[pol] #40 Még mindig aktuális

https://www.youtube.com/watch?v=wpVvgNs8tqI

"Nem azért akarunk békét, mert nincs erőnk megvédeni magunkat, hanem azért, mert a béke jó, a háború meg rossz." - Orbán Viktor, 2023.

"Let’s set the record straight. There is no argument over the choice between peace and war, but there is only one guaranteed way you can have peace–and you can have it in the next second–surrender.

Admittedly there is a risk in any course we follow other than this, but every lesson of history tells us that the greater risk lies in appeasement, and this is the specter our well-meaning liberal friends refuse to face–that their policy of accommodation is appeasement, and it gives no choice between peace and war, only between fight or surrender." - Ronald Reagan, 1964.

Leírattal itt. Szerintem nagyon erős beszédre sikerült.

Hozzászólások

Konnyu ugy nagyokat mondani, ha nem mi vagyunk a megtamadott orszag. Valoszinu OV nem ezt mondana, ha Romania tamadna meg minket, mert kell nekik a Tiszantul.

Azért nem annyira könnyű, hiszen ahhoz, hogy a meglévő pozíciójából mondhassa, választásokat kellett nyernie. Neki és csapatának sorozatban négyszer sikerült nagy arányú győzelmet szerezni. A sorozat első győzelmébe beletettek kb. nyolc év munkát, de az elsöprő eredményhez arra is szükség volt, hogy az elvileg náluk sokkal fejlettebb "haladókból" véresen is feltörjön a kommunista. Szóval ha könnyű lett volna, most nem negyedik kétharmad lenne, hanem 3-5 degenerált "haladó" párt kormányozna. Hogy mi könnyű? Pl. nekiszaladni egy ajtónak, festékkel összekenni egy épület falát, meg térdelve okádni a propagandát.

:)

Én nagyon jól ismerem a miniszeterelnökurat.
Hagynánk magunkat elfoglalni, és ha már elfoglaltak akkor elkezdenénk tárgyalni, hogy ez így nem jó. Már ha eddig a megtámadó eddig ezt nem tudta volna. Aztán tárgyalásos úton elérnénk, hogy az ellenség kivonuljon. Ennyike.
Isten áldja meg a Fideszt a Nert és az elnökurat. Virág, zászló, ima emoji.
kedvencem: https://youtu.be/fcXetpACD0M?t=160

háborúzni a békéért olyan, mint baszni a szüzességért.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Igen. A szűz lányokat is baszással állítják elő a szülei. Már bocsánat a profánságért, de tényleg így van. Baszás nélkül nem lennének szűz lányok meg más se. (A modern baszás-helyettesítőktől eltekintve.)

Aki azt gondolja, hogy majd úgy védi meg a békét, hogy nem fegyverkezik az nagyon hamar pórul jár. Például szokás volt Svájccal példálózni, hogy mennyire jól megúsztak mindent semlegesnek maradva. Ezt azért tudták megtenni, mert jól védhető a területük és állig fel vannak fegyverkezve. (Elég baj, hogy most feladták a semlegesség doktrínáját, de ez legyen az ő problémájuk.)

"You and I are told increasingly we have to choose between a left or right. Well I'd like to suggest there is no such thing as a left or right. There's only an up or down: [up] man's old -- old-aged dream, the ultimate in individual freedom consistent with law and order, or down to the ant heap of totalitarianism. And regardless of their sincerity, their humanitarian motives, those who would trade our freedom for security have embarked on this downward course."

Ez a rész (is) elég csúnyán öregedett.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

A media feladata lenne bekerol beszelni. A media ehelyett szinte kezivezerlessel teszi szelsosegesse mindket oldalt.

A lakossag 90%-a meg van rola gyozodve, hogy ket veglet kozul kell valasztani:

  • Egesz Ukrajna Oroszorszage, ha Z megadja magat vagy teljesen megszalljak az utolso negyzetkilometeret is
  • Az oroszok vonuljanak ki meg a Krimbol is, de tokmaguktol, es fizessek evtizedekig a haborus jovatetelt, amiert "keson vonultak ki maguktol", mert hat mi az, hogy ezeket a teruleteket amugy vissza kene foglalni?

Kb. 10% latja ugy, hogy leteznenek a ketto kozt bekesebb es kompromisszumosabb megodasok, es a media probat tenni annak erdekeben, hogy meg ennel a 10%-nal is kevesebb legyen.

Hogy mondjak konstruktivat is:

Lehet peldaul Ukrajna NATO es EU tag, ha cserebe a Krim az oroszoke? Netan savos etnikai alapu ENSZ es tobb orszag katonai altal felugyelt nepszavazas, de cserebe az oroszok tobbszoros ujjaepitesi alapot fizetnek az Ukranoknak, mint amekkora kart okoztak?

Sajnos egyik fél sem hajlandó még erre, ahogy a kommunikációjukat látom. 

A higgadt és józan kompromisszumos megoldások nem elég "clickbait" hírek, mindenki csak hergelni akar. A média nagy része nem tájékoztatni akar, hanem olvasottságot generálni. Fröcsögni könnyebb, mint kompromissziumot kötni...

>A media feladata lenne bekerol beszelni. A media ehelyett szinte kezivezerlessel teszi szelsosegesse mindket oldalt.

Ha közelebbről megfigyeljük olyan mintha a média szándékosan gerjeszteni akarná az indulatokat. Sőt, azt is meg lehet figyelni, hogy "nyugaton" elkezdték a hazafias érzelmek felkorbácsolását, miközben egészen a közelmúltig szinte teljesen tabu volt az ilyesmi. A média legnagyobb része a hatalom csicskája, és azt teszi amit tennie kell.

> A media feladata lenne bekerol beszelni.

Ezt nem gondolod komolyan! Már a kibaszott újságok is a háttérhatalom arzenáljába tartoztak. Vagy a vizsályt szították vagy a propagandát tolták. De az igazi szuperfegyver a film képében született meg Eizenstein által. Goebbels is csak onnan vette át. Eredetileg és azóta is zsidó biznisz. 
Orbán részéről sztem ez béke-szöveg csak retorikai elem. Egy olyan kommunikációs panel amin nehéz [de nem lehetetlen] populáris fogást találni és tulajdonképpen annyiban konnektál is a valósággal, h a "nyugat" háborús politikát folytat. Az fejeződik ki benne rejtve, hogy az egész háborúért a nyugat a felelős, ami igaz is. És mivel ez egy súlyos vád, ami igaz, emellett eltörpül az a rész ami jelen körülmények között a béke realitását vetíti hazug módon. 

> Lehet peldaul Ukrajna NATO es EU tag, ha cserebe a Krim az oroszoke?

Uhh...Nem, nem lehet Ukrajana NATO tag, és a Krim az oroszoké marad. Egyeten megoldás van, az oroszok totális győzelmet vívnak ki, Ukrajnában bábkormány lesz és az ország továbbra is betölti az ütközőzóna szerepét. Csak za a kérdés, hogy hány halottat akarnak még mielött ezt belátják? Zelenszkíj már aláírta a Black Rock-al az adásvételi szerződést Ukrajna tárgyában, csak felmerül a kérdés, h mit ér az ő aláírása az orosz győzelem esetén? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A haborut a csatateren jatsszak. Nem nyugati jogaszok ugyvedi irodajaban. Amig nincs beke, az a Blackrockos papir is WC papir. Ahogy a csatateren az se szamit, hogy USA mar reg megnyerte az informacios haborut, amig mindenki aludt.

Es szerintem a realis kompromisszum ugy nez ki, hogy az oroszok az olyan orosz tobbsegu teruletet megtartjak, amit sikerult is elfoglalniuk es megtartaniuk, de Ukrajna minimum NATO tag, EU majd eldonti, hogy beveszi-e, es az oroszok a megtartott teruletekert cserebe fizetnek nagyon sokat, tobbet, mint ami alapesetben haborus jovatetelkent jarna, valamint nehany (messze nem az osszes) haborus bunost kiadjak. Kb. ennyi. Vagy ez lesz, vagy leghamarabb 2035-re kiderul, hogy az ukranok kozelitik meg az orosz hatart, vagy az oroszok ujra eljutnak Kijevig.

A kinaiak beketerve se mer egyelore ilyen allitasokat tenni. Messze vagyunk meg ettol.

Mindenki figyelmébe ajánlom Ukrajna wikipedia oldalát. Nézze meg Ukrajna etnikai térképét és gazdasági térképét. Az oroszok már nyertek.