Kötelező szűrővizsgálatok

Fórumok

Az itt és itt megemlített téma gondoltam megér egy külön topikot. Főleg annak tükrében, hogy úgy tűnik nagyobb felháborodást vált ki mint a covid bohóckodás.

Amit tudni lehet:

  • 25 és 65 év között népegészségügyi céllal egyszeri negatív eredményű szűrővizsgálatot követően háromévenként méhnyakszűrés, különös figyelemmel a méhnyakelváltozások sejtvizsgálatára (citológia),
  • 45 és 65 év között népegészségügyi céllal kétévenként az emlő lágyrész röntgenvizsgálatán alapuló emlőszűrés (mammográfia),
  • 50 és 70 év közötti életkorban népegészségügyi céllal kétévenként vastag- és végbélszűrés (vastagbélszűrés).

2025. január 1-jén lép hatályba az új szabály, amely előírja, hogy a fenti szűrővizsgálatok meghatározott évenkénti elvégzése kötelezők. Ha a kötelezettségének a kötelezett vagy a törvényes képviselő nem tesz eleget, az egészségügyi államigazgatási szerv a szűrővizsgálatot határozattal rendeli el, ami azonnal végrehajthatóvá nyilvánítható.

További infó:

A FELNŐTTKORI KÖTELEZŐ SZŰRŐVIZSGÁLATOKRÓL

Hozzászólások

regen a tudoszures volt kotelezo evente... aztan egy ideje abbamaradt valahogy.

Globalisan a 13., Europaban a top 20-ba se fert bele. Nem akarom elvitatni a jelentoseget, de a self-harm (17.) otszor annyi halalt termel, mint a TBC. (src: WHO)

Rank Cause Deaths (000s)
0 All Causes 9 109
1 Ischaemic heart disease 2 155
2 Stroke 1 037
3 Alzheimer disease and other dementias 497
4 Trachea, bronchus, lung cancers 421
5 Chronic obstructive pulmonary disease 333
6 Lower respiratory infections 266
7 Colon and rectum cancers 259
8 Hypertensive heart disease 191
9 Cirrhosis of the liver 179
10 Diabetes mellitus 164
11 Breast cancer 159
12 Kidney diseases 149
13 Cardiomyopathy, myocarditis, endocarditis 149
14 Pancreas cancer 134
15 Stomach cancer 125
16 Prostate cancer 122
17 Self-harm 119
18 Lymphomas, multiple myeloma 92
19 Falls 91
20 Liver cancer 82

korunk egyik legnagyobb népegészségügyi problémája, csak egyesek hajlamosak elfeledkezni erről, mert pont nem az a menő a hírekben

Nincs elfeledkezve rola, egyszeruen Europaban nem olyan jelentos ez a "legnagyobb nepegeszsegugyi problema", mint mondjuk az elhizas, vagy akar az ongyilkossag.

Sanya majd kijavit, de tippre: szivproblemak, mindenfele rak (a thread epp arrol szol, hogy a #7-re, #11-re legyen kotelezo szures!). Jo, hat balesetre, elesesre tenyleg nincs.

Szivultrahangon mikor voltal utoljara? Vagy arteriografian? Rutin laboron? (En: tavaly, mult honapban, 2 honapja) Mindegyik max 10 perces elfoglaltsag, fajdalommentes, olcso. 

1-13.: szívbetegség: Igazán jó szűrőmódszer nincs rá, a kockázatot lehet becsülni sok-sok különböző módszerrel, amelyek érzékenysége, és specificitása is más és más, valamint az ára is.

2.: Sztrók: Nincs rá igazi szűrőmódszer

3.: Alzheimer betegség és demenciák: Különböző tesztek léteznek, de ezek pontossága, fajlagossága kérdéses (kérdés-válasz teszt)

4-5-6.: Tüdőbetegsége: Mellkasröntgen az elfogadott szűrőmódszer, illetve az igen veszélyeztetett populációnak az igen alacsony dózisú CT. pl.: HUNCHEST program

7.: vastagbélrák: Széklet vérteszt.

8.: magas vérnyomás: Vérnyomásmérés,

9.: Májcirrózis: nincs rá szűrés

10.: diabétes mellitus: vércukormérés, esetleg hemoglobin A1C mérés

11.:  emlőrák: mammográfia, illetve ha mirigyes az emlő, akkor emlő ultrahang

12.: vesebetegségek: vizeletvizsgálat

14.: hasnyálmirigyrák: nincs rá szűrőmódszer

15.: gyomorrák: nincs rá szűrőmódszer

16.: prosztatarák: vér PSA vizsgálat, illetve tapintás

18.: limfómák: vérkép

20.: májrák: nincs rá szűrőmódszer

 

Az tesz valami szűrőmódszerré, hogy viszonylag egyszerű, olcsó és jó érzékenységű. Általában nem ad pontos diagnózist, illetve a pozitív szűrés után egyéb pontosító (differenciál-diagnosztikai) vizsgálatot kell elvégezni. A daganatot legpontosabban a szövettan adhat, de az sem 100%

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Meg azért van közöttük összefüggés is. Pl magas vérnyomásból könnyen lehet szívbetegség vagy akár stroke is. A kezeletlen cukorbetegség egyenes út a veseelégtelenséghez, de szívbetegség rizikót is masszívan növeli.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Statisztikai Adatok

  1. Helyezés a Halálokok Között:
    • 2000-es évek eleje: Egy jól ismert tanulmány, amelyet Lazarou és társai publikáltak 1998-ban, azt becsülte, hogy a gyógyszer mellékhatások az USA-ban a 4. leggyakoribb halálok voltak .
    • Legfrissebb adatok: A CDC (Centers for Disease Control and Prevention) és más források szerint a gyógyszer mellékhatások a 6-10. leggyakoribb halálokok közé tartoznak .

Tények és Számok

  • Éves Halálozási Számok: A becslések szerint évente 100,000 - 200,000 haláleset írható a gyógyszer mellékhatások számlájára az Egyesült Államokban .
  • Kórházi Felvételek: Az ADR-ek jelentős arányban felelősek a kórházi felvételekért is, különösen az idősebb populációban.

Források és Tanulmányok

1. "Adverse Drug Reactions Causing Death: An Overview"

  • Szerzők: Lazarou, Jason, Pomeranz, Bruce H., Corey, Paul N.
  • Folyóirat: JAMA
  • Megjelenés éve: 1998
  • Link: PubMed
  • Összefoglaló: A tanulmány becslése szerint az ADR-ek az USA-ban a 4. leggyakoribb halálokot képezik, az akkori adatok alapján évente mintegy 106,000 haláleset.

2. "Deaths Due to Medication Errors: A Prospective Analysis"

  • Szerzők: Phillips, David P., Barker, Gladys E., Eguchi, Monique M.
  • Folyóirat: Lancet
  • Megjelenés éve: 2001
  • Link: Lancet
  • Összefoglaló: A tanulmány a gyógyszer mellékhatások és hibák miatt bekövetkező halálozásokat elemzi, megerősítve az ADR-ek jelentős halálozási okként való szerepét.

3. CDC (Centers for Disease Control and Prevention)

  • Link: CDC Leading Causes of Death
  • Összefoglaló: A CDC jelentései és statisztikái rendszeresen frissített információkat nyújtanak a különböző halálokokról, beleértve a gyógyszer mellékhatásokat is.

Miért Nehéz Pontosan Meghatározni a Helyezést?

  • Kategorizálási Problémák: Az ADR-ek által okozott halálesetek gyakran más halálokokkal együtt jelentkeznek, például krónikus betegségekkel, amelyek megnehezítik a pontos statisztikai kategorizálást.
  • Adatgyűjtési Kihívások: A halotti bizonyítványok és orvosi jelentések gyakran nem tükrözik pontosan az ADR-eket, mivel azok lehetnek közvetlenek vagy közvetettek.

Friss Források

1. "Adverse Drug Reactions in the United States: An Updated Analysis"

  • Folyóirat: Pharmacotherapy
  • Megjelenés éve: 2022
  • Összefoglaló: A tanulmány friss adatokat nyújt az ADR-ekről és azok halálozási arányairól.

2. "Safety of Medicines and Pharmacovigilance: Current Trends and Future Directions"

  • Folyóirat: Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics
  • Megjelenés éve: 2021
  • Összefoglaló: A cikk a gyógyszerbiztonság és a farmakovigilancia modern kihívásait és jövőbeli irányait tárgyalja.

Ezek a tanulmányok és források részletes képet adnak a gyógyszer mellékhatások halálozási okként való szerepéről az Egyesült Államokban.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ez a lista honnan van?

Meg van jelolve a forras, de: https://cdn.who.int/media/docs/default-source/gho-documents/global-heal…

Csak mert hiányolom a gyógyszermellékhatásokat aminek 2-5. helyen kellene lenni.

Oke, raharapok erre a csalira, es komolyan veszem a kerdest: szerintem az van, hogy a lista nem szegmentalt termeszetes okok es nem termeszetes okok menten, vagyis ha beveszed a gyogyszert, aminek a mellekhatasa dezorientacio, es te ugy botlasz meg, hogy a nyakadat torod, akkor az egy strigula az eseseknel.

Ezeket mind vissza lehetne csinálni, ha volna egy többség ellenük. Sajnos még az ismerőseim körében is a legtöbben támogatják ezeket a dolgokat, mert mégis mi lenne velünk ha nem turkálna az állam a seggünkben?

Amit furcsállok, hogy bevezetik ezeket a kamerarendszereket meg az erőszakkal végrehajthatóságot és még erre se szólal meg a többségnél a vészcsengő, hogy ha ennyire erővel kell csinálni, akkor talán mégsem a mi érdekünkben van? Ingyen megvizsgálnak, hogy megmentsék az életünket, de jó! Ha pedig nem akarod, akkor ugyanezt megteszik fegyverrel kényszerítve.

Ha igaz az 5MFt bírság, akkor Mészáros Lőrinc megteheti, hogy évente kifizeti - a mi pénzünkből. Mi meg nem tehetjük meg, mert egy többtagú családdal néhány év alatt csődbe megyünk nyilván. Marad, hogy az ember "önként" részt vegyen ezeken.

az ismerőseim körében is a legtöbben támogatják ezeket a dolgokat

Az én ismerőseim brutálisan felháborodtak, engem is meglepett a vehemencia. Volt akinek most lett elég, megy külföldre. A legtöbben egy kiadós káromkodás után várják/keresik a kiskaput.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Konteósabb linked nem volt? Pócs Alfréd és bűntársai sem azért mondják a sok faszságot az interneten, mert igaz, hanem hogy menjen a bioboltjuk. Meg mellette beszopatják a sok tudatlan parasztot. Apósom orbáncára is feketenadálytő kenőcsöt írt fel, ami műhiba. Mondjuk jobban is lett tőle még úgy is, hogy én írtam neki 300 kilóméterről antibiotikumot fel, és a feketenadálytő kenőcsöt ki sem bontotta. Mondjuk az ő szemszögéből win-win: dolgozni nem kellett, meg egy csávó megvette a betegségére haszontalan kenőcsöt, ami profit.

 

Emellett a biztonsági mentés nevű baromságot kérlek soha többé ne promótáljátok, mert felesleges. Mármint a biztonsági mentés hót felesleges, meg a sok informatikai hacacáré.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes

A gyűlölködés helyett írnál valamit inkább a kötelező szűrővizsgálatokról? Mellesleg ha vetted volna a fáradságot, hogy egyet kattintasz, látnád, hogy nem Pócs írta cikket.

De hogy ne üssön meg a guta, tessék (1 sec google):

Januártól jönnek a kötelező szűrővizsgálatok, senki sem menekülhet

Módosulnak a jogszabályok, kötelező lesz elmenni a szűrővizsgálatokra

Változás: kötelezőek lesznek a szűrővizsgálatok minden magyar számára

Végre jöhetnek a kötelező szűrővizsgálatok

u.i.

Ha tényleg orvos vagy, amit vagy így van, vagy nem, talán tanultad, hogy a szellemi, leki állapot képes befolyásolni a testi egészséget. A gyűlölet méreg, mielőbb szabadulj meg tőle, mert előbb utóbb testi tünetei is leszek.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ez nem személyeskedés, kedves szakértőm, hanem tény. Meg van az ambuláns lap. 

Fuss neki mégegyszer!

 

A nyitóban a konteósok linkjét tenni elég nagy setétségre vall.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Igen, csak nem értesz magyarul. Tudod, nem mindig a másik a hülye. Nem baj, ha nem érted mi a személyeskedés, attól, hogy a linkedet szerkesztő PÓCS ALBERT egy kontár sarlatán, akit Csabbal istenítettek, még mindig tény marad. Nem várom el, hogy megértsd, hiszen annyira vagy orvos, mint én informatikus. A biztonsági mentés sem jó semmire sem, egy oltári nagy baromság. Soha nekem nem segített, így senkinek sem fog. Nagyanyáik biztonsági mentés nélkül éltek, nyaraltak, BOLDOGAN! Ennyi. Meg informatikusmaffia!!!! Te meg jösz nekem itt a dolgaiddal, amit elvből elutasítok, mert csak.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

A gyűlölködés helyett írnál valamit inkább a kötelező szűrővizsgálatokról?

Ja és mutass nekem léci kötelező biztonsági mentést.

Haver, veled nagyon nagy gond van.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szupermennek gondolják magukat és csak ők tudják megmenteni a világot a végső pusztulástól. Nélkülük a nap sem kel fel. Ha meggyógyítod magad, akkor meggyógyultál volna magadtól is, ha ők gyógyítanak meg, akkor meg már rég halott lennél nélkülük.

Abban a hiszemben élnek, hogy ők fingják a passzát szelet és uralkodnak a világmindenség felett. Nélkülük semmi sincsen, ők az összes tudás kizárólagos birtokosai.

Tudod az a helyzet, hogy ha kérő levelet írtak volna elmentem volna. Így viszont marad a kedvenc szórakozásom, az ÁVÓ-s orvosrohadékok rugdosása. Tök jó érzés szétbaszni az egészségügyet a nácijaival együtt.

Teszünk róla, hogy megbánjátok.

Olvass vissza a KV oltás fórumokon.

https://hup.hu/comment/2569777#comment-2569777

vagy:

https://hup.hu/comment/2569399#comment-2569399

 

Ezek a hozzászólások 2021 január elejéről vannak. Februárban Müller Cecília bevezette a védettségi igazolványt, onnantól kezdve válságossá vált a helyzet. A legfontosabb célom a nácik kitakarítása lett, nem az, hogy eldöntsem, hogy oltakozom-e, vagy sem. Az orvosok eldöntötték a kérdést helyettem, háborúba mentem ellenük, hogy pusztuljanak a patkányok.

Ti orvosok hergeltetek fel az ostobaságaitokkal. Teljesen semleges voltam 2020 januárjában.

Delfineknek is kötelező? Én esetleg méhnyakszűrésre megyek, mert sellőszexuális delfin vagyok.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Altatásban 200e. 5 évente érdemes megcsinálni. IT arcoknak az összeg ne legyen gond. Èn szeptemberben megyek rá.

Az van, hogy hülye a magyar. Törvény kell rá.

Nekem is van averzióm a vizsgálatokkal, mert nem szeretek szembesülni a betegséggel. Ennek oka az lehet, hogy anyámat gyerekkoromban végig temettem, a harmadik rák elvitte, amikor 25 voltam. Ennek eredménye, hogy nagyon nem akarok orvoshoz menni és szembesülni a valósággal. Ezt a dolgot kezelnem kellene magamban, mert a saját érdekeimmel szemben cselekszem.

Lehet az egész lmbtq mozgalom arról szól, hogy fogadjuk el: seggbe leszünk rakva! :)

Hát ez elég csúnya általánosítás. De ha igaz is lenne, még is mi közöd máshoz? Mi közöd hozzá például, hogy én mit akarok megvizsgáltatni magamon?

Ha te valamit gondolsz az életről az a szent igaz út és mindenkinek úgy kell tennie?

A személyes tragédiád miatt kényszerítenél mást? Ez egyébként sajnos igen jellemző az emberekre, pláne ha hatalommal bírnak.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Akkor most támogatod, egyetértesz vele vagy sem? Megérteni lehet egy pedofilt is, de nem jelent azt, hogy csinálni akarod te is. Ez elvi kérdés, nem azt akarom tudni, hogy akarsz-e pasik seggébe turkálni. :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Váltottam körzetit, mert a régi nyugdíjba ment, a helyette jövő meg nagyívben leszarta a betegeit.

Az újonnan választott úgy kezdte, hogy elküldött ilyenre (egy jelentős részére) beleértve a röntgent, a prosztata vizsgálatot illetve a prosztata rák markert (vérből), a nyaki erek ultrahangos vizsgálata csak azért maradt ki mert tavaly más okból, de el lett végezve. Nem volt egy hónap.

Az a helyzet, hogy van ez a társadalmi közmegállapodás (igen, erről mindenki nem kérdeztek meg, de akkor tessék népszavazást indítani, ha lehet), miszerint társadalom biztosítás van. Mindenkinek azaz érdeke, hogy ez minnél kevesebbe kerüljön, magasan ellátási szint mellett (lásd hatékonyság), ergo senki se hanyagolhassa el magát.

A dolog roppant egyszerűen kezelhető lenne, ha a "lázadók" kiirakozhatnának a TB alól, és ha akarnak akkor kötnek magánbiztosítást. Azért az érdekelne, hogy egy 45+ valakivel hogy kötnek (üzleti alapon) biztosítást úgy, hogy ő nemnagyon jár szűrővizsgálatra.

Ez az individualizmus, hogy nemnemondják meg, nincsközehozzá, neszóljonbele, ez csak széteséshez vezet úgyegyébként. Ennek a másik oldala, a nemérdekel, hagyjanakbékén oldjákmeg... Hát láthatóan, akkor kapjuk a "jobbnál-jobb" megoldásokat. Aztán jön az elnyomnakránkkényszerítik vonal...

A diktatúra mindig a közérdekere hivatkozik.

Igen a súlyozott TB sokkal korrektebb megoldás lenne.

Ez az individualizmus, hogy nemnemondják meg, nincsközehozzá, neszóljonbele, ez csak széteséshez vezet úgyegyébként.

Miért is?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ekkor már a valódi közérdeket fel sem tudjuk ismerni, és rögtön minden diktatúra. Ha egy társadalom hozzáállása az egészséghez (amíg nem megyek orvoshoz nincs bajom, csak minden marhaságot megtalálnak) ilyen, pláne egy öregedőé, ahol minden nyugdíjbefizetőre, meg minden fillérre szükség lenne, ott lesz gond, illetve már van bőven. Egyébként a sokadik 2/3 van, szavazás volt, ott lehet beleszólni a dolgok folyásába, meg lehet tüntetni, szal vannak módok.

Volt eset a családban, hogy a dokihoz nem jó menni, aztán a dokik is teszeoszták voltak, a temetés meg 8 hónappal később volt. Szerencsére a statisztikában bélelzáródás volt, egyébként vastagbélrák. Mivel divatosak a focis hasonlatok, szóval kimaradt a ziccer.

Nincs olyan, hogy valódi közérdek, ezt a hatolom a birkák kordában tartására találta ki, azért hogy uralkodhasson rajtuk. Semmi közöd mások egészségéhez és életéhez.

Az viszont jogos, hogy más nyugdíjához és ápolásához sincs közöd, csak empátia, vagy szeretet útján. Ha rajtam múlna nem lenne semennyi tb és nyugdíj. Mindenki oldja meg ahogy akarja, viszont az orvosok csak akkor kaphatnának pénzt, ha valóban meggyógyul a páciens.
A gyógyszergyárak, ha nem lenne fizetőképes kereslet, és nem közpénzt nyúlnák le, egyből visszavennének a százezer százalékos haszonkulcsból.

Igen érdekes Kuba, ahol nulla pénzből a világszintű gyógyítást végeznek.

Még érdekesebb az Amish közösség ahol orvos sincs és ők az egyedül fehér közösség aki nem a kihalás felé menetel és valamilyen csoda folytán öreg is van közöttük és a hab a tortán, hogy egészségesebbek mint mi a fejlett nyugat, pedig minket csodaügyes gyógyszerügynökök és náci terroristák gyógyítanak, ha akarjuk ha nem.

Pl: Az amish-ok tovább élnek és lassabban öregszenek?

Szóval ne hidd, hogy tudod mi a közérdek. Én sem tudom, mert olyan nem létezik.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Személy szerint, az egyénhez nincs közvetlenül, de mivel néphatalom van (papíron, lásd még demokrácia) , ezért állam és népérdek, hogy ne arra menjen a zseton, hogy jajjhát akkor N év rákellátás, szívellátás bármi, hanem korai stádiumban megfogni, és jóval egyszerűbb a helyzet. Tedd fel úgy a kérdést, hogy vajon akarod-e fizetni, hogy Gipsz Jakab és kedves neje, lastminute után jutott el mondjuk oda, hogy már épp megvakult a cukorbajtól, vagy épp megkapta a pár hónapos túlélésről a diagnózist valami egyébként korai stádiumban bőven kezelhető bajjal? Hiszen ha senkinek semmihez sincs köze, akkor társadalom sincs, és mindenki teljesen privát nyugdíjat tesz félre (ahogy tud és gondolja és helo), és mindenkinek magának oldja meg az egészséget. Mindkettő gondolatot kb. 100 éve haladtuk meg. (Gyk: ahol kötelezően választható egészségbiztosítás van, az is TB jellegű, vagy központilag szabályzott nyugdíj, mondhatni ráerőszakolt.) Aztán ha nincs közöd a másikhoz, akkor mentőt sem hívnunk senkihez, hiszen minek, kihullott eme virtuális tajgetoszon, ezvan.

Pont azért lenne jó időben elcsípni dolgokat időben, meg egészségesebb életmód (zöldség és gyümölcs áfa khm), mert akkor nem kell annyit gyógyszerre költeni.

Kubában itthon végzett dokik vannak, akik anno szocialista ösztöndíjon nevelkedtek. Sokban van az ám mindegyikünknek.

Az amish cikket ugye elolvastad? Rögtön van két genetikai mutáció, és az egészséges életmód (a kétkezi munka gyakorlatilag a sportot jelenti), et voila. Ezt végképp senki se tiltja, sőt tudvalévő volt eddig is, hogy nem az ülőmunka a hosszú élet titka, meg a snack zabálás. Egyébként nem biztos, hogy szeretnél antibiotikum nélkül, mentőszolgálat és modern orvostudomány nélkül lenni, mert igen apró dolgoknál villogna a game over tábla.

A probléma az, hogy ha beüt valami krónikus, vagy rossz esetben halálos kimenetelű diagnózis, akkor hirtelen már doktor úr meg professzor úr lesz, és jajj gyorsan kéne ám, és díszlépésben mennek a magánegeszségügybe, veszik a drága gyógyszert, illetve megindul a mindenféle kuruzslós varázslat felé a nép.

A közérdeket nem "tudjuk", hanem egészen objektíven levezethető egy értelmes társadalmat tekintve. Az a probléma következő szintje, hogy a hatalmon lévők hogyan működnek, és gondolják a dolgokat.

Nem mellesleg az alap kérdés továbbra is áll, hogy pontosan milyen jogszabályon alapszik a hír, és van-e közlöny hivatkozás? Mert egyelőre a valakik bedobták a valamit fázisnál járunk, mert pusztán lehetőségekről van szó, és szakközgazdászos

hogy pontosan milyen jogszabályon alapszik a hír, és van-e közlöny hivatkozás?

Magyar Közlöny 2024/66. szám

51/1997. (XII. 18.) NM rendelet, 3. számű melléklet

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Egyik ismerősöm épp most hagyja el az országot, mert elege lett abból, hogy az állam folyamatosan zaklatja a lakosságot.

Képzeld, vannak országok, ahol a KRESZ szabályainak megsértése nem 30.000-5.000.000 bírságot von maga után, hanem először figyelmeztetnek, utána elbeszélgetnek és legvégső esetben szankcióznak. Kultúrált emberek.

Ha nem tudsz fizetni, nem rúg ki a bank a lakásból, nem adja át a tartozást verőlegényeknek, hanem megpróbálják megoldani a bajt. Együttműködnek veled. Ha nem jó jegyet vásárolsz, nem rúgják ki a szart is belőled, hanem a kalauz elmondja, hogy rosszul lett kiállítva, megfizetheted a különbözetet.

Jólét van ott, mégsem terrorizálják fasisztoid vajákosok az országot, nincs szükség megfélemlítésre, no meg kommunizmusra. Lehet, hogy meglepő, de tovább élnek az emberek és nem az EU 27. helyén vannak életszínvonalban, meg várható élettartamban.

Nagyon meglepődnél milyen innen nézve őrült szabályok vannak itt ott, pedig szintén európa.

Sajnos a KRESZnél pont azért olyanok amilyenek, mert hát látni autózva, hogy finoman szólva sem a szabálykövetés a nyerő. Pedig ugye közérdek lenne, hogy mondjuk egy baleset miatt mondjuk ne kerüljön a mentő vagy tűzoltó.

Ha svájcban jár, akkor a zebráknál nagyon legyen észnél, mert különösen figyelnek a gyalogosok, pláne a gyerekek áteresztésére. Szintén nem árt majd figyelni a pontos parkolásra.

A jegyvásárlásnál pont azért lehetnek jófejek, mert nem a bliccelés a kiindulópont, cserébe itthon mindenki meg van sértődve ha elcsípik jegy nélkül, vagy gyorshajtáson kapják. Egyébként pontosan tudom milyen idióták tudnak itthon lenni. Kaptam már jegyet úgya MÁV pénztárban, hogy ha nem veszek kiegészítőt a visszaútra, akkor jól megszívom, ugyanis adott kedvezmény már hétfőn délután nem volt érvényés. Szerencse, hogy már számítógéppel adták a jegyet... Node Pécsett kaptam nyóc oldal papírt, aztán a kaller meg pislogott, hogy ezt így hogy. Hámondom ezt "az igazgatósággal" kell megbeszélnie, hogy hogyan és mint hozták össze, én csak próbálnék utazni.

Tudom, tudom, a mindenféle összevissza szabályok korlátozzák a csodálatos tehetségek kibontakozását, és igazából a szabadság sárba tiprása. Mindenkinek BTR80-at, és győzzön a jobbik!!!

Még mindig ott tartunk, hogy te azt hiszed, tudod mi a közérdek.

Nem tudod. Okoskodsz.

Gondolkozz el ezen:

Az orvos amivel jót tesz az egyednek, kárt okoz a fajnak.

Akkor mi is a közérdek?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Olvasgass az Amish közösségekről. Javaslom tanulmányozni a "Rumspringa" rítusukat és annak a hatását.

Ilyeneket meg csak félve említek: Gyulai Iván - A fenntartható fejlődés

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Amikor meg azonnal kéne, akkor nem sikerül, sőt ha privát úton mész, azt sokszor "nem ismerik el". Közben ugye ugyanazoka dokik vannak mindenhol, dehát a rendszerek...

Arról nem beszélve, hogy ha adott krónikus állapottal privátba mész, akkor onnan pl. pont egy ilyen tükrözős sztorira "átnyergelni" az államiba soksok hónap, pedig ha indikáció van, akkor nem kéne várni. Még privát úton is 1,5 hónapos időpont volt, és látszott, hogy hát nem unatkoznak.

Nem akartam mélyebben belemenni, de állami orvost 5 éve nem láttam. Ha valamit el is akarsz intézni, jobban jársz, ha fizetsz utána.

Szerintem ez hulyeseg amugy. Akkor kell fizetni, ha (a) gyorsabban, vagy (b) egyszerubben jutsz miatta az ellatashoz. Azert, hogy kimossak a fulem langyos vizzel, nem fogok kifizetni 35 rugot. Felhivtam az sztk-t, hogy holnap reggel mennek, oke, oke, masnap reggel 20 perc alatt megvoltunk, kilenckor mar vigan irtam a kodot. Vayg egy sima rutinlabor: haziorvosnak email, par oran belul jon a beutalo, par napon belul mehetsz, es ingyen volt, maganban 20k. Lenne ra, nem arrol van szo, de mivel tud tobbet?

 

Van persze, amikor indokolt. 

Arra vagyok kíváncsi, hogy vajon kapacitás van-e?

 

Csak abból indulok ki, hogy, amikor tavaly a háziorvos elküldött nyaki UH-ra, júliusban azt mondták a rendelésen, hogy majd szeptemberben telefonáljak, mert addig nincs szabad időpont. Magánban 3 nap múlva megcsinálták.

Hasi UH-ra hamarabb kaptam időpontot, július elején kértem és szeptember közepén meg is csinálták.

 

Az asszony kardiológiai kivizsgálásra kapott beutalót áprilisban. Június 20-ra kapott időpontot.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Méhnyakrák szűrésre van.

A mammográfiára van.

A vastagbélszűrés első körben egy széklet vérvizsgálatot takar. (vagy "csokit" kell vinni, vagy ott kell "csokizni".)

ORVOSMAFFIA!!!!

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Hát a logikával hadilábon állsz.

Úgy lenne helyes a nem éppen ötletes példád, hogy van egy törvény ami kötelez a gyilkolásra. Itt arról van szó, hogy a hatalom olyanra kényszerít amit nem akarsz megtenni.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Kiegészítés: aki elmulasztja a kötelező szűrővizsgálatot, azt csak a saját költségére kezelik majd az állami egészségügyben, ha a megjelölt kórismével megbetegszik.

Én nem erőltetném a szűrést, aki nem akarja, az gyűjtsön a magánkórházra, ott biztosan meggyógyítják.

Tiltsuk be a bringázását, mert aki elesik kezelni kell. Tiltsuk be cigit és a piát. Aki piál ne kezeljék. Tiltsunk be mindent mert veszélyes.

Egyébként miért pont ezek a vizsgálatok a kötelezőek?

Úgy is mindenki meghal kovidban.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A kötelező egészségügyi szűrés teljesen racionális szolgáltatás. Semmit nem tilt be, egészen egyszerűen a baj egy orvosi megoldását teszi a egyszerűbbé, könnyebbé és olcsóbbá. Nem fog a rendőr elvinni a kötelező vizsgálatra, ha nem akarsz, nem veszel részt rajta. Ha viszont később olyan betegséget kapsz, aminek a szűrővizsgálatát elmulasztottad, az állami egészségügyben meg kellene térítened a gyógyításod költségét. Sajnos nincs annyi vér az egészségügyi kormányzatban, hogy ezt keresztülvigye, sok kamumatyi szabadságharcos a jogai meggyalázását látná egy ilyen rendelkezésben. Én azt gondolom, zakson, érezzék nyugodtan megtiporva magukat és gyűjtsenek jó sok pénzt a gyógyításukra, ha egy egyszerű szűrést jogsértésként értékelnek.

Joguk van hozzá, hogy a magánegészségügy jópénzért ellássa őket.

Az oké, hogy kötelező, de honnan lesz kapacitás ezeket elvégezni és szakértői szemmel kiértékelni (a HUP-os "tudományos szemmel" témáktól kicsit jobban)?

Elég lenne mindenkinek egy emlékeztetőt/behívót küldeni a postán, de hadd döntse el mindenki, hogy elmegy-e. Esetleg aki elutasítja, azt lehetne depriorizálni a kezelések során, ha megelőzhető baja lett emiatt. És akkor mindenki örülhet, hogy megmarad a fene nagy szabadsága.

Nagy like. Nem a szűrővizsgálattal van a baj, hanem a hatalommániás elmebetegekkel.

Sokkal többet veszt az ország az erőszakoskodással, mint amit ezen nyer. Lehet, hogy elmegy a páciens erre a vizsgálatra, de úgy utálja az orvosokat, hogy 50 másikra meg nem. A végeredmény meg a várható élettartam csökkenése.

És jön a diktatúra, hogy 50 másikra is kötelezniük kell, aztán elfogy az orvos meg a pénz is.

Elég lenne mindenkinek egy emlékeztetőt/behívót küldeni a postán, de hadd döntse el mindenki, hogy elmegy-e. 

A "kötelező" szó itt pontosan ezt jelenti. Nem reklámszöveg egy ilyen értesítés. Az elmulasztás következménye, szankcionálása nélkül sajnos az ilyesmi még mindig kevés, nagyon kevés.

Ugye a túloldalról is lehet szankcionálni. Rábeszéljük az orvost, hogy váltson szakterületet.

Ha nincs orvos, nincs probléma. Minél gorombább vagy velük, annál helyesebben viselkedsz.

Tetszőleges rosszindulatot képesek vagyunk a kommunista orvosokkal szemben mutatni.

 

Elmennek az országból, mi meg elérjük, amit szerettünk volna.

Szerkesztve: 2024. 06. 30., v – 13:38

Közeli rokonomat nemrégiben vitte el vastagbél rák kb. 1 hónapra a szövettani eredmény kézhezvétele után (nyilván későn lett felismerve mert nem érdekelte és nem tett semmit azon kívül, hogy érezte és mondogatta hogy valami baj van), szóval ezen én most nem tudok felháborodni.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szinte mindenkinek van családja akik valószínűleg nem akarják, hogy hülye legyen, így igen, kicsit átértékeled a dolgot. Ideális esetben tényleg jó lenne ha nem kellene kötelezni az embereket ilyesmire, de a világ valószínűleg soha nem is lesz ideális. Nem fogom nagyon osztani az észt de az 1 hónapba is érdemes belegondolni. Ha nem foglalkozol szűrésekkel könnyen belecsúszhatsz abba, hogy mire kiderül mi a probléma szinte már mindegy is.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Még az sem mindig feltétlen, de:

-Egy előrehaladott rákos betegre simán elkölt a biztosító akár 100-200 millió forintot még életében, és legtöbbször ezzel max 1-2 évet adunk a betegnek.

-Ellenben egy korai állapotban elcsípett daganat kezelése 1-2 millió forintból megolható lehet (definitív megoldás + utánkövetés)

Közben sírunk, hogy nincs szűrés (amire elmennék), szar az egészségügy(mert mondjuk nem vigyázok magamra) és az orvosok meg akarnak ölni (retardált vírustagadó vagyok)

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Így van.

Én nem kívánom annak a szabadságharcosnak, aki a kötelező szűrésre azért nem megy el, mert a jogaiba ütközőnek tartja a rendelkezést, hogy ott rohadjon el ha megbetegszik olyasmiben, ami korábbi felderítés esetén simán meggyógyítható lett volna, de mértéktelenül sérti az igazságérzetemet, hogy ezekre az állam százmilliókat költsön. Térítse meg a gyógyítása költségeit, ne csak akkor legyen egyéni szabadságjoga, amikor szűrésre kell menni, hanem akkor is, amikor a lóvét fel kell mutatni a gyógyuláshoz.

A kötelezés kifejezetten dolga az államnak, mert nem vállalható el az idefirkálgató félművelt műszaki értelmiségitől, hogy naprakészen a fejében legyen, melyek a legveszélyesebb betegségek, azoknak milyen szűrési eljárásaik ismeretesek, milyenek a korai felderítés esetén a gyógyulás esélyei és mely szűrésekkel lehet a leghatékonyabban a legtöbb embernél megelőzni súlyos betegség kialakulását. De még az sem várható el a többségtől, hogy ennek utánaolvasson, keressen forrásokat rá, nyomozzon és úgy foglaljon magának alkalmas időpontot arra, amilyen szűréshez kedve szottyan. Ráadásul ha az állam nagy mennyiségű szűrővizsgálathoz kell kapacitást teremtsen, akkor ugynaannyi pénzből sokkal hatékonyabban tudja megszervezni a kötelező ellátást, mintha ez szabadonválasztott lenne. Tehát nemcsak nem sért az ilyesmi semmiféle jogot, hanem az állami kötelezés kifejezetten racionális intézkedés.

Nekem is meghalt 2 rokonom vastagbél rákban, isten nyugosztalja őket. Élünk és meghalunk.

Viszont olyan terrorállamban nem szeretnék élni, ahol önjelölt orvos-Napóleon-ok zaklatják a békés állampolgárokat.

Takarodjanak a hülye anyjukba.

 

Addig oké, hogy szemmel tartanak mindenkit. Sőt, az is oké, hogy a háziorvos felhívja, esetleg rábeszéli a beteget.

Az nem oké, hogy mindeki úgy ugrál, ahogy az orvos Führerek megkövetelik tőlünk.

Nem kell sem nácizmus, sem fasizmus. Nagyon jól elvagyunk kirekesztő és fasiszta orvospatkányok nélkül is.

Wait, nem arról van szó, hogy 50 felett 2 évente jön a  postás és  kapsz 2 dobozt, amiben mintát kell adni? De.

 

"

A vastagbélszűrés menete

Hazánkban a „Komplex népegészségügyi szűrések” c. EFOP-1.8.1. kiemelt projekt keretében 2018-ban a háziorvosok önkéntes csatlakozásával indult el a szervezett vastagbélszűrés. Ennek keretén belül a meghívottak ún. egységcsomagot kapnak.

 

A vastagbélszűrés két lépésből áll:

 

  • székletvérvizsgálat két egymást követő napon vett mintából;
  • vastagbéltükrözés, amennyiben a székletvérvizsgálat eredménye nem negatív."

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Hozzám csak a 30.000-5.000.000 Ft bírság jutott el.

Manapság az orvoséknál így szokás beszélni. Sajnálom, de ezeknek a parasztoknak nem volt gyerekszobájuk.

Ők a modern kor fakabátjai. A rendőrök mostanság egész szimpik lettek. Legalábbis nem akkora tahó seggfejek, mint az orvosok.

Egyébként meg beküldök 1 hetes napon aszalt szart nekik, azt örüljenek. Van elég pénzük arra, hogy 50-100 székletmintámat egymás után kiértékeljenek.

Pedig elég lenne egyszer szépen megkérni, hogy küldjek és kapnának rendeset is. A hangsúly a kérésen van.

Nem fognak ugráltatni engem ezek a senkik.

Az 50-es években az állam cukorrépa termelésre kötelezte a gazdákat és átvételi ársapkát is megszabott. Ismerős?

A gazdák hamar rájöttek, hogy sok a meló vele, zseton meg nincs. Kisebb volt a káruk, ha a jég elverte a termést.

- egyik gazda fejjel lefelé ültette cukorrépát, azt kidöglött mind

- a másik értett a szántáshoz, háromszor szántott, hogy a termést kiégesse a nap

A végeredmény meg az lett, hogy sem cukorrépa nem termett, sem más, mert ezek a földek kvázi 'parlagon' maradtak. És mekkora anyagi kár volt? Tonnaszámra mentek magok a kukába.

Mindig van megoldás, ha a polgár nem akar együttműködni. A diktatúrák eleve bukásra vannak ítéltetve. Sokkal olcsóbb hagyni a lakosságot és beszélgetni velük. Ha szándékosan nem okoznak kárt, jobban jársz. Hidd el, tudnak a polgárok jelentős kárt okozni az eü.-ben és mostanság a szándék is megvan rá.

Ez csak szűrés, nem kötelez semmi másra, úgy tudom. A rokonomon sokat segített volna valószínűleg. Kicsit úgy érzem messzire megy ez az érvelés, akkor a KRESZ is fasizmus? Terrorállam, ahol önjelölt közlekedésmérnökök és jogászok zaklatják a békés autósokat, akik úgy ugrálnak, ahogy a közlekedésrendészet Führerei megkövetelik tőlük? 

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Amióta tele van a város ezekkel a rollerhuszárokkal, néha azt kívánom bárcsak az lenne. Egyébként meg ha ennyire bele akarsz kötni, akkor igen, kötelező, annak akire illenek azok a feltételek amik mellett kötelező. A szűrővizsgálat sem mindenkinek kötelező. De hozhattam volna más példát is, adókat, honvédelmet, segítségnyújtást baleseteknél, lakcímváltozás bejelentését, parlagfű elszaporodásának megakadályozását, stb.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerinted van pénzük erre?

https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20240619/eljarast-javasol-magya…

 

Teljes káosz van az országban. A költségvetési hiány az egekben, ellenállunk és szándékosan többlet terhet fogunk okozni az egészségügynek is.

Sem orvos, sem pénz nincs rá. Ellenállás nélkül sem menne, de azért ha mégis sikerülne, beléjük fogok rúgni, mert olyan jól esik.

Ugye tudod, hogy az igazi többletteher azaz államnak, hogy ha 20-30-40 évig kell fizesse a nyugdíjjad? Bár valójában nem az állam, hanem ugye mi fizetjük a nyugdíjakat. Ha valaki lázadásképp nem megy egy szűrővizsgálatra, majd 2 év után belehal a valamibe, akkor ugyan kiesik egy még 5-10 évig adóbefizető (ha utána fizetik, vagy ő maga az mind1, ő indukálja), cserébe már a nyugdíjkasszánál megtörlik a homlokukat.

Ugyanitt mindenki szépen felkészül, hogy a nyugdíjkorhatárt 67 évre kell lassan emelni, persze felmenő rendszerben, valszin fél éves csúszásszal, ahogy legutóbb emelték.