Kiadom a San Cataldói lakásom

Úgy döntöttem kiadom a San Cataldói lakásom. Igazából az élet úgy alakult, hogy kevésbé használjuk, mint elképzeltem.

Készítettem neki egy aloldalt:
https://olaszorszagiingatlanvasarlas.linuxuser.hu/apartman-berles-pugli…

Az oldalamon lévő ár lesz felszorozva, amikor hirdető oldalakra kiteszem, kb +50%. Szívesen veszem a visszajelzést, ami az oldal épülésére van.

Hozzászólások

Az internet szót cseréld wifire :) kevesebb felesleges hívásod lesz.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Valami képgaléria szerű működés jó lenne, hogy nagyban is lehessen nézegetni a képeket.

Mégse anniyra fun hetente 3000km-t autózni? Ki gondolta volna?

? Itt vagyok egész nyáron. Ez a második lakásom itt helyben, vagyis kettő lakásom van itt. Imádom a régiót! Olyan emberrel még nem találkoztam aki csalódva ment innen el. Megjegyzem a  blogom miatt már több magyar vett a környéken ingatlant.

Szép hely, én Leccében laktam egyszer 1 hónapot, hasonló apartmant bérelve.

Nyáron brutál meleg van, a klíma elengedhetetlen. Amit mi béreltünk apartmant, ott az nem tetszett, hogy a klíma elég hangos volt, ráadásul pont a hálószoba mellett, kint, a fejünk mellett volt egy kültéri egység (és bojler) ami szintén elég hangos volt. Olyan meleg van nyáron, hogy éjszaka is mennie kell a klímának folyamatosan.

Így ha én bérelnék ki egy ilyen apartmant, akkor a klíma engem érdekelne részletesebben: Azaz:

- konkrétan milyen hangos a klíma működés közben, lehet-e tőle aludni, mennyire zavaró

- kültéri egység hol van, mennyire hangos (főleg este)

- klíma mikor volt utoljára kitisztítva, rendszeresen van-e tisztítva

Aki munkára is használná a Wifit, ott fontos a sebesség, én a Speedtest.net-ről egy képernyőképet még feltennék ami megmutatja a Wifi pontos sebességét (csak lefuttatod helyben a tesztet és a kapott képet feltölteni az oldalra).

Szúnyogháló van-e mindegyik ablakon, ez is fontos kérdés (legyen).

Csak készpénzzel lehet-e fizetni vagy bankkártyával is? Nem mindegy, hogy emiatt kell-e euró készpénzt kivenni, vagy lehet-e kártyával is fizetni.

Ha én venném ki hosszabb távra, akkor még az is érdekelne, hogy a villamos hálózat biztonságos-e, ha van erről valami jegyzőkönyved akkor azt is érdemes megemlíteni, esetleg fel is tölteni.

Szóval én mint korábban a környéken hasonló apartmanban megszállt vendég ezeket a szempontokat tartom fontosnak.

Köszi. Az áramszolgáltatás nem a legmegbízhatóbb a megyében nyáron.  A klíma a konyha külső falán van, alvást nem zavarja és karbantartott. Szúnyogháló nincs, de nincs miért nyitott ajtónál aludni.  Internet nyáron tud lassulni a sok nyaraló miatt, így releváns képet csinálni nehéz, de kirakok egyet. Fizetés oké, utalás.  Hosszabb távra nem adnám ki (Mi a hosszabb?).

 

ps.: amit tudtam beépítettem

... van, egészségügyi okból 1 db a lakás középső részén, ami lehűti az egészet (ha a szobákban lenne, akkor direkt fújná a hideget pár méterről a fekvő emberre)

Nem kell magyarazkodni. Ezzel az egy mondattal sikerul leirni azt, hogy csak 1 klima van, es kicsik a szobak.

Es plane senkit nem erdekel a koszvenyed. Nem vagy meg bekasmegyeri kisnyugdijas :)

Ezzel az egy mondattal sikerul leirni azt, hogy csak 1 klima van, es kicsik a szobak.

Ez amugy nem biztos, hogy baj, en pont olyan apartmanban voltam Del-Olaszorszagban, ahol 4 db klima volt (1 nappali + 2 halo) tok feleslegesen. Arra volt csak jo, hogy ha bekapcsoltad mind a negyet, levagta a biztositekot.

A kicsi szoba meg nem meglepo, ha 40 m2 a lakas, es 2 szoba van benne. :)

Leírtam, mert nem pénz kérdése volt. Egyszerűen nem lehet jobb helyre rakni a beltérit, mint a közlekedő, ahol keveset vagy. Minden másik helyen biztosan direktben a testedre megy a hideg. Na most egy ilyen helyen, ahol kimész a teraszra és patakokban folyik a víz rólad, majd visszajössz ez probléma.

Nekem mondod? Ruhellem az ilyen klimakat.

A "klima" mondjuk nem ez a boltban kaphato doboz, hanem legcsere/homereklet/paratartalom szabalyozo rendszer. Rakhattal volna hutocsovet is a plafonra, falakba. Attol nem kapsz huzatot. Viszont draga egy ilyen rendszer :)

De a lenyeg, hogy ne leszold, hanem pozitivan leird a dolgot.

bár én most nem fogom kivenni ezt a lakást, de adott esetben lehet, örülnék annak az infónak, hogy az elvárt működés az, hogy a másik szobában lévő split klímát járatom annyira, hogy lehűjjön minden.

a leírásból nekem nem volt egyértelmű, hogy ez egy hagyományos split klíma - én azt hittem, valami profibb megoldásnak van a beltéri része, ami... nem tudom. az eredeti leírás alapján nem split klímát vártam volna oda.

de ha már az van, akkor örülök, ha előre le van írva, hogy a hálóban is azzal csinálok hideget/meleget, nem pedig én nem találok valamit.

 adott esetben lehet, örülnék annak az infónak, hogy az elvárt működés az, hogy a másik szobában lévő split klímát járatom annyira, hogy lehűjjön minden

Hat, en nem ertem ezt a klima-temat. Ez 40 m2. Nekem az egyik lakas 41 m2, ott is 1 db klima van, boven eleg. Ez ~110 m3, egy normalis klima siman le tudja huteni a teljes teret.

A trükkje az h. járatni kell (akár csak valami silent v. eco módban), de azt kb. egész nap non-stop. Az h. gyorsan bekapcsolom turbón fél-1 órára, az nem segít.

Garzonban (56m2) pár éve rakattam fel a klímát (15 évvel hamarabb kellett volna). A hálóba nem fért volna el sehol a falon + a csövezés a kültérihez szintén megoldhatatlan lett volna. Maradt az h. akkor a nappali v. az előszoba. Az előszobában sok értelme nem lett volna, mert L alakú a lakás, az egyik végét hűti a klíma, a hálószoba meg az ellentétes oldalán nem kapott volna belőle semmit. Így az maradt h. a kültériből csövezés az előszobán keresztül a nappaliba. De innen is alig jut el a hűvös a kanyargós folyosón keresztül a lakás hátsó részében levő kis (dolgozó) szobába, és az utána levő hálószobába. Szóval ha a dolgozóban v. a hálóban kicsit hűvöset akar az ember, ahhoz kb. már le kell fagyasztani a nappalit.

Szerkesztve: 2024. 07. 04., cs – 14:42

A kepek jok, de talan kene egy kis elo/utomunka. Par aprosaggal is konnyu javitani.

Foleg, mert pici a lakas, jobb lenne nagyobb latoszoggel fenykepezni, hogy tagasabbnak tunjon. Nyilvan, ha nincs keznel objektiv, ingatlanos fotos sem vagy, akkor nehez ugy.

Hianyzik a termeszetes feny. Ha van ra lehetoseg, akkor erdemes lenne beengedni. Ez sem trivialis. Nem feltetlen a ferofenyes napsutes a legjobb a kontraszt miatt (lasd pl a konyhai LED eles arnyekai), de a teljes szurke felho sem mutat jol az ablakban.

Jo, hogy nincs tele mindenfele limlommal a lakas, es tiszta. Nem az a Havanna lakotelep feeling :)

A konyhapultra elferne egy feher talban egy furt koktelparadicsom, cserep bazsalikom, olivaolaj az ott lefo flakonok helyett. Legyen olasz feeling, kis pozitiv sztereotipia!

Maria-Jezus kepet en mondjuk nem raknam ki. Mondjuk Honecker elvtarsat sem a szarukeretes szemuvegeben.

Aprosag, de a lampaburakat (furdo es a ket agyas halo) ugy kene forgatni, hogy ne latszodjanak a foltok, illesztes.

Meg kisebb, de a ket ejjeli lampa csampas (de nem bealitottan slampos). A gyurott parnaert meg csaladon beluli eroszak elszenvedoje lennek :)

 

Erdemes ezektol tanulni (a magyar ingatlanos szakmanak meg kotelezove tennem), a langyos disznoolt is eladjak neked: https://www.hemnet.se/bostader

Ja, mivel a tied airbnb, talan jol johet 1-2 fenykep a konyhai cuccokrol, mosogeprol stb. Nekem Spanyolorszagban a ket hetes kortura alatt az egyik hely kivalasztasanal a mosogep dontott ket, amugy tok egyforma hely kozott.

Meg lehetne meg hasonlo "eletkep", mint amit a terasszal kezdtel el. Ha felpakolsz a teraszon levo asztalra egy uveg frissnek tuno bort, pezsgot (roze, hideg, paralecsapodas), poharat, meg ket darab sajtot vagy gyumolcsot, mar eleterzest adsz el, nem csak apartmant (az Appletol sem telefont veszel, hiaba hiszed azt).

Nezz ra a kerti kepekre ebbol: https://www.airbnb.com/rooms/914974885076643859 . A lakas belseje a tiedben mar szazszor jobb (ez egy eklektikus szemetdomb), viszont itt a faszanyos lugast, a fuggofotelt es az asszonykaval borozast veszed ki.

Az van eddig naplemente után mentem be a lakásba és a képek is akkor készültek. Ilyen minőség nincs kiadó San Cataldóban, de még félszigeten is ritka. Amiatt van ez, hogy nem kiadásara készült. Felszereltségében pedig egy otthonhoz hasonlít, nem egy airbnb lakásra.

Fogok képeket csinálni, de csak jövőre, mert otthon van a kamerám. Pár dolgot még kell venni, hogy a homestaging jó legyen.

Most nézem a képeket. Sunyin fentről is fotózott, de ez egy pince amit kiad.  Na ezt nem akarom, becsapni az embereket. Nekem nem ér meg ezer eurót az, hogy egy átbaszott arcú embert nézzek. Aki jön, az azt érezze, hogy nagyon jól járt velem.

Mindig eleterzest veszel.

A samponreklamban sem a sampon markaja a lenyeg, hiszen kb. egy gyarto van. Az a fontos, hogy hogy nyomja ki a kezebe a cuccot az ujjai kozt kifolyatva a 90%-at, mintha nem lenne holnap.

A bevasarlos reklamokban sem az arucikk a fontos, hanem a nagy kezmozdulatok, ahogy a kosarba pakolja a cuccokat atszellemult vigyorral.

Mellesleg ja. Hany euro egy uveg bor es olajbogyo a sarki kozertben? Dragabb, mint a kirakott szappan?

Nem kell DSLR. Lakáseladásnál az ingatlanos készített képeket, (talán iphone-al, gondolom más telefonnal hasonló lett volna az eredmény), kicsit nagyobb látószög tágasabb tereket fotózott. A saját és az általa készített képek között elég nagy volt a különbség (fénykép alapján, az ingatlan ugyanaz volt)

Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering

Ha komolyan akarod hirdetni, akkor fizess elő egy szálláskezelő szoftverre amiben van channel manager is, pl. Sabeeapp vagy Little Hotelier. Havidíjas, viszont tud olyat hogy valós időben kétirányú szinkronizációt hajt végre a különböző hirdető oldalak között, pl. lefoglalnak egy időpontot a booking.com-on, akkor automatikusan azt lezárja a saját honlapon, expedián, Airbnb-n stb. Ugyanúgy ha valaki visszamondja, azonnal megnyitja a dátumot. Ezt kézzel nem érdemes csinálni mert túlfoglalás lehet. Meg az árakat is tudod frissíteni az összes oldalon egyszerre, nem kell egyesével.

Booking.com, Expedia, Airbnb, Hostelworld, Agoda stb. ezekre érdemes regisztrálni, plusz saját honlapra kitenni a foglaló motort (ami szintén szinkronizálva van a többi foglaló oldallal).

Er ez annyit? Marmint nem a naptarszinkronizaciot megcsinalni, mert az meg konnyu, hanem utana az osszes foshalom szallasfoglalo oldal hulyesegeit kovetni, hogy ha meghirdeted Bookingon, akkor igy meg ugy nem lehet az ara mashol ennyi meg annyi, meg a tobbi agyament feltetel, hogy ha itt igy mondhatja le, a masikon meg csak ugy mondhatja le, stb.

Ha működik a modell igen, mert nem lenne gond több lakást venni. Egy lakásért nem.

Igazából magamat nem ismerem annyira, hogy tudjam mennyire fog zavarni a károkozás. Ezen múlik. Azt gondolom tudok olyan ingatlanokat csinálni ami kívánatos, és a környékhez is tudok kedvet teremteni, persze ebben a környék is besegít.

Mi a hosszu tav? 1 honapra pl kiadnad? Tolunk csak 1400km

Elvileg 3 hónapnál kevesebb az rövid táv. Kiadnám. Bár szerinte ahhoz nagyon kell ismernie valakinek magát, hogy kivegyen egy távoli helyen 1 hónapra bármit helyismeret nélkül. MOndjuk weben keresztül, majd több információval akarom ellátni a  bérlőket.

Az értékesítésben vagy egy szabály: "a túl dzsúz, az anti dzsúz"  vagyis egy bizonyos számú dicséret felett az kontraproduktívvá teszi az egészet. Egyik marketinges ismerősömnek tetszik, hogy a képek nem közvetítenek hangulatot, hanem őszinték. Szerinte a sötét esti fotók nyári melegben nem gond, télen az lenne.

Szerkesztve: 2024. 07. 05., p – 09:40

Hogy meglegyen a hangulat :) https://lemil.blog.hu/2009/11/04/vendegoldal_sacra_corona_unita

Az egyik ismerősünk német ügyész, olasz felkérésre dolgozott Dél-Olaszországban, mivel a helyi szervek "nem megbízhatóak". Szóval vannak dolgok amikben jó az európai együttműködés ügyészség területén is... én biztos nem szereznék üzleti érdekeltséget Dél-Olaszországban, neked pedig kitartást és sok szerencsét, remélem nem kerülsz képbe nekik.

15 éves cikk. Messziről jött ember tipikus esete. Persze én elitkörnyéken lakom, vagyis mondjuk egy II. kerületnek felel meg és nem a Hős utcának. A srác valószínűleg beköltözött az alja cigányok közé (azt sem tudom azok, hol laknak).  Soha semmi olyannal nem találkoztam amióta idejárok 2010 óta, amiről ír. A fiatal lányok simán sétálnak éjszaka a városban.  Tudomásom van arról, hogy a Bari kikötő részen a kurvákat az albánok futtatják, ennyi. A környékünk biztonságosabb, mint Budapest. Lecce városa hasonló szintű Budapesthez, Bari kicsit zűrösebb, ott talán több a lopás.

Maffiát itt  a helyi NER jelenti, más nem.

" remélem nem kerülsz képbe nekik."

A világ összes bűnözője azzal baszakszik, akivel lehet baszakodni.

 

A szerzőről:

https://tucanoprod.com/bence-zakonyi/

Na az ilyenről egy dolog jut eszembe: csepeli firnyákos, aki "elmenekül", majd a magyarokból akar megélni. Az a típus akivel én nem állok szóba. Okkal.

Én nem újságból tájékozódtam a témáról. A link csak "hangulatkeltő". De ez is benne volt a posztban, tulajdonképpen double posting. Nem akarok mást hozzá tenni, sem elvenni. Illetve csak ennyit: Pont ott van a településen az országos szervezett bűnözés elleni központ is.

https://direzioneinvestigativaantimafia.interno.gov.it/category/operazi…

Örülök neki, ha jók a tapasztalataid, ez csak ismerősünk keze munkáját dícséri, mi is büszkék vagyunk rá :) De attól, hogy az ügyészek meg a rendőrök végzik a dolgukat a bűnelkövetés nem tűnik el...

Szerkesztve: 2024. 07. 05., p – 23:34

A minap Trey eltávolított az aláírásomból egy linket, ami egy hardverapros hirdetésre visz. Teljesen jogosan, utána néztem, valóban tilos az engedély nélküli hirdetés.

A blog az kivétel? Nem találom az erre vonatkozó kivételt. Ha mégis az, akkor nem is zavarok itt tovább, megyek nyitom a saját hirdető blogomat.