Biztonsági mentés

Fórumok

A fórumon már annyi az orvos, hogy gondolom megosztom veletek a tapasztalataimat az informatikából. Nem-tényleg nem értek hozzá, hiszen nem ez a szakmám, sem a munkám, de mégis, miközben olvasgattam a szakfórumokat, mint a http://a.biztonsagi.mentest.csak.az.informatikusok.talaltak.ki, meg a http://a.biztonsagi.mentes.hianya.nem.bun (a linkek nem mindig működnek, mert az informatikusok tiltják őket!) oldalak is a nyilvánvalót mondják:

- A biztonsági mentéseket az informatikusok találták ki, hiszen nekem még soha nem volt adatvesztésem hardveres hiba miatt, mondjuk gépem sincs, meg adatom, de akkor sem volt! A sok pénzéhes cég véletlenül bevásárolt egy csomó merevlemezt és jó áron meg akar szabadulni tőle. Vagy felhőnek árulja (felőlem bárki lehet felhőcske, Pannikának is az volt a jele az oviban), vagy csak úgy, de csak úgy max levélnehezéknek jó.

- A sok biztonsági mentéssel az informatikusok maguknak akarnak egy másolatot az adatainkból, és csak úgy vájkálnak benne. Mondjuk az én sok rosszul beállított, alul és felülexponált családi videóim között csak tényleg ne turkáljon senki sem. Ne engedd senkinek, hogy lemásolja az adataidat! No nem úgy a kártyaadatot, azt nyugodtan másolhatják, úgy sem fizetek vele az interneten. Mondjuk fizu után szaladok én is a bankba, nehogy valaki megelőzzön.

- Az informatikusok a lehető legrosszabb emberek, csak azért veszik el a pénzedet, mert gombokat nyomkodnak egy számítógép előtt. De a szomszéd lépcsőházból Lakatos Józsi kisfia is nyomkodja a gépet, pont ugyanazt megcsinálja, csak 1 fagyiért, vagy egy doboz cigiért (nem lesz annak a kölyöknek semmi baja tőle, na azt meg az orvosok találták ki. Igen, a rákot. Ha nem lenne orvos, nem is tudnánk, hogy az rák. Régen sem volt orvos, és nagyritkán élt valaki 70 évig, micsoda csoda volt! A többi meg csak úgy pikk-pakk hamar meghalt, de nem rákban, mert még nem tudtuk, hogy az rák!).

- A másik szomszédból meg a BüdösJózsi ingyen szerzi a fizetős programokat a netről, alig kér érte pénzt. No mondjuk nem is tudjuk használni, mert ha felrakom ezeket, akkor nagyon belassul a gépem. Mondjuk már kitapasztaltam, hogy ha leállítom a víruskeresőt, kikapcsolom a windows update-et a win 7-en 2024-ben, akkor sokkal gyorsabb lesz. Meg nem szabad felrakni a service pack-eket, mert azzal jön a megfigyelő vírus. Ezek még úgy is megfigyelnek, hogy nincs is internetre kötve a géped! Azt is mondták, hogy a tűzfalat kapcsoljam ki, ami meg egy merő faszság, mert ha lebontom a tűzfalat, kibukik a tető. Lehet másra gondoltak, de biztos igazuk van a többivel kapcsolatban, ezt a kételyt meg csak elfelejtem. Nem lehet minden konteó tökéletes.

- A kamerákat, bármilyen kamera is az illik gusztustalan módon leragasztani, mert az informatikusok megfigyelnek. Még azon a gépen is meg tudnak figyelni, ami nincs bekapcsolva, meg nincs internetre kötve, vagy áram alatt. Mindent kitalálnak már! Mondjuk azon sosem gondolkodtam, hogy mit csinálnak azzal a sok videóval, amit a becsomagolt, bedobozolt kamerák vesznek fel és éppen szállítják őket a tengeren konténerhajón.

- A bankkártya, meg a bankkártyás fizetés csak annak jó, aki azt akarja, hogy ellopják a pénzét. csak a készpénz, csak az a valami. Azt sosem lopják el az interneten. Jó, a múltkor elhagytam belőle egy köteggel, sose lett meg, de az interneten, ha az asszony kártyájával fizettünk a windows 7-es gépen tűzfal, víruskergető, meg frissítések nélküli gépen egyszer használtuk, azóta is valakik vásárolgatnak róla. Vettünk is pár iphone-t, csak nem nekünk hozták ki soha. Internet!! csak arra jó, hogy az informatikusoknak legyen pénze, meg a picsák csücsörítsenek az Instán.

- És akkor is a biztonsági mentéseket a nagy techcégek találták ki, hogy minél több merevlemezt, mvagy felhőszolgáltatást adjanak el. Nekem sincs semmim lementve sehová, mégis boldog vagyok és soha nem történt adatvesztésem, mondjuk adatom sincs, de ne ebbe álljunk már bele!

Te mit gondolsz? Kövess be és kommentelj! No nem azért indítottam ezt a szálat, hogy meggazdagodjak belőle, mert sok pénzre nem számítok, de azért létrehoztam egy számítástechnikai boltot, ahol olcsón fölrakunk a gépedre mindenféle természetes dolgot és beállítást, hogy a zen, az áldott zen, ami nem tudjuk micsoda, meg a csy nyugodtan áramoljon a gépeden. A kamerádat leragasztjuk, a biztonsági mentéseket kikapcsoljuk, a windows update-et letiltjuk, a tűzfaladat nem bántjuk, mert akkor egy szél és kibukik a tetőd. No, meg ha lapostetejű házban élsz, akkor ki sem tudjuk bontatni. A gépedre linuxot rakunk, és adunk ajándékba egy külső merevlemezt, amire akár te magad átmásolhatsz fontos dolgokat, csak hogy meglegyenek.

Hozzászólások

Ha nincs tűzfalad, nem kell jelszó a belépéshez, akkor ugyis lesz mentésed! Amiatt már nem kell aggódni! ;)

errol most gyorsan csinaltam egy biztonsagi mentest, mielott az informatikusok letorlik!!!1!

Nagyszüleim teljes életet éltek anélkül, hogy lett volna biztonsági mentésük! A biztonsági mentés marhaság!

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Retardált a hasonlat. Kerül a véredbe nehézfém a biztonsági mentéstől? Van pontos adat arra, hogy milyen hatása van, ha egy frissen telepített rendszeren csinálnak 20 biztonsági mentést az első évében? Azzal szemben, ha nem csinálnak?

Az a baj, hogy annyira megtanították neked a tekintényre hivatkozást mint "érvet", hogy fel sem fogod, hogy lehetne máshogy. Sőt, kellene.

Na meg is jött az informatikusmaffia! Mert ugye a természetes dolgok egészségesek, bár amikor Szókratész kiitta a bürökpoharat, ami egy tök természetes dolog, meghalt, de ne vonja már el a figyelmünket a dologról:

- Biztonsági mentés nem mentette meg az életem még soha!

- Biztonsági mentés nélkül élnek emberek, sőt cégek is!

- A fejlett világban már úgy is lehet pénzt keresni, hogy sosem volt és nem is lesz biztonsági mentésed!

- Ha nincs biztonsági mentésed, nem fogsz rettegni egy adatvesztéstől!

Tekintélyre hivatkozás? Tudásnak hívjuk, tudod, amikor olvasod, kutatod, ekresed, ellenőrzöd. De nem úgy, mint a biztonsági mentést. Azt hogy kutatod? Hol olvasod? Sehol egy rendes leírás róla, meg bizonyíték, hogy működne.

 

Itt is írják, hogy a biztonsági mentést még tesztelni kell, hogy működik-e. LInk Persze, majd csinálok biztonsági mentést, letörlöm, és visszarakom. Ezt is csak az informatikusmaffia találta ki!

 

 

Élelmiszerek megengedett nehézfémtartalma az unióban: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=celex%3A32023R1510

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Nálunk tegnap biztonsági mentést szórtak a repülőgépekből. Épredj!!