[Civil ügyek] A fidesz lakájmédiája pert vesztett „Soros-zsoldosok” cikkével

Fórumok

4 év után a személyiségi jogi perben a bíróság elmarasztalta a Figyelő kiadóját, mert közhasznú tevékenységet folytató civil szervezeti aktivistákat, egyetemi oktatókat és egyszerű munkavállalókat „idegen, gonosz hatalmak” zsoldosainak állított be.

A Mediaworksnek összesen 14 milliós sérelemdíjat és kamatait kell megfizetnie a felpereseknek, és bocsánatot kell kérnie a megsértett barátainktól. Az ítélet még nem jogerős.

Érdemes elolvasni azoknak a "Soros zsoldosoknak" a nyilatkozatait, akik például külföldről jöttek haza, vagy anyagilag jobb ajánlatokat utasítottak vissza azért, hogy egy demokratikus Magyarországot szolgáljanak, ehelyett ostoba, hazug gyűlöletpolitika célkeresztjébe kerültek.

https://helsinkifigyelo.444.hu/2022/11/22/kiket-is-tamadott-meg-a-lakaj…

Hozzászólások

Az ítélet még nem jogerős.

trey @ gépház

Ő se tudott semmit! Mindenkit meglepetésként ért! Az Ungár még bele is borsózott:

Ezzel a pénzzel valaki vagy elsétált, vagy a jó isten tudja, mire költötte, de eredményes kampány nem lett belőle

Hát, Peti ... :D :D 

dermesztő, hogy sokan nem érzik problémának. Ez egy súlyosan problémás dolog. És nem önmagában az, hogy pénzt ad valaki, hanem hogy ez most derült ki, véletlenül

Folytasd, Péter!

trey @ gépház

#whataboutism

Nem ezt várnám a politikai színtér megtisztítóitól (sic!) és szimpatizánsaitól ...

Visszatérve a témára ... nagyon helyes, hogy a szándékosan valótlant állító újságírókat előveszik és akár retorziót is alkalmaznak:

Kirúgták az AP újságíróját, aki azt írta, orosz rakéta csapódott be Lengyelországban

Vállalja mindenki a következményeket én azt mondom! 

trey @ gépház

3 milliárd:

Nyilvános a titkosszolgálati jelentés: nem 1,8 milliárd, hanem 3 milliárd forintot küldött az Action for Democracy Magyarországra

https://24.hu/belfold/2022/11/23/titkosszolgalat-amerika-afd-tamogatas-…

Ami önmagában is szar, de hogy ilyen szar eredményt tudtak csak kihozni belőle 😭🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

trey @ gépház

Arra van kimutatás, hogy az EU-ból, abból a szarházi, libsi, bombázó Brüsszelből beáramlott eurómilliárdokból lecsapódott mészárosi - öööhhh orbáni - trilliárdokból mennyi ment a fidesz propagandába? Szerintem Brüsszel finanszírozza az orbán-rezsimet. :-D

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Hát, van ilyen kimutatásotok?! Nosza, elő vele! Más végezze el a ti munkátokat? Mondjuk, a sült galamb brigád mindig is ilyen volt. Ezért is történhetett meg az a csúfság, hogy +3 milliárd külföldről érkezett pénzből sikerült Európa minden idők legrosszabb választási eredményét összehozni :D :D :D

trey @ gépház

Az index.hu főoldalán volt főcím a tényként írt orosz raketta / ill az oroszok átlőttek (Órákon át. 4-7 óra ablakról beszélek - nem mértem, de a nagyságrend ez a legalább fél munkanap). Egy wayback a pontos időt is megmondja.

“Nem gond” tényleg, csak ilyen esetben nem kellene büntetlenül végezni: elég nagy súlya van a dezinformálásnak.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

..."Visszatérve a témára ... nagyon helyes, hogy a szándékosan valótlant állító újságírókat előveszik és akár retorziót is alkalmaznak:"

 

Egyetértek, de ha mindenkit kirúgnának a fentiek értelmében, akkor le kellene mondanunk mindenféle nyomtatott, internetes, TV-s, rádiós hírfogyasztásról... :D:D:D

Ha a FreeBSD, Debian, Microsoft stb. hivatalos tweet-jeire vagyok feliratkozva, ott hogy jön képbe a szentpétervári trollfarm? Kifényképezzem neked az én hírfolyamom? Tulajdonképpen nyilvános a feliratkozásom listája. Játsszunk olyant, hogy én megosztom veled, te meg megmondod, hogy melyik a troll?

Tessék:

https://twitter.com/huphu/following

trey @ gépház

De hacsak nem célzottan követünk bizonyos híreket, mint például Te, hanem általánosságban szeretnék informálódni a világ dolgairól, akkor a Twitter nem megoldás. Nagyon rossz a jel/zaj viszony. És még keresgélnem is kell, a valamirevaló információforrások után. A plebs hangja... Nem akarok könyékig a fekáliában kotorászni, hogy megtaláljam, amit keresek. Nem, nekem olyan újságírók kellenének, akik a szakma szabályai szerint loholnak az események után, hogy azt megismertessék mindenkivel. De ilyen nincs, ma csak "hírgyártók" vagy hírhamisítók vannak, akik a megrendelőik érdekeinek megfelelően célzottan termékeket állítanak elő.

De hacsak nem célzottan követünk bizonyos híreket, [...] És még keresgélnem is kell, a valamirevaló információforrások után.

Mit kell keresned? Nem értelek. Nem ismered az információk közvetlen forrását? Persze, hogy nem, mert a fake news media évtizedek óta elrejti előled. Nem értem, ha első kézből vagy kíváncsi Biden-re, akkor mi lehet a @potus-nál közelebbi forrás hozzá? Ha Zelenszkijre és bandájára, akkor a ukrán külügy fiókjánál? Ha a Microsoftra, akkor a Microsofténál? 

Nem, neked arra van igényed, hogy egy news media szereplő megszűrje és a világképedre rágja az első kézből jövő híreket. Hogy az ízlésedre formálja, szájba rágja, kicsit fogyaszthatóbbá tegye, a _saját véleményét_ belecsempéssze ...

Ezt keresed te, nem a hiteles infókat.

trey @ gépház

Nem értem, hogy miért hiszed azt, hogy ha proxyn (híroldalak) keresztül olvasva a híreket az számodra hitelesebb. Minden egyes rétegen keresztülhaladva a hír torzulhat. És az a tapasztalat, hogy legyen az jobboldali, baloldali, magát független-objektívnek hazudó hír outlet, a hír torzul. Az emberek pedig aszerint válogatnak köztük, hogy a világképükhöz melyik torzítja kedvezőbben a valóságot.

trey @ gépház

https://hvg.hu/gazdasag/20221114_Rogan_Antal_ketszer_annyi_penzt_kommun…

Azért ez bőven egy nagyságrenddel nagyobb összeg, aminek az "eredménye" az óriásplakát helyekre felfröccsentett híg fos.
De ha azt mondod, hogy neked szükséged volt az 54 milliárdos tájékoztatásra, akkor te drága ember vagy. Csak arra vigyáz, nehogy egy (hivatásos) ultrakeresztény a végén drágámnak szólítson.

Ma az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, David Pressman úr tett egész napos látogatást városunkban, így én is vendégül láthattam őt egy beszélgetésre.

Innen: https://www.facebook.com/cserpalkovicsandras/posts/pfbid0zSwpN1pXRNHKGy…

Ezek a rohadt amcsik nem birnak a verukkel: eloszor a birok, most egy polgarmester. Szegeny Cser-Palkovics is Soros-berenc lett. :( 

A témához (csak hogy ne legyen whataboutism, ugye, trey?):

Látjuk, hogy épül, szépül az adófizetők pénzéből az a médiahálózat, ami a propagandaminisztérium megbízásából gyártja ezeket a hazug, gyűlöletkeltő kampánycikkeket, igazodva az aktuális kampányhoz, ami mindig a "ma éppen melyik rohadék a felelős mindenért, mert hogy mi nem, az ziher".

Aki ezt nem ítéli el, az nem demokrata.

Az magára vessen, ha nemsokára a "failed state" státuszba, Törökország meg Oroszország mellé csúszik le az ország, természetesen miután kibaxtak minket az EUból.

Az ne csodálkozzon, ha az értelmesebb gyereke lelép innen, mert felfordul a gyomra.

Nem volt itt semmi whataboutism a részemről egészen addig, amíg nem jött egy ROTFL komment. Tessenek komolynak lenni, a másik is az marad!

ha az értelmesebb gyereke lelép innen

Mehetne vele az "érdelmesebb" is. Win-win lenne. 

trey @ gépház

Ja és a "nem jogerős"-höz.

Tehát szerinted tényleg lehet, hogy Soros által fizetett ügynökök voltak ezek a civilek???? Hubazz

Nézd, mit mond az egyik "S-listázott" felperes:

"A Soros Györggyel nekem volt kapcsolatom, de nem volt nagyon gyakori, és semmiképpen nem olyan, hogy bármiféle utasítást adhatott volna.

Nem is hiszem, hogy akart volna adni, de biztos, hogy semmiféle utasítást nem fogadtam volna el.

Az egyetlen beszélgetésünk, amire emlékszem, az valamikor 1989-90 táján volt itt Budapesten.
Ekkor azt mondta, hogy remek embereknek tartja a fideszeseket, elsősorban Orbán Viktort;
és hogy korábban még Eörsi Istvánra, Litván Györgyre vagy Kis Jánosra hallgatott, de amióta
megismerte a fideszeseket, azóta elsősorban rájuk hallgat, mert olyan kiváló, és annyira megfelel
az ő elképzeléseinek az a politikai álláspont, amit Orbán Viktor és a hozzá közel állók képviselnek.

[Soros] mondta, hogy minden támogatást megad nekik [Orbán Viktoréknak].

Ezzel teljesen egyetértettem, mert én is nagyon pozitívan értékeltem a Fidesz tevékenységét, egészen 1994-ig."

Nézd már, ez pont megfelel a most futó "dollárbaloldal" gyűlöletkampánynyvonatnak, amire te is felszálltál...
Vagyis hogy a demokratikus politikusokat, rendszereket támogatni kell, mert különben olyan iszonyatos tömeggyilkosság lesz a vége, mint amit most Ukrajnában látunk...

 

Persze, hisz tőletek tudjuk, Soros György nem is létezik.

Nézd már, ez pont megfelel a most futó "dollárbaloldal" gyűlöletkampánynyvonatnak,

ROTFL Gyűlöletvonat :D 

dermesztő, hogy sokan nem érzik problémának. Ez egy súlyosan problémás dolog. És nem önmagában az, hogy pénzt ad valaki, hanem hogy ez most derült ki, véletlenül

Ezen gondolkodj el elvtársaiddal ^^

trey @ gépház

=====

Igen, pl a fenti Soros listára feltett Kőszeg Ferenc kb 1970-től ellenéki, Demszkyvel együtt, házkutatások, razziák, március 15 előtti és október 23 előtti letartóztatások, kirúgások... igen a tipikus komcsi bérenc :DDDDD

Itt van a magyar ellenzék egyik ikonikus fotója, ahogy az állambiztonságiak futva követik Kőszeget (1982-től elkezdték szoros megfigyelését).
https://helsinkifigyelo.blog.hu/2019/06/09/junius_9_az_allambiztonsag_e…

"[Kőszeg] kitalálta hát, hogy feljelenti a rendőröket a rendőrségen; de hogy ne lehessen elhessegetni, ahhoz fotók kellettek.

A gipszelt lábú Rajkkal és az autójában fényképezőgéppel várakozó Demszkyvel tőrbe csalta a belügyeseket.
Úgy tett, mintha, mint rendesen, munkába menne, de nem a villamoshoz indult a Tűzoltó utcából, hanem a
Liliomnál hirtelen elkezdett futni Demszky kocsija felé, aki bőszen kattogtatta a gépét.

Kőszeg beugrott az autóba, és a szitkozódó belügyesek között elvágtáztak a Deák téri rendőrségre.
Így készült a kilenc képből álló híres fotósorozat az aktatáskával repülő Kőszegről nyomában a belügyesekkel."

=====

A gyűlöletkampány célba ért: "a te agyad téves kapcsolás"

Miközben Nagy Feró szegény a lázadóból rendszerhű gazsuláló lett, de sebaj "eljutok a falak mögé, a kürt hangjával lerombolom, meghalljátok a győzelmi indulót"

Édes jó istenem, nem fáj neked, hogy a fehéret mindig feketének kell látni?

Közben lazán összefüggő:
Első fokon egymilliós sérelemdíjat ítélt meg a bíróság a Datadatnak az Origo ellen

2022. márciusban és áprilisban az origo hazudott, ilyen apróságokról, minthogy

  • Bajnai Gordon és Ficsor Ádám adathalász cégek tulajdonosai lennének;
  • a Datadat Professional Kft. és a Datadat GmbH adathalász cégek lennének;
  • Bajnai Gordon, Ficsor Ádám, Datadat Professional Kft. és a Datadat GmbH álprofilokat és bérkommentelőket alkalmazna;
  • 2022. március 29-én közel egymillió sms-t küldtek ki.

stb stb

de sebaj, minden magyar adófizető majd hozzájárul a bünti kifizetéséhez.

Már sokszor leírtam hogy hajlamos vagyok nem készpénznek venni a kormány makogását. Sőt, senkinek a makogását! Azt meghagyom a világban tájékozódni képtelen tanulatlan suttyóknak.

Azt gondolom, hogy azzal, hogy külföldről anyagi támogatást kapott az általam mélységesen lenézett ellenzék, - nem érvényes az az állítás hogy ezzel beavatkoztak volna a szuverenitásunkba. Maximum az esélyeket közelítették egymáshoz egy nagyon picit.

Azt gondolom, hogy azzal, hogy külföldről anyagi támogatást kapott az általam mélységesen lenézett ellenzék, - nem érvényes az az állítás hogy ezzel beavatkoztak volna a szuverenitásunkba.

Persze és mi alapján gondolod ezt? Mert azt mondták neked? :D Mi célból adták vajon? És mit kértek érte cserébe? Ja, és hova tűnt! :D

trey @ gépház

Az lehet, hogy pert vesztett egyik mediaja, de a fidesz legalabb az igeretehez hiven ugy tunik, hogy megallitotta brusszelt. Szoval a fontos dolgok el lettek intezve:

https://24.hu/kozelet/2022/11/24/europai-parlament-szavazas-allasfoglal…

Megszavazta az Európai Parlament: ne adjanak pénzt Magyarországnak
Elsöprő többséggel nyilvánított véleményt az Európai Parlament arról, mennyire teljesítette Magyarország az ígéreteit az Európai Bizottságnak.

Persze, a DK-bölcsességet ismerem. Ezzel szemben 17 kérését teljesítettük az EU-nak, most meg kitalált egy tizennyolcadikat :D

Ugyanazt a bohóckodást csinálja, mint a lengyelekkel, akikkel már hónapokkal ezelőtt bezzegeztetek, hogy megállapodtak. Meg a faszt. Pontosan ugyanúgy szopatják őket, ahogy minket, hogy egy fillért se kelljen fizetni.

trey @ gépház

Hát igen, lehet tenni egy kijelentőmondatot, hogy valamiféleképpen az EU 17 kérését teljesítettük, de kérdés, hogy hogyan. Távolabbi analógiával élve kb.: mint a Jereváni rádióban elhangzó hír igazságtartalma, miszerint: "Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak!" Csak nem Moszkvában, hanem Vlagyivosztokban, nem Mercédeszeket, hanem Zsigulikat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Az Integritásvédő akármi lófaszban már működik az ügyfélfogadás...?

Sokkal egyszerűbb lenne csatlakozni az Európai Ügyészséghez. De nem fognak, mert számosan akadnak akik nem szeretnének megismerkedni a börtönökkel, -belülről... :D

Ááá, te sem olvastad el, hogy milyen jól sikerült a nemzeti konzultációtok :D :D :D

Hasonló eszközökkel manipulál Márki-Zay konzultációja, mint a kormányé

[...]

2. Ellenőrizhetetlen jóslat

A bizonyítékok nélküli állítások nem csak a múltra és a jelenre vonatkoznak, van olyan eset is, amikor a jövőre vonatkozóan jósol a kérdőív, például a hetedik kérdésben:

Magyarországon soha nem látott méreteket öltött a korrupció és a lopás az elmúlt 12 évben. Az európai uniós források befagyasztása is többek között ennek köszönhető.
Egyetért Ön azzal, hogy hazánknak azonnal csatlakoznia kellene az Európai Ügyészséghez, ezzel felszámolva a korrupciót és megszerezve az európai uniós forrásokat Magyarország számára?

A szöveg azt sugallja, hogy ha Magyarország csatlakozna az Európai Ügyészséghez, azzal automatikusan felszámolná a korrupciót, és megszerezné az európai uniós forrásokat - azonban egyáltalán nem biztos, hogy a csatlakozás esetén rögvest ez történne. 

Egyrészt az nem garantált, hogy az ügyészséghez való csatlakozás teljesen felszámolná a korrupciót. A nemzeti hatóságoktól független EU-s ügyészség fennhatósága nem terjedne ki minden olyan területre, amely korrupcióval érintett, csak az uniós források felhasználását ellenőrizhetné. Vagyis a korrupció csökkentését is főként az uniós pénzek esetében segíthetné.

Másrészt arról sincs szó, hogy az ügyészséghez való csatlakozással automatikusan megszerezhetők lennének EU-s források: az Európai Ügyészséghez való csatlakozás önkéntes, és nem feltétele az EU-s források utalásának. Jelenleg az Európai Bizottság azt várja Magyarországtól, hogy lépéseket tegyen a korrupció leküzdésére és a közbeszerzések átláthatóvá tételére (ennek hátteréről itt lehet bővebben olvasni). A magyar kormány a csatlakozás helyett inkább saját hatóságok felállítását helyezte kilátásba (ilyen lenne például az Antikorrupciós Munkacsoport vagy az uniós pénzek felhasználását vizsgálni hivatott Integritás Hatóság, amelynek indulása nem nevezhető épp zökkenőmentesnek).

[...]

Kérlek ne tegyél ellenőrizhetetlen jóslatokat, ne manipulálj ezekkel :D :D :D

trey @ gépház

Nem az ő konzultációja a lényeg, hanem hogy az Európai Ügyészséggel példálózol, miközben a ti oldalatok hírellenőrzője is leírja, hogy kb. egy sóhivatal (évek óta mondom) és hogy feltehetően az ahhoz való csatlakozás semmit sem oldana meg (évek óta mondom).

Az EU Ügyészség-be való lépés nem volt kritériuma a pénzek kifizetésének. Kár idekeverni.

trey @ gépház

Józan paraszti ésszel gondolkozva valami oka csak van, hogy nagyon nem akarnak csatlakozni ehhez a sóhivatalhoz, de könnyen lehet, hogy tévedek és igazad van. Egyszer kiderül.

Amivel nagyon nem értek egyet, az a > ti oldalatok < meghatározás, mert nincs > mi <.

Másképpen fogalmazva én egy Mo.-n jelenleg nem létező ellenzék tagja lehetnék, mert alkatomnál fogva mindig ellenzéki vagyok. Sajnos.

Másképpen fogalmazva én egy Mo.-n jelenleg nem létező ellenzék tagja lehetnék, mert alkatomnál fogva mindig ellenzéki vagyok. Sajnos.

Nagyon kényelmes álláspont, mert így igazából semmiért sem kell valódi felelősséget vállalnod. Sem magaddal elszámolnod. :D

trey @ gépház

Mi történt: a pénz java részét, amit az EU küldött, ellopták, családi és párt zsebbe öntöttek

/csak 1 példa: pl Tiborcnak a vőnek, 14 milliárd forintot próbáltunk meg EU pénzből a zsebébe lopni (elcsalt pályázat), de visszakérdeztek az EUs csicskák, úgyhogy inkább a magyar adófizetőktől loptuk el - nahát ezért nem leszünk az EU ügyészség tagjai, mert azok mindenbe beleütik az orrukat/

Mit lép erre az EU?

variáció 1. tovább adja a pénzt.
Válaszreakció: impotens csicskák, akkor lopjunk többet!!!

variáció 2: nem adja a pénzt (pontosabban 13 milliárdból 3 milliárdot nem ad)
Válaszreakció: rohatt brüsszel, mindig a magyarokat báncsák jogtalanul!!!!
Pedig belépett a magyar gógyi (másnéven K-európai seftes észjárás):

Vityáék pl csináltak egy olyan korrupció vizsgáló hatóságot, aminek nincs telefonszáma, emailcíme, honlapja és nem lehet bejelentést tenni nála...
De az EUs hülyék elsőre nem vették be, majd 1-2 hónap múlva, addig igazítunk rajta még.

Kleptokráciát felszámolni a főtolvajok által? :D
Kecskére káposztát? :DDD

Orbán atyánknak, családjának és üzletfeleinek még sok EU milliárdot kell ellopniuk, megoldják majd, hidd el.
Hát hogy időközben (hasít a gazdaság ja ez a lemez lejárt, csak választásra kellett) az iszonyatos válság miatt nem lesz tanár, kórház és nyugdíj?

De legalább nemzetiszín koporsóban, ársapkás áron temetnek majd el mindenkit, és ennek 3 millió ember tapsolni is fog...
 

nem akarom tudni, mi volt emögött az ostoba szagú hozzászólás mögött, de tegyünk úgy, mintha komolyan beszéltél volna.

Az általad esetleg lenézett románok sokkal kevésbé tűrik el azt a mocskos szintű korrupciót, amit idehaza megcsodálhatunk.

Pár éve hatalmas tüntetéssorozat volt, amikor fű alatt próbáltak átnyomni korrupciót enyhébben büntető törvénycsomagot.
https://fortune.com/2017/02/04/romania-protests-sorin-grindeanu/

Ennek hatására a miniszterelnök visszakozott, és a korrupt szociáldemokrate pártelnök mégiscsak börtönbe került.

Mikor van itt tüntetés azért, mert éppen aznap viktor strómanja, Mészáros, vagy veje, a pályázatcsaló Tiborc néhány milliárdocskát ellop?

Nincs tüntetés, ha viszont Brüsszel ellen kell tüntetni menni, mert... mert... ad pénzt vagy nem ad pénzt - ezt nem bírom követni - akkor több ezer ember megy ki az utcára, Orbán körmenetre.

Sajnos szépen szakadunk lefelé ebben a tekintetben is, korrupt pöcegödröt sikerül Viktoréknak összehozni itt.

Pár éve hatalmas tüntetéssorozat volt, amikor fű alatt próbáltak átnyomni korrupciót enyhébben büntető törvénycsomagot.

ez egy kommunikációs dolog, ha üzleteltél vagy próbáltál Romániában nagyon jól tudod mi ott a helyzet :⁠-⁠D.

röviden: katasztrófa.

Egyes afrikai országokban kevesbé gaz a helyzet mint ott. pl Bukarestben

Ott volt tüntetés? Volt.

Visszavonták a törvényt és börtönbe ment legalább 1 szemétláda? Igen.

Itt tüntikézett, vagy börtönbe ment valaki, mert viktorunk veje, Tiborc elcsalt és ellopott 14 milliárdocskát? Dehogy.

Kérdés?

Amúgy a baráti társaságban gyakran találkozom Partiumi magyarokkal.
Nem ez a fő témájuk. Ők jönnek felfelé, mi meg zuhanunk lefelé.

Itt tüntikézett, vagy börtönbe ment valaki, mert viktorunk veje, Tiborc elcsalt és ellopott 14 milliárdocskát? Dehogy.

Te nem vagy "itt", és nem vagy "valaki"?

mi meg zuhanunk lefelé.

Évek óta mondom/mondják nektek, hogy zuhantok. De ti agresszív kismalacként folytatjátok tovább. Komolyan értékelem, hogy önkritikus vagy magaddal és a fajtáddal, de felhívom a figyelmed, hogy a felismerés csupán az első lépés, a sikerhez, örömhöz további lépések szükségesek.

:)

nem akarom tudni, mi volt emögött az ostoba szagú hozzászólás mögött

A receptoraid adatait feldolgozó ostoba bioszámítógép van mögötte. Megértem, hogy erről nem kívánsz tudomást venni.

tegyünk úgy

Ti mindig úgy tesztek, mintha tennétek valahogy, aztán pl. elmarad a jó választási eredményhez szükséges munka, meg pl. konganak a terek az ürességtől, noha azt harsogjátok, hogy tüntetni kell.

tegyünk úgy, mintha komolyan beszéltél volna.

Szerintem kérj engedélyt a tartótisztedtől. (Esélyes, hogy későn szóltam.)

Az általad esetleg lenézett románok

Hm?

sokkal kevésbé tűrik el azt a mocskos szintű korrupciót, amit idehaza megcsodálhatunk.

Akkor Románia a neked és elvtársaidnak való hely.

Pár éve hatalmas tüntetéssorozat volt, amikor fű alatt próbáltak átnyomni korrupciót enyhébben büntető törvénycsomagot.

A fajtád tüntetés helyett mégis a billentyűzet előtt gyurmázza a csiklóját. Olyan ostobák vagytok, hogy még a románoktól sem tudok tanulni. De legalább a gyerekeket kikülditek magatok helyett. Lehet, még egy román is elszégyellné magát, ha ilyet látna Romániában...

Ennek hatására a miniszterelnök visszakozott, és a korrupt szociáldemokrate pártelnök mégiscsak börtönbe került.

Olcsón megúszta, hiszen fel is köthették volna a lelőtt holttestét.

Mikor van itt tüntetés azért, mert éppen aznap viktor strómanja, Mészáros, vagy veje, a pályázatcsaló Tiborc néhány milliárdocskát ellop?

Tipp: akkor, amikor rátok parancsolnak külföldről.

Nincs tüntetés, ha viszont Brüsszel ellen kell tüntetni menni, mert... mert... ad pénzt vagy nem ad pénzt - ezt nem bírom követni - akkor több ezer ember megy ki az utcára

Több ezer ember? :o

Orbán körmenetre.

Szerintem nem kellene őt szent istenként tisztelnetek. Persze nem akarok beleszólni a vallásotokba, még ha a gyomrom fel is fordul attól.

Sajnos szépen szakadunk lefelé ebben a tekintetben is, korrupt pöcegödröt sikerül Viktoréknak összehozni itt.

Elég nagy a világ.

:)

hihi a CÖF
aki ennek tapsol, arra nem bíznék egy új lapátot se :D

nézd csak, adtak nekik pl 2016-ban összesen 582 millió forintot.
Derék, biztos a lelkes fideszesek, nem?
Ja nem, az állami Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. egymaga 508 milliót adott nekik a “közgondolkodás javítására”, és még a Fidesz pártalapítványa is egy keveset.
Vagyis Viktor átutalt az adómból nekik, hogy tüntessenek ellenem... köszike.

Na és mostanában mennyire apadt a sokezres békamenet?
Nézd csak, 5 főre:
https://444.hu/2022/11/18/otfos-tuntetest-szervezet-a-cof-a-tanarok-ber…

Ekkora, 5 fős tüntetést szerveztek ezek a szerencsétlen bábok, mert megnyomták nekik a gombot, hogy "brühühüsszel"
Hír volt ez a hírtévében? NANÁ!
Ugyanakkor a 40,000-es tanárok melletti tüntetés bekerül-e az M1 Híradóba?
Dehogy hiszen az lipsy médiaterror lett volna.... :D

Vajon ezeket a demokrácia alapjait megcsúfoló lépéseket hogyan magyarázza meg magának egy fideszes lény?
"Ha gyúcsótány lenne, most hideg salakot kéne ennünk a tó fenekén, most legalább jut meleg salak", így?
szánalom

aki ennek tapsol

Az efféle tapsolás és tapsikolás a ti műfajotok.

Vagyis Viktor átutalt az adómból nekik, hogy tüntessenek ellenem... köszike.

Szomorúan olvasom ezt az önbevallást. Reménykedtem abban, hogy szimplán megvesznek titeket külföldről, csak most derült ki számomra, hogy te egynek érzed magad az idegen hatalom rendszerével. :( Hány ilyen van köztetek?

Ekkora, 5 fős tüntetést szerveztek ezek a szerencsétlen bábok, mert megnyomták nekik a gombot, hogy "brühühüsszel"

Valamilyen racionális érvet is felhozhatnál, hogy miért kellett volna ebben az ügyben többen tüntetniük, mikor ebben a helyzetben a tüntetés a ti "fegyveretek". Lenne, ha helyette nem a meleg lakásból osztanátok az észt az interneten.

Hír volt ez a hírtévében? NANÁ!
Ugyanakkor a 40,000-es tanárok melletti tüntetés bekerül-e az M1 Híradóba?
Dehogy hiszen az lipsy médiaterror lett volna.... :D

Többször is jeleztem már, hogy általában a fajtádtól értesülök arról, mi történik és mi nem történik az M1-en és a Hír TV-ben. Szóval ha azt szeretnétek, hogy eljussanak hozzám ezek a történések és nem történések, továbbra is folytassátok a tudósítást. Bizonyos értelemben hasznos szolgáltatást nyújtotok, bár a ciki és ostoba stílusotok nélkül talán még jobb lenne.

Vajon ezeket a demokrácia alapjait megcsúfoló lépéseket hogyan magyarázza meg magának egy fideszes lény?

Ne tőlem kérdezd. Ti szoktátok jobban tudni, mit gondolnak mások. Hihetetlen, hogy ilyen képesség birtokában a választásokon mégis elbuktok. Mert ugye van a másik nagy képességetek: a markotok tartása. Sajnos így nem tudtok a sikerért dolgozni. A harmadik nagy képességetek a közvélemény üvöltve telesírása. Értem én, hogy a zsidóknak bejött, de úgy tűnik, ezzel kétszer nem lehet beszopatni a világot. Ukrajna most szorult helyzetben van. Szóval ha szeretnétek egy saját államot, akkor itt a lehetőség. Ukrajna lenyúlásához most nem kell nagy tehetség. Szerintem elég, ha önmagatok adjátok. A külföldről kapott lóvét hatékonyabban tudnátok ott felhasználni, mint Magyarországon.

"Ha gyúcsótány lenne, most hideg salakot kéne ennünk a tó fenekén, most legalább jut meleg salak", így?

Ilyennek élitek meg a valóságotokat az elmúlt tizenkét évben? Külföldön sokkal jobbak ám a lehetőségek. Romániában is. Nem muszáj szenvednetek.

szánalom

Lehetne az aláírásod.

:)

Pánikolni? Valami rossz mozit nézel :D Nem vagyok én tanár, hogy az EU pénzekre várjak. :D :D :D

Tippre: eljátsszák a színjátékot, hogy az EU ballib szárnya is megnyugodjon, miközben Orbánnak már megígérték, hogy tavasszal legkésőbb fizetnek.

Pontosan tudják, hogy Orbán be tud tartani a NATO csatlakozás, a globális adó, ukránoknak szánt kölcsön felvétele stb. területen. Ha haladni akarnak, akkor kell tenni gesztusokat. Orbán is tisztában van ezzel, nyilvánvalóan nem hülyeségből tette a finn-svéd NATO csatlakozás ratifikálást jövőre.

A politika sakkjátszma.

trey @ gépház

Miért lenne elvétel a későbbre tolt kifizetés? Fogalomzavarban szenvedsz. Ha év végéig nem egyeznek meg a helyreállítási alap pénzéről, akkor az elveszik, ha úgy tetszik, elvették. Ha megegyeznek, akkor nem veszik el, csak jövő évben lesz kifizetve. Érted a különbséget?

Meg ha olyan jol megy, akkro miert nem jut pont a tanari fizetesekre? :D

Biztos hallottál róla, hogy az pénz, amire várnak (én miért várnék rá? egy fillért nem kapok belőle), a tanárok béremelésére fog elmenni. Nem hogy az, olyan összegről van szó, hogy jó ha a felét betakarja.

Szóval, valamit nagyon rossz helyen keresel :D

trey @ gépház

Egyre kevesebb az ontopik a válaszodban és egyre több a személyeskedés. Tudod mit jelent ez :D

Valami még a témához?

Hol? Merre van a szemelyeskedes? :D

Mindossze elvezem a helyezetet. Ha tudtam volna, hogy ez lesz, lehet elmentem volna szavazni es orbanra szavaztam volna en is :)

Dehogy élvezed, lyukra futottál tegnap, mert az "első akarok lenni" 24.hu elfelejtette rendesen kifejteni neked, hogy valójában mi történt és azt hitted, hogy a pénzek elúsztak, pedig egyelőre még ilyesmiről szó sincs. Egyelőre annyi van, hogy a tanároknak lesz még 3 hónapjuk a kutyát nem érdeklő bohóckodásiakra, álldigálhatnak a -20 fokban élőláncban, mert a balfasz magyar baloldal azon dolgozik, hogy a fizetésemelésük minél későbbre tolódjon.

Nekem 8, hiszen mint említettem, az én pénzem nem múlik rajta.

Nekem szerződésem van a soron következő fizetésemelésem mértékére, előre tudom mennyivel fog emelkedni minimum a fizetésem. Miért aggódnék, hmm? :D

trey @ gépház

Az EU penzek meg jol erzik magukat, ahol vannak szerintem.

Egyetértek. Tudod mennyibe kerül a tanárok fizetésemelése? Csak, hogy ezt is tisztába tegyük. Mert a tanári demagógia odáig jutott, hogy nekik miért nem emelnek, ha Orbánnak emeltek (Orbán emelése 12 x 3 millió = 36 millió). ennyit visz a közösből. Csak, hogy össze tudjuk hasonlítani :D

trey @ gépház

Nem semmi. :D A tanarok fizetese az allam felelossege. Lehet szepiteni meg tologatni, de a nap vegen a helyzet ugyan az marad. Tehat az allam felelossege es az allam nem kepes ellatni sajat kotelesseget. Lehet mutogatni, hogy baloldal, soros, balsors, balsoros, de a nap vegen megiscsak 2/3 a kormanyzo part kezeben van. Igy a kormanyzo part nem kepes a kotelesseget ellatni. Mar csak nyugdijas tanar ismerosom van, szoval engem nem erint kozvetlenul szemely szerint.

Orban mostani fizetese meg inkabb egy jelkepes osszeg egy nyugati fizeteshez kepest. Abbol nem fog jol megelni. Szoval gesztuskent csokkenthette volna. Az lett volna korrekt. Vagy lemondhatott volna, ha nem el meg annyibol, amennyibol egy tanar. Esetleg ha nem eleg, akkor mehetne informatikusnak kulfoldre. A tanaroknak is mondhatnank, hogy menjenek, de tanarokra szuksege van egy orszagnak. Dagadek, alkalmatlan balfek miniszterekre meg nincs.

De kozvetlenul es rovid tavon mar teged sem erint, ahogy engem sem. Neked mar a gyereked felnott, munkad meg informatika. Mi addig jol fogunk keresni, amig aram van, kormanytol fuggetlenul. Ez mar csak ilyen.

Ird le nyugodtan, ha mar felhoztad es ennyire erdekel a pontos osszeg. Nem mozgat a pontos osszeg annyira sem, hogy 1 szorzast elvegezzek.

Aztan ird melle, hogy kinek a felelossege kifizetni. Meg azt is, hogy melyik part van most hatalmon dontesi helyzetben es ki volt az elmult sok evben.

A kotelesseget nem befolyasolja az, hogy ha 1Ft ez az osszeg es az sem ha 1 szupermegacsilliard.

Talan nem kellett volna a kozpenznek elveszteni a kozpenz jelleget, aztan tudnak fizetni, amit ki kell fizetniuk.

Ha nem megy, akkor ugye alkalmatlan a kormany. Le kell mondani/csodot kell jelenteni vagy megmondani, hogy mikor lesz penz es addig mondjanak fel nyugodtan a tanarok es keressenek mas munkat. Vagy nevezzek at Magyarorszagot es adjak at Romanianak/Szlovakianak/Ausztrianak/stbnek a teruleteket, hogy olyan ember kormanyozza aki alkalmasabb :)

1200 milliárd. Ennek a fele jönne Brüsszelből. A másik felét nekünk kell mellétenni. Tehát, amikor te azt hiszed, hogy alig várom, hogy megjöjjön a zsozsó, akkor nem tudom mit hiszel. Nekem? Nekem biztosan nem. Nekem, meg a többinek ez csak még egyszer annyi kiadás lesz, amit a mi pénzünkből tesznek hozzá 🤷‍♂️

Tehát, amikor arról beszélsz, hogy nektek küldik, akkor azért jó ha tisztában vagy, hogy az mit jelent :D

trey @ gépház

Akkor a tanarok fizetese az kinek a felelossege? Esetleg ki a hibas, ha nem marad ilyenre penz? En ugy gondolom, hogy a kormanyzo part felelossege. Ha nem tudjak kitermelni vagy mar elloptak akkor meg alkalmatlanok. Ennyire egyszeru a keplet. Ha nincs alternativa, akkor meg osszak szet az orszagot azoknak a szomszedoknak, akik jobban tudnak gazdalkodni.

kaptok = Magyarorszagon lako emberek kapnak alamizsnat.

Talan a Magyaron lako embereknek kellene teljesen kitermelni. Ez lenne a normalis. De ha a masik fele megvan, akkor 2 lepcsos emelest is tudnak csinalni. A felet most, amire megvan a penz. Masikat pedig ha megjott az EU segiily. Mennyire jo lenne, mert minden tanar megnyugodna, hogy foglalkoznak veluk es amint lesz penz, akkor kapnak.

Nem latom miert ne mukodne ez.

Miert kellene megtaltosodni barkinek is a fizetestol? Nem ertem. Vagy te azt hitted azert kerik a tanarok a fizetest, hogy szakmailag jobbak legyenek? Szerintem egyszeruen azert, mert ilyen fos a gazdasagpolitika. Inflacio az egekben, stb. Aztan valamit enni is kell es jo lenne, ha felre is tudnanak tenni gondolom.

A durva, hogy ez nem is csak a tanarok erdeke. Hanem mindenki aki abban a szenny orszagban maradt. Hiszen, ha nem megy senki tanarnak, akkor az oktatas bukta hosszu tavon. Anelkul meg nem er semmit az orszag.

Arra hivatkoznak (mármint amelyikből néha kibukik a politikai szar mellett az igazság is, pl. az amelyikkel kutyát szoktam sétáltatni), hogy azért olyan silány a tanári gárda, mert kontraszelektáltakkal van tele (MZP csak ráerősített erre). Azt várják, ha több lesz a pénz, attól majd jobb lesz a színvonal. Mert majd akkor többen mennek tanárnak, olyanok is, akik okosabbak.

Akár ezt az ellenőrizhetetlen állítást el is fogadhatnám, de ez nem fogja a mostani problémákat megoldani. Már most röhögök, hogy most, hogy látszik, hogy csak fognak pénzt kapni, hirtelen előkerült a zsákjukból még 5-10 követelés. Na, hát ezért nem veszem (és mások sem) komolyan őket.

trey @ gépház

Én azt hallottam, hogy a tanárok közt is szép számmal vannak olyanok, akik rendszeresen megválasztják ezt a tolvaj bandát ... Lehet, hogy azért, mert valójában ez a tolvaj banda elég sokat tesz a tanárok gyerekeinek, unokáinak jövőjéért, meg úgy általában a családpolitikáért, azért, hogy a tanároknak legyen kit tanítani, mert ha nem lesz kit, akkor mehetnek napszámba paradicsomot szedni.

trey @ gépház

Lehet, hogy azért, mert valójában ez a tolvaj banda elég sokat tesz a tanárok gyerekeinek, unokáinak jövőjéért

Hat persze. :D Sokat tesz el. Sajat zsebukbe. Hiszen meg arra sincs penz, hogy a tanarokat kifizessek. A nagy szavak es a propaganda hazugsagok helyett a tettek beszelnek. Arra figyelj, ne arra, hogy mit irnak az oriasplakatokra :)

meg úgy általában a családpolitikáért, azért, hogy a tanároknak legyen kit tanítani

Engem a fideszpolitika csak arra osztonzott, hogy kulfoldre menjek es maradjak is. A stabilitas es kiszamithatosag ami a gyerekvallasra osztonzi az ember. Az nincs Magyarorszagon. Nem is jobb a szuleteszam 1000 fore, mint a kornyezo orszagokban es kevesebb, mint az eus atlag (szoval a csaladpolitika nem veloszinu, hogy jobb, mint a kornyezo orszagokban). A szuletett magyar gyerekek nagyresze raadasul cigany :D Ki akarna gyereket vallani olyan fos helyen mint Magyarorszag, a megelhetesi szulogepeken kivul? :D

De tenyleg megszavazta az orszag a jelenlegi kormanyt. Ezert kellene _nekik_ valamit tenni a tanarokert _is_. Ha tenyleg fontos lenne ezeknek a teleszart torpe buvarruhaknak az orszag jovoje, akkor tobb penzt fektetnenek az oktatasba.

Ez van. A tanart nem becsulik meg regota. Se fizetesben se mashogy. Ha ez meglenne, akkor legalabb lenne esely, hogy a jovoben tobb normalis ember jelentkezik tanarnak. Az biztos, hogy a mostani szar tanarokbol nem lesz jobb. De nem is az a cel. A jovo lenne a fontos. Ha a kormany szereti az orszagot, amit kormanyoz, akkor neki is fontos lenne. Minel kesobb rendezik a tanarok helyzetet, aranyaiban annal tobb hulladek lesz kozottuk es annal kisebb az esely, hogy valaha megoldodik a dolog. Hiszen nem fognak megbizni a kormanyban ilyen teren es nem fog senki tanarnak jelentkezni.

Tehat jelentos merteku emelesre lenne szukseg es kozben megbecsulesre es ezek garanciajara. Tehat a fizetes mellett szerintem az kellene, hogy a rossz gyerekeket/fiatal felnotteket el lehessen kuloniteni/ki lehessen baszni a tobbiek erdekeben. Aki meg a tanart fenyegeti, azt elso alkalommal kibaszni es szuloktol megvonni a tamogatast rovidebb idore. Ha szulo teszi ugyan ezt(fenyegetozes, barmilyen eroszak), akkor meg gyereket elvenni tole es minden szocialis tamogatast megvonni nagyon sok idore.

Konnyu azt mondanunk, hogy szar a tanar, ha kozben hulladek az alapanyag amibol dolgoznia kell. Lehet jo tanar lenne egy normalis kornyezetben.

> A Mediaworksnek összesen 14 milliós sérelemdíjat és kamatait kell megfizetnie a felpereseknek

Azért ez valahogy bele fog férni a párt költségvetésébe. Haha.