Van kitől tanulnunk 3

Fórumok

Okos emberek okos mondásaiból és példamutató tetteiből szeretnénk tanulni.

Előzmény:

Hozzászólások

Az üdvözlő tábla egy gesztus. Az a célja, hogy jókedvre derítsen. Engem ez a tábla jókedvre derít azért is mert téged triggerelt, és ha arra járnék is tetszene. Nem hinném, hogy rajtad kívül bárki azt hinné, hogy az ellenség távolt tartására tették volna ki. Arra a célra fokhagymát, kutyaszőrt, ezüst-keresztet használ a felvilágosult ember.

Szerkesztve: 2024. 04. 29., h – 09:27

Ha Pista bácsi polgi kirakott egy táblát és ez elérte az ingeredet és képes voltál HUP-ra hozni - akkor már MEGÉRTE :-D

elérte célját !

Köszönjük polgi bácsi !

For Whites Only meeting room!

Vádat emeltek egy apa ellen bezzegUSÁban, aki a saját telke fölött lelőtt egy drónt. A férfi kertjében a lányai napoztak. A lelőtt drón miatt letartóztatták és vádat emeltek ellene.

https://metro.co.uk/2015/08/02/father-shot-down-drone-hovering-over-his-garden-where-daughters-were-sunbathing-5323457/

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Sajnos igen. Bár a drón tulajdonosairól nem írnak semmit, hogy mennyire lehetett legális a drónnal más területe fölé repkedni és felvételeket készíteni, akár magánterületről. Szépújvilág.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

mi a f.szé vallotta be??

4 idegen bejött és megkérdezték, hogy ki lőtte le a drónt?  Ez meg szóba állt velük..

Jelentsenek fel, majd jön a rendőr és rákérdez, akkor vissza kell kérdezni, hogy bűncselekmény ?

Ha igen, akkor nem válaszolok, nem vagyok köteles magamat bevádolni!

Az életbe rá nem bizonyították volna szemtanú nélkül...

For Whites Only meeting room!

ott buszkek ra ha fegyverrel hadonaszhatnak, sot ha lodozgetheznek is.

amugy ezert jo a dji fele "egybol streameli a tavra is a videot", mert ha latod a kameraba hogy epp szembelovik a dront akkor is megvan a felvetel, hiaba szedik ki az sdkartyat a dronbol.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

A gyár folyamatos zúgó hangot ad ki. Mondjuk biztos zavaró, de nem annyira, mint az autópálya, vagy a MAL Zrt zagytározó által elöntött települések.

Az akkumulátorgyár rossz, de zöld átállás kell. Döntsétek már el.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

>„az apa férfi, az anya nő.”

Ezen mindig jól szórakozok, akárhol előkerül. Mármint azon, hogy bárki is triggerelődik rajta. Azt sejtem, hogy ezeknek a linkelésével valami mondandód van, de itt mi a mondandó? Azt próbálod sugallni, hogy az apa nem férfi, esetleg az anya meg nem nő?

Teljesen helyénvaló 2024-ben egyértelműen állást foglalni a "kérdésben", mert az emberek egy részének annyira elmentek otthonról, hogy nem egyértelmű számára még az sem, hogy az apa férfi, az anya nő. Ezért nem árt kimondani, hogy mindenki tudja, hogy hányadán állunk a "kérdésben". Ettől még nincs kérdés, hanem csak deklaráltuk, hogy az épeszűek táborában vagyunk és ebből semmi esetre sem engedünk.

Én lennék a legboldogabb, ha ezt a tudományos tautológiát nem kellene újra és újra kimondani, mert újra mindenki számára egyértelmű lenne. De jelenleg nem mindenkinek egyértelmű állítólag, úgyhogy ki kell mondani.

6000 euróra büntették németországban az AfD politikusát, mert valós statisztikát közölt az afgán migránsok által elkövetett csoportos nemi erőszakról.

https://europeanconservative.com/articles/news/afd-politician-convicted-for-warning-about-gang-rapes/

https://www.elemi.hu/eliteltek-egy-fiatal-afd-politikust-mert-csoportos-nemi-eroszak-statisztikakat-kozolt-az-afgan-migracioval-kapcsolatban/

Így lesz az igazság gyűlöletbeszéd.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

jajj, ne mondd már, hogy ezt te bevetted, ennyire ne legyél már láma.

Minden mesterlövészes filmben apró zászlócskákat pakolnak ki a szélsebesség megbecslésére (a lövész és a cél között), majd pont nem szedetik le vele, bármilyen zászlót rak ki a kínai elnök útvonalán.....

 

1.: legyen balhé

2.: tegyünk ki kis zászlókat a kínai elnök útvonalán.

3.: vegyük fel, ahogy a biztonsági emberek leszedetik velünk

4.: írassuk meg a propagandaújsággal

5: teve meg jól benyeli, mint kacsa a nokedlit és hőbörög.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Mármint úgy gondolod, hogy akiket Tompos 'piros sapkás kínai önkéntesek'-ként ír le, azok igazából magyar rendőrök/biztonságiak voltak, tehát jogszerűen intézkedtek Magyarországon? Hát lehet.

Egyébként pár éve Erdogán testőrei tökösebbek voltak: jól megruházták azokat a magyarokat, akik beszóltak a a hazánkba látogató török elnöknek. (Remélhetőleg a magyar diplomácia is megtette a dolgát, és bocsánatot kért Erdogántól az incidens miatt.)

Nem tudom olvastad-e, de Tompos egy fasz.

Azt is olvastad, hogy a kínai elnökkel 400 biztonsági ember utazott. 

Tegyél zászlókat Biden útvonalára, vagy kérd meg Willy-t a és lehet agyon is lövik. 

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Mondd el nekünk kérlek, hogy az MNB-nek a feladata az infláció kordában tartása, és kérlek mutasd meg nekünk a kétéves, havi bontású inflációs számításaidat. Olyan jó olvasni tőled, mert sehol máshol nem írják le ilyen szépen.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

https://www.mnb.hu/monetaris-politika/a-monetaris-politika-keretrendsze…

Itt pl az MNB írja le neked, hátha jobban tetszik.

A Magyar Nemzeti Bank törvényben meghatározott elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása, amelynek megvalósításához 2001 nyara óta az inflációs célkövetés rendszerét használja. 

Az inflációs célkövetés olyan monetáris politikai stratégia, amelyben a jegybank a rendelkezésre álló eszközeivel a nyilvánosan bejelentett inflációs cél elérésére törekszik.

Természetesen aza baj, hogy az NGO-knak nem adnak teret, meg a sajtóban nem lehet 20%-nál nagyobb külfdi befolyás. Nem tetszik ez a globalista erőknek, nem lesz könnyű eszetlenekké nevelni a barmokat. 

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

> nem lesz könnyű eszetlenekké nevelni a barmokat.

Ó, dehogynem, rengeteg tippet kaphatnak tőlünk, kezdhetnék például a tankötelezettségi korhatár leszállításával. Aztán itt vannak a birkamenetek, a köztévé átalakítása párttévévé, a ruszki propaganda tolása meg a többi.

A templomok mellett ordítozó messiás egy más kategória, nem?

No meg a buzikvóta.

Meg a niggerkvóta.

Teljesen mindegy, hogy milyen a végzettséged, meg hogy jól csinálod-e amit csinálsz, lehet fölvesznek a helyedre egy buzit vagy egy migrit, csak hogy jobb legyen a cég reputációja a faszbukon. Te meg mehetsz fehér heteróként levegőt kapálni, megdegleni, mert nincs kirekesztés, meg diszkrimináció.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Én, bevallom, sok mindent hiszek, de hogy ennek köze lenne a topikhoz, azt kevésbé.

Bár, ki tudja. Ha jól csalódom, olyasmit mondott, hogy Orbán 1998-2002 között még jó arc volt. Hát ha ez igaz, akkor nyilván Simicska is jó arc, azért lett az Apeh vezetője. (Fiatalabb olvasóink most hangosan felröhögnek, mekkora hülyeségeket bírok kitalálni. Tessék ellenőrizni: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Simicska_Lajos )

https://index.hu/belfold/2024/05/11/mi-hazank-mozgalom-globalizmus-kesz…

Azért azt észrevették, hogy egyikőjük sem érkezett lóháton? Hogy a fényképezéshez nem használtak magnéziumport? Hogy nem volt tábla, hogy 'jobbágyok erre, közrendű szabadok arra, nemesek amarra'? És nem ugyanez a társaság darált könyveket? Pedig a honfoglaláskor nem is voltak könyvek, szóval egy rendes időutazó társaságnak nem is lenne szabad foglalkoznia könyvekkel! No meg a készpénz! Rendes ember aranyrudacskát hord magával, amiből vásárláskor lefarigcsál egy adekvát méretű darabot!

Szerkesztve: 2024. 05. 13., h – 12:22

https://index.hu/belfold/2024/05/13/ujbuda-epites-telek-csatorna-ado/

 

Csatornát bekötni nem lehet. Szennyvíztározót építeni nem lehet. Telek besorolása Lke-3, ami kertvárosias lakóterület. mivel nincs csatorna, használatbavételi engedélyt nem adnak ki.

Mivel nem fejezi be az építkezést, megbüntetik.

Éljen a csudálatos ellenzék, ami már amiatt is jobb, mert Óbán itt nemlop. László Imre (Momentum-DK-Párbeszéd-MSZP-LMP, és egyéb mikropártok) a polgi itten.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

> A bosznia-hercegovinai külügyminisztérium pénteken felfüggesztette azt a Magyarországgal kötött egyezményét, amely szerint Budapest boszniai diplomatákat képzett volna a nyugat-balkáni ország európai integrációját elősegítendő, írja az MTI.

Lehet, hogy valaki kijózanodott náluk? Vagy megtalálta a gyógyszerét az ágy alatt?

Rengeteg embert megöltek ott. Fiúkat, férfiakat, feleslegesen. 

Emléknapot nekik? Rengeteg más ember is meghalt feleslegesen a történelemben, sajnos. De akkor nekik nem kell emléknap? Saját. Más halála miatt nem bánkódik elég ember?

Ha lesz emléknap, jobb lesz?

A felvidéki magyarok teljes vagyonelkobzásának és elüldözésének emléknapja mikor lesz? 

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

A háború pártján Magyarországon talán egyedül a Fidesz van. Kampánytémaként tematizálta. Senki más nem akarja, hogy folytatódjon a háború. De mindenki tudja azt is, hogy ehhez az kell hogy Putyin így döntsön, vagy rákényszerítsék. Más lezárása a háborúnak nincs. Minden más megoldás kisebb nagyobb fegyverszünet, mert Putyin ugyanúgy újrakezdi. Ahogy ezt 2008 óta jól láthatóan teszi folyamatosan. 

Igen, erről olyan sokat beszél a baloldal, hogy csak na! Elhangzik a tűzszünet szó állandóan, no meg a béke! No meg a béketerv, amiből véletlenül kihagyjuk a ruszkikat, akik ezt az egészet megindították. De az mind semmi, mert látszik, hogy próbálkoznak, de nem profik, hiszen a követőjük pont ugyanezen a szellemi színvonalon van. Ez történik, amikor a tökös baloldal akcióba lép. Mi lesz a következő? Tengeri rákokat édesvízben engedünk szabadon? Betiltjuk a papírzacskós műanyagszívószálat, hogy műanyagzacskós papírszívószálat csinálhassunk?

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Igen, erről olyan sokat beszél a baloldal, hogy csak na! Elhangzik a tűzszünet szó állandóan, no meg a béke

A tűzszünet az tűzszünet. A béke pedig béke. 
Fidesz a háborúpártisággal vádolja ellenfeleit, kizárólag politikai haszonszerzésből, ergo nekik az a jó, ha minél tovább vihetik ezt a narratívát. 

Mit kell ahhoz tenni valakinek ma hogy háborúpárti legyen? Elég ha nem szavaz a Fideszre. (akarsz esetleg videofelvételt? )
 

biztosan nem ez az eset volt, mert teljesen máshogy hangzik:

Kedves Péter! Nem vagy Te nyeretlen kétéves, tudod, hogy hogyan megy ez: azt, hogy háborúpárti vagy-e, vagy sem, nem Te döntöd el, hanem a finanszírozóid és a futtatóid. S az a rossz hírem van számodra, hogy ők bizony mind háborúpártiak

"Senki más nem akarja, hogy folytatódjon a háború. De mindenki tudja azt is, hogy ehhez az kell hogy Putyin így döntsön, vagy rákényszerítsék. Más lezárása a háborúnak nincs."

Nekem az a sejtésem, hogy Putyin rákényszerítésén katonai eszközöket kell érteni, ami valójában a háború folytatása.

Senki nem akarja, de ennél még azt ennyire sem akarják, hogy a jelenlegi állapotban érjen véget.

No igen. Úgy vessünk véget a háborúnak, az europeaerek szerint,  hogy:

-Várjuk el Putyintól, hogy tegyen egy irreális dolgot, és majd talán akkor.

Nem mondhatja, senki, hogy nem akarunk békét. Az, hogy irreális az elvárás, azzal meg ne is foglalkozzunk. :D

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

-Várjuk el Putyintól, hogy tegyen egy irreális dolgot, és majd talán akkor.

Ja, egy agresszortól nehéz várni, hogy ne agresszorként viselkedjen. Akkor jön a rákényszerítés ugye, mert az agresszor akkor se változik, ha hagyod neki, hogy azt csinálja amit akar. Sőt.
 

Vannak olyanok akiknek teljesen mindegy, hogy Putyin vagy Orbán seggét nyalják. 

Azt vágod, hogy az angol nyelvű sajtótájékoztatóról volt szó, majd logikusan átnyergeltünk a kossuth rádiós beszélgetésre. 

Olyan igazán baloldali, hogy a jobboldaltól elvárjátok a folyamatos sajtótájékoztatót, ami van, de egy Budapest infót, egy romentumos, egy gyurcsótányos sajtótájékoztatót meg senki, de tényleg senki nem igényel a balosok közzül. 

Igénytelenség lenne ez? Mármint keresztkérdésekkel zaklatni hazaárulóékat. Vagy azt tilos, mert szegények el vannak nyomva és még nem olvasták végig a soros tájékoztatót. 

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Szerkesztve: 2024. 05. 30., cs – 17:29

Szerencse, hogy nálunk nincsen közszolgálati televízió.

https://telex.hu/belfold/2024/05/30/zdf-megafon-mcc-patriota-orban-vikt…

De azért tegyünk úgy, mintha meglepődnénk ezen:
... a német szélsőjobboldali AfD-hez tartozó politikussal. A cenzúrázott arcú politikus azt fejti ki, hogy az Afd és Magyarország érdekei egyeznek, „Orbán, Putyin és az AfD nagyon egy”.