[POL] A "több szerénység lenne indokolt"-ról ...

Lemondott a belga miniszterelnök a választásokon elszenvedett súlyos vereség miatt. Alexander De Croo liberális pártja, a Nyitott Flamandok (VLD) a szavazatok kevesebb mint 7%-át szerezte meg.

Nemrég még pityergett ez a balfasz, egy hónappal később meg már elfelejtette a bukásához vezető irdatlan zakót és osztja az észt. Olyannak, aki a legnagyobb felhatalmazást kapta a választóitól az EU-ban ... be kell szarni, de komolyan :D

Hozzászólások

Lukasenka vagy Putyin lenézően mosolyog ezen a 'legnagyobb felhatalmazáson', KimDzsongUnoka meg egyenesen kiröhögi.

Jelzem, hogy odaat meg nem "orokos" miniszterelnok urak szaladgalnak, tehat ha megbukik akkor a megszolitas sem jar neki meg "volt" elotaggal sem. Tehat ha ME akkor ME es ennyi. Propagandabol ellenben jeles.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2024. 06. 30., v – 13:50

Olyannak, aki a legnagyobb felhatalmazást kapta a választóitól az EU-ban

Az ido majd eldonti hogy a felhatalmazott ennyire jo valasztas volt-e vagy a valasztok jol/rosszul dontottek, volt-e eleg informaciojuk, stb.

Nem kivanok egyik iranyba sem mutatni ezzel a hozzaszolasommal, csupan arra celzok, hogy egy valasztas eredmenye min. ket fele modon ertelmezheto. Ez termeszetesen minden orszagra igaz.

Jo lett volna ha veszi valaki a faradtsagot es kattint az indexes cikkben levo linkre es elolvassa az ide vonatkozo reszt, nem csak azt amit az index kiemelt (es amin lehet hőbörögni), idezet az eredeti cikkbol:

De Croo’s advice for Orbán

With Belgium set to hand off the rotating presidency of the Council to Hungary on Monday, Belgian Prime Minister De Croo was asked to give advice to Hungarian Prime Minister Viktor Orbán.

“The presidency does not mean that you’re the boss of Europe,” De Croo said. Instead, it means being in the position of finding compromise.

It’s an “interesting position to be in at least once in your life,” said De Croo, who is staying on as a caretaker prime minister following major electoral losses in the Belgian federal election.

“So I can definitely recommend it to Mr. Orbán,” he said."

Az index irhatott volna olyan cimmel is cikket a fentiek alapjan, hogy "A belga miniszterelnök javasolta Orbán Viktornak, hogy o legyen az EU soros elnoke"

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Én az indexes cikket el se olvastam, ott megszakadtam, hogy tanácsot ad a bukott miniszterelnök.

BTW: ki kérte meg a bukott miniszterelnököt, hogy adjon tanácsot Orbánnak?

Ja, egy újságíró ... 🤣

Kb. két partvonalról kibicelő ...

Külföldiül elolvasva derült ki:

https://telex.hu/english/2024/06/28/belgian-pm-to-orban-eu-presidency-d…

in response to a question from journalists, De Croo gave his successor some advice

Miért nem azt kérdezték tőle, hogy miért bukott meg?

trey @ gépház

Én az indexes cikket el se olvastam

Nem tudom volt-e igy ertelme linkelni.

Miért nem azt kérdezték tőle, hogy miért bukott meg?

Vajon miert? Amikor majd Viktor koszon le errol a posztrol akkor vajon milyen kerdesre van tobb esely az ujsagirok reszerol?
1. mit uzen/tanacsol utodjanak?
2. random mas tema aminek semmi koze az adott esemenyhez?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Természetesen, ez itt az én véleményem, és vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy emberek kíváncsiak a véleményemre.

Hogy helyén kezeljük a te szereped itt:

bukott politikus véleménye > treyblog > kikadff véleménye trey véleményéről

:) Csak hogy neked is legyen énképed a szerepedről a láncolatban :D

trey @ gépház

> emberek kíváncsiak a véleményemre

Mint ahogy mindenkiére a hupon, minden topiknál látok egy számlálót, hányan nézték meg. Szóval ez mitől szerencse? Szerencsés vagyok, mert lélegzéskor oxigén jut a tüdőmbe.

> a te szereped

Ezzel ki nincs tisztában és mi a relevanciája?

> énkép

Te adod itt elő, hogy valakinek valamiért a véleménye mennyire /dev/null, holott erről szól a blogod. Akkor mégse devnull? :) 

Ráadásul, amire elfelejtettél fellengzősködni, a definíciód szerint valaki véleménye azért dev/null, mert választáson megbukott. Amire rámutattam és úgy csinálsz mintha nem is olvastad volna, hogy: 

  1. az általad nagyra tartott Orbán Viktor is bukott már el választást
  2. egy választás elbukása még nem /dev/null, lásd az általad nagyra tartott Orbán Viktor

Szóval több tiszteletet a bukott miniszterelnököknek :D :D :D

A nyilvánvaló butaságaiddal foglalkozok nem a személyeddel. De sose ismered be, hogy valamit elkapkodva, túllihegve, félreértve írtál, addig csavargatod, amíg bírod, aztán személyeskedsz, majd terelsz.

Még idéznék ehhez kacsolódóan tőled (nyilván más is mondta előtted, mégis érezd magad megtisztelve): aki kurvának áll, az ne csodálkozzék ha megbasszák :)

Nem sértő akartam lenni ezzel, inkább vicces, ha nem ment át, vagy túlzásnak érzed, nyugodtan moderáld, nincs harag.

Megint a végére odabasztál egy "moderáld" lófaszt ... mikor lettél moderálva?

Te itt beleálltál egy bukott miniszterelnök kiröhögésébe, ami teljesen jogos. Pityergett a balfasz, mert a saját országában 7%-ot ért el. Orbán amikor megbukott, mennyit ért el? Gyurcsány a hazugságaival tudott valamicskével nyerni. Azóta Orbán a legrégebb óta pozícióban levő, legnagyobb felhatalmazással bíró PM. Almát hasonlítasz körtével.

Semmi sem jogosítja fel, hogy bárkinek tanácsot adjon ilyen teljesítmény mellett. Szerinted igen, de az indoklás nem jött, csak whataboutism, ahogy szokott.

Nem, neked nem a témával van bajod, hanem a személyemmel. Tudat alatt. Megnézetném ezt valakivel  ;)

trey @ gépház

Megint?

Orbán Medgyessy Péter ellen bukta a miniszterelnökséget 2002-ben. Az ilyen butaságaidról beszélek pontosan. Amiről te beszélsz 2006-ban Gyurcsány ellen, az a visszaszerzésről szólt már.

Bárki mondhat véleményt bárkiről, nem kell hozzá semmilyen feltétel, valami ilyesmi lenne a szólásszabadság, nem?

Meg van olyan is, hogy nem azt kell nézni ki mondja, hanem hogy mit mond. Ezek ilyenkor elfelejtődnek. Csak blogolsz, hogy devnull, meg kussoljá bukott miniszterelnök. 

Ráadásul valaki megjegyezte, hogy valami kiragadott mondat triggerelt, nem is olvastad miről beszélt ez a faszi (én se mert nálam valóban devnull). Ez is olyan mint amikor futottál a Rutte pedofil témában valami szar cikk alapján. De gáz volt az is.

Nem igazán tudok rólad mást mint amit ide leírsz magadról, ezek alapján mi lehetne a bajom a személyeddel? Vagy ez már egy önvédelmi mechanizmus részedről?

Bárki mondhat véleményt bárkiről, nem kell hozzá semmilyen feltétel, valami ilyesmi lenne a szólásszabadság, nem?

Pontosan.

valami kiragadott mondat triggerelt, nem is olvastad miről beszélt ez a faszi

Pontosan.

Igy en sem ertem a dolgot ezek miatt. Szerintem a posztrol lekoszono ficko beszolasa inkabb pozitiv volt mint negativ, de legrosszabb esetben is semleges, igy nem ertem miert kell ekkora feneket keriteni neki es fikazni csupan mert nem nyert ujra a valasztasokon. Ha csupan gratulalt volna Viktornak akkor lehet cikk sem keszul... (akkor nem tudnak clickbait cimet adni neki).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

https://hu.wikipedia.org/wiki/2002-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%…

ROTFL

Mennyi volt a különbség? :D :D Ez a majom a harmadik eredményt érte el 7% körüli eredménnyel :D

Hallod, már ha csak a számok világában maradunk is vicc a véleményed, de ha hozzáveszem, hogy Orbán hogy viselkedett a vereség után, akkor hasonlítsd össze ezzel a bohóc pojácával:

Medgyessy: Orbán a 2002-es vereség után elmondta nekem, hogy vissza fog jönni

Meg is történt.

Orbán Viktor nem nyavalygott, nem a sebeit nyalogatta a választási vereséget követően, hanem tudatosan készült a visszatérésre – így emlékezett vissza a volt szocialista miniszterelnök 2002-re.

Hát ez a különbség egy bohóc meg egy magabiztos politikus közt :D

Majd Orbán Viktort hozta fel, aki „példát mutatott 2002-ben, hogy hogyan kell felállni”Medgyessy Péter felidézte: „a 2002-es választás Orbánnak és a Fidesznek egy nagy mellbecsapás volt. […]

Hát, ez az, amikor még a néped sem tisztel (7%), meg amikor az egykori ellenfeled is méltat ... Ez a különbség kifkaf :D

Az egyik egy elbukott, de ezerszer erősebben visszatért politikus, a másik meg egy elbukott politikus. Amikor az utóbbi oszt észt, az kb. kiszólt a lyuk a gödörből esete :D

trey @ gépház

4 2/3-ad zsinórban > wishful thinking / varázsgömb

De, ha visszajössz, amikor a két oldal közt egyenlőségjel lesz, szívesen átbeszélem veled az új szituációt. Ha jól számolom, 16+ év múlva lesz ez először aktuális, ha a) addig Orbán nem nyer újra 2/3-addal b) ez a jóképességű zsinórban 4-szer 2/3-ad hoz össze hazájában

:D :D :D

Asszem' a lottó ötösömre nagyobb az esély, pedig nem is lottózom :D

trey @ gépház

4 2/3-ad zsinórban > wishful thinking / varázsgömb

Ugy erted a belganak kellene 4x 2/3-ad? Miert? Most akkor az a baj vele hogy bukott vagy az hogy nem nyert 4x 2/3-al? Van-e rajta sapka vagy nincs? :)

Amit tovabbra sem ertek, miert "/dev/null" amit mond egy olyan poszttal kapcsolatban amit tenylegesen betoltott?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?