26 éve jelent meg az Internet Explorer 3.0

Ma pedig már nem is létezik az IE támogatott termékként. Boldog születésnapot és RIP!

Hozzászólások

https://en.wikipedia.org/wiki/Netscape
"The company's first product was the web browser, called Mosaic Netscape 0.9, released on October 13, 1994. Within four months of its release, it had already taken three-quarters of the browser market."

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

De ocsmány szegény :)
Igaz, a Netscape Navigator/Communicator se volt szebb. Meg az akkori weblapok sem.

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Relatív. Nekem kifejezetten bejön ez a nem lapos, domború, cirombaszegélyes, vaskos, komplikált, retró kinézet. Meg a 90-es (és kora 2000-es) évekbeli web is hiányzik. Igen, a weboldalak nem néztek ki professzionálisan, viszont egyedibbek voltak, volt karakterük, nem volt még a net ennyire centralizálva, mint ma, hogy mindent a Facebook, Google, Amazon tart kézben. Nem volt akkora hardverigényük se. Nem voltak JS-tel telepakolva. Nem volt az egész annyira cenzúrázva, meg polkorrektségre rágyúrva. Sokkal több embernek volt magánoldala, több fórum, chat, stb. volt, amin volt élet, ezt a FB szépen tönkretette az évek folyamán. Nem lopták még az ember adatait, nem kémkedtek a szoftverek.

Nyilván volt árnyoldala is, kis sávszél, fos minőségű audio/videotartalom, nem voltak streamszolgáltatók (játék, zene, podcast, film/sorozat, videók), nem voltak abandonware oldalak, nem volt még torrent (bár volt Napster, Kazaa, majd DC++), nem volt még annyi free opensource alternatíva, mint ma, így egyes dolgokat nehezebb volt beszerezni, nehezebben hozzájutni. Igaz ez akkor kisebb jelentőségű is volt, mivel a tárhely is drága volt, és amúgy sem engedhetted volna meg magadnak, hogy az egész internetet letöltsd.

Egyébként meg az IE kezdetben nem volt rossz böngésző, az akkori szoftveres és webes színvonalat nézve. De csak azért, mert a Mosaic-ból lopták, ami szintén egy jó böngésző volt, és jó ideig külön termék volt, ingyenes, de tisztességesen beletették a munkát. Onnan lett egyre silányabb, hogy monopóliumot szereztek vele, és beépült a Windowsba, a többi igénytelen tool szintjére (Notepad, Outlook, stb.), fejlődésben megrekedt.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Win 95-höz, nt x.valamihez külön cd-n adták, szerintem még van egy példányom.