MVC 3d videolejátszás már nem lehetséges?

Fórumok

Mostohagyerek az utóbbi években a 3D videózás. TV-t alig lehet hozzá kapni, a régiek még működnek. 4k tévézésben ritkaságszámba megy egy 3D képes tv. 

Így lejátszóprogramoknál elvárás, hogy tudja a régi jólbevált színes piros-cián, zöld-magenta, borostyán-kék színes szemüveges 3D-t. 

- Bino 3d sajnos még ma is használhatatlanul lassú. Egy szupergyors gamer PC-n is 12 fpst produkál pont mint tíz éve. Pedig ez tudná a legtöbb funkciót.

- Kodi teljesen jól működik, de csak bizonyos Intel GPU típusok mellett és csak windowson. Egyébként sima 2D lesz csak bármilyen 3D módot választva. 

- Cyberlink Power DVD  legalább működik, viszont csak piros-cián szemüveget ismeri, ami a legrosszabb színhűséget adja vissza. 

Van ezeken kívül valamilyen értelmes videolejátszó ami megbirkózik a MVC 3D videókkal és 60 fps mellett is tud színes szemüveges valamint half-SBS vagy OU konverziót realtime? 

Hozzászólások

Ez inkabb valami viccnek tunik. Nem igazan ertem, ezt a PUA/PUP "csoportot". Marmint, ha fel akaorm rakni ezt a mediaplayert, akkor miert lenne ez ebben az esetben PUP/PUA (gondolok itt a PUA/Stereoscopic.A-ra peldaul)? Szoval, szerintem emiatt a PUA/PUP sorok ignoralhatoak. Miert nem lehet ezekre rakattintani, hogy kapjak bovebb infot? A Sophos vicces, mert azt hiszem, a WINE-ben levo exekre is irta pont ugyonezt, vagy 8-10 eve mar :D, de a Symantec is szereti elkialtani magat ezzel a SuperFluss -val, korabban megtette ezt az OpenVPN TAP driverevel is (aszem, tap.sys?), illetve a ShurfShark-ra is kiabalta mar ugyonezt. De a normalis, tobbi nagy nevu kereso szerint (ESET, TrendMicro, pl.) tiszta.

Mukodni, maga a player mukodik (a netre sem kommunikal kifele, ha kikapcsolom benne ezt a featuret), csak par eve mar ezt sem fejlesztik (sajnos) es ezen es a Bino-n kivul, semmi massal nem tudok a 3D setupomon kontentet lejatszani. 

> Így lejátszóprogramoknál elvárás

 

Miért lenne elvárás? Pont a piac azt mutatja, hogy 3D tartalomra nincs mérhető igény. Minek várnád el egy szoftver fejlesztőitől, hogy ilyen kis piacra is fejlesszenek funkcionalitást? 

A 3D tartalmakat egész egyszerűen megunták az emberek. A 3D tévét és a 3D mozit is.

Emlékszem arra is, hogy a londoni olimpiára volt kísérleti jelleggel 3D tévéközvetítés is az M3D csatornán, abból se lett hosszú távon semmi.

2011-2013 között az ismerőseim sorra vették a 3D tévéket, de szerintem az elmúlt 8 évben nem néztek rajta 3D tartalmat. Nem is tudom, hogy van-e gyártó, aki árul még 3D tévét.

Emlékszem, amikor ez hatalmas divat volt, vadászni kellett a nem 3D vetítéseket a mozikban is (nekem fáj tőle a fejem, ezért nem szerettem a 3D filmeket), mert az volt az alap, hogy minden 3D-s. Most meg vadászni kell a 3D vetítéseket, egész egyszerűen lecsengett a trend.

A Cinema City jelenlegi kínálatában 32 film van, ebből 2 olyan, amit vetítenek 3D módban is: két animációs film, az Agymanók 2 és a Gru 4. Ezeket persze sokkal könnyebb is 3D formában előállítani, mint egy élőszereplős filmet - azok között egyetlen 3D-s sincs. 1 lesz nemsokára, egy Marvel szuperhősfilm elérhető lesz 3D-ben.

 

Nem maradt meg tartósan a termékek között a 3D, egy múló divat volt a 3D tartalom és annak mozis, illetve otthoni fogyasztása. 

Ezzel egyáltalán nem tudok egyetérteni. Konkrétan ott van a Cyberlink PowerDVD, máris egy gyártó aki fejleszt erre a "nem is létező piacra" terméket. Annyi problémám van vele, hogy minden logikai gépre meg kell venni ami az ára mellett nem igazán jó üzlet. Például van olyan PC-m amin natívan és Linuxon virtuális gépben is van Windows. Erre már kétszer kellene megvenni, és van még több is. 

Amíg lehetett kapni 3D tévéket szépen fogytak, nem maradtak a kereskedő nyakán. Moziban is rendszeresen van 3D film ahogyan te is írod. Az állítás úgy lenne igaz, hogy nem akar az átlagos néző mindent 3D-ben nézni. De bizony vannak 3D tartalmak, nemcsak filmek, aminek széles közönsége van moziban, és lenne otthon tévén is ha lehetne kapni. 

Megint egy másik példa VR és AR sisakoké. Az Apple Vízió nem lett egy nagy siker, de szerintem ennek a magas ára az oka. A Meta Quest-ek már köszönik jól vannak. Pedig nem akarja mindenki megvenni, de van egy réteg aki igen. Nagyon jó üzlet van itt és megéri fejleszteni rá. 

Utánaolvasva az van, hogy 4k és ide kapcsolódó HEVC Blueray szabványba nem került már be az MVC utóda, amit úgy levédtek a Sonyhoz kapcsolódó entitások, hogy külsősnek rizikós lenne belépni. A Sony meg olyan sonysan bénázik. Maradna a Half-SBS vagy -OU, de azt meg sok eszköz lejátszója nem tudja visszaalakítani 2D-be. Az MVC előnye, hogy 2D filmként minden lejátszó le tudja játszani még akkor is ha nem kezel 3D-t. 

Nekem egy RPi3B szolgál erre régi LibreELEC-el (9.x). Az újabb KODI RPi-n nem tudja az MVC lejátszást, ez a régi viszont faszán viszi, Frame Packed formátumban is, régi LG tévén, átkapcsolja automatikusan, teljesen jól működik.

Sajnos a gyártók leszarják a 3D-t, pl az AMD régen tudta a frame-packed módokat is, de pár éve egy driverfrissítés óta nuku 3D, a Hitman Absolution már nem működik, csak azok a játékok, akik tudnak SBS vagy HalfOU-t. Pedig jó móka...