Saját rekordját döntötte meg a magyar diplomakirály

Hozzászólások

Mint megtudtuk, érik a huszonhatodik diploma is, ugyanis már hallgatója az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemnek, ahol gondoskodáspolitikai menedzser szakra jár.

Szerintem a legtöbb helyen felmenteti magát a tárgyak 70 %-ból.  Attól még keményen tolja.

A szabalyok olyanok, hogy akkreditaltatni tudsz mashol elvegzett targyat bizonyos feltetelek meglete eseten (eleg jo jegyed volt belole es kelloen fedi a tanterv a masikat). Teljesen legitim, foleg, ha mar 10. alkalommal hallgatna ugyanazt a "Bevezetes a bizbaszba" c. targyat.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Volt diploma halmozó kollégám. Csak azt nem tudom, miért adjak neki fizetést. - mondta a főnök. ;)

Apám szokta vót mondani: a diplomával észt nem adnak...

Persze ettől függetlenül szép teljesítmény!

Valahol dolgozik is? Diplomán kívül szakmai szinten mit tud felmutatni? Ja, hogy pedagógus, mint a sógornőm (végre megnyílt a link, csak kicsit várni kellett). Ő is mindenféle tanfolyamon részt vesz, múltkor véletlenül belebotlottam az önéletrajzába. Csupán 25 oldal, ettől függetlenül ugyanazokat az elemis kölyköket tanítja mint 20 évvel ezelőtt. Szerintem csak egy függőség, mint a drog.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Legalább egy listát feltehettek volna a diplomáiról. Talán lenne türelmem végigolvasni, ha rövidek a címek.

Kezdjük azzal, hogy nem vitatom a teljesítményét, nem is irigylem. Viszont érdekel a háttér.

~ minden diplomája bölcsész jellegű, valamint több hasonló képesítést is szerzett, ami azt jelenti, hogy vitt kreditet bőven

Azt állítja a tudásvágy motiválja, ennek némiképp ellentmond a végzettségek hasonlósága, így szerintem inkább a végezettség megszerzése, a diploma halmozás a motiváció. Mindenesetre az ilyen típus inkább ezt csinálja, mert profi szélhámos is lehetne belőle.

Megjegyzem jó hobbinak tartom amit csinál.

Amikor az IT-s csinál 20 CERT CISCO, meg Windowsból az is detto. Ugye az első az ingyenes, a többiért fizet…

A szakmérnöki képzések is szélhámosságok? Nekem van egy Bsc, egy Msc  +2 szakmérnöki az ugye 4db számszerűen, és van haszna.

bsc -> msc -> szakokleveles mérnök, ez másképp nem is nagyon mehet. Ha két szakokleveled van, pl. egy hegesztettszerkezet-tervező szakmérnök meg egy szakfordító, akkor arra tényleg le a kalappal, és ha a szaktudás mellé megvan az évek meg a rutin, akkor komoly feladatokon, komoly pénezkért dolgozol. Viszont a szociálpedagógus mellé politológus, és biztos ami biztos alapon egy köpölyöző lélekdúla az egy másik történet. Nem a bölcsészt akarom leszóni, mert ott is biztosan megvannak azok a pályaívek amiken egy komolyan vehető humán szakember végig tud lépegetni, de ez amit a diplomakirály csinál, elég fókusztalan, pótcselekvésnek tűnő dolog.    

Nekem: villamos bsc-> energetika msc -> automatizálás szakmérnök; -> napelemes rendszertervező szakmérnök ; MBA. Kertészmérnök bsc-> növényirvos msc. Az előbbiek mind karrier célból, a kertészmérnök bsc saját célra, pl. hogy bizonyos vegyszerekhez hozzájuthassak.
Így simán összejött 6 diplomának nevezett papír, és akkor még vagy 10 Siemens, ABB, Kuka, Eplan stb certek.

~ minden diplomája bölcsész jellegű

Inkább olyanok, aminek vajmi kevés a gyakorlati haszna.

Egyszer felhívott az unokahúgom:

- Én csak ööö, azt szereném kérdezni ööö...

- Milyen szakra jársz az egyetemen? KOMMUNIKÁCIÓ?!

Aztán PL/1 programozó és frontendes lett belőle. :-D

Gépészmérnöki diplomám nekem is van, de mindig kihangsúlyozom, hogy soha nem dolgoztam a szakmában. Kérdés, hogy csávókám hol volt aktív politikai tanácsadó avagy magyartanár? Mert anélkül csak egy papír, amit az ecserin megvehetsz.

Pl. apám az elsők között volt, aki a TIT keretein belül szuggesztopédiás módszerrel (bármi is legyen az) tanított angol nyelvet. Az olyan, amikor kezdő szintről 2-3 hónap alatt tárgyalóképes leszel. És az oktatáson résztvevők tényleg mentek is külföldre tárgyalni. Bár apám "nem tudott angolul", mert a 4. nyelv után nem járt nyelvpótlék, ezért soha nem vizsgázott le belőle. A moszkvai és párizsi barátjai előszön nem hitték el, hogy nem töltött 30 évet a városukban. A német - az én megfogalmazásom szerint - anyanyelvi szint felett ment. Ilyen az, amikor egy született németet kijavítasz, mert helytelenül beszéli az anyanyelvét. Az összeveszés néha abból fakad, ha igaza van. ;) Szóval magyar, történelem, földrajz általános iskolai és német, francia, orosz szakos gimnáziumi tanárkén végzett József Attilához hasonlóan a róla elnevezett egyetemen. Ez a sok szak bosszú, mert hasonlóan a költőhöz megtalálta ő is a saját Horger Antal urát. Ugyanott szerzett doktori fokozatot, a disszertáció címe: A szinkronfilm és az idegen nyelvek, különös tekintettel a bla. bla. Olaszul sem tudott, ezért ő franciául beszélt, míg az olasz olaszul és értették egymást. ;) Idős korában Barcelónában kifosztották, de spanyolul tényleg nem beszélt, ezért egy plébánián kért segítséget - latinul. 80+ éves korában is néha elvitte éjszaka a rendőrség - helyszínelni, ha külföldi okozta a balesetet. Rendőrségi és bírósági tolmácsként is működött. Egyszer végigültem egy négy nyelvű sajtókonferenciát, ahol ő volt a tolmács. (Se németül, se franciául nem tudok, ezért egyikről a másikra nem nehéz fordítani - mondta. :-D) Inaktív diplomája talán csak Marxizmus-Leninizmusból volt, mert egyszer kötelezték az elvégzésére. Az anyag java részét a nagymama is tudta, mert apám a konyhában olvasta a szöveget hangosan. :-D A történelem-földrajz szakhoz kapcsolhatóan nemzetközi idegenvezető is volt.

Kíváncsi lennék a fenti kb. 10 diplomához képest 15 diplomás barátunk hányat kamatoztat aktívan!

Mert anélkül csak egy papír, amit az ecserin megvehetsz.

Szerintem is ertelmetlen, amit a csavo csinal, de ez konkretan hulyeseg. Hacsak nem valami diplomagyarban csinalod, akkor egy ilyen papir 3-5 ev tanulas, rendszeresen szamot adva a haladasodrol, a vegen valami onallo, nagyobb projekttel. A papirt erre a tevekenysegre kapod - attol, hogy utana mas teruleten helyezkedsz el, meg kurvara nem igaz, hogy az ecserin is megvehetted volna.

Dehogynem. Kifelejtetted az előző mondatot: Kérdés, hogy csávókám hol volt aktív politikai tanácsadó avagy magyartanár?

Ha seholsem műveli a szakirányú végzettségének megfelelő tevékenységet, akkor tökmindegy, hogy van-e diplomája arról, amit sosem csinál.

No kockázar, no para. Veszek egy magyartanári diplomát és kiszögezem a falra. Ha nálam jársz, akár el is henceghetek vele, hogy ilyenem is van. Tökmindegy, mert sosem fogok magyart tanítani. (Önálló, nagyobb projekt. :-D Az!)

Szerintem meg erezze jol magat.

Most volt tortenetbe, hogy kollegam anyukajanak kiirtak egy kepesites kotelezoen megszereznie kell.

Beiratkozott, jovairatta a targyakat, majd kulon vizsgat tett a fenmarado 2 azaz ketto targybol es beadott egy szakdolgozatot.

Ez volt a tortenet. Valo elet irta.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2024. 06. 30., v – 13:35

Itt azert szemelyisegeben lehet egy nagy adag onbizalomhiany, amit a megszerzett bufeszakok szamanak novelesevel kompenzal. Mintha valaki felnottkent pokemon es tazo kartyakat gyujtogetne.

Megnezve a listat, a tobbsegenek allami tamogatottan nem szabad letezni, mar ha jelenleg letezo finanszirozasi opcio. Fizetosnek meg ugy kurja el a penzet mindenki ahogy akarja, maximum piacon szembesul a valosaggal.

Egy felsooktatasi reform is raferne az orszagra, mert mar a szakok kiirasa is megelhetesi

végig olvastam a sok hozzászólásokat :-D

Kapus Krisztián polgármester volt Kiskunfélegyházán

készül a visszatérésre.

For Whites Only meeting room!

Engem az érdekelne, hogy ebből mennyit fizettünk mi.

Mert kevés olyan hobbiról tudok, amit az állam finanszíroz.

trey @ gépház