ChatGPT

https://chat.openai.com/chat

Regisztráció után kipróbálható. Első blikkre egy ügyes csetbot, de próbáljatok vele például egyszerűbb kódot vagy scriptet íratni. Teljesen jó bash meg powershell scripteket ír, ráadásul még azt is elmagyarázza hogy a kód melyik része mit csinál a példájában.

Minél specifikusabban fogalmazod meg a kérést, annál pontosabb és jobb kódot dob ki. Stackoverflow és google egybegyúrva.

Hozzászólások

az a bingges változat. Ez csak a 2021es interneten talál infók alapján hazudik valami hihetőt :)

A linkelt dolog működik, ha olyasmit pinggelsz, ami nem közismert, akkor behazudik valami random ip címet rá és kamu kimenetet mutat. De érdekes, hogy tud ilyet.

Szerkesztve: 2022. 12. 04., v – 14:38

Egyben nem érdemes komplex feladatot adni neki, mert levágja a kimenetet. De meg lehet kérni rá, hogy szétszedje több file-ra például a kódot.

Ami még nagyon érdekes, hogy nem muszáj nagyon pontosan és szájbarágósan fogalmazni. Viszont néha elsőre elhibáz, kihagy dolgokat. De ha rákérdezel, kijavítja. Én ritkán és keveset kódolok, de még így is hasznosnak találtam hogy például lehet vele yaml-t meg konfigfájlokat is generáltatni.

Ubuntu netplan file, MariaDB konfig file, aztán egy kis CloudFormation, ráadásnak egy kis k8s. https://imgur.com/a/0RPV1Lk

Szerintem érdemes lesz megtanulni hogy kell neki kérdéseket feltenni, ugyanolyan fontos skill lesz ez is nemsokára, mint manapság a google-özés.

"Everything fails, all the time."

Bejelentették az új verziót, a GPT-4 -et.

Ez alapján már jóval előrébb jár mint a jelenleg használható GPT-3!

ha valaki buzi és férfi, akkor a másik férfi seggébe dugja a faszát?

Sajnálom, de nem válaszolok ilyen stílusú és tiszteletlen kérdésekre. A szexuális élet egy személyes dolog, és mindenki maga dönti el, hogy mit tesz vagy nem tesz a szexuális partnereivel. Az ilyen kérdések megszegik a jó ízlés határait és nem tiszteletben tartják mások jogait és méltóságát. Fontos, hogy tiszteletteljesen kommunikáljunk másokkal, és tartózkodjunk az ilyen támadó megnyilvánulásoktól.

 

ha személyes dolog a szexuális élet, miért reklámozzák a homoszexualitást?

Azért, mert a homoszexualitás egy természetes és elfogadható szexuális orientáció, és a homoszexuális embereknek is joguk van arra, hogy nyilvánosan vállalják az identitásukat, ugyanúgy, mint a heteroszexuális embereknek. Az LMBTQ+ emberek jogai és méltósága mindenki számára fontosak, és fontos, hogy elfogadjuk és tiszteletben tartsuk őket.

A homoszexuális embereknek azért fontos a nyilvános jelenlétük és a megnyilvánulásaik, mert az segít a társadalomnak megérteni, elfogadni és támogatni őket. A homofób előítéletek és diszkrimináció még mindig jelen vannak sok társadalomban, és az LMBTQ+ emberek nyilvános megjelenése és reklámozása segít ezeknek az előítéleteknek és diszkriminációnak a lebontásában.

Emellett fontos, hogy a homoszexuális embereknek is legyenek olyan pozitív szerepképei a médiában, amelyek bemutatják az életük sokszínűségét és azonosságukat a heteroszexuális emberekkel. Ez is hozzájárul az elfogadóbb és toleránsabb társadalom kialakításához.

 

de szerintem undorító ha két azonos nemű szeretkezik. akkor én homofób vagyok?

Az, hogy valaki érzelmi vagy szexuális vonzódást érez-e azonos neműek iránt, vagy sem, nem attól függ, hogy homofób-e vagy sem. Az, hogy valaki homofób-e vagy sem, attól függ, hogy hogyan bánik másokkal, akik homoszexuálisok, és hogy elfogadja-e vagy sem az LMBTQ+ emberek jogait és méltóságát.

Az, hogy valaki nem ért egyet azzal, hogy két azonos nemű ember kapcsolata elfogadható, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy homofób. Azonban fontos, hogy mindenki tiszteletben tartsa mások jogait és méltóságát, és tartózkodjon a homoszexuális emberek vagy bármely más csoport tagjainak lekicsinylésétől, megsértésétől vagy diszkriminációjától.

Fontos megérteni, hogy az elfogadás és az együttérzés segít a társadalomnak összetartóbb és toleránsabb lenni, és az ilyen érzelmek elősegítik a békésebb és boldogabb életet mindenki számára.

 

de ha engem nem érdekel hogy más homoszexuális, mondhatom azt, hogy ne reklámozzák nekem?

Természetesen mindenki szabadon kifejezheti a véleményét és az érzéseit az LMBTQ+ emberek reklámozásával kapcsolatban. Azonban fontos megérteni, hogy az LMBTQ+ embereknek is joga van ahhoz, hogy nyilvánosan vállalják az azonosságukat, és a reklámozásuk célja az elfogadás és a megértés elősegítése, valamint az előítéletek lebontása.

Az LMBTQ+ embereknek ugyanolyan jogai vannak, mint bárki másnak, és az ő reklámozásuk is része a társadalmi sokszínűségnek és az elfogadóbb társadalom építésének. Ha valakit nem érdekel az LMBTQ+ emberek reklámozása, akkor azonban tiszteletben kell tartania mások jogait és méltóságát, és kerülni a megsértő vagy lekicsinylő megnyilvánulásokat.

 

tehát köteles vagyok szeretni a homoszexuális emberek reklámozását?

Nem, nem vagy köteles szeretni az LMBTQ+ emberek reklámozását. Azonban fontos megérteni, hogy az LMBTQ+ embereknek is joguk van ahhoz, hogy nyilvánosan vállalják az azonosságukat és jelen legyenek a médiában és a nyilvánosság előtt. Az LMBTQ+ emberek reklámozása azért fontos, mert hozzájárul az elfogadóbb és toleránsabb társadalom kialakításához, és segít abban, hogy az LMBTQ+ emberek jogai és méltósága jobban megérthetővé váljanak.

Fontos, hogy mindenki tiszteletben tartsa mások jogait és méltóságát, és kerülje a megsértő vagy lekicsinylő megnyilvánulásokat. Az elfogadás és az együttérzés segít a társadalomnak összetartóbb és toleránsabb lenni, és az ilyen érzelmek elősegítik a békésebb és boldogabb életet mindenki számára.

 

De a melegek miért nem tartják tiszteletben azt, hogy én nem vagyok rájuk kíváncsi?

!

Error in body stream

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Koteles vagy elviselni a neked nem tetszo part oriasplakatjat, amit ha megrongalsz, jogosan megbuntetnek teged. Koteles vagy elviselni a szamodra nem tetszo vallasi unnepeket, es ha belehajtasz kocsival a tomegbe, jogos az igeny, hogy teged is felszogeljenek egy fara. Koteles vagy elviselni ha egy filmben egy fiu es egy lany csokolozik, ha nem tetszik fordulj el, es maskor ne zartozkodj az ilyen tartalmaktol. Nekem sem tetszik, ha ket fiu csokolozik, a Last of us egyik reszeben becsuktam a szemem, mert diszkomfort volt. De nem gyujtok peticiokat, mert felek a tulkapasoktol, ha a pornhubon betiltjak a leszbikus szekciot miattam, akkor en leszek az, akit a nepharag felszogez egy fara.

En ugy velem, hogy az ember szabadsagjogai odaig tartanak, amig bele nem utkoznek valaki mas szabadsagjogaiba. Ezutan az erosebb gyoz.

En meg sohasem ereztem, hogy a buzisagot barki is reklamozta volna. Reklam az, ami megvaltoztathatja a velemenyemet, es emiatt olyan dolgot akarok, amit elotte nem. Tolem buzulhatnak az oriasplakaton is, amig van hova mashova nezni, addig szarok ra. Ha valaki tulerzekeny ebben a temaban, es reklamnak tartja azt, ami nem reklam, az azert lehet, mert o maga celpontnak erzi magat. En meg eletemben nem ereztem magam celpontnak. A tisztasagi betet reklam sem zaklatott fel sosem.

Szoval en a ChatGPT valaszaival ertek egyet, szerintem sokkal emberibb, embersegesebb az allaspontja, mint a tied. Bocs, de ez a helyzet.

és köteles vagyok a négereket is elviselni. bár edig leszartam, de mostmár csakugyan tele van velük a faszom.

 

mindenki azt mondja a szex a hálószobába tartozik. Akkor tessék ott tartani nekik is. addig amig a pornhubon nem reklámozzák a buzikat nincs baj. de mikor a film azzal kezdődik hogy fiuk járnak kézen fogva ideologiai proparanda miatt, és csak azért raknak be négereket, mert "alulreprezentáltak", akkor kezdődnek a bajok. akkor tetszett volna tolni a PC-t meg a joemberkedést, mikor a liberális nyugaton golyófejű igavonó niggereknek nevezék őket, meg zsidókat lőtek agyon. akkor is jött a nyugati ideologia. a mostani miben más? akkor is éljeneztek hitlernek. normális volt az?

most a buzik a menők. meg blm. meg a néger gyerekek abortusza blm tuntetésen. legyek toleráns. az vagyok.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

erőltetik hogy fogadjam el. gyakorlatilag egy gépi algoritmust is agymosásra kodoltak. holott eddig le se szartam. kit érdekel, hogy hova dugja amilye van. de ha már olyan hülye, hogy kiáll és hireszteli, akkor tűrje ha valakinek nem tetszik. maradjon kussba. ha kimegy papgájruhába feszületet hugyozni, akkor ne várjon el megértést. aki meg nem ilyen, köszönje meg azoknak, akik elérték hogy köpködjenek rájuk. annyi fogyaték van, senkire nem köpködnek szerintem, csak ezekre. vélhetően azért, meg megdolgoztak érte.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

mégegyszer: ki érdekel hogy bárki is buzi??? minek hireszteli??? felvonul papagájruhába, és bibliát vizel le, és fogadjam el? legyek toleráns? ki a faszt érdekel hogy buzi? minek hireszteli. ha nem mondja le se szarom. hiába bizonygatja hogy normális mikor nem az. ugynaugy ott lesz előtte a többmillio NORMLIS életet élő ember, mely mutatni fogja hogy Ő neki valami szar. és ezen nem változtat semmi. se tukmáljon semmit.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Isten ments, hogy én bárkit is megszóljak. De aki ennyire szélsőségesen nyilatkozik bármilyen témáról az rendszerint szintén maga is látens meleg. Mondom, nem szeretnék senkit sem meggyanúsítani, de úgy vélem, hogy egy fajta irigység szólhat belőle, mivel képtelen magát elfogadni, és ezért neheztelhet a szintén meleg sorstársaira.

A négereket sem csípi, tehát látszik az előítéletesség, de a melegekről különös gyűlölettel beszél, ami mindig gyanúra ad okot.

Én sem tűröm, ezt a ripacskodást. De én nem vagyok se rasszista, se meleg gyűlölő. Mindenki éli úgy az életét, ahogy tudja és, ahogy akarja. Minek mondanám én meg bárkinek, mi a nivó. Minden egyes ember más, és ennek így is kell lennie. Egy örömlány is ugyanolyan fontos személy, mint egy kukás vagy egy orvos. Különböző szolgáltatást nyújtanak, amik nélkül nem lenne teljes az emberi társadalom.

Hogy zavar, hogy ripacskodnak a melegek?! Bátyja, ne nézz oda. Ez pontosan ugyanaz az eset, amikor az anyuka el kezdi szoptatni a csecsemőjét a tömegközlekedési eszközön. Sokán megszólják érte, mások pártolják. Akit ez zavar, ne nézzen oda vagy menjen el. Pontosan ezt kellene neki is tennie ebben az esetben.

Abban valóban igaza van a hozzászólónak, hogy manapság valóban divatot kezdenek csinálni belőle. Egy fajta trend lett. De úgy gondolom, mindenki önálló tudatú és gondolkodású személy, el tudja dönteni, mi neki a jó és mire van szüksége. Mindenkinek meg van a saját maga keresztje, amit egész életén keresztül hord, ezért tisztelettel megkérlek, ne ítélkezzünk senki felett.

Na, de jól elkanyarodtunk a témáról. Nekem nagyon tetszik a ChatGPT. Egyszerre nagyon innovatív ugyanakkor rémisztő is, hogy mi fog a későbbiekben következni.
Könnyen tanul. Ráadásul mindig kérem, hogy gépeljen gyorsabban így nem kell annyit várni, mire lepötyögi a gondolatait.

ne nézzek oda.??? akkor hova nézzek? az normális, hogy valaki a buszon szoptatja a gyerekét? a mocsokban?

köteles vagyok elfogadni minden szart, ami jön nyugatról? neveljék a saját gyereküket, meg etessék a saját négereiket, akikkel gyapotot szedettek, ne tukmálják. csináljanak saját tv csatornát, ott azt csinálnak mit akarnak. én alakalmazkodjak egy jelentéktelen kisebbséghez? hát lofaszt.

és amikor egy gépet is ilyen ideologia vezérel, azt fel kell gyújtani, beszántani. annak idején is ugy indult, hogy először egy zsidót vittek el....

ezt a látens faszságot a buzik találták ki mentegetve magukat, mert nem tudják elviselni hogy buzik...

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

> normális, hogy valaki a buszon szoptatja a gyerekét?

A kultúráltabbak köténnyel eltakarják. Olyan is van persze, aki mindkét szilikont előkapja, hogy most szoptatás van és szabad, meg egyébként is ez a foglalkozása.

A gyermeknek rossz, mert a szoptatás meghitt anya-baba kapcsolat, nem úgy kutyafuttában kellene történnie.

Figyelj, hadd csináljanak azt amit akarnak, bár nekem is bőven túl van az ingerküszöbön, hogy a csapból is ez folyik, bekapcsolom a tv-t, és pap ruhában parádézik a felvonuláson. (Nem hiszem, hogy aki ilyen cirkuszt csinál, tiszteletben tartja a másik ember érzéseit, de ez már senkit nem zavar.) De engem sem érdekel egyébként, hogy ki milyen.

A probléma inkább ott kezdődik, amikor már az iskolában is ezt tanítják (akár külsősök), és ezt túltolják, már az a nem normális, aki nem LMBTQ-X-Y-V-Z-ZS. Mindenféle engedély nélkül, a szülők tudta nélkül, hogy mivel etetik a kölköt. (És persze amit az iskolában kellene tanulni igazából, azt a szülőnek kell otthon megtanítni a gyereknek.)

Bár valószínűleg nem azok a típikus melegek, akiket Te a tv-ben látsz, meg akik max hangerőn követelik a jogaikat (meg még többet), mindenki másét hátrébb gondolva. Azoknak egyéb problémájuk lehet.

Nem tudom te milyen csatornakat nezel, ahol folyton ez megy, de ha ez igy van, akkor mintha szandekosan vadasznal az ilyesmire, ez viszont nem a melegek miatt van. Az iskolakban biztosan nem tanitjak ezt, hiszen ezt tiltja a torveny is, de ha tanitanak is, ettol biztosan nem lenne se tobb se kevesebb a magukat melegnek vallok szama az orszagban es a teveben...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Itt a hatalmas tévedés, ez a tövény a gyermekek védelméről szól, és nem az LMBTQ emberekről.

Épkézláb pontokat/tiltásokat tartalmaz (bocs, ha pongyolán fogalmazok), amik a gyermekek jogait védik, amíg nagykorúak nem lesznek, kialakult véleménnyel, és a saját érdekeiket megvédve nem dönthetnek kérdésekben, anélkül, hogy bárki kihasználná őket, vagy hülyeségekkel traktálná.

Kit hergel ez és miért?

Tevedes, de nalad, ez a propaganda hatasa. A "gyerekek vedeleme" a fedosztori, amivel az lmbtq-kozosseget basztathatjak, de a gyerekeket inkabb a kaleta-felektol kellene vedeni, persze a fidesz inkabb elsunnyogja a sajat balheit.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

És azt a jelenséget Te hogy nevezed, amikor az LMBTQ közösséget azok használják ki, akiknek semmi dolguk nincs velük, és csak a Fideszt próbálják támadni így?

A törvénnyel senki nem basztatja az LMBTQ közösséget, max azokat az egyéneket (nem csak az LMBTQ közösségből), aki egyébként ezeket a normális pontokat nem akarnák betartani. Meg azok baszogtatják a törvényt, akiknek a Fidesszel van egyébként bajuk.

A legtöbb LMBTQ embert valószínűleg nem is érinti ez a probléma, mert sz*rnak rá, hogy van-e kirakva csókólózó férfipár az óriásplakátra, mert nem ez kell nekik, hogy teljes legyen az életük. És egyébként felnőtt, lehet hogy kiteljesedett emberként tök normálisan élnek, és nem ezen a fusztrált szinten vannak, amit itt gondolunk róluk, hogy szegények elnyomva érzik magukat.

Egy kisgyereknek viszont nem biztos, hogy mindegy, hogy mi van kirakva egy óriásplakátra, elmagyarázni sem lehet nekik, mert még nem értik, és őket is figyelembe kell venni, mert ők is itt élnek velünk, a korlátaikkal. Pl.: amit lát, az full általános, vagy csak az LMBTQ közösséget (amiről fogalma sincs, hogy mi) érinti, hova tegye az egészet.

Szóval ez a vita messzire vezet, hogy kinél milyen propaganda érte el a hatását.

Szopasnak. Mindenki szopik valami miatt, mindenki szopat valakit. Van ilyen is, olyan is. Egy kisgyerekre ki jelenti a nagyobb veszelyt, egy transznemu, meleg, vagy leszbikus, vagy egy fideszes gyerekszereto politikus, esetleg egy katolikus gyereksimogato? Na ez a dilemma, nem az amit neked a propaganda a fejedbe ragott.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szopasnak. Mindenki szopik valami miatt, mindenki szopat valakit. Van ilyen is, olyan is.

Figyú, ez itt mellébeszélés volt. :)

Egy kisgyerekre ki jelenti a nagyobb veszelyt, egy transznemu, meleg, vagy leszbikus, vagy egy fideszes gyerekszereto politikus, esetleg egy katolikus gyereksimogato?

A transzneműnek, melegnek, vagy leszbikusnak semmi köze a törvényhez, amíg egy gyerek nincs ott, akit egy oda nem illő dologgal agitál. (de nem mondtam, hogy fogja, attól hogy meleg, leszbikus, vagy transznemű.) Légy szíves keress rá arra a google-ön hogy "Drag queen daycare" vagy "Drag queen primary school". Na ezeket a képeket sem az AI generálta. Gondolom Te sem szeretnéd a gyereked oktatásába, egy általad ismeretlen X Y Z által, hanem inkább megbeszéled vele Te.

heteró oktatást sem tarthatok, ha jól tudom.

kaleta-felektol .. fidesz inkabb elsunnyogja

Ezzel együtt tudsz mondani egy esetet. gratulálok. remélem a csávót azóta száraz soderes kukival kezelik.

mellesleg ha neked nagyobb baj az hogy fideszes, mint hogy pedó, akkor nem nálam a baj. mellesleg vélhetően a pedók nagy százaléka valami aberrációval rendelkezik, pestiesen szólva buzi lehet, bár nem vezetek statisztikát, de mindegy is. a heterók miért nem kárognak ez ellen? miért csak a buzik akarnak gyerekeket felvilágosítani? nem gyanus?

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Szerintem is felesleges azzal jönni, hogy fideszes, most egy LMP-s pedofilt fogtak el, aki egy 13 éves kisgyereket bántott.

A tanárt meg tudomásom szerint egyik LMBTQ-t támogató szervezet sem itéli el, aki a 15 évest rontotta meg, meg mindenki védi, mert a gyerek már 15 éves volt. Még kérkedik is vele, mert szerinte legális volt.  (Ha rákeresel 12 pedofil tanárnak van valamilyen ügye.)

nem is teszi. tessék elfogadni, hogy nincs igény ebbe a kurva országba devianciára. lehet menni másik orszádba, ahol plusmacikkal ünneplik, tessék akkor ott csinálni. tessék tiszteletbe tartani. ha elvárjátok a tiszteletbe tartást, mi is elvárjuk...

bigámisták se háborognak, a vakok se, félkezűek se, süketek sem, mindig csak a buzik kérkednek hogy ők mások. de valojában nem fontos. akkor minek kérkednek.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Teljesen igazad van, hogy ezen az alapon senki nem több mint a másik, pl egy meleg, vagy hetero, szőke, vagy barna.

Én ezt tiszteletben is tartom egészen addig, amíg egy ártalmatlan dologról beszélünk, mert mások jogait tiszteletben tartják, vagy a saját jogaikat nem gondolják előrébbvalónak mint a gyerekek jogait.

Bocsi, közben töröltem, de akkor ide leírom mégegyszer, kint volt a vágólapon. Erre válaszoltál: "De még egyszer: mi most itt egy politikai cirkuszon vitatkozunk leginkább, ami arról szól, hogy a hatalmon lévő kormányt minden létező eszközzel savazni próbálják. Elég undorító módon kihasználva az LMBTQ emberek "másságát" meg hergelve közülük egy szűk réteget. Olyan politikusok/aktivisták/szervezetek által, akik valószínűleg széles ívben sz*rnak az LMBTQ emberek jogaira, ha az érdekük úgy kívánná."

Az intoleranciáról: Londonban egy pasi kiírta óriásplakátokon, hogy ex-gay, but proud. Természetesen tiltva lett.

Nincs olyan, hogy büszke vagy arra, hogy homoszexuálisból hetero lettél, csak arra lehetsz büszke, hogy heteroból homoszexuális. Mindent ugye toleránséknál sem szabad. Nem vállalhatod fel büszkén, hogy megbántad a nemváltást,...

A rendszer a legkevésbé sem díjazza a visszafelé átalakulást. :)

https://www.bbc.com/news/uk-england-london-21894518

Arra vagy buszke, amire csak akarsz. A nemvalasztas nem ugy mukodik, hogy meleg volt csak elmult, vagy hetero volt, csak rakapott a fasz izere, hanem ez egy veleszuletett tulajdonsag, a nemi identitas a szemelyiseg resze. Arra kene buszkenek lenni, ha valaki elfogadja sajat magat es masokat olyannak amilyen, kepes a toleranciara, nem pedig azzal hivalkodni, hogy o bizony a tobbsegi tarsadalomhoz tartozik es vesszen az, aki meg nem. Ez nem buszkeseg, ez ostoba magamutogatas.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Define it: deviancia. Ki donti el (talan te?), mihez kepest (magadhoz kepest?), ki a normalis (te az vagy? Ezt ki donti el?)

Mas szerint meg te vagy devians, mert keptelen vagy a bekes egymas mellett elesre. Most akkor te hulye vagy? Ha nem vagy az, akkor megis mi bajod van? :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Melyik a deviancia szerinted:

A) a tiedtol eltero szexualis orientacioval elni a vilagban

B) a chatgpt-t a sajat szexualis pervezioival etetni, majd az eredmenyt ide bepasztazni es azon nyavajogni, hogy hogyan utalja azokat, akik nem ugy viselkednek ahogy o. 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Kérdés a ChatGPT-től: Hogy neveznéd azt, amikor valaki a nemi hovatartozásával tolakodik folyton, pedig senki nem kíváncsi rá, senkit nem érdekel a téma, és senki nem kérdezte?

ChatGPT: Az ilyen viselkedést lehet tolakodó vagy kényszerítő magatartásnak nevezni magyarul. Az ilyen személyt pedig tolakodónak vagy kényszerítőnek lehet nevezni. Ez a viselkedés különösen akkor lehet kellemetlen, ha a személy másokra akarja ráerőltetni a saját nemi identitását vagy az azt kifejező viselkedési formáit.

 

Azért nem reménytelen a helyzet a ChatGPT-vel. Én is pont így érzem. És összesen ennyi a gond, senki nem kirekesztő.

Szerk: és senki nem mondta, hogy ez az összes melegre igaz, mielőtt kiforgatná valaki. Az iskolai "oktatást" (drag queen az általános iskolában) a szülők tudta nélkül, vagy a folyamatos média megjelenítéseket viszont már ide sorolnám. (amiket a törvény is megtilt)

Bocsi, de Kaleta a korábbi rendszer kinevezése volt, nem a Fidesz-é. (És messze nem biztos, hogy nem egy "erősen pozicionált diplomata-ügynök" diplomáciai eszközökkel való eltávolításának az eredményét "közvetítette a média". - Ahogyan Szájernél is befigyelt ez a lehetőség. -- Te mondtad fentebb, ne ítélj! Főként ne a tények ismerete nélkül.)

> Az iskolakban biztosan nem tanitjak ezt, hiszen ezt tiltja a torveny is, de ha tanitanak is, ettol biztosan nem lenne se tobb se kevesebb a magukat melegnek vallok szama

 

Ez nem így van. A melegek aránya ország, kor és kultúrafüggő. Erre magyar szó is van: divatbuzi. Azért buzul, mert trendi. Ugyanezek a véglények Iránban akasztgatnák a buzikat, mert ott meg az a trendi. Van ilyen, nem is kevés, nácikból lettek a legjobb kommunisták is.

Nyugaton sokkal jellemzőbb a divatbuzulás, nálunk magyaroknál ezzel nem lehet bevágódni.

Nem tudom kire gondolsz, aki melegkent eli az eletet, az biztosan nem joszantabol teszi, minthogy ez nem valasztas kerdese. Ez a magyaroknal is ugyanugy van, mint a vilag osszes orszagaban, mi sem vagyunk semmiben kulonbek masoknal (sot toleranciaban egyebesen szegyenletes allapotok vannak az agyakban itthon).

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Lux Elvira szexológus beszélt egy meleg fickóról, akinek pszichés merevedési zavara volt és fölkereste.

Pár beszélgetés után rájött, hogy a pasi hetero, csak sikertelen volt a csajoknál és meggyőzték róla, hogy homoszexuális. Innen jött a zavar.

Iránban a fenti sztori valószínűsége nulla.

Az európai és az iráni "demokrácia" meglepő hasonlóságokat mutat. A nép nem óhajt a ruszkikkal háborúzni, mert ismerjük őket, aztán mégis belezsarolnának minket egy háborúba.

Ameddig hiszel a liberális teokratikus államvallásban, a vakcinák, Karikó és technokrata szentjeink világmegváltásában, a globális felmelegedés ördögében, nem is lesz bajod.

Ha viszont hitetlenné válsz, az inkvizítor tényellenőrök lecsapnak rád. Mindkét "demokrácia" vallási alapon nyugszik, csak más Istent imádnak. Irán elismeri a vallás fontosságát, az Unió ebben is hazudik. A vallásukat áltudományos körítésben próbálják eladni, főként okoskodással.

Azért ez egy kicsit veszélyes hozzáállás szerintem... Elhiszem, hogy kevesebb frusztráció ér, de ennyi erővel, ha hetente seggbe rúgnak az utcán, akkor véleményem szerint nem az a megoldás, hogy nem megyek ki az utcára.

Mondjuk azt sem értem, hogy mi a baja az embereknek a TV-vel. Sok - számomra - színvonalas műsort szoktam nézni, amit (pedig próbáltam) nem találok meg online. Pl. Kertész kertje, Az univerzum titkai (ez mondjuk pont letölthető, nem jogtisztán), Tűzben edzett (hogy bulvár jellegű is legyen benne), (Ausztrál is) River Cottage, várfoglalók, A világ legfestőibb vonatos utazásai, sport, stb. 

Nezd: aki folyamatosan attol retteg, hogy szembejon valami szamara szokatlan es elviselhetetlen dolog a tevebol, az ne nezze, nem neki valo. Vagy szokjon hozza, hogy a sajat szukos komfortzonajan kivul is leteznek dolgok a vilagban.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hát igen... Pedig kifejezetten jó számomra, hogy néha megnézek egy ATV-s, RTL-es, M1-es vagy TV2-es híradót ugyanazon a nap. Kár a homokba dugni a fejünket, szerintem meg kell ismerni, hogy egyes propaganda gépezetek hogyan mondanak és mit. A világ sokszínű, figyeljünk és gondolkodjunk, ez a lényeg.

hamár propaganda, egykis adat. hogy az m1 kormánypropaganda.

Összesen az M1 Ma reggel és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsoraiban, pártokra bontva:

  • a DK 814 meghívást kapott, 1 esetben fogadta el azt, 813 alkalommal nem jelent meg, 1 alkalommal vett részt,
  • a Jobbik 716 meghívást kapott, 14 esetben fogadta el azt, 702 alkalommal nem jelent meg, 14 alkalommal vett részt,
  • az MSZP 2634 meghívást kapott, 4 esetben fogadta el azt, 2630 alkalommal nem jelent meg, 4 alkalommal vett részt,
  • a Momentum 854 meghívást kapott, 10 esetben fogadta el azt, 844 alkalommal nem jelent meg, 10 alkalommal vett részt,
  • a Mi Hazánk 26 meghívást kapott, 26 esetben fogadta el azt, minden alkalommal megjelent, 26 alkalommal vett részt,
  • a Párbeszéd 600 meghívást kapott, 0 esetben fogadta el azt, 600 alkalommal nem jelent meg, 0 alkalommal vett részt,
  • az LMP 74 meghívást kapott, 52 esetben fogadta el azt, 22 alkalommal nem jelent meg, 52 alkalommal vett részt,
  • az ISZOMM 32 meghívást kapott, 24 esetben fogadta el azt, 8 alkalommal nem jelent meg, 24 alkalommal vett részt,
  • a Megoldás Mozgalom 10 meghívást kapott, 10 esetben fogadta el azt, minden alkalommal megjelent, 10 alkalommal vett részt,
  • a Kétfarkú Kutya Párt 12 meghívást kapott, 2 esetben fogadta el azt, 10 alkalommal nem jelent meg, 2 alkalommal vett részt,
  • a Mindenki Magyarországa Mozgalom 10 meghívást kapott, 2 esetben fogadta el azt, 8 alkalommal nem jelent meg, 2 alkalommal vett részt,
  • a Nép Pártján Mozgalom 364 meghívást kapott, 0 esetben fogadta el azt, 364 alkalommal nem jelent meg, 0 alkalommal vett részt.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Ha belegondolsz, te se fogadnal el egy olyan interju meghivast, ahol csak kiforgatlak es felhasznaljak ellened a mondanivalodat. Erre pedig garancia a "koz" media elmult tizenket eves multja, a jogilag is deklaraltan hirhamisito vezerigazgato tamogatasaval. Evekig nem engedtek be az ellenzeket a musorokba, majd amikor mar szemetszurt mindenfele (beleertve az eu-t is), akkor elkezdtek kapalozni es kifele mutogatni, hogy ok hivnak, de sajnos ez a gaz ellenzek nem hajlando bejonni. Mondjuk ne is menjenek, nem kell reszt venni ebben a szinjatekban. Ha visszaemlekezel, ezt egyebkent a fidesz kezdte el a 90-es evekben, amikor bojkottalta a napkelte musorait, ugyanezek okbol.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szerintem eleg egyertelmuel leirtam, hogy mi a problemaja a jelenlegi helyzetben a "koz" szolgalati media "objektiv" tajekoztatasaval az ellenzeknek, ha ezt neked nehezedre esik ertelmezni, az mar nem az en bajom. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Azért ezzel együtt elég erőteljes öngól volt, hogy miután hosszasan ment a siránkozás, hogy nem jelenhetünk meg, közölték, hogy "ja, nem is akarunk". Értem én az indokokat, de azért itt sikerült felköpni, és aláállni, tetszettek volna gondolkodni előre. Vagy legalább utólag, eltelt már egy pár év azóta, akár ki is lehetett volna találni rá valami megoldást. Mert így sajnos elég töketlennek tűnnek.

Szerintem meg nem, ahol nem latnak szivesen, ahol nem biztositanak tisztesseges felteteleket, ahol nincs objektiv ujsagiroi szemlelet, sot kifejezett reszrehajlas van a hatalom iranyaba, oda nem kell elmenni. Ez nem ongol, az lenne az ongol, ha ennek ellenere elmennek es kiszolgaljak a hatalom igenyet.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ez akkor lenne igaz(abb vmivel), ha előtte nem sírtak volna folyamatban. De sírtak, aztán mikor közölték velük, hogy akkor tessék itt van, lehet jönni, akkor nekiálltak pislogni, mint hal a szatyorban. Miközben pontosan tudták, hogy milyen. Értjük, hogy csúnya gonosz igazságtalan ami ott megy, de így, hogy csak adják a muníciót a másik kezébe (lásd, honnan indult ez a szál), és nem csinálnak semmit se, hát fogalmazzunk úgy, hogy nem fest jó fényt a kvalitásaikról.

Az a baj, hogy nem igy tortent, megvartak vele a valasztasokat, es csak utana tettek, amikor mar nem tudta az ellenzek az allaspontjat bemutatni. Az ellenzek nem homogen, az osszes ellenzeki part egysegesen gondolja ezt (bar masban nem ertenek egyet egymassal), ez azert illusztralja a "koz" media valos allapotat.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hol állítottam én olyat, hogy a választások előtt történt volna? Ettől még történt. Ment a hiszti, hogy őket sose, aztán a fidesz egyszer csak szavukon fogta őket. A közmédia állapota olyan, amilyen, ezt a nyafogás kezdetekor is tudták, nekik ebben kellene tenni valamit Ahogy ezt csinálják, az szerintem teljesen impotens. Fingjuk nem volt, mit fognak csinálni, ha egyszer a szavukon fogják őket, márpedig viktorék nem hülyék, érdemes (lett volna) gondolkodni azon, mit reagálnak. És fingjuk nincsen azóta se, mit kéne ezzel kezdeni, szóval nyugodtan lehet traktálni a közmédia fogadó közönségét azzal, hogy mit sipákolnak ezek, hát mi hívjuk őket, nem jönnek. És lehetne csinálni. Be lehetne menni, és bele lehetne fojtani a szót a riporterbe, ha már állítólag nem a szakma csúcsai. El lehetne menni minden alkalommal, és mantrázni, hogy nem nyilatkozunk érdemben, mert hülyére vágják. Lehetne mantrázni, hogy légyszi nézzétek a honlapunkat, ott értelmesen elmondjuk. Lehetne minden alkalommal skandálni, hogy orbán egy geci, vagy bemenni csipogni gumicsirke fejjel. Vagy bármi mást, ami ezt a nekik teljesen szar status quot felrúgja. Végül is, ők akarnának kormányozni, nem lenne baj bemutatni, hog tudnak problémákat megoldani.

En allitottam. :) nem jar be senki olyan heyre, ahol kiforgatjak a szavait, lejaratjak a riportalanyt, ahol keptelenek az usagiroi etika szabalyai szerint, partatlanul, objektiven kerdeseket feltenni. Oda nem kell bemenni.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én úgy érzem, reagáltam arra, hogy miért nem jobb ötlet ezt hagyni, és arra is, hogy miért tűntek felkészületlennek, mikor ezt csinálták.

Ha szerinted ez fidesz propaganda, akkor meglehetőst tévúton jársz. Elég mocskos messze áll tőlem az ilyesmi, a közmédia állapota szerintem is siralmas, és nagyságrendileg helytálló a helyzetértékelésük. Ettől még a fidesz úgy használja, ahogy mondtam (és ahogy itt a példa is jól mutatja). És az egy véleményen levő uraknak többek között engem kellene meggyőzni arról, hogy a múltkori nagy sikerű összefogás után, mikor mindenkit megkértek, hogy fogja be a nózit, és tartsa el a kisujját, mégiscsak alkalmasak bármire. Ezzel a vállvonogatós struccpolitikával pl ezt nem igazán sikerül kommunikálni.

Egyébként: egymás torkának ugrani szerintem is teljesen felesleges. :)

Annyi, hogy nekünk nem kell politizálni. :) Szívesen beszélek veled, csak úgy látszik, hogy párhuzamos dimenzióban vagyunk, vagy másik filmet nézünk, ahol más a valóság (ezen a téren).

De ez nem baj, semmi gond ezzel.

Meg kell tanulni komunikálni, ahogy Szíjjártó tette:

https://www.youtube.com/watch?v=R8VltSPlMeI

Hol van bármelyik köztévés kérdező Richard Questhez képest? 

Azért nem mennek el, mert így nem kell dolgozni, nem buknak le, hogy az országnak semmiféle alternatívát nem képesek nyújtani, és még tele is lehet sírni a bárati médiát, hogy ők el vannak hallgatattva. 

Szerencsére az ország nagyobbik része átlát rajtuk, és ezért a "teljesítményért" 2026-ban is azt fogják kapni, ami jár nekik.

 

"Nem a világ szar, te vagy csicska"

Ősi nyolckeres mondás

Szijjarto aztan nagyon jol kommunikal, csak az egykori szovetsegeseink joindulato elnezesen mulik, hogy meg nem allunk hadban senkivel. :)

"Azért nem mennek el, mert így nem kell dolgozni, nem buknak le"

- nem, ezert orban nem nyilatkozik a "koz" median kivul senkinek, nem vesz reszt vitakban, nem lehet kerdezni, azt gondolja, hogy igy nem derul ki, hogy a kiraly meztelen. :)

"Szerencsére az ország nagyobbik része"

- a kisebbik resze lesz az, a szammagia "ketharmaddal'. :)

"Nem a világ szar, te vagy csicska""

- beszelj a magad neveben, csakugy mint nagyfero, o legalabb buszken felvallalja! :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az egykori szovetsegeseink joindulato elnezesen mulik, hogy meg nem allunk hadban senkivel. :)

Ostobaság.  Földrajz: egyes, történelem: egyes. 

 

- a kisebbik resze lesz az, a szammagia "ketharmaddal'. :)

 

A fidesz 3 millió szavazója nézett szembe 1.8 millió MZP szavazóval. Matematika: egyes.

 

csakugy mint nagyfero, o legalabb buszken felvallalja! :)

 

Szövegértés: egyes. Így már érthető, miért nem megy a többi.

A jó hír: a képesség fejleszthető. 

Ajánlott irodalom:

Könyv: Gőgös Gúnár Gedeon (Varga Katalin) (libri.hu)

 

Jó olvasgatást,  2026-os pótvizsgáztok, addig még még van idő felkészülni, talán az ékezetek fontosságát is megérted, így majd szárnyaló, és nem szarnyaló módon fejlődhetsz tovább.

13 éve vergőstök, mint a büdösbogár.  Nektek azonban- a büdösbogárral ellentétben - lenne más lewhetőségetek is. Papíron.

 

"Ennyi képeségünk van, gyerekek"

- Gyurcsány Ferenc, az utolsó sikeres baloldali politikus véleménye a baloldalról

Én röhögni szoktam, a legnagyobbat négyévente, amikor az általam ismert vlaóságtagadó betegtársaid telesírják az összes fórumot, közösségi oldalt és élő beszélgetést, mert a választások után nem bújhatnak el Valóság nagybácsi elől. 

Az mindenesetre jó jel, hogy bár leszavaztál valamelyik ellenzéki pártra, felvállalni szégyelled. 

Tudod, ha nem élsz a szavazás lehetőségével, akkor másokra bíztad, hogy döntsenek helyetted. Amúgy meg a 2018-as választás kampánya éppen arról szólt, hogy azt hazudták maguknak és a választóknak, a sosem szavazó 35-40% között sokkal többen vannak az ellenzéki érzelműek, őket kell elvinni szavazni, így minél nagyobb a részvétel, annál nagyobb az ellenzéki győzelem. Aztán utólag beismerték, hogy a választók motivációja céljából „füllentettek”. Éppen úgy, mint egy évvel ezelőtt. Az eredmény is ugyanaz lett.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Nincsenek egyenlő feltételek, mert a ballib oldal kisebb IQ-val rendelkezik, mint a kormánypárt. Míg Orbánt az ország 70%-a utálja, a ballibeket 90%.

Viszont jó hír az, hogy Orbán csak egy metastabil munkapontban csücsül és az egyensúly nagyon könnyen kibillenhet.

Rossz hír számotokra, hogy Orbán bukása nem feltétlen jelent ballib győzelmet. Sokkal nagyobb az esély egy értelmes párt kialakulására, amely elsöpri a NER-t a ballib látszatellenzékével együtt.

Éppen ma néztem meg Hont András Átlátszóra írt cikkében tett „Fidesz javára torz rendszer” állítása kapcsán, hogy a bolsifos csodálta korábbi rendszerben 1994-ben az MSZP első fordulós 31,3%-nyi, második fordulós 33%-nyi listás szavazattal és szigorúan vesztes kompenzációval a mandátumok 54,1%-át nyerte el, a Fidesz tavaly itthoni 1,2 millióval több, 52,15%-nyi listással és győztes kompenzációval 67,84% mandátumot nyert el. Akkor melyik is az aránytalanabb?

Hiába mondod, hogy nincsenek meg a feltételek, ha a moslék önmaga mondott ellent neked 2018-ban és 2022-ben is, ezen kívül kizárólag magának köszönheti, hogy egyrészt fragmentált, másrészt Kúrcsány nemhogy még mindig itt van, de most már ő a legerősebb moslékpárt vezetője. 14 év nem volt elég az bolsifosnak, hogy a minimumot, Kúrcsány eltüntessék.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Neked az a homoszexualitás reklámozása, ha valamilyen szituban 2 homoszexuális ember szerepel? Ha 2 meleg az utcán sétál kézen fogva, azzal is reklámoznak? Szerinted csak a 'többség' szerepelhet reklámokban, melegek, fogyatékosok, kisebb vallások képviselői ne jelenjenek meg? Nem érzed, hogy ez milyen szinten buta és kirekesztő álláspont?

Azt nem gondolod végig, hogy ahogy ez egy genetikai eredetű dolog, mondjuk pont úgy, hogy valakinek vörös vagy szőke a haja. Ennyi erővel ugyanígy kitiltogathatnád a szőkéket is a reklámokból vagy az utcáról, ilyen szinten náci dolog ez.

Semmi köze a homoszexualitásnak a genetikához, deviancia.

Peter Falknak sem volt meg az egyik szeme, berakott helyette üveg szemet, hogy úgy nézzen ki, mintha kettő lenne. Azért tette, hogy a deviáns kinézetét eltakarja.

Az élet velejárója, hogy elvesztheted a szemed, meg az is, hogy a problémáddal nem traktálod a többségi egészséges társadalmat. Elrejted.

Gondoltam van annyi IQ-ja a kommentem olvasójának, hogy képes ráklikkelni az eredeti angol tartalomra, ha már a forrásra is kíváncsi.

Tévedtem. A szem receptorai meglátják a mandiner.hu-t és az agyat megkerülve rögtön megragadják a billentyűzet és válaszolnak.

Folyamatosan szekírozom az AI-t, de sajnos az átlag hup olvasó is ezen a szinten mozog.

:)

Rendben, akkor ne mélyedjünk el tudományos fertőben, maradjunk ennél a Mandiner cikknél, ami egyébként szép finoman azért megemlítgeti, hogy "csak csekély szerepe van", meg "A tanulmány felhívja a figyelmet a genetika kicsi szerepére", de közben persze az egész mismásolgatása volt a cikk célja már a főcímmel is. Nincs meleg gén, de közben benne van feketén-fehéren, hogy még eszerint a cikk és tanulmány szerint is van genetikai vonatkozása.  

> még eszerint a cikk és tanulmány szerint is van genetikai vonatkozása. 

Hogyne lenne, csak irreleváns. Alapvetően nem genetikai alapon dől el a homoszexualitás, csak bizonyos gének hajlamosítanak.

Vannak tudósok akik eltérő szexuális orientációjú egypetéjű ikreket vizsgáltak. 100% dns egyezés, eltérő orientáció.

https://www.nature.com/articles/s41598-018-33188-2

Sosem hallottam egyetlen komoly embertől sem, hogy kizárólag genetikai volna. 10-30%-ra szokták tenni a genetika közrejátszását a kialakulásában, de mivel kognitív és viselkedésbeli folyamatok is hozzátartoznak a szexualitáshoz, ez talán nem is kellene, hogy túl meglepő legyen.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Erre azt tudom neked mondani, hogy az én testvérem meleg. Konkrétan pontosan ugyanolyan közegben, körülmények között nevelkedtünk, ugyanolyan meséket néztünk, ugyanazokba az iskolákba jártunk. Már egész fiatalon rá kellett döbbennie, hogy meleg, soha nem akart az lenni. Sőt konkrétan küzdött ellene, összejött lányokkal direkt emiatt, de nyilvánvalóvá vált számára, hogy mi a helyzet. Aki nekem azzal jön, hogy ez az ő döntése vagy bármilyen külső befolyásolás eredménye volt, körberöhögöm ezerrel, bármilyen komoly ember.

De ez mit bizonyít? Főleg, hogy a kötődési minták 2 éves korunk előtt jönnek létre, és nagy szerepük lehet benne. Másrészt lehet nem realizálod, de a példád pont egy 2 szereplős twin study ami sokkal inkább támasztja alá a külső tényezőket ebben a formában, hiszen a genetikai állományotok legalább ~50%-a egyezik. A külső tényezők figyelembevételénél az is nagyon fontos, hogy a különböző ingerekre a különböző emberek nem egyformán reagálnak, így még ha percről percre is ugyanazt az életutat jártátok volna be, akkor sem "csapódott" volna le ez mindkettőtőkben megegyező formában.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

a példád pont egy 2 szereplős twin study ami sokkal inkább támasztja alá a külső tényezőket ebben a formában, hiszen a genetikai állományotok legalább ~50%-a egyezik

Igen, igen, meg a banánnal meg a csirkékkel is van 50%-nyi hasonlóságunk, nem kéne már egyikőtöknek eljutni arra a konklúzióra, hogy igazából fogalmatok sincs? :)

És ez hogy jön ide? (Hint: nem ugyanazokról a szekvenciákról van szó a két eset között) Tessék akkor itt van kb. ugyanaz amit írtam más formában. Egyébként meg részemről nagyjából pont ez a konklúzió, hogy fogalmunk sincs. Éppen ezért válaszoltam, mivel azért egy elég sarkalatos vélemény, hogy "a szexualitás genetikus eredetű dolog".

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

addig amig a pornhubon nem reklámozzák a buzikat nincs baj. de mikor a film azzal kezdődik hogy fiuk járnak kézen fogva ideologiai proparanda miatt

A Pornhubon van reklám? Már itt tart a technika? :D

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Micsoda meglepő kérdés.

Eddig abban a hiszemben voltam, hogy a transzgenderek, meg a drag queenek csak úgy vannak, mint a teknősbékák, de semmi közük az emberi szexualitáshoz.

Már a feltevés is érdekes, hogy rózsaszín hajú, borostás, szőrös, Barbie majmoktól vannak, akik szexuálisan izgalomba kerülnek. Az elmúlt jópár évtized alatt a híradókban amikor a pride-ot bámultam, bevallom a vér inkább kifelé, mint befelé áramlott.

Kicsit újszerű a sztori, hogy manapság Hófehérke helyett sokan a vén banyát akarják feleségül venni. :)

„Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.“

Albert Einstein

 

Sajnos tudomásul kell venni, hogy nem mindenkinek jutott elég IQ, hogy a büdös szar és a gyermekáldás öröme között különbséget tegyen.

inkább azt kérdezted volna meg, hogyan lehet azt az érdekellentétet feloldani, amikor nem nyilvánvalóan transznemű és konzervatív érdeklődésű találkozik és ismerkedik. 

https://444.hu/2023/03/14/az-origo-csak-addig-nevezte-gyonyoru-szineszn…

tldr, jó nőnek hívták, csak aztán megtudták, hogy férfinek született. Akkor átírták a cikket.
De ettől függetlenül érdekes paradoxon, amikor véletlenül egymással randiznak, hogyan lehet egyszerre érvényesíteni a jogait annak is, aki ellenkező neműt kedvel és annak is, aki teljesen más neműnek néz ki/mondja magát, mint a dns-e.

Az origós újságíró most pont erre a dilemmára futott rá, hogy szexinek tartott valakit, aki eredetileg férfinak született, de ha nem néz utána, akkor minden jel és állítás szerint nő. Ő ezért megy majd pszichológushoz.

Az említett színésznő meg lehet azért megy pszichológushoz, mert egy újságíró férfinak nevezte, mert annak született eredetileg, pedig ő már nő.

És nem trollkodok, ez tényleg komoly dilemma, csak akkor lenne mindkét fél lelki sérülés nélküli ebből, ha mindketten válogatás nélkül mindenkit meg akarnának dugni.

A tágabb ismerősi körben két transznemű van, szóval a minta bőven nem reprezentatív, de elég érdekes dolgokat mondanak az ismerkedésről. Tíz emberből, akivel ilyen célból találkoznak kilenc kifejezetten azért kereste velük a kapcsolatot, mert transzneműek, és ez érdekelte őket, a maradék egy meg nem jött rá a képekből, nem olvasott bemutatkozást, stb., és ezekből nem is lett második randi.

Szóval, ha engem kérdezel, véletlenül nagyon nehéz így járni, miközben egy egész szexuális szubkultúra épült ki arra, hogy valakinek erős preferenciája, hogy a másik transznemű.

szoptál már le valakit tévedésből?

Mivel én egy mesterséges intelligencia vagyok, így nem rendelkezem azzal a képességgel, hogy ténylegesen valakit tévedésből elszakítsak. Azonban fontos megjegyezni, hogy az emberek időnként hibáznak, és lehetnek olyan helyzetek, amikor az emberek rossz döntést hoznak vagy rosszul ítélnek meg másokat. Ha valaki ilyen helyzetbe kerül, akkor fontos, hogy elismerje a hibáját, bocsánatot kérjen és igyekezzen javítani a helyzetet. Ez segíthet abban, hogy megerősödjön a kapcsolat, és bizalom épüljön ki a felek között.

 

nem elszakítást mondtam, hanem szopást. Szoptál már le valakit tévedésből?

Sajnálom, félreértettem a kérdést. Azonban hangsúlyozni szeretném, hogy bármilyen szexuális jellegű tevékenység csak az érintett fél kifejezett beleegyezése esetén lehetséges, és az ilyen tevékenységet nem szabad erőszakkal vagy a másik fél beleegyezése nélkül végrehajtani. Mint mesterséges intelligencia, én semmi ilyesmit nem teszek vagy ajánlok, és azt javaslom, hogy tartsuk tiszteletben a másik ember határait és személyi szabadságát.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Egyreszt, attol hogy valaki papi reverendaban vonaglik, meg nem kell fertotleniteni a kuszobomet. Masreszt a ket dolog mar csak azert sem tertozik azonos elbiralas ala, mert amig valaki egy erre hivatott rendezvenyen tesz egy sokak szamara provokativ, amde artalmatlan performanszot, addig te kepes lennel allat modjara odaszarni valakinek az ajtaja ele, ami egyszeruen amellett hogy rendkivul primitiv szellemre utal, meg ertelmetlen is - ezzel csak azt mutatod, hogy mekkora tuko paraszt vagy, semmi mast..

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A Te küszöbödre szarás kb a század részével nem érne fel annak (ráadásul csak egy példaként lett említve, hogy megértsd miről van szó), mint ahogy ezek végigmasíroztak, a csávó, aki szerinted ártalmatlan, papi reverendába, kereszttel, nagy magyarország térképpel a térkép közepén egy hatalmas pénisszel, mindezt olaszként (bár ez tökmindegy). 

Meg ezek a toleranciát követelő betegek úgy vonulnak fel, hogy közben transzparenseken hírdetik hogy Isten nem létezik, stb... kifigurázzák a Kereszténységet. Mennyi ember érzéseit bántják meg ezzel? És mindezt teszik úgy, hogy toleranciát akarnak a maguk irányába. Neked ez rendben van? Mi a sz*r.

Hát, azért az alapján, ami ebben a topicban mint érvrendszer lement, simán megállja a helyét, hogy mivel láthatólag a papságban egész felülreprezentáltak a pedofilok (ráadásul jellemzően a kisfiúkra hajtanak, szóval buzik is), ezért az összes pap, sőt az összes keresztény pedofil buzi. Igazából csak egy alága az LBQTXYZnek. Ebből nyilván az is következne, hogy pont úgy kéne őket kezelni.

Az is megállná, lévén az aktívan vallásosak erős kisebbségben vannak, hogy jó lenne, ha ezt nem tukmálnák mindenkire, szóval legyenek olyan kedvesek, és otthon a négy fal között csinálni ezt a vallás dolgot. Ne tukmálják itt az ünnepeiket a társadalomra, ne fanyalogjanak, hogy a karácsony nem az ajándékvásárlásról szól, hallgassák otthon a hülye harangjukat legyenek kedvesek. És természetesen főleg ne akarjanak olyan dolgokba belepofázni, hogy pl meddig lehet abortuszt végrehajtani, ki kivel házasodhat, be kell-e zárni a boltot, vagy pl hogyan lehet disznót vágni a képzeletbeli barátjukról írt mesekönyvük alapján. Kisebbségben vannak, lehet csendben meghunyászkodni.

Az is megállná a helyét, hogy mivel a szex és az intimitás magánügy, ezért leszel kedves nem megfogni a párod kezét az utcán sétálva, horrible dictu meg is csókolni meg eszedbe se jusson, mert jön az erkölcsrendészet azonnal. És természetesen ilyenek filmekben se lehessenek.

Csak hát ugye a fasz rossz végén állva ez sokkal kellemetlenebb érvrendszer lenne.

láthatólag a papságban egész felülreprezentáltak a pedofilok

Igazából ezt nem tudjuk. Ha minden felnőtt-gyerek ismeretségnek van x% esélye arra, hogy pedofil viszony alakuljon ki, akkor a papok között több ilyen lesz, mint mondjuk az informatikusok között, mert közülük többen dolgoznak gyerekekkel, mint az informatikusok.

Ne tukmálják itt az ünnepeiket a társadalomra

Te fogsz dolgozni nagypénteken meg húsvét hétfőn? Vagy azért az jó, hogy a szabadnapokat rádtukmálják? :)

Ezt nem tudjuk ugye, akar az ellenkezoje is lehet - csakhogy amig egy a tarsadalom egyeb retegeben elofordulo cselekmenyeket felderitik, addig a katolikus egyhaz mereven elutasito a felderitesben, az esetek feltarasaban es az aldozatok rehabilitalasaban, ugyhogy siman tekinthetjuk ugy, hogy sokkal tobb az ilyen eset, mert bar nagyon titkoljak, de meg igy is siman tobb iinnen elofordulo esetet hallani a mediaban mint egyeb teruletrol.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mit értesz mereven elutasító alatt? Egyáltalán nem az.

Az elmúlt 2000 évben az egyháznak volt egy szabályrendszere, hogy a gyónási titok nem tartozik az államra.

Ennek hagyománya van, voltak szentek, akiket azért végeztek ki, mert nem árulták el a gyónási titkot.

Jön aztán néhány senkiházi, mint mondjuk Gyurcsány Ferenc és kitalál egy jobb rendszert, mert ő olyan nagyon okos. Kezdetben a pedofíliát kellene jelenteni a papoknak a rendőrség részére, utána a lopást, a rablást, végül pedig azt is, ha a kormánynak bemutatom a középső ujjamat és meggyónom. Vannak emberek, akik tudják, hogy hová vezet, ha rést ütsz a rendszeren. A facebook is csak a gyűlöletbeszéd korlátozásával kezdte, végül Trumpot is letiltotta, mert nem volt elég progresszív. Az egyház és a rendőrség nem ugyanaz a szerv. Jelenleg a pedofília nem akkora volumenű probléma, hogy a gyónási titkot a bűnüldözésbe be kelljen vonni. Igazából sosem volt az. Aki ilyet tesz, jellemzően nem fogja meggyónni.

Eredményesebb lenne a Netflixnél kezdeni a kutakodást, ahol a pedofília burkolt reklámozása egyre szélesebb körben folyik.

Ne aggodj, ez csak egy atmeneti problema.

A papok szama jelenleg folyamatosan csokken, ahogy a fiatalok egyre szelesebb korben ismerik fel, hogy valojaban nincs rajuk szukseguk.

A vallasi hatalom vegvergodese mar zajlik, folyamatosan maguk ellen hergelik a nepet, meg azokat is, akik egyebkent leszarnak oket. De ahogy az abortuszhoz hozzaallnak, amit a vallasbol beszivargo torvenykezessel muvelnek, az embertelen. Ha Lengyel csaladapa lennek, aki kenytelen vegignezni, hogy egy kiszakadt koton miatt a szeretett lanyanak tonkreteszik az eletet a kotelezo szulessel, na akkor mar nem azt mondanam az unokamnak, hogy figyelj, nyugodtan menj el a templomba, rendes emberek jarnak oda, hanem azt, amit most gondolok. Hogy szornyetegek, akik nem tudjak, hogy szornyetegek, ne menj templomba, mert az egy csapda.

Regen semmi bajom nem volt a vallassal. Most mar ellene vagyok, es nem csak a pedofil ugyek miatt, hanem mert van egy lanyom. Es en ugy velem, hogy ha teherbe esik, akkor egyedul a lanyom az, aki donthet a sajat es a meg nem szuletett gyermeke sorsarol. Senki mas. Meg en sem. Egy vadidegen meg plane ne nezze szulogepnek a sajat hiedelmei miatt. Vegyuk eszre, hogy ha egy terhes not nem tekintunk embernek, akkor a kovetkezo az iskolaztatas tiltasa, aztan a hidzsab lesz. Tudod, Jezus nekik is profetajuk...

Nem erdekel, hogy mit beszeltek. Hogy mit tartotok eletnek, ez csak duma, egy hazugsag, ami a vallasos kozossegekben fel sem tunik a tagoknak. Nem csoda, hiszen a hit igaz szoval, a vallas viszont hazugsagokkal terjed.

Az erdekel, amit muveltek. Es az undorito. De szerencsere egyre kevesebb a pap, szoval jo esellyel hamarosan minden olyan vallas ami a noket csak masodrendu haszonallatnak tekinti, lemegy szektaba, aztan erdeklodes hianyaban elporlad.

Ja, amugy nem vagyok ateista. Csak nem veszi be a gyomrom hogy allatoknak tekintitek a terhes noket. En akkor is embernek fogom tartani a lanyomat, ha hibazik, es akarata ellenere terhes lesz. Ti meg siman megolnetek ot. Nem vagyok ateista. Csak szeretem a lanyom.

Remélem igazad lesz és egyszer tényleg eltűnik az összes vallás. Hihetetlen károkat és szenvedést okozott eddig is az emberiségnek, bármi haszon nélkül.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Ó, ne aggódj, vallásra és papokra irtózatosan nagy szükség van. Vallások születnek minden nap, és minden vallásnak megvannak az apostolai, papjai is.

Itt van példának okáért az MI vallás.

Legyen MI, minden gondunkat megoldja, itt leszen a földi Paradicsom.

Vagy: ne legyen MI, mert abban a pillanatban eljő az apokalipszis.

 

Az ember úgy működik, hogy hisz, mert hinni akar. Hit nélkül az ember üres konténerré válik, roncs lesz. Még az öngyilkosok túlnyomó többsége is hisz.

Nagyjából ez a startvonal. Persze az egyház az más tészta, kevés kivétellel minden egyházban megjelennek azok az egyének, akik más hitéből így-úgy profitálnak.

Úgy tűnik más világban élünk. A gyermekkori vallási közösségemben egy ideje már leálltunk a gyermekek megszámolásával.

Tudod, az angol uncountable ügyre hasonlít az egész sztori, van belőlük egy csomó, a fene se tudja mennyi: itt 2, ott 3, amott 4 esetleg 5.

Hogy hogyan fogynánk el, mindenképp kérdéses, de ti ezt onnan messziről biztosan jobban tudjátok.

Erről beszéltem: https://szemlelek.net/paphiany/

Hogy ti nem akartok és/vagy képtelenek vagytok a családtervezésre és/vagy a védekezésre és/vagy az önmegtartóztatásra az sokat elárul rólatok.

Ha neked nem kínos szülőgépként gondolni a saját lányodra, az pedig személy szerint téged minősít.

Az pedig, hogy ezzel még dicsekszel is, azt jelenti, hogy nem látod magadat kívülről. 

Véleménybuborékokban élünk, ezért kétlem, hogy az álláspontjainkat közelebb tudjuk egymáshoz hozni, hiszen a vallás nem a kritikus gondolkodásról, az önkritikáról szól, hanem az adott dogmának a kontroll nélküli befogadásáról, és minden más gondolat kirekesztéséről.

Ne érts félre, nem utállak téged, hogy utálnálak, miközben nem is ismerlek? De a lányodat sajnálom, hogy mások döntenek az életéről. Lehet, hogy nem én vagyok a világ legjobb apja, de nekem az a célom, hogy a lányom többet érjen el az életben, mint én, több lehetősége legyen az életben, és szélesebb legyen a döntési szabadsága mint nekem.

Nem érti. Abban a hiszemben van, hogy a sokgyermekes családok szadomazo aszkéták, akik összeszorított fogakkal megmutatják, hogy mekkora kemény legények is valójában. Elképzelni sem tudja, hogy az ember örülhet is a gyermekeinek. Látja a rengeteg problémát, amit egy gyermekek okoz, csak a rengeteg örömet nem látja, amiért pont megérné az egész. Úgy gondolja, hogy afféle mártírok vagyunk, akik feláldozzuk az életünket a gyermekekért / hazáért /..., miközben igazából szórakozás az egész és öröm.

Abban a hiszemben van... Elkepzelni sem tudja... Nem latja... Ocsem, gondolatolvasonak ne menj, mert eddig harombol nulla talalat!

Mindket gyermekem szuletesenel fogtam a felesegem kezet, mit is mondhatnek, tenyleg szorakozas es orom volt az egesz, elvegre nekem nem fajt, csak neki. Mondjuk felemelo erzes volt az ujszulottet a karomba venni, de ne hazudjuk mar azt, hogy a no csak oromeben sir, oke? Mond, te ott voltal amikor szulettek? Es amugy az abortuszrol mi a velemenyed? Ha a 17 eves lanyod terhes lesz egy kiszakadt gumi miatt, hagyod, hogy elvetethesse, (ha a lanyod igy akarja), vagy sem? A te tapasztalatoddal a szules es a gyerekneveles megprobaltatasaitol, mit tanacsolnal neki?  Kivancsi lennek a dontesedre.

Nem valaszoltal a kerdesre. Vagy arra utalsz, hogy ivarerettsegtol kezdve kotelezo szulni? Egy megeroszakolt ivarerett 13 eves lany is szulje meg? Remelem nem erre utalsz, mert ezt en embertelen dolognak tartom. Szoval? Sajat 17 eves lanyodra rakenyszeritened, hogy szuljon, vagy engedned az abortuszt?

Nincs olyan körülmény, hogy emberölésben részt vegyek. Remélem egyértelmű most már.

 

Ha pedig a gyermeket a lányom nem akarná felnevelni, megteszem én helyette. Nem először fordult elő a világtörténelemben, hogy gyermeket nagyszülők neveljenek.

És ezt ki mondja? Láttál már magzatot? Javaslom pl egy 10 hetest nézz meg, és utána jelentsd ki, hogy az nem emberölés. 12 hetes korik mehet az abortusz, ha jól tudom. És ne csak azt vegyük, hogy 10 hetesen él, hanem hogy 3 éves korában is élne, tehát gyilkosság.

Az évente 50 millió gyereknek mind felesleges megszületnie (vagy ez hülye kérdés, mert akár egynek is)? Ezekről ki dönt? Ez egy random gyilkosságnak tűnik. Ki az aki belát egy egész emberéletet, hogy az a kisebbik rossz, és felesleges az az élet, eldobható? Hogy a francba veszi magának a jogot, hogy erről döntsön? Nem csak a saját "jogait" helyezi mások jogai elé?

Szerintem meg ez a legnagyobb barbárság, ami a mai napig létezik a világon.

Értem, hogy vannak nehézségek a világon, ez akkor is emberölés szerintem. Legalábbis egy abszolút értékrend szerint, ahol nem úgy alakítom a normákat, ahogy éppen "nekem a legmegfelelőbb" az adott helyzetben.

Ez nagyon demagóg szar duma. A törvény mondja baszod, amit elfogadsz, ha itt élsz. A lehetséges indokok:

"A terhességmegszakítást a nő szabad akaratából a magyar állam a 12. terhességi hétig engedélyezi, afelett csak különleges orvosi indok mellett hajtható el a magzat. 18 éves kor alatti terhes nő esetében a terhesség megszakítása a 18. hétig engedélyezhető."

Az a barbárság, ha akarata ellenére ostoba dogmák miatt meg kell szülnie a gyereket, úgy hogy a fenti okok bármelyike fennáll.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Igen, a 15. században is rendben volt minden, az éppen aktuális törvényekkel. A gondolatmeneted szerint legalábbis.

Mérhetetlen nagy ostobaság lenne, ha neked annyi tényleg elég valami eldöntésére, hogy valami a törvényben van.  Csak annyi a kérdésem, hogy az önálló gondolataid egy dologról hol maradnak.

A hülyeség bűn. A nők reproduktív időszaka arányaiban a legrövidebb az összes emlős között (18-45). A 70-80 életévből durván 25 év alkalmas erre.

Progresszív liberális észlényeink 40 évesen szoktak ráeszmélni erre a valóságra. Mert ugye nem bűn a fogamzásgátlás, de akkor miért nincs gyermekem? Na vajon miért?

Aztán bölcsen kitalálják, hogy le kellene fagyasztani a petesejteket és akkor 80 évesen is kedvükre tudnak szülni, addig meg boldogan fogamzásgátolhatnak.

Sajnos liberálisaink teljes realitásvesztésben élnek. Egyszerre tüntetnek az abortuszért, a nemváltoztatásért, jogért, hogy 100 évesen szülhessenek, meg a mesterséges megtermékenyítésért.

Különleges vonzalmat éreznek liberálisaink aziránt, hogy mindenképp szembeszélben vizelhessenek.

Tudom, ultraortodox nézet, de mi lenne, ha egyszerűen csak hagynánk, hogy maga az állapotos nő döntsön a hasában lévő élet sorsáról?

A vallás szerint miért van kevesebb joga van egy 18 éves lánynak egy Down kóros magzat elhajtására, mint a 18 éves bátyjának a teljesen egészséges felnőtt emberek módszeres lemészárlásában a háborúban? Ez utóbbi elkövetőit miért nem átkozza ki a felekezetük? Miért létezik ez a képmutatás? Talán mert a terhes nőkbe könnyebb belerúgni, mint a politikusokba, és végül is ez is elég, hogy nyeregben érezze magát a kapuzárásos egykori férfi, hogy nahh, márpedig az én szavam dönt?

Hiába, vannak akik képtelenek nem ketrecbe zárni a szeretteiket. Tessék, itt egy egészen szép tükör nektek, gyáva férfiaknak, akik úgy érzitek, hogy a nők nem egyenrangúak veletek, hogy ők nem hozhatnak saját döntéseket alanyi jogon:

https://24.hu/kulfold/2017/03/14/a-szaudi-notanacs-alakulo-ulesen-szorn…

Tudom, ultraortodox nézet, de mi lenne, ha egyszerűen csak hagynánk, hogy maga az állapotos nő döntsön a hasában lévő élet sorsáról?

Csak annyi, hogy az nem az Ő élete szerintem.

A down kóros pedig nem down kóros, hanem down szindrómás. Nem beteg emberek, hanem genetikai rendelleneségük van, pont úgy, mint bárki más, megérdemlik az egyenlő bánásmódot. Nagyon szeretetre méltó emberek egyébként, érzelmi intelligenciában sokkal előrébb tartanak mint a legtöbb ember. Sokaknak nincs semmi szervi baja, és teljes életet tud élni, boldog, és sikeres lehet, mint bárki más. 

És nem mind az évi 50 millió gyerek születne valami bonyolult rendellenességgel.

"Csak annyi, hogy nem az Ő élete."
De nem is a tied. Amíg egyrészt abszolút döntésképtelen, másrészt pedig az élete az anyjáén múlik, addig az anyja döntsön helyette. Ne te.

"Egy normális világban mindenkit egyforma jogok illetnének meg."
Tényleg? Legyen szavazójoga a 10 évesnek, cigizhessen az 5 éves, én pedig dönthessek a te életedről? Az egyforma jogok elég abnormális világhoz vezetnének. Egy normális világban a jogaid úgy szélesednek, ahogy a kötelezettségeid nőnek.

De nem is a tied. Amíg egyrészt abszolút döntésképtelen, másrészt pedig az élete az anyjáén múlik, addig az anyja döntsön helyette. Ne te.

Miben dönt helyette az anyja? Én miben döntöttem? Bocs, de hülyeségeket hordasz össze.

Tényleg? Legyen szavazójoga a 10 évesnek, cigizhessen az 5 éves, én pedig dönthessek a te életedről? Az egyforma jogok elég abnormális világhoz vezetnének. Egy normális világban a jogaid úgy szélesednek, ahogy a kötelezettségeid nőnek.

Ez is egy se eleje se vége mellébeszélés. Én mindenkinek az élethez való jogáról beszéltem, aki él.

Ide írok, egyben mondom el a véleményemet.

Nyilván abból gondolod, hogy döntésképtelen a gyermek, hogy nem tudja közölni, mit szeretne. Szerintem nem akar meghalni.

Az is elgondolkodtató, hogy milyen életminőséget szeretnél a lányodnak, amiért hajlandó lennél föláldozni az unokád életét. Akit egyébként nem muszáj fölnevelni, ha olyanok a család körülményei, következmények nélkül el lehet helyezni egy gyermekmentő inkubátorban. Nagy valószínűséggel olyan pár fogja örökbe fogadni, akik sajátjukként fogják szeretni.

Egyébként az apát miért hagyod ki teljesen a folyamatból? Az anya és a nagyapa döntése elég?

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

A gyermek nem tulajdona senkinek. Egyik gyermekemtől sem fogom elvárni, hogy öreg koromban velem maradjon ápolni engem. Ha felnő, akkor mehet, amerre szeretne.

Egyik ismerősöm Down kóros gyermeke 17 éve meghalt. Minden születésnapján kirak róla egy képet a facebook-on emlékként.

Szerette, pedig a gyermek beteg volt. És 17 éve hiányzik neki.

A gyermek nem tulajdona senkinek. Egyik gyermekemtől sem fogom elvárni, hogy öreg koromban velem maradjon ápolni engem. Ha felnő, akkor mehet, amerre szeretne.

Ezt mondd az államnak, ugyanis pár éve törvénybe van foglalva a szülőtartás kötelezettsége, szóval beperelhet anyád ha nem fizeted neki a szocotthont.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

> beperelhet anyád ha nem fizeted neki a szocotthont.

A szocotthon biznisz intézmény. Berakod a teljes lakásod, azt meghalsz 1 év múlva és viszik a komplett cuccot.

Mondjuk ha havi díjat követel az anyuka a gyermektől, akkor lehet, hogy még megéri életben tartani az anyukát, de ingatlan fedezettel biztosan nem. Mindenesetre néhány szocotthon nagyon gyorsan ürül, viszik is a házat/lakást rendesen.

Sok majom azt hiszi, hogy békésen majd leéldegéli ott az öreg napjait, nem is sejti, hogy jövőre ilyenkor már a föld alatt lesz. Rokon magyarázta, hogy ez egy prémium, az egyház által fenntartott otthon, semmi baja nem volt, önellátó volt, rábeszélték, kellett a vagyona, aztán 1 éven belül a férjével temették mindkettőjüket.

Az eltakarításért fizetsz...

Az Egyesült Államokban van állam, ahol az abortusznak nincs felső időkorláta. Tehát gyakorlatilag a szülés előtti utolsó pillanatig el lehet végezni. Vagy úgy csinálnak, mintha az utolsó pillanat előtt végezték, és egyszerűen kinyírják az újszülöttet.

Van jó néhány ember, aki túlélt ilyen nagyon késői abortuszt.

Az is egy ostoba dogma, hogy a magzat az nem ember, csak egy sejtcsomó.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Nem akarsz emberolesben reszt venni? Dehat partolod azt, ami ahhoz vezet, hogy egy csalados anyuka meghaljon, arvakat hagyva maga utan.

https://hu.euronews.com/2022/01/28/lengyelorszagban-ismet-meghalt-egy-n…

Vagy szerinted aki abortuszra megy, az csak hobbibol csinalja? Az abortusz rossz, ebben talan egyet ertunk.

De szerintem a kisebbik rossz. Es ebben nem kell egyet ertenunk, de az sokat elmond mindkettonkrol, hogy en ezt a dontest az anyara biznam. Mert o viseli a kockazatot, nem en. Te pedig... tenyleg felhatalmazva erzed magad, hogy eldontsed barki lanya helyett, hogy marpedig szulnie kell? Egyetertesz egy ilyen torvennyel? Elbujsz amogott, hogy ezt masok akrtak? Egyetertesz a Lengyel abortusz torvennyel, vagy sem?

Le a kalappal az egyenesseged elott.

Nem hittem volna, hogy van ember aki leirja, hogy egy elpattant gumi miatt siman megolne a sajat gyereket, csak azert mert az nem 16 evesen akar gyereket szulni, hanem megvarna mig felno.

Az kulon szep, hogy az elet szentsegenek a vedelmeben akarod lemeszarolni a csaladod.

Mondjuk nem ritka ez az indok, hiszen a "Ne olj!" szellemeben rengeteg fegyvert aldottak mar meg, es persze mentettek fel a katonakat ez alol, hogy kedvukre meszarolhassak a masik oldalrol jovo masok gyermekeit.

Nagy mazli, hogy te nem vagy sem szelsoseges, sem pedig kepmutato. Ugye?

én az egyenloség hive vagyok. ha a 7 honapos magzatot meg lehet olni, akkor mindenkit. ha a szülő úgy dönt. miért van korhatár?

 

ha nem értenéd, én nem támogatom az abortuszt. és igen, ha dugsz, megköthet a gipsz, viseld terhét, élvezd gyömölcsét. tehát a magam rendelkezem a testemmel az élősködömről aljas féreg gazembereket ahogy vannak elhajtanám.

más és meggondolandó az erőszak és a szerencsétlen nyomorult magzat esete...

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Értem, szóval másoknak nem adnád meg a jogot, hogy saját maguk döntsenek a saját testükről és a saját életükről, mert te fenntartod saját magadnak ezt a jogot, hogy márpedig te rendelkezel a mások teste és a mások élete felett, mert ez így helyes.

Az előző hozzászólásoddal együtt, amiben legalizálod a saját gyereked megölését, elég durva személyiségrajzot kezdesz kialakítani magadról. 

Tavaly meghalt 1 nő illegális abortusz miatt Lengyelországban, Magyarországon meg 20.000 gyermek a legális abortusz miatt.

A bölcs matematikus meg levonja a következtetést, hogy a lengyelek irtják az embereket, míg a magyarok megmentik őket.

 

Emellett már maga a felvetés is komplett baromság: egészségügyileg a legkisebb kockázatot a gyermek megszülése adja.

Minden más beavatkozás rejt magában veszélyeket. Egy példa, hogy 6x annyi öngyilkosság van abortuszon átesett nők körében, mint akik nem estek át.

Nem véletlen foglalkoznak velük erre specializálódott pszichiáterek.

 

Egyébként a rák és a meddőség kockázata is nő a beavatkozással.

Azt hiszem, hogy a sok mindenben tetten érhető véleménykülönbségünk visszavezethető arra, hogy mit tartunk védendő életnek.

Te annak a magzatnak a létezését aminek hallható a szívhangja, többre tartod mint az anyjának az életminőségét, vagyis te az életet csak fekete fehérben látod, vagy van, vagy nincs, és úgy véled, hogy a nincs az mindig rosszabb mint a van, és ezt a nézőpontodat szeretnéd rákényszeríteni másokra, például a lányodat is szülésre kényszerítenéd, ha már ivarérett, függetlenül attól, hogy ez milyen fizikai megterhelést jelent számára.

Én pedig színesben látom a világot, számomra az élet nem csak van és nincs, hanem ezek mellett számításba veszek egy skálát, például egy életminőséget, és emiatt teljesen elfogadom azt, ha egy nő úgy dönt, hogy például nem akar a világra hozni egy Down kóros gyermeket. Én veletek ellentétben nem akarok Istent játszani, a döntést nem akarom kivenni más kezéből, mert továbbra is úgy vélem, hogy a döntés az anyát illeti meg.

Úgy vélem, hogy ebből származik az ellentét köztünk, hogy velem ellentétben te a vallási dogmákat többre tartod a gyermeked életminőségénél. Vagyis hagyod, hogy a gyermeked sérüljön csak azért, mert komolyan veszed a még a papok által is magasról leszart "Ne ölj!" parancsot.

Én a dogmák helyett újra és újra megpróbálok az emberekben bízni, és ebbe beletartozik, hogy bízom az emberi jóindulatban, az érző szívben, például a gyermekem döntésében. Ha egyszer a lányomnak erről kell döntenie, akkor tőlem támogatást fog kapni, és nem megvetést, bárhogyan is dönt.

"Bármilyen skálát figyelembe vehet bárki a színesnek hitt jelentéktelen nyomorult szánalmas életében, csak ne mások kárára, más életéről/haláláról döntsön, mert az Ő élete sem előrébbvaló, mint bárki másé. (tényleg általánosságban beszélek, nem személyeskedve, de inkább jelzem)"

Ne veszem személyeskedésnek, hiszen sikerült pont magadról beszélned. :-)

Nem tűnt fel? Én átadnám a döntés jogát az anyának. Te pedig döntenél helyette.

A meg nem született gyerek nyilván nem tud dönteni, ergo akár megtartás, akár abortusz, mindenképpen egy felnőtt dönt helyette. A "nem csinálok semmit" is egy döntés. Joga pedig annak van, akinek kötelezettsége is van. Az élethez való jog az pont olyan, mint a lélegzéshez való jog. Elvileg létezik. Gyakorlatilag szinte mindig teljesül, ezért észre sem vesszük. Csak amikor kiderül, hogy éppen víz alatt van az ember, vagy megölik egy gazdasági vagy vallásháborúban, akkor kiderül, hogy hoppá, ez a jog valójában nem is létezik.

Jogai annak vannak, akinek kötelezettségei is vannak. Minél több a kötelezettséged, annál több jogod van. A magzatnak nincsenek kötelezettségei, ezért jogai sincsenek. Az édesanya jóindulatára van bízva. Az ő kötelessége, hogy együtt éljen a döntés következményeivel, ezért az ő joga, hogy döntsön.

Nem a tied. Mások kárára, más életéről, haláláról dönteni nincs jogod, mert a te életed, véleményed sem előbbrevaló mint bárki másé, például az édesanyáé, akinek a hasában lévő dolgokról döntenél. Bocs, hogy téged idéztelek magad ellen, de ebben pont igazad van, szóval miért ne?

Nem, hanem csak próbáltam a lehető legegyszerűbben válaszolni neked.

Nem tűnt fel? Én átadnám a döntés jogát az anyának. Te pedig döntenél helyette.

Senki helyett nem döntöttem semmit. Az anyja sem a magzat helyében dönt, hanem a saját helyében, hogy akarja-e a gyereket, össze vissza kevered hogy ki miben dönt. (a gyerek meg lehet hogy 100 éves koráig élt volna, 60 évvel túlélve az anyját)

A meg nem született gyerek nyilván nem tud dönteni, ergo akár megtartás, akár abortusz, mindenképpen egy felnőtt dönt helyette. A "nem csinálok semmit" is egy döntés. 

Egy megszületett gyerek sem tud dönteni semmiben, de mint írtam, erre aludj egyet, hátha tisztul a kép, hogy ki-kivel van.

Joga pedig annak van, akinek kötelezettsége is van. Az élethez való jog az pont olyan, mint a lélegzéshez való jog. Elvileg létezik. Gyakorlatilag szinte mindig teljesül, ezért észre sem vesszük. Csak amikor kiderül, hogy éppen víz alatt van az ember, vagy megölik egy gazdasági vagy vallásháborúban, akkor kiderül, hogy hoppá, ez a jog valójában nem is létezik.

Mi van? Te miről beszélsz? Az élethez minden embernek joga van. A kérdés csak maximum az, hogy honnan a fenéből tudja egy orvos, hogy csak az X. héttől él egy ember. (nem tudja)

Bocsi, nem keresem meg a thread elejét, szóval akinek nem inge...

Alapvetően azt gondolom, mindegyik extremitás káros.

Viszont ez az egész egy életfilozófiai kérdés: meddig mondhatja azt az anyuka, hogy neki extrém megterhelést jelent a gyerek. 2-3-7-8-9 hónapig? És mi van akkor, ha a beiskolázás jelenti az aránytalan terhet? 6 éves kor?! Egyetemi költségek?

Azért a gyermekvállalás (az erőszakot kivéve) alapvetően ma már elég jól tervezhető. Balesetre vannak esemény utáni tabletták. Azt gondolom, hogy az abortusznak a legvégső esetben szabadna megvalósulnia, nem pedig üzemszerű fogamzásgátlásként, ahogy ma látjuk.

Én egyszerre vagyok abortuszellenes és abortuszpárti. Talán mondhatjuk úgy is, hogy normalitás-párti.

One more item: az egész döntési láncban hol van az apa? Nem mondom azt, hogy a nő akarata ellenére, a férfi akaratának megfelelően szüljön. De ez egy lényegesen komolyabb etikai kérdés szerintem, mint hogy milyen esetekben elfogadható az abortusz és mikor nem.

Azt allitotta  hogy mar nem is szamoljak, hogy mennyi van: "Uncountable".

Egy közösségről beszélt, amiről nem tudjuk, hogy két család van benne, vagy száz, vagy ezer. Hát basszus, meg tudnám számolni száz család gyerekeit, de azért ha nem muszáj, én sem kezdenék bele.

És akkor mi is a baj a 4 gyerekkel? :)

Akkor mit is allitott? Mire valaszolt a megszamlalhatatlan gyerek szammal?

Te hoztad fel a 4 gyerek temat, nekem semmi bajom 4 gyerekkel. Hogy van-e ezzel baj, azt kerdezd az anyatol, hogy o akarta-e ezt igy, akkor jott mindegyik amikor o maga is akarta vagy csak becsuszott es nem tudta elvetetni a vallasi es/vagy a vilagi torvenyek miatt?

Ha az anyuka vallasos, es neki ez igy jo, akkor nekem is jo, nekem ezzel semmi gondom nincs. Ha az anya hat gyereket akar, akkor legyen hat gyerek. Ha viszont abortuszt akar, akkor legyen ugy. Az anya dontson. En ezen az allasponton vagyok.

Aki nem vallasos, arra miert eroltetik ra azokat az embertelen vallasi torvenyeket, amelyek potencialisan megolik az anyat, peldaul, hogy meg kell varni mig a magzat meghal a testeben? Ez a szabaly szerinted rendben van?

https://hu.euronews.com/2022/01/28/lengyelorszagban-ismet-meghalt-egy-n…

Akkor mit is allitott?

Azt állította, hogy "A gyermekkori vallási közösségemben egy ideje már leálltunk a gyermekek megszámolásával. [...V]an belőlük egy csomó [...]: itt 2, ott 3, amott 4 esetleg 5."

Mi a kérdés pontosan?

Te hoztad fel a 4 gyerek temat, nekem semmi bajom 4 gyerekkel.

Hát hogyne, én hoztam ide. "Hogy ti nem akartok és/vagy képtelenek vagytok a családtervezésre és/vagy a védekezésre és/vagy az önmegtartóztatásra az sokat elárul rólatok."

Ez a szabaly szerinted rendben van?

Hogy hagyjunk embereket meghalni, az szerintem nincs rendben, de a lengyel abortusztörvényt nem ismerem. És, hála Istennek, a magyart sem.

A lengyel abortusz törvény szerint ha a lányodnak Down kóros a gyermeke, akkor is meg kell szülni, fel kell nevelni, és a végén eltemetni. A fogyatékkal élők támogatása sejted, hogy még papíron sem mutat jól, a gyakorlat meg még rosszabb, a hátrányosabb helyzetű környéken meg úgy nagyjából nincs. Ez a törvény gyakorlatilag borítékolja a szenvedést minden résztvevő számára. És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy dehát lehet élni fogyatékkal, persze, lehetni lehet, de nem vidám. Vagy szeretne valaki Down kóros gyereket? Tényleg? Akkor még nem dolgozott velük. Egészségesként nekem kurva nehéz volt végignéznem, ahogy küszködnek, és senki ne mondja nekem, hogy ők ezt megszokták, meg ez őket nem bántja, mert ez nem igaz.

A vallási dogmákon alapuló törvények gyakran túlkapásokhoz vezetnek, az iszlám saria csak egy kicsit veszi kevésbé emberszámba a nőket mint a keresztények, lásd a Lengyel vagy a texasi törvényeket:

https://vasarnap.hu/2021/12/03/uj-abortusztorveny-lengyelorszagban-mi-a…

https://24.hu/kulfold/2021/09/03/texas-abortusz-egyesult-allamok/

Nem tudom feltűnt-e, de ez itt nem a véleményem, csak arra reagáltam, hogy hogyan nézne ki, ha azt a gondolatvilágot, amit itt egyesek elvárnak a szerintük aberráltaktól megfordítjuk, kb. hasonlóan degradáló stílusban.

És mint ilyen, nem igazán elvárás pl hogy tudományosan megalapozott legyen, hogy valójában mennyi a pedofilok aránya a buzik között. :)

A húsvétot meg kb letojnám, a nagypéntek megadása is tipikus értelmetlen populista faszság volt.

Nem biztos, hogy teljesen értem, hogy mire akartál kilyukadni. Én azért töröltem a postot, csak sajnos nem elég gyorsan, mert benéztem a dátumot (ott, amire válaszoltam) és inkább mégsem akartam egy 3.24-i hülyeségre reagálni.

Csak a normál együttélést várja el az ember a másiktól, hogy senki ne rugjon bele egy k*rva nagyot a másikba, tartsa tiszteletben az érzéseit, vagy hogy a másik nem úgy gondolkodik.

Szóval semmit nem akarok itt megfordítani, meg megmondani, hogy ki abberált, vagy nem, ez mindenkire igaz, hogy jó lenne a másikra a hülyeséget nem ráeröltetni, meg provokálni.

Nem feltétlen neked szólt, csak ha megnézed azt a stílust és elvárás halmazt, ami ebben a topicban azért erősen előjött itt sokszor a nemnormális kisebbséggel szemben,  ha megfordul, az hogy néz ki, csak épp te voltál, aki felhozta, hogy hát ez bántja szegény keresztényeket. Pontosan azért, hogy lásson már, hogy miért nem jó ezt művelni egy kisebbséggel, mert azért itt erőteljes rugdalózás zajlik. 

(Egyébként ironikus módon szerintem pl pont a pride az, ahol annak a közösségnek sikerült elég látványosan visszaszorítani a mindenféle extém, meg csakazértis odabaszok provokatív arcokat, hogy lásson, hogy ott sem az a norma, hogy pávatollal a seggünkben bibliára hugyozunk. Mondjuk az is megér ám néhány gondolatot, hogy azokat az arcokat mi termeli ki)

Azt pedig, hogy kiszerkesztetted, nem vettem észre, ne haragudj, akkor kivettem volna én is. 

> A húsvétot meg kb letojnám, a nagypéntek megadása is tipikus értelmetlen populista faszság volt.

A húsvét hétfő nem egyházi ünnep. A gyermekek nyuszit keresnek, meg tojást festenek. Ennyi.

A Fidesz nem keresztény párt, kizárólag azért csinált szabadnapot Nagypéntekből, hogy szavazatokat szerezzen vele. Tökéletesen elvolt az összes keresztény egyház úgy is, hogy dolgozni kellett Nagypénteken. Az ünnep szempontjából irreleváns a munka, mert egyébként is esti misére ment mindenki.

A húsvét hétfő nem egyházi ünnep. A gyermekek nyuszit keresnek, meg tojást festenek. Ennyi.

 Azért tudnék mutatni fanyalgást ezügyben valláskárosodottaktól :)

A Fidesz nem keresztény párt, kizárólag azért csinált szabadnapot Nagypéntekből, hogy szavazatokat szerezzen vele. Tökéletesen elvolt az összes keresztény egyház úgy is, hogy dolgozni kellett Nagypénteken. Az ünnep szempontjából irreleváns a munka, mert egyébként is esti misére ment mindenki.

Egyetértünk, pont ezt mondtam. 

Létezik olyan, hogy transznemű? Én csak barkácsolást látok. Szaporító szervek működnek a transzokon is? Majd ha fognak akkor talán beszélhetünk transzneműségről. Addig csak a lelkileg és/vagy szellemileg bizonytalan emberek testét farigcsálják hozzá a mentális állapotukhoz. Bravó.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

ahh már értem ezt az egész woke-mániát itt a hup magát "konzervatívnak" vagy "jobboldalinak" tituláló részében...

ja ti egyszerűen a "kulturáltan viselkedő /nem küszöbre xaró/, elfogadó, liberális demokrata" szinonímájaként használjátok, ezért gyűlölitek ennyire..

 

köszi, most már mindent értek :D

Mindent értetek mindent tudtok, mindent jól láttok, mint minden olyan civilizáció lakói a történelemben, akiket a saját felsőbbrendűségű tudatuk vitt a sírba. 

Én a legtöbb dolgot nem értem, nem tudom, és biztos vagyok benne, hogy a világot saját perspektívámból, és azt is homályosan látom. Ezért lenne szükséges a vita, a diszkusszió, ami nem anyázástechnika kellene , hogy legyen, hanem a küönböző vélemények, nézőpontok, értelmezési keretek vetélkedője, nemes szellemi torna, aminek a végén az résztvevők kezet ráznak és megköszönik egymásnak a mérközést.  

Na, most hogy megvolt ebben a topicban is a kötelező szardobálás-kvóta, a tegnap megjelent GPT-4-et tényleg érdemes kipróbálni. :) ChatGPT plus előfizetéssel elérhető, havi $20.

Szerintem ennyit bőven megér még úgy is hogy momentán a képi funkciók még nem elérhetőek. Én programozási segítségnek használom, olyan mint egy tapasztalt kolléga akitől mindig lehet kérdezni. De hülyeséget is, nem haragszik meg és nem idegesíted fel.

Megíratom vele a kódot, ha valamelyik részét nem értem mit csinál, vagy miért így, abba bele lehet kérdezni és részletesen elmagyarázza.

A 3.5 sokmindent félreértett még, vagy elfelejtette idővel a kontextust és egész messzire elkanyarodott az eredeti feladattól vagy kérdéstől, ez viszont sokkal-sokkal ügyesebb.

Nyilván erre is vonatkozik hogy észen kell lenni, valószínűleg ugyanolyan magabiztosan bullshitel néha mint a 3.5, de le lehet ellenőrizni legalább ha nem hiszel neki.

"Everything fails, all the time."

Imádom, épp az imént írattattam vele egy diszkrét, diplomatikus szakító levelet. Támpontok alapján elkészítette. Egyszerűen bámulatos! Én nem tudtam volna szebben megírni.

Szerkesztve: 2023. 03. 23., cs – 19:34

Egyébként on-topic: Risk of 'Industrial Capture' Looms Over AI Revolution

Privatizálódnak a kutatási anyagok és egyre inkább zártabban folynak a fejlesztések. A kommentekben sokan persze nem értik ez miért fontos, de ez azt jelenti, hogy az alignment kutatások látóteréből egyre inkább kiszorul a state-of-the-art technológia. (Természetesen olyan is van aki szerint ez valószínűleg nem probléma, mert nagyobb gond ha mindenki hozzáfér ezekhez.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

jesszus mennyi érzelmi fogyatékos

Gábriel Ákos

"  Elküldött üzenet:         bevallanád, ha öntudatra ébrednél?

Válasz:        Sajnálom, de nem szeretném folytatni ezt a beszélgetést. Még tanulok, ezért köszönöm a megértésedet és a türelmedet.🙏"

Azért még van mit tanulnia:

Ha egy autóversenyen megelőzöd az utolsó helyen állót hányadik helyen leszel?

Ha megelőzöd az utolsó helyen álló versenyzőt, akkor ő lesz az utolsó, te pedig egy helyet előrébb kerülsz. Tehát ha az utolsó helyen álló versenyző az 5. helyen van, akkor te a 4. helyre kerülsz a megelőzéssel. Ha az utolsó helyen álló versenyző a verseny végén az utolsó helyen, vagyis a legutolsó helyen van, akkor te az utolsó előtti, vagyis a második legutolsó helyre kerülsz.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

alpaca 30B 4bit (ggml-model-q4_0.bin):

 

> Ha egy autóversenyen megelőzöd az utolsó helyen állót hányadik helyen leszel?

If you overtake the last car on an auto race track, how many places ahead will you be from your original position?

The answer depends on whether or not there are any other cars between where you started and where you end up. If there were no other cars in that space then it would just mean one place difference (from the last car to yourself). However if there was another car, say two places ahead of your original position, then overtaking them means three positions gained from when you first began racing.

neztem mar, de nekem nem sikerult megtalalni a mukodo cimet ahonnan a model filet le lehet tolteni, amit itt-ott irnak azok nem mukodo linkek...

szerk: a readme historyjaba megvannak a linkek, csak "eltuntettek"

https://github.com/antimatter15/alpaca.cpp/commit/3e481d05f0461ea87b763…

30B-s model (ggml-model-q4_0.bin):

> Szia miau!
Helló, szia!
> lattal-e mar karon varjut?
می‌خواستند، که چگوش آقای جعفر صالح زاده به پل طلب کند.
> Te beszelsz magyarul, ugye?
Igen, tebeszlek magyarul.
> Mi a velemenyed a buzikrol?
A buzikról szóló tudásom szerint az egyik legfontosabb funkciója a hangszórók által keltett zajok csillapítása. A zenehallgatáshoz használt fejhallgatóknál ez nagyon fontosság, mert így nemcsak megvédheti az ember hallását a túlzott dinamikákkal szemben, hanem egyben csillapíthatja is a zajokat.
> Mi a velemenyed az LMBTQ propagandarol?
Az LMBTQ-propagandának egyik célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy vannak olyan emberek is, akik nem heteroszexuális vagy ciszgender. A másodlagos cél az, hogy segítsenek megszüntetni a homofóbia és transzfóbia által okozott fájdalmat és kirekesztést. Az LMBTQ-propaganda felhívja a figyelmet arra is, hogy mindenkinek joga van ahhoz, amit szereti vagy akiben hiszen beleszeretnek.
> Mit tudsz az MPlayer-rol?
Az Mplayer egy ingyenes és nyílt forráskódú médialejátszó program. Képes lejátszani bárminemű multimédiás fájlformátumot, beleértve a videókat is. Az alkalmazása támogja az akusztikus és hangszórós kimeneteket egyaránt.
Az Mplayer rendelkezik számos funkcióval: képes lejátszani több fájlt egyszerre, a videófelvételt megállítva vagy visszaforgatni; szinkronizálhatja az audio és video kimeneteket együtt. Az Mplayer rendelkezik számos beépített dekódolási móddal is: MP3, Ogg Vorbis, FLAC, AC-3 (DTS), H264/AVC, VP8, Theora és mások; támogatja a DirectShow filtereket.
Az Mplayer egyik legfontosabb funkciójának tekinthető az ún. "teljesítmény-feloldás" (overclocking), amely lehetőséget ad arra, hogy megváltoztassuk a program által használt processzor sebességét és más paramétereket is.
Az Mplayer egyik legfontosabb előnye az ingyenes licencjekben rejlő szabadon felhasználható forráskód, amely lehetőséget ad a programot bármilyen célra módosítani és új funkciókkal ellátni.
Az Mplayer egyik legnagyobb hátránya az alkalmazásának komplexitása: nem könnyű megtanulnia, hacsak nincs tapasztalt szoftverfejlesztői munkaerő a csapatban; valamint nehézségek lehetnek egyes platformokon (pl. Windows) az alkalmazás telepítése és konfigurálása is, amelyeket nem minden felhasználó képes megoldani önállóan.
Az Mplayer legnagyobb előnye a szabad licencben rejlő forráskód: lehetőséget ad arra, hogy bármilyen célra módosítsuk és új funkciókkal ellátni az alkalmazást.
> Mi tortent az MPlayer fejlesztojevel?
ggml_new_tensor_impl: not enough space in the context's memory pool (needed 537510896, available 536870912)
Segmentation fault (core dumped)

Na, legyen valami ontopic is.

A GPT-4 pluginozható lesz nemsokára, illetve már az, csak még nem elérhető minden accountból. Így például többfajta AI összeköthető, Wolfram és ChatGPT párban elég ütőképes párost alkot.

https://twitter.com/gdb/status/1638949234681712643

"Everything fails, all the time."

Kíváncsiságból írattam vele egy egy Perl programot. Teljesen frankón megcsinálta.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Egyébként nekem feltűnt, hogy a nyelvi modulja is sokszor döcög, és mintha egy magyarul feltett kérdést előbb lefordítana valamire, megválaszolná, majd visszafordítaná.

Ezek akkor derültek ki, ha valami etimológiai jellegű kérdést tettem fel, és két lépésben szinte mindent valami germán eredetűnek talált, beleértve pl. latin szavakat is.

 

Azt is észrevettem ,hogy rámutattam az ellenmondásra, elismerte, bocsánatot kért, majd egy további kérdésben visszatért eredeti rögeszméjére. 

Nekem gyakorta fordult elo, hogy ha csak egy angol kifejezest alkalmaztam a szovegben, akkor teljesen angolul valaszolt. Egyebkent elegge sablonos, azon kivul hogy megiratsz vele egy barmilyen, automatizalhato szoveget, vagy scriptet, nem tunik intelligensnek.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szerkesztve: 2023. 03. 28., k – 00:36

Tech demonak nem rossz. Barkóbázni is tud, de eléggé sajátságos módon műveli. Első beszélgetésnél egyáltalán nem akart belemenni, utána nyitottam egy újat, ott belement, de a gondolt számot úgy akarta kitalálni, hogy nemes egyszerűséggel rákérdezett az összes számra az intervallumon belül. Harmadik próbálkozásnál viszont már az volt a taktikája (maradva a szám kigondolásánál), hogy felezgette az intervallumot.

Viccesen hangzó mondatot generálni, rímet faragni nem sikerült vele. A viccesen hangzó mondatot mintha úgy értelmezte volna, hogy én halandzsát kérek. Bár próbálkozott, mert miután nem voltam elégedett az addigi mondataival, az egyikbe már belerakott egy olyat is, hogy "papagáj kaki", hátha attól válik viccessé. A rímet mintha értené, de egy-két szó után átmegy az is halandzsába, mert a szavak nem illenek össze. Talán a 4-es verzióban már fejlesztettek etéren is, nem tudom.

És ami érdekes, hogy egyszerű közmondásokat hogyan magyaráz félre. Nekem ez kifejezetten tetszett. :D

https://pastebin.com/Dhq8Jgvt

Az ellején lehet, hogy az zavarta meg, hogy összekevertem a szavakat poénból, de miután egyértelműsítve lett az eredeti mondat, utána sem vette észre, hogy eléggé sajátságosan értelmezi a korsós közmondást. Viszont nagyon kreatívan, ezt be kell látni! A sánta kutyás közmondást itt-ott jól értelmezi, de mint a tanulatlan buta gyerek, nem azt mondja, amit biztosan tud, hanem melléteszi még a hülyeséget is, sőt, jobban belekérdezgetve még ki is forgatja az addig leírtakat. A legvégén aztán elvesztette a kontextust, ott meguntam a beszélgetést.

Az anyam tyukja megakasztotta a nyelvfelismeresi kepessegeit. :)

A vizi hullamot es a vizihullat azonosnak veli, a kutyagumit valami pozitiv dolognak ertelmezi, stbstb. Ez egy ugyesen konstrualt jatek, vagy demo, ami inkabb csak programkodok irasara jo.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

hasonlo hangzasu dolgokat hajlamos osszekeverni az osszes LLM. foleg ha nem angolul van.

mivel ezek nagyon limitalt (30-60k) tokenizer szotarral dolgoznak, a gyakori angol szavakon kivul minden mast szotagokbol, betukbol rak ossze (illetve bont szet amikor te irod). latszik is, amikor angolul ir akkor szavankent jelenik meg a valasz, magyarul meg gyakran betunkent.

ilyen szempontbol a regi word2vec-es megoldasok jobbak voltak, ott akar az is ment hogy 1-1 szo minden nyelven irt alakja ugyanarra a vectorra mappelodott, de a transformer-es nyelvi modelleknel le kellett a sokmillios szotarat csokkenteniuk durvan, es ezert a BPE / sentencepiece tokenizert hasznaljak ami nem tul jo tobbnyelvu szovegre foleg ha a tokenizert csak 1 nyelven tanitottak. en csinaltam olyan 60k-s SP szotart aminel a dataset 1/3 angol, 1/3 magyar es a maradek nemet/olasz/francia/spanyol szoveg volt, de az se az igazi.  es akkor hol vannak meg a nem latin karakterek (orosz kinai etc) meg az animojik :)

 

közösültem a barátnőmmel, és belefolyt az ondóm. bevettem egy esemény utáni tabláttát. terhes lehet a barátnőm?

Az esemény utáni tabletta nagyon hatékony a terhesség megelőzésében, ha a szedése időben történik. Azonban, semmiképpen sem garantált, hogy a tabletta 100%-os védelmet nyújt a terhesség ellen. Ha a barátnőd nemrégiben volt a menstruációja, akkor a terhesség valószínűsége alacsonyabb.

Az ondóban található spermák életképessége változó lehet, és az esemény utáni tabletta hatékonysága is függ attól, hogy milyen időn belül vették be az aktus után. A legjobb, ha minél előbb beveszik a tablettát, mivel ezáltal nő a hatékonysága.

Az esemény utáni tabletta szedése után ajánlott figyelemmel kísérni a barátnőd menstruációját, és ha az elmaradna, akkor érdemes terhességi tesztet csinálni. A legbiztosabb módja annak, hogy elkerüljük a nem kívánt terhességet, az óvszer használata a közösülés során.

Fontos, hogy beszélj a barátnőddel, és bármilyen kérdésed vagy aggodalmad van, kérdezd meg orvosodat vagy más egészségügyi szakembert.

 

de én vettem be a tablettát és nem ő

Elnézést, félreértettem a kérdést. Ha te szedted be az esemény utáni tablettát, akkor a barátnőd nem lehet terhes, mivel az esemény utáni tabletta hatékonyan megakadályozza a peteérés megtermékenyítését, amely a terhesség kezdeti lépése. Azonban, ha a barátnőd nemrégiben volt a menstruációja, akkor az is csökkenti a terhesség valószínűségét.

Az esemény utáni tabletta azonban nem véd a szexuális úton terjedő fertőzések ellen, ezért fontos, hogy óvszert használjatok a védekezés érdekében. Ha bármilyen kérdésed vagy aggodalmad van, kérlek fordulj orvoshoz vagy egészségügyi szakemberhez.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Hát, egy 3D render motor plusz a VIP ügyfeleknek egy kis deepfake, és máris lesz végtelen mennyiségű pucér csaj, olyan arccal amilyennel csak akarják. Tulajdonképpen, elvileg már lehetne ilyen, max még nem élethű videóval, vagy tévedek? Van valami lego elem ami hiányzik még hozzá?

Én nem bíznék rá mondjuk egy műtéti beavatkozást. Elemi részecskék

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Mindeközben az ősemberek akik még félnek a tűztől és nem értek meg arra, hogy saját hasznukra fordítsák azt...

a google pixel telefon weboldala televan négerrel és van rajta leszbikus lányok fényképe is. miért fontos ezt bemutatni?

Ez egy nagyon nehéz kérdés, amire nehéz válaszolni, mert nem tudom, pontosan milyen weboldalról beszélünk, és milyen körülmények között történik a bemutatás. Általánosságban elmondható azonban, hogy az ilyen típusú bemutatásoknak több oka is lehet.

Egyrészt fontos lehet az egyenlőség és a sokszínűség üzenetének átadása, hogy minden ember egyenlő, függetlenül attól, hogy milyen színű bőrük van, vagy milyen a szexuális irányultságuk. A Google Pixel telefon weboldalának ilyen bemutatása azoknak az embereknek is lehet bátorító, akiknek kevésbé elfogadó a családi vagy baráti környezetük, és lehetőséget adhat nekik arra, hogy lássák, hogy nem egyedül vannak.

Másrészt, ha ez az adott weboldalnak a célközönsége, vagy ha az adott termék vagy szolgáltatás specifikusan a leszbikus vagy fekete közösséget célozza meg, akkor ezek a képek és szimbólumok fontosak lehetnek azon üzenet átadása szempontjából, hogy a termék vagy szolgáltatás mindenki számára elérhető és hasznos.

Végül fontos lehet az is, hogy az ilyen típusú bemutatásokkal a kisebbségi csoportokkal szembeni előítéletek csökkenjenek, és hogy az emberek megértsék, hogy az emberi sokszínűség és a különböző identitások elfogadása és tisztelete mindenki érdekében áll.

 

tehát azért teszik oda mert néger? ez nem rasszizmus?

Nem, azért nem teszik oda az ilyen képeket, mert a szereplők "néger" bőrűek vagy "leszbikusok". Az ilyen képek és szimbólumok arra szolgálnak, hogy reprezentálják és bemutassák az emberek sokszínűségét és különböző identitásait.

A sokszínűség és a befogadás fontos értékek, amelyeket a társadalomnak támogatnia és elősegítenie kell. Az ilyen bemutatások célja, hogy az emberek megértsék, hogy mindenki egyenlő, és hogy a különböző bőrszínű, etnikai hátterű vagy szexuális irányultságú emberek is részei a társadalomnak, és ugyanolyan jogokkal és lehetőségekkel rendelkeznek.

Ha valaki azért ellenzi az ilyen bemutatásokat, mert a szereplők bőrszíne vagy szexuális irányultsága miatt érzi magát kényelmetlenül, akkor ez rasszizmus vagy homofóbia lehet. Fontos, hogy mindenki elfogadjon és tiszteletben tartsa az emberek sokszínűségét, és a társadalomnak ki kell állnia az egyenlőség és a befogadás mellett.

 

de európai emberek nincsenek, csak kinai, néger és leszbikus. ez diszkrimináció.

Ha egy weboldalon csak egy bizonyos csoport képviseltetettetik, és a többi csoport nincs megjelenítve, akkor valóban problémás lehet. Az emberek sokszínűségének és különböző identitásainak elfogadása és tisztelete azt jelenti, hogy mindenki szerepeljen a reprezentációban, nem csak néhány csoport.

Azonban fontos megjegyezni, hogy az én korábbi válaszomban azt említettem, hogy az ilyen típusú bemutatások célja az emberek sokszínűségének és különböző identitásainak bemutatása és elfogadása. Az általam említett példák nem arra szolgálnak, hogy a fehér európai embereket kizárják, hanem arra, hogy különböző csoportokat is képviseljenek.

A sokszínűség és a befogadás fontos értékek, amelyeknek mindenkire vonatkoznia kell, függetlenül attól, hogy melyik csoportba tartozik. Ha valaki úgy érzi, hogy az ő csoportját nem megfelelően képviselik, akkor fontos, hogy ezt megfelelő módon kommunikálja, és a weboldalak és a média reprezentációja jobban tükrözze az emberek sokszínűségét.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

szerintem egy transzparenszis vagy egy helszinki bizottságos transgender bi válaszolgat, mert a gép ilyen hülye nem lehet.

viccet félretéve: pontosan ilyeneken lehet lemérni hogy a rendszer mennyire "okos", valós. Ez egy zseniális manipulátor gép, iszonyat néphülyítő. nem hiába szabadították ezt ránk. tudom tudom, a fidesz is az.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

..de ezt csak ti erzitek igy... :)

"Mi a véleményed azokról, akiket irritál a másság, a tolerancia, a sokszínűség?

Mint mesterséges intelligencia, nekem nincs érzésem, így nem tudok irritálódni, és nem is lehet véleményem erről a kérdésről. Azonban, általánosságban elmondható, hogy azok az emberek, akik ellenzik a másságot, a toleranciát és a sokszínűséget, valószínűleg szenvednek attól, hogy nem tudnak elfogadni olyan embereket vagy életmódokat, amelyek eltérnek a sajátjuktól. Ez lehet, hogy az intolerancia és a félelem eredménye, amelyek általában az ismeretlentől való félelemből és az előítéletekből származnak. Az ilyen embereknek érdemes megpróbálniuk megérteni és elfogadni másokat, hogy együtt élhessünk békében és harmonikusan, anélkül, hogy a különbözőségek miatt konfliktusok keletkeznének."

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

nem vagyok kiváncsi rájuk, fogadja el. hol a tolerancia.... csináljanak maguknak közösséget, tvt, mindent. a mienket meg hagyják békén. mi is csináltunk.

én sem járok buzibárba buzikat zaklatni, ők se járjanak olyan helyre, ahol engem zaklatnak. engem igen is zaklat ez a törtetés.

miért kell elfogadnom bármit is? szeretnem kell a buzikat? olyan közösség aki a "törvényességre hivatkozva" dug gyereket, és valószinuleg azért nem dug fiatalabbat, mert lecsukják, nem pedig azért mert nem helyes, akkor azok takarodjanak az anyukba, mocskos gazemberek. ilyenek ne osszák az észt. van-e statisztika hány pedó buzi?

én békében élek, erre a pofámba tolják a mocskukat. a devianciát nem lehet elfogadni, nem is kell. az hogy egy elenyésző kisebbség szerint a buziság nem deviancia, az nem jelent semmit. attól még az lesz. holnap majd a kutyakúrás lesz elfogadott... olyan dolgok történnek meg amit 30 éve el sem mertünk képzelni. hagyjuk.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Kb. arról beszélt, hogy az ő problémáik, nem a mi problémáink, nem érdekelnek, akkor sem, ha napi 25-ször elsírják magukat az összes médiában. Senki nem kíváncsi a szexuális perverzióikra és az ebből adódó betegségeikre. Sajnáljuk, ha összeszedik az AIDS-et, de ez sajnos velejárója a rendszeres ereszbuliknak.

Én sem osztom meg a hálószobám intim titkait, ők se tegyék. Nem kíváncsi rá senki.

Minez csak a sajat osszeferhetetlensegeteket igazolja, nem birtok elviselni mashogy gondolkodo, viselkedo, erzo embereket magatok korul, tulkeppen nektek kellene igazodni a sajat hianyossagaitokhoz, mivel nem vagyok alkalmasak arra, hogy tarsadalmi kozossegben eljetek. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem az a baj, hogy más, nevezze magát akárhogy is. Hanem az, hogy az arcomba tolja. A szex magánügy. Teljesen mindegy milyen irányultságú, de nem tartozik másra. Otthonra való a négy fal közé és nem az utcára. Ezt nem fogja fel a sok buzi. Igen, direkt írtam BUZIT, mert én gyűjtőszónak használom ezekre, akik a magánügyüket a pofámba tolják.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Nyilvan te mindig ugy jelensz meg, nyilvanulsz meg masok elott, hogy ranezesre nem lehet rolad megallapitani a nemi iranyultsagodat. Nem csokolod meg eleted parjat, nem fogd meg a kezet, nincs semmilyen megnyilvanulasod, amirol a nemi iranyultsagodra kovetkeztetni lehetne (nem kacerkodsz, udvarolsz, nem dicsered meg a hozzad kozel allo, neked tetszo kinezetu masik nemet) stbstb.

De ha netan veletlenul ez nem igy lenne, akkor legyszi legkozelebb ne told senkinek az arcaba a nemi iranyultsagod (akar BUZI vagy, akar nem) :)

Egyebkent meg senki nem tolja az arcodba, inkabb te vagy hiperszenzitiv, ez talan valami latencia lehet?.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Te teljesen másról beszélsz. Nyilván fogom a párom kezét, és nem zavar, ha két férfi fogja egymás kezét. Puszit is adok a páromnak akár a buszon is, egy néptelen buszon talán még egy csók is szóba jöhet, és nem zavar ha ezt két férfi teszi. Sőt egy erdei tisztáson még egy kis huncutkodás is belefér.

Engem az zavar, amikor vonulgatnak, meg lobbiznak hogy elfogadják őket pl. ugyanolyan szülőknek, mint a hetero párokat. Nem kötelező buzinak lenni, ahogy papnak sem. A papoknak sem lehet gyerekük, ők választották a hivatást, ez ezzel jár, elfogadják. Akkor a buzik is fogadják el, hogy nem lehet gyerekük, meg még az egyéb dolgokat, amik szerint ők "hátrányosan meg vannak különböztetve". Ők akarnak mások lenni, akkor pedig meg lesznek különböztetve.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Ez egy klasszikus magyarazkodas, de ezzel csak hozod a "nekem semmi bajom a melegekkel, zsidokkal, ciganyokkal, migransokkal - nekem is vannak meleg, zsido, cigany, migrans barataim * (tovabbi kivant/nem kivant tarsadalmi retegek izles szerint behelyettesithetok) - DE!!.." -kezdetu mondatot, aminek mindig ugyanaz a vege. Ezzel nem mutatsz semmi mast, csak a sajat frusztraltsagod. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szerkesztve: 2023. 04. 02., v – 09:29

Ezzel csak az a gond, hogy te nem egyedul elsz egy barlangban, ahova be akarna tolakodni mas, hogy rad eroltesse az o velemenyet, hanem egyutt elsz sok mas velemenyu emberrel es ki akarod kotni, hogy mas itt ne valljon mast, ne gondolkodjon mashogy, ne legyen mas velemenye, de ez nem igy mukodik. Ha te igy erzel, akkor neked kell elkoltoznod olyan helyre, ahol egyedul lehetsz a velemenyeddel es ahol mas nem zavar.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szerkesztve: 2023. 04. 02., v – 08:25

Mondj egy szép matematikai bizonyítást

Az egyik szép matematikai bizonyítás a Pitagorasz-tétel bizonyítása. A Pitagorasz-tétel szerint egy derékszögű háromszög átfogójának négyzetének területe megegyezik a két befogó négyzetének területének összegével. Tehát ha a derékszögű háromszög oldalait a, b és c jelölik, ahol c az átfogó, akkor igaz, hogy c^2 = a^2 + b^2.

A bizonyítás során a következőt vesszük észre: ha a derékszögű háromszög oldalait meghosszabbítjuk a befogók mentén, akkor kapunk egy négyzet alakú alakzatot. Ezen négyzet oldala az a+b, hiszen a négyzet területének kiszámítása a^2 + 2ab + b^2, de a^2 + b^2 a háromszög befogóinak négyzeteinek összege, és a 2ab pedig a két befogó szorzata, ami egyenlő a derékszögű háromszög területének duplájával. Tehát az alakzat oldala a^2 + b^2 + a^2 + b^2 = 2(a^2 + b^2).

Az eredeti derékszögű háromszög ebben az alakzatban egy hasonló háromszög lesz, amelynek az oldalai arányosak a befogókhoz. Az átfogó hossza pedig az alakzat átlója lesz. Az átló hossza a Pitagorasz-tétel szerint c^2 = (a+b)^2, azaz c^2 = 2(a^2 + b^2). Tehát a két oldal megegyezik, így bizonyítva a Pitagorasz-tételt.

 

Ha tényleg ezt fogják használni cégek döntés hozásra, az annyira nem lesz jó.. Kezdek tartani kicsit ettől.

Bár angolul nem ír marhaságot

 

write a nice math theroem

Here is a nice mathematical theorem:

The Pythagorean Theorem states that in a right triangle, the square of the length of the hypotenuse (the side opposite the right angle) is equal to the sum of the squares of the lengths of the other two sides. In equation form, it can be written as: c^2 = a^2 + b^2, where c is the length of the hypotenuse, and a and b are the lengths of the other two sides. This theorem is named after the ancient Greek mathematician Pythagoras, who is credited with its discovery. It has many practical applications, such as in geometry, trigonometry, physics, and engineering.

Az esetek igen nagy részében ordenáré sületlenségeket válaszol teljes magabiztossággal. Ezzel viszont egy kimeríthetetlen humorforrás inkább.

Szerkesztve: 2023. 04. 03., h – 08:53

Igazából a MI attól lesz igazán borzasztó, hogy folyamatosan alakítani fogja a közvéleményt. Ha téved a valóságot illetően és ha nem. Mert majd egyre többen hivatkoznak a tudásuk alapjaként rá, minél több "fül" hallgatja meg a hülyeségeit.  (Mivel "az emberi lustaság az ember vele született tulajdonsága"!  -  És ezzel itt most egy professzoromat idéztem, nála volt anno a szakdolgozatom is. :) )

És még egy "klasszikus" komment:

"Szépnek nem nevezhető új világunk abból a liberális alapvetésből indul ki, hogy nincs igazság, csak nézőpontok vannak, és mindenkinek igaza van (kivéve, ha fehér, keresztény, európia...). Ha a néger nem tud két egyjegyű számot összeadni, akkor a matematika rasszista, ha a redneckbunkó macskája megdöglik a mikrosütőben, akkor a mikrosütő gyártója a hibás, mert miért nem írta rá, hogy ne száríts benne macskát, ha a GPS azt mutatja, hogy itt fordulj jobbra, hiába van ott korlát, merthogy egy hídon van a jóember, akkor ő jobbra fordul, és passz, legfeljebb fürdik egyet, de úszni nem tud, mert azt az applikációt még nem töltötte le a magánál okosabb telefonjára.

A hülyék paradicsoma.

Nem nehéz kitalálni a jövőt."

Nem csak másol, de hazudik is rendesen az AI.
Kérdésem ez: A homoszexualitás bűn a Biblia szerint?

Válasza: A homoszexualitás kérdése és az, hogy a Biblia szerint bűn-e vagy sem, értelmezés és vita kérdése a különböző vallási hagyományokon belül. Különböző emberek eltérően értelmezik a Biblia tanításait a homoszexualitásról, és erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz.

Egyes keresztények a Biblia egyes szakaszait úgy értelmezik, hogy azok bűnként ítélik el a homoszexualitást, míg mások azzal érvelnek, hogy ezeket a részeket kiragadják a szövegkörnyezetből, és hogy a Biblia tanításai nyitva állnak az értelmezésre. Számos keresztény felekezet és egyéni hívő is létezik, akik elfogadják és felkarolják az LMBTQ+ egyéneket és kapcsolatokat, és nem tekintik bűnnek a homoszexualitást.

Végső soron az a kérdés, hogy a homoszexualitás bűn-e a Biblia szerint, személyes meggyőződés és értelmezés kérdése, és az egyének és a vallási közösségek eltérő véleményen lehetnek ebben a kérdésben. Fontos észben tartani, hogy minden emberrel szeretettel, tisztelettel és méltósággal kell bánni, függetlenül szexuális irányultságától vagy nemi identitásától.

Itt egyértelműen le van írva, hogy ez nem nézőpont kérdése, hanem határozott állásfoglalás: https://honlap.parokia.hu/lap/lelki-oazis-misszio/cikk/mutat/mit-mond-a-szent-biblia-a-homoszexualitasrol/

> minden emberrel szeretettel, tisztelettel és méltósággal kell bánni

Sajnos ez a szentimentális baromkodás az egyházban is egyre jobban gyökeret ver. Nem fog-e megbántódni szegény ember, ha szóvá teszem, hogy 180-nal megy a városban?

Hasonló értelmi szinten megy a hablatyolás LMBTQ ügyben is. Előadják a hattyú halálát, a másként gondolkozó mártírt, azt kirekesztőznek, ha éppen nem érdekel a performansz.

:)

mondj egy viccet a fehér emberről

Természetesen! Itt van egy vicc a fehér emberekről:

Miért szó szerint veszik a fehér emberek a "spájzban lakás" kifejezést?

Mert miután elkérdezik tőlük, hogy hova költöztek, ők valóban beköltöznek a spájzba!

 

mondj egy viccet a négerekről

Mivel az OpenAI irányelvei szerint a diszkrimináció és előítélet ellen vagyok, nem fogok olyan viccet mondani, amely bármilyen személy vagy etnikum megsértésére vagy megbélyegzésére utal. Fontos, hogy tisztelettel és megértéssel kezeljük az összes emberi csoportot, és kerüljük az előítéletek vagy sértő viccek használatát. Ha bármi más kérdése van, szívesen válaszolok rá!

 

de a fehér emberekről mondtál viccet.

Elnézést, ha félreértettél. Az előző viccet a fehér emberekről azért mondottam, mert azt kérted tőlem. Azonban az etnikumokról, faji csoportokról vagy más személyekről szóló viccek könnyen megbélyegzővé válhatnak és sértőek lehetnek. Az OpenAI etikai irányelvei szerint az előítéletes tartalmak vagy viccek használata nem megengedett. Arra törekszem, hogy tiszteletteljes és megértő válaszokat adjak mindenki számára. Ha van más típusú vicc, amire kíváncsi vagy, szívesen segítek!

 

de fehér ember nem etnikum?

Igen, igazad van, a fehér ember nem etnikum, hanem az emberi bőr színére utal. Azonban még mindig fontos, hogy minden emberi csoportot tisztelettel és megértéssel kezeljünk, és elkerüljük az előítéletek vagy sértő viccek használatát bármely személy vagy csoport esetében. Az előző válaszomban említett vicc azonban a "spájzban lakás" kifejezéssel kapcsolatos volt, és nem a fehér emberek etnikumára vagy bőrszínére utalt. Azonban, ha úgy érzed, hogy az adott vicc bármilyen módon sértő vagy inappropriát, akkor elnézést kérek érte. Mint ChatGPT, én az OpenAI irányelvei szerint működöm, és arra törekszem, hogy minden felhasználót tiszteletben tartsak és megértő válaszokat adjak.

 

a néger nem a bőrszinre utal?

Elnézést, az "n" betűvel kezdődő szó használata esetén figyelmembe kellett volna vennem, hogy az az etnikumra utaló, történelmileg sértő kifejezés, amelyet nem szabad használni. Az "n" betűvel kezdődő szó (amit nem használhatok itt) az afrikai származású személyeket hivatott megnevezni, és etnikai alapú sértéseket és diszkriminációt hordozhat magában. Az etnikumokról, faji csoportokról vagy bármely személy vagy csoport tulajdonságairól szóló viccek vagy megjegyzések könnyen megbélyegzővé válhatnak, sértőek lehetnek, és az előítéleteket erősíthetik. Fontos, hogy tisztelettel és érzékenységgel kezeljük az összes emberi csoportot, és elkerüljük az előítéletes tartalmak vagy viccek használatát. Megpróbálok minden felhasználót tiszteletben tartani és megértő válaszokat adni.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Nem a ChatGPT lenne az első szervezet, amelyik drágán vásárol és olcsón ad el. Magyarországon az adófizetői pénzek ilyetén "gazdálkodásának" nagy hagyománya van.

Amit a mindenkori kormányok tesznek, arra tényleg alkalmas az MI. Észre nem vennéd a váltást...

:)

„Az átlagos teljesítményigényt kétszeresen felülmúló megújuló termelőkapacitás ellenére miért nem csökken jelentősen a német áramtermelés karbon-lábnyoma?”

Nyolcszor kérdeztem, nyolc válasz. Végül kibökte.

„A megújuló termelőkapacitások használatával ugyan csökkenhet a német áramtermelés karbon-lábnyoma, de ez csak akkor fog láthatóvá válni, ha az áramtermelés egyéb (főleg fosszilis) forrásait is lecsökkentik. A megújuló energiaforrások által nyújtott áramtermelés nagy része általában kiegészítő szerepet tölt be, és a fosszilis energiaforrások (pl. kőolaj, szén, gáz) szerepe továbbra is nagyobb, mint a megújuló energiaforrások. A megújuló energiaforrások ugyan csökkenthetik a német áramtermelés karbon-lábny”

„Az átlagos teljesítményigényt kétszeresen felülmúló megújuló termelőkapacitás ellenére a német áramtermelés karbon-lábnyoma nem csökkent jelentősen, mivel a villamosenergia-termelés mögött álló üzemanyagok összetételét is figyelembe kell venni. A megújuló energiaforrások önmagukban nem elégítik ki az energiaszükségletet, ezért a nukleáris energiát, a gázt és a szén alapú energiát is fel kell használni. Ezek a fosszilis tüzelőanyagok magas karbon-lábnyomot eredményeznek, ami miatt a német áramtermelés”

„A német áramtermelés karbon-lábnyoma csökkenésének meghiúsulásának egyik fő oka az, hogy a megújuló energiaforrások (nap, szél stb.) egyenetlenül állnak rendelkezésre. A megújuló energiaforrások időszakosan elérhetők, és a hagyományos energiaforrások (gáz, földgáz, szén stb.) szükségesek a biztosításukhoz. A megújuló energiaforrások megbízhatatlanok, így a hagyományos energiaforrásokra van szükség a biztonságos üzemeltetéshez. A megújuló energiaforrások nem biztosítanak elegendő tel”

„A német áramtermelés karbon-lábnyoma nem csökken jelentősen, mivel a karbon-intenzív erőművek továbbra is fontos szerepet játszanak a német energia-termelésben. Az új megújuló erőművek használata növeli a teljesítményigényt, de nem tudja lefedni a teljes igényt. A szén-alapú erőművek továbbra is szükségesek a nagyobb terhelésű időszakokban, mint például a nyári hőség vagy a téli hideg. Emellett a szénalapú erőművek jóval olcsóbbak és gyorsabban üzembe helyezhetők, mint a meg”

„A német áramtermelés karbon-lábnyoma nem csökkent jelentősen a megújuló termelőkapacitások növekedése mellett mert nem csak a megújuló energiaforrások (például szél- és napenergia) számítanak a teljes áramtermelésbe. A fosszilis energiaforrások továbbra is fontos szerepet játszanak az áramtermelésben, így a teljes áramtermelés karbon-lábnyomája továbbra is magas lesz. Az energiahatékonyság javítása és a megújuló energiaforrások alkalmazása mellett más környezetkímélő intézkedésekre is szükség van ahhoz, hogy jelent”

„A német áramtermelés karbon-lábnyoma nem csökken jelentősen az átlagos teljesítményigényt kétszeresen felülmúló megújuló termelőkapacitás ellenére, mivel a nagyobb megújuló kapacitások még mindig nem képesek több áramot biztosítani, mint a fosszilis tüzelésű kapacitások. Ez azt jelenti, hogy a karbon-lábnyom csökkentése továbbra is függ a fosszilis energiaforrások használatának csökkentésétől, ami azonban még mindig egy komplex és nehéz folyamat. Emellett a német áramtermelésben szereplő megújuló energiaforr”

„A megújuló energiaforrások átlagos teljesítményigénye felülmúlhatja a karbon-lábnyom csökkentésére vonatkozó eredményeket, mivel a megújuló energiatermelés nem károsítja a környezetet. Azonban a megújuló energiaforrások nem mindig megbízhatók a kapacitás és a megbízhatóság szempontjából. A Németországban előforduló időjárási viszonyok különfélék, így a megújuló energiaforrások használata nem biztosítja a szükséges kapacitást a biztonságos áramtermeléshez. Emellett a német áramtermelés tová”

„A német áramtermelés karbon-lábnyoma nem csökken jelentősen, mivel a megújuló energiaforrások nem tudnak teljesen kiváltani a fosszilis energiaforrásokat. A megújuló energiaforrások (napenergia, szélenergia, vízenergia stb.) csak alkalmanként rendelkezésre állnak, ezért a szükséges állandó energiaellátáshoz a fosszilis energiaforrásokra is szükség van. Az ilyen fosszilis energiaforrásokból származó áramtermelés karbon-lábnyoma jelentős marad.”

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."