ChatGPT

https://chat.openai.com/chat

Regisztráció után kipróbálható. Első blikkre egy ügyes csetbot, de próbáljatok vele például egyszerűbb kódot vagy scriptet íratni. Teljesen jó bash meg powershell scripteket ír, ráadásul még azt is elmagyarázza hogy a kód melyik része mit csinál a példájában.

Minél specifikusabban fogalmazod meg a kérést, annál pontosabb és jobb kódot dob ki. Stackoverflow és google egybegyúrva.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 12. 04., v – 14:38

Egyben nem érdemes komplex feladatot adni neki, mert levágja a kimenetet. De meg lehet kérni rá, hogy szétszedje több file-ra például a kódot.

Ami még nagyon érdekes, hogy nem muszáj nagyon pontosan és szájbarágósan fogalmazni. Viszont néha elsőre elhibáz, kihagy dolgokat. De ha rákérdezel, kijavítja. Én ritkán és keveset kódolok, de még így is hasznosnak találtam hogy például lehet vele yaml-t meg konfigfájlokat is generáltatni.

Ubuntu netplan file, MariaDB konfig file, aztán egy kis CloudFormation, ráadásnak egy kis k8s. https://imgur.com/a/0RPV1Lk

Szerintem érdemes lesz megtanulni hogy kell neki kérdéseket feltenni, ugyanolyan fontos skill lesz ez is nemsokára, mint manapság a google-özés.

"Everything fails, all the time."