad egyébként, hogy ember járt a holdon? Pedig a holdnak nagyon pici légköre van, és nem lélegezhető be. De megoldották)

milyen tereles? en tettem fel egy egyszeru kerdes mert erdekel. milyen olyan altalanos/kozepiskolai _tantargy_ van amihez feltetlenul szukseges mobil?

segitek, (ugyan nem friss de) ebbol lehet valasztani: https://eduline.hu/kozoktatas/Kerettantervek_tantargyak_listaja_6QN3E9

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Az a tanár mondja a baromságot, akit tavaly védtél, hogy nem kap fizetésemelést?

Az iskolában tanítják meg a telefon használatát, még nem is annyira magától érthető dolog ez?

A tanár szabályozhatná? Az iskolában, ahová a gyerek jár, eddig is tilos volt minden okoseszköz. Telefon, okosóra, tablet, laptop tilos. Most annyival enyhült, ha beviszi a gyerek, le kell adnia. Lesznek órák, ahol használhatják, mert pl kell. Mondjuk oktatják a telefonhasználatot, oktatnak valamit.

Sőt, olyan is van, hogy EÜ okokból kell. De a gyermekkel telefonálni nem lehet. A szülővel tanítási időben az osztályfőnök kommunikál, ha szükséges. Nincs kicsi pittyegés az órán, hogy anya írt, meg a szomszéd padból ökörségeket ír az osztálytárs. Mert ugye nem akadémiai tanulókat oktatnak, hanem mindenkit.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Még egy érvet sem láttunk, hogy miért kell neked mobiltelefon. Így már világos, hogy fordítva ülsz a lovon? A betiltást kellene megindokolni, nem pedig a nembetiltást. (Bár fentebb már volt egy jó érv: Van egy furcsa közmegegyezés Magyarországon, miszerint az iskolában szenvednie kell a gyereknek, mert az a dolga.)

betiltást kellene megindokolni

tessek: a gyerek fb/insta/tiktok-ol az oran, ahelyett hogy a tanarra figyelne. az hogy a tanar szar(ul adja elo az anyagot), nem indok arra hogy figyeles helyett mobilozzon.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Te még rálicitálsz az elolvasás nélküli hozzászólásra, igaz?

Ez volt eddig:

1. Mindenkitől elveszik a telót az iskolában.

2. Jó lenne valami indoklás, hogy miért kell ez.

3. Lehet, hogy az illető gyerek a telójával zavarja a tanítást.

4. Nincs szó semmilyen konkrét gyerekről, generikus szabály van.

5. A 'gyerek' azt jelenti, hogy 18 év alatt személy.

tilos a sulikban a mobil

Én olyanról tudok,  hogy vannak már országok akik valamilyen korlátozást csinálnak. Pilottal, segítséggel, ha a tanár úgy érzi képes a helyzetet kezelni, hagyják. 

Ezzel szemben közép Európa zsenije, (tacskó Horthy)  "leszarom, oldjátok meg" míg fakabát (ülj át egy másik autóba Sándor) meg "rendnek kell lenni" elven megoldotta. Aztán most tesztelik meddig pattog ez a gumicsont. 

Megtanulhatjuk, milyen az, aki hősiesen tűri a méltatlan támadásokat:

„Engem sokat csesztetnek itt a közlekedéssel” – mondta a közlekedésért felelős miniszter.

> Nincs megfelelő alternatív infrastruktúra, hogy Magyarország Oroszország nélkül megoldja üzemanyagigényét – ez volt a fő témája annak a televíziós interjúnak, amelyet Szijjártó Péterrel készített az orosz RBK. A csatorna kérdésére a miniszter elmondta, zajlanak a tárgyalások, de konkrétum még nincs a hosszú távú megoldás érdekében.

> „Magyarország nem fogja tudni kielégíteni üzemanyagigényét az oroszországi olaj nélkül, ugyanis nem rendelkezik megfelelő alternatív infrastruktúrával” – erről beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az RBK orosz tévécsatornának adott interjúban. A miniszter valószínűleg akkor adott ezt a lapnak, amikor Szentpétervárra utazott.

Az a mi nagy szerencsénk, hogy a magyar kül- és ügyi miniszter ilyen okos és megfontolt nyilatkozatokkal erősíti a majdani tárgyalási pozíciókat. A gyenge pont az, hogy a nyilatkozatával nem a mi tárgyalási pozíciónkat erősíti, hanem az ellenérdekelt félét, dehát mi tökéletes ebben az életben?

Megint nem sikerült feldolgozni, a rendelettel, az alkalmazási körrel és a végrehajtással van gond. Senki nem azzal érvel, hogy a korlátozás nem volna hasznára a gyermekeknek. De meg kell keresni azt a módszert amivel ez a legkevesebb kárt okozza. (életkor, módszer a telefonos korlátozás bevezetésére, ki dönt, az iskola vagy a távol lévő f*szkalap akit miniszternek/államtitkárnak hívunk). Itt jegyezném meg, el kellene olvasni a Politico cikkét, mert néhány alapvető információt elfeledtek beleírni :)

(ne aggódj, nem várom, hogy egy Fidesz párti komplex üzeneteket feldolgozzon, hisz nem erre van eleve kondicionálva)

Smartphone ban to hit Belgium’s Francophone schools
New regional government will limit use of smartphones by kids in Brussels and Walloon schools.

July 12, 2024 11:50 am CET BRUSSELS — Belgium's French-speaking schools are the latest to prepare a ban on smartphones.

Innen: https://www.politico.eu/article/wallonia-mr-les-engages-belgium-introdu…

Hat miert nem a tanitas megkezdese elott 3-4 hettel jelentettek be, miert foglalkoztak mar vele az elozo tanev vegen? Hat normalisak ezek?! Hat nincs naluk egy rendor, egy vadasz vagy egy miniszterelnok aki beadhatja a rendeletet? Hallatlan! Ezek a rohadt mocskos belgak... 

Általános iskolai tananyag, hogy az IQ-teszteket standardizálják, vagyis úgy állítják be, hogy a tesztelendő népességre az átlagos érték 100 legyen. (Mielőtt kérdeznéd, azért 100, mert százalék a dimenziója. És azért Q, mert kvóciens, vagyis hányados: az egyén pontszámát elosztjuk a népesség átlagával (és azt szorozzuk százzal).)

Szóval amikor az éjjájj és a derék politikus közös erővel kihozzák, hogy az indaiak átlagos intelligenciája 82, akkor joggal mondhatjuk, "van kitől tanulnunk, b+"

EU:

Roberta Metsola az Európai Parlament elnöke - aki papol transzparenciáról és a korrupcióellenességről kiderült, hogy a férje a legnagyobb lobbista az EU-ban. 

Úgy derült ki, hogy a Katar-gate után bővítették azon személyek listáját, akiknek nyilatkozni kell, hogy hozzátartozójuk tevékenységéről.

Politico

Mekkora hazugságot hoztál ma is:

"Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál."

Persze, hogy kevés, mert a telex sem az.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]