domain.hu

Sziasztok!

A Nethely hírlevele az írja, hogy

Megkezdtük az új .hu domain regisztrációs rendszerre való átálláshoz szükséges fejlesztéseket, amely az Internet Szolgáltatók Tanácsa által közölt információk alapján 2024. októberben indul el. Az új működés az eddig ismert ügyviteltől jelentősen eltér, a fejlesztések az elektronikus ügyintézést segítik elő.

Mi lesz ez, lehet róla többet tudni?

Hozzászólások

Ha regisztrátor vagy, akkor már tud(hat)od, mi a különbség az ügymenetben.
Ha nem vagy regisztrátor, akkor beküldöd a papírt (v intézed elektronikusan) és megkapod a domaint - miért érdekel, hogyan tekernek a mókusok a dobozban?

Ne érts félre, nem kötözködni akarok. Az ÁSZF-ben ezt szerepel Nálatok:

igazolja, hogy a megrendelés és a szolgáltatások igénybevétele során megadott személyes adatai érvényesek, a valóságnak megfelelnek,

És hogyan ellenőrzitek iratok nélkül, hogy aki eljár egy cég nevében, azt jogosult is rá?

Talán nem kell kézzel aláírt szkennelt papírokat küldözgetni? :)

vagy a mostani kedvencem: egy lejárt domaint kellene mozgatnom, amiről már senki nem tudja, hogy ki regelte be. Én elindítottam a cég nevében az átkérést. A regisztrátor válasza:

Átruházás. Lemondó nyilatkozat csatolása szükséges.

A domain név jelenlegi tulajdonosa és átkérés utáni igénylője nem ugyanaz a személy, emiatt lemondó nyilatkozatra van szükség a tulajdonos váltás miatt. [...]

A domain.hu alapján a domain név jelenlegi tulajdonosa azonban már nem látható, mivel az már lejáró státuszban van.

Abba már bele sem merek gondolni, hogy honnan tudják, hogy nem ugyanaz, csak azt, hogy eltérő. :D
És semmi kapaszkodót nem tudnak adni.

A domain tulajdonosával, amíg él a domain fel tudom venni a kapcsolatot a domain.hu felületen. Ha lejárt, akkor ezt a kapcsolati formát megszüntetik, de vagy 105 napig visszaszerezheti az addigi tulajdonosa, tehát számomra logikusnak hatna, hogy ez idő alatt is lehessen vele kommunikálni. De nem lehet és az ISZT sem segített ebben eddig.

Ennyire azért nem triviális! :)
Találomra pl.: 101szephaz.hu, törlés előtti állapotban van. Domain.hu üzenete:

A "101szephaz.hu" domain név nem szabad. (Bejegyzés alatt, visszavont, stb. - további részletekért forduljon egy Regisztrátorhoz.)

De az egy regisztrátor semmit nem tud nekem mondani.

"A Keresés gombot megnyomva – ha a név már bejegyzett – megjelenik a “A … domain név nem szabad. Kattintson ide a domain nyilvános adatainak megtekintéséhez.” típusú eredmény. Ha odakattint, akkor bejön egy captcha, majd a captcha-t beírva megjelennek a domainnel kapcsolatos nyilvános adatok."

en erre emlekeztem, hogy ez mukodott.

de latom mar ez sem.

neked aztan fura humorod van...

amiről már senki nem tudja, hogy ki regelte be.

Hát nem tudom. Kutya közönséges mikro regisztrátorok vagyunk, semmi közünk a tulajdonoshoz azon kívül, hogy régen ügyfelünk volt, így ismerem. De nem mi regisztráltuk a domaint, nem is járt nálunk, a HUreg keresőben mégis fehéren-feketén látható a volt tulajdonos (cég) neve, elérhetősége. 

Mivel a tulajdonos nem természetes személy, ezt az infót minden regisztrátornak látnia kellene, nem csak a jelenleginek.

Ráírtam a tulajra, és ha hozzájárul, akkor elküldöm az elérhetőségét privátban.