Rosszul regisztrált kamera felélesztése

Adott egy kamera, ami kérte a netes regisztrációját e-mailban, amit elírt a regisztrációt végrehajtó személy.  Az a kérdésem, hogy feléleszthető-e az ilyen rendszerű kamera? Sajnos nem tudom a márkáját, mert nem itt van, ennek ellenére igyekszek megtudni. Amennyiben ez márkafüggő, akkor türelmet kérek, míg megtudakolom.

Amennyiben feléleszthető, mi a folyamata?

Hozzászólások

Nem is volt kerdes a nyitoban. Mi igen? :)

nem lehetne az ilyen topikoknak valami custom css mar a cimlapon?

Jól van, gyere, tanítok valamit, hogy kell topicot nyitni.

 

Must have (kötelező elemek a siker érdekében):

- Érthetően megfogalmazott igény, miben is van segítségre szükséged

- Pontos típus, de legalább márka

- Eddigi próbálkozások a megoldásra

 

Példa:

Sziasztok,

 

az egyik barátomnak van egy Lófaszcom XD69 típusú kamerája, mely csak emailes regisztráció után használható. Sajnos a regisztrációs folyamat során elírta az e-mail címét, ezért az aktiváló levél nem érkezett meg. A regisztrációs folyamatot nem tudta újraindítani a kamerán, folyton csak bejelentkezést kér, de mivel nincs aktiválva így nem fogadja el az adatokat.

A manualban nem találtunk erre megoldást, és sajnos a Google sem vitt sikerre. Van tapasztalata valakinek a fenti Lófaszcom XD69 kamera beüzemelésével kapcsolatban, esetleg valami ötlet a megoldásra?

 

Köszönettel:

kikepzo

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Szerkesztve: 2024. 06. 19., sze – 10:44

Hogy vagy?

Jol.

Bovebben?

Nem jol.

Felelesztheto?

Igen.

(van hozza segedprogram ha makod van resetre)

"Sajnos nem tudom a márkáját, mert nem itt van, ennek ellenére igyekszek megtudni."

Máskor ezt követően írj topikot. Ezt a problémát ezen a ponton nem lehet megfogni. Tonna típus van. Ebből nagyrésze gagyi. Máshogy kell nekimenni.

Szerkesztve: 2024. 06. 19., sze – 12:58

Adott egy kamera, ami kérte a netes regisztrációját e-mailban,

 

Furcsa , még ilyen kamerám nem volt. Bankkártyát szoktak kérni, Marokkóból, hogy adjak meg pár adatot, pin kódot. 
Esetleg valami termékregisztráció, de az más. 
Reset gomb, kamera törlése a fiókból  esetleg  új fiók, ha elfelejtették.

Vagy ezt a kamerát annyira biztonságos, ha egyszer rosszul regisztrálsz, akkor soha többet nem lehet használni ? 

Szerkesztve: 2024. 06. 19., sze – 13:59

"Amennyiben feléleszthető, mi a folyamata?"

 

Itt a pontos algoritmus, akár lyukkártyáról is betáplálható:

 

10 Beszerzed a kamera típusát a felhasználótól

20 Neten előtúrod a típus használati utasítását, és elolvasod.

30 Benne van, hogy hogyan lehet?

31 Ha igen, goto 98

32 Ha nem, guglival tovább kutatsz fórumokban, vagy a gyártó honlapján

40 Megtaláltad a megoldást?

41 Ha igen, goto 98

42 Ha nem goto 50

50 Homályosan megfogalmazott, tényeket nélkülöző fórumtémát indítasz a hup.hu-n

60 Kaptál választ a problémádra?

61 Ha igen, goto 98

62 Ha nem, viszont elküldtek a retekbe, mert nem tudtál egy egzakt kérdést megfogalmazni, goto 99

98 Elvégzed a kamera újraregisztrációját, örülsz.

99 Kamera mehet a kukába.

Aki érti a kódot, az bizonyára érti majd azt is, hogy miért nincs benne END, vagy BREAK, stb. :-)  Ha a végfelhasználót ilyen szerencsétlenkedésre kényszeríti egy kamera gyártója, hogy egy elírt e-mail címmel padlóra lehet küldeni az egészet, akkor annak tényleg kukában a helye. Normális gyártó képes QR-kóddal, mobilappal úgy összehozni a regisztrációt kb. három lépésben, hogy azt fejen állva, hóviharban, fél kézzel egy hat éves gyerek is meg tudja csinálni.

" egy hat éves gyerek is meg tudja csinálni." - De itt most kikepzo valamely távoli ismerősének sikerült nem megugrani ezt a dolgot... Bár ha azt nézem, hogy az ember célszerűen a környezetében az adott témában járatosabb, tapasztaltabb egberhez fordul segítségért... Nos, nem csodálkozom, hogy probléma adódott a regisztrációval...

Szerkesztve: 2024. 06. 19., sze – 14:26

"Amennyiben feléleszthető, mi a folyamata?"

Sima ügy!

Szétpattintod a házat, a lencse alatti résnél. Csavar nem fogja, csak bepattanó műanyagfül, nehezen nyílik, kelleni fog kicsit feszegetni.

Kiveszed a nyákot. Az alján (a kameramodullal átellenes oldalon) keresd meg az Atmel AT93C46D eeprom-ot. Kösd össze vékony dróttal a 4-es és 5-ös lábát (a pöttyel ellentétes végén a legszélsők azok). Kapcsold be a kamerát. Mikor először pirosan felvillan a led rajta, akkor gyorsan bontsd meg az összekötést. Elvileg most tisztán factory reset állapotban van, meg lehet ismételni a regisztrációt. A folyamat nem destruktív, ha összekötés nélkül újraindítod, akkor normálisan indulni fog a korábbi beállítással.

Örülök, hogy segíthettem! :) /s

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Ez amúgy mindig is érdekes kérdés volt számomra. Az Erő-használók pl a telekinetikus képességüket mindig csak közvetlen rálátással használják. Még Vader-t - akinek kifejezetten specialitása a telekinézis - sem látod semmikor takarásban levő tárgyakat mozgatni. Pedig ugye van olyan erő-képesség is, hogy távollátás, tudatában lenni olyan dolgoknak, amikre nem látsz rá. De valahogy ezt a kettőt mintha egyidejűleg nem lehetne használni... További kérdés, hogy van-e minimális mérete a telekinézissel mozgatható tárgyaknak. Pl elektront tud-e mozgatni?

Szóba jöhet még az Uralkodó villámszóró képessége - mint elektromos-jellegű manipuláció - de ezt sem használja remote-jelleggel. (Ha már itt tartunk, milyen ESD-védelem kellhet az uralkodó kütyüire?! :D)

Szóval jó kérdés, hogy egy jedi tudná-e az eszköz szétszedése nélkül resetelni az eeprom-ot. Droidot pl sosem javít meg (vagy programoz át, állít át saját oldalára) egyik jedi sem, pusztán erő használatával.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Az egyik legutóbbi SW részben az erősen korosodó Luke távolról manipulálta az épp aktuális rosszfiú elméjét, elhitetve vele, hogy ott harcol vele. Nemcsak hogy közvetlen rálátása nem volt, de talán nem is ugyanazon a bolygón volt... (Ez utóbbiban nem vagyok bizonyos.)

Tehát az újabb és újabb SW epizódokban nem csak a technika fejlődését látjuk, de az Erő kezelésében is jelentős fejlődés tapasztalható :-) Ráadásul ha másik bolygón (naprendszerben?) volt, akkor a fény terjedési sebessége is gátló tényező kell hogy legyen. Tehát a konkrét esetben Luke víziója erősen laggolt volna a hosszú válaszidők miatt :-) Vagy pedig az Erő terjedésére nem vonatkoznak az ismert fizikai törvények.

Ami az érintésvédelmet illeti: ha az uralkodó trónja egy nyitott reaktortér aknája mellett van, akkor valószínűleg nem az uralkodóból származó elektromos áram jelenti a legnagyobb kihívást a trónterem berendezéseinek :-)

Méretek: ha abból indulok ki, hogy Yoda mester Luke űrsiklóját lazán kirántotta a dágványból, miközben arra oktatta az ifjú padavant, hogy a súly és a méret nem számít, akkor valószínűleg nem csak felső, hanem alsó határa sincs a méretnek. Az elemi részecskék esetében azonban súlyos kvantumfizikai problémába ütközünk. Hogyan azonosítsunk és mozdítsunk ki egy elektront, ha annak a kvantumelmélet alapján nincs egy adott pillanatban pontosan meghatározható helye?

"de az Erő kezelésében is jelentős fejlődés tapasztalható" - hát még a Jedi oktatástechnikában! Rey pár hét alatt fölszedte azt, amit a korábban a jedik egész kisgyerekkoruktól felnőttkorig tanultak.

"Luke víziója erősen laggolt volna a hosszú válaszidők miatt :-) Vagy pedig az Erő terjedésére nem vonatkoznak az ismert fizikai törvények." - ez amúgy gyanús volt már az Alderaan felrobbantásánál is, hogy Obi Wan azonnal értesült róla, pedig még nem értek oda.

"akkor valószínűleg nem az uralkodóból származó elektromos áram jelenti a legnagyobb kihívást a trónterem berendezéseinek" - hmm, ez érdekes gondolat. Lehet, hogy az egésznek pont fordított logikája volt? Azért került egyáltalán a trónterem a reaktorakna fölé, mert az volt eleve elég jól hardenelve, hogy kibírja az uralkodó sötét-oldalas hóbortjait?

"Hogyan azonosítsunk és mozdítsunk ki egy elektront, ha annak a kvantumelmélet alapján nincs egy adott pillanatban pontosan meghatározható helye?" - hát igen, ez bonya dolog. :) Végülis ha az elektron hullámfüggvényének alakját el tudja torzítani az már sokmindenre elég lehet.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Erről eszembejutott az amikor egy gagyi wifis kamerából sikeresen kizártam magamat. Vmi kis linux futott rajta. Az egyik scriptet megmókoltam, azt sikerült egy örök ciklust összehozni még azelőtt, hogy a wifire csatlakozott volna.

Szétszedtem, utánajártam.Uart-on lehetetett rácsatlakozni a panelon. Raspberry-vel sikerült összekötnöm és ott bejutnom a gépre, kipucolni a scriptet. Nem volt egyszerű, főleg mert nem vagyok otthon annyira az ilyen témákban, de vicces volt.

Főleg, hogy meg is örökítettem pár fotóval:

https://imgur.com/a/ZvFE7lI

Lazán kapcsolódik: Vettem Shelly Plug S okos konnektort aprópénzért. Egyik új volt, a másikat már kipróbálták és felhős reghez társították. Így sajnos azt az egyet nem tudtam magamhoz beregisztrálni. Helyi hálón elértem a webfelületét, ki tudtam olvasni az adatait.
Neten adták a tippet: serial számmal írjak mail a supportra és törlik a régi accountról. Esti levélre másnap délelőtt reagáltak, hogy va***mi@gmail.com címről törölték. Ezután fel tudtam venni.

Szóval ilyen support is van. 

A support semmit nem kért. Alapból nincs ráírva az eszközre. Tehát, ha  a haverod átjön, nem tud megviccelni.

Hálózati szinten rá kell láss, hogy a belső webszerverén keresztül megnézd ezt az azonosítót. Vagy rosszabb esetben hw reset és feljön AP-ként. Úgy is megismerheted az azonosítóját.

Mondjuk netes turkászolás közben akadtam olyan bejegyzésre, hogy _elvileg_ zsír új shelly eszköz azonosítóját nem tudták beregelni. A support visszaírt, hogy az az azonosító egy másik eszközhöz volt rendelve. Szóval kvázi MAC ütközés. Ha nem csal az emlékem, azt írták még, hogy arról levették és átadták ennek. Na itt kerekedett a szemem :)

Update: meg is lett https://blog.robiii.nl/2022/10/shelly-device-is-already-owned-by.html

Szóval e szerint úgy volt, hogy elcsaklizták az eszközt. Csórikám használta, aztán egyszercsak eltünt a fiókjából.

Köszönöm a segítséget XML-nek, ma késő délután elgurultam a haveromhoz, hogy segítsek neki. Az első amit megnéztem az, hogy Dahua márkanevű kamera volt. Szétszedtem, bár nem volt olyan kis pöcök, amit ki kell pattintani, helyette csavarozni kellett vékony csavarhúzóval, majd óvatosan, hogy a vékony kábelek ne sérüljenek, kiemelni a panelt a tartójából. Összekötöttem a lábakat ahogy javasolta XML és amikor felvillant a piros fény, megszakítottam a lábak közti kapxsolatot, ezután már simán beengedett a beállító felületre.