ÁNYK - HTTP 404 hiba

Fórumok

Sziasztok!

 

Az érdekelne, hogy egy feltehetőleg windowsos ÁNYK (abevjava kliens) milyen esetben, esetekben adhatja vissza az alábbi hibaüzenetet?:

Hiba az AVDH aláírás elkészítésekor

(The server sent HTTP status code 404: Not Found)

http://www.kepfeltoltes.eu/images/2022/12/10/512anyk.jpg

Nincs hozzáférésem a géphez, így nem tudom megnyitni a Szerviz/Üzeneteket, de elképzelhető, hogy valaki véletlenül elrontott valamit a configfájlokban, vagy valahol a fájlrendszeren, és így érte el a fenti hibaüzenetet?

Mi okozhatja ezt több info nélkül?

Hozzászólások

Nekem az eeszt dob fircsa hibát, talán valami központi baszakodas van

Ugyved ismerosok beszamoloi alapjan nekem ugy tunik, az allami rendszerek (KAU pl.) jelenleg az egykilences elerhetoseggel kuzdenek. Amikor hiba van, az altalaban kozponti. Egyebkent a jogszabaly is fel van erre keszitve, ha jol emlekszem egy nap 4 ora elerhetetlenseg utan tolodnak egy nappal a hataridok. Ez eleg gyakran meg is tortenik.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Utanakerdeztem. Kicsit pontatlanul emlekeztem, a 4 oras a polgari perre vonatkozik (oket ez erinti), de ugyanaz a hatterszabaly (Eüsztv).

https://magyarorszag.hu/szuf_hirek_uzemeltetes

https://birosag.hu/uzemzavarnaptar/month/202210

Eüsztv. (2015. évi CCXXII. törvény
az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól ) 9. § (4) b) pontja:

(4) Nem alkalmazható az ügyféllel szemben hátrányos jogkövetkezmény, ha
b) az adott ügy elektronikus intézéséhez szükséges elektronikus ügyintézési szolgáltatás, az azt elősegítő szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatás vagy más kapcsolódó szolgáltatás átmenetileg vagy tartósan nem érhető el,

Polgári perrendtartás:

617. § [A határidő számítása üzemzavar, üzemszünet esetén]

A törvényi, illetve a bíróság által napokban és munkanapokban megállapított határidőbe nem számít bele az a nap - hónapokban és években megállapított határidő esetén az a lejárati nap -, amely során legalább négy órán át jogszabályban meghatározottak szerinti üzemzavar vagy üzemszünet állt fenn. Ha az órákban megállapított határidő jogszabályban meghatározott üzemzavar vagy üzemszünet fennállása alatt járna le, a határidő a következő munkanapon, a hivatali idő kezdetét követő első óra leteltével jár le.

Nem irtad mi a konkret problemad, ANYK-val kapcsolatban ezt kaptam:

Akkor bajban van.

Mert ha nem működik az avdh aláírás az ÁNYK-n belül, akkor fizikailag még lehetséges a beadás ún. külső aláírással.

Igazolási kérelmet próbáljon előterjeszteni az Eüsztv bemásolt szakaszára hivatkozva.

http://arconsult.hu/letoltes/bekuldes_lepesei_kulsoalairas_avdh+webes_f…

Máskor pedig használja a külső aláírást, és ne dőljön hátra, hogy nem működik, tehát határidő számításból kieső nap.

Amúgy a jelenlegi jogszabályi környezet szerint az ÁNYK megszűnik január 1-én, de még semmit nem tudni róla, hogy mi lesz helyette.

É...-vel ez konkrétan megtörtént, és mivel akkor még nem tudtam hogy kell megoldani, M...-al 23:40-ig küzdöttünk, hogy sikerüljön beadni, és jól is tettük, mert sem akkor, sem most november 23-án nem volt kieső nap, hiába volt több mint 4 óra a kiesés.

A vege azt is elarulja hogy igazolod: ha az uzemzavar naptarba nem kerul be, kb. sehogy.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Elvileg a NAV lesz az egyetlen, ahol marad.

Három évvel ezelőtt a 572/2020. (XII. 9.) Korm. rendelet 2022. január 01. napjával hatályon kívül helyezte a az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet (Eüsztvvhr.) ÁNYK űrlapbenyújtás-támogatási szolgáltatásról szóló 115. §-át. A jogalkotó szándéka szerint ugyanis az ÁNYK szolgáltatást 2022. január 01-től a NAV-eljárások kivételével minden területen az elektronikus űrlapkitöltés-támogatási szolgáltatás (iForm) váltotta volna fel.
Természetesen sem a bíróságok, sem a közjegyzők nem készültek fel erre a váltásra, így a 717/2021. (XII. 20.) Korm. rendelet az Eüsztvvhr. 155. §-át az alábbi bekezdéssel egészítette ki:
(23) A 115. § 2021. december 31-én hatályos rendelkezéseit az Országos Bírósági Hivatal, a bíróságok, a közjegyzők és a közjegyzői kamarák részére történő ÁNYK-űrlapok benyújtására 2021. december 31-ét követően is alkalmazni kell.
Ez az átmeneti szabály elvileg 2022. december 31-ig hatályos.

A Navnál marad az ÁNYK, mert a 155. § (22) pontja az ÁNYK használatát kizárólag a NAV esetében fenntartja, de a 155. § (23) pontja, ami a bíróságokra, közjegyzők előtti eljárásokra vonatkozna, január 1-gyel hatályát veszíti.

Valoszinuleg megint kijon majd dec 31-en egy valtoztatas, hogy bocs, megse. De majd kiderul addig.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Mi okozza nálad ezt a már messze nem egészséges mértékű paranoiát?