17 éve kezdte árusítani az Apple a Mighty Mouse-t

Címkék

... 49 dollárért.

Hozzászólások

Már akkoriban is fényévekkel a konkurencia előtt jártak...

Ezzel? :)

Folyton zsiros lett a gorgo aztan nem mukodott. Hivatalos javitasi utmutato az Apple-tol: sikald a farmereden, utana jo lesz.
Ergonomiailag egy nulla, kenyelmetlen.
Az egyetlen dolog ami erdekes volt benne a jobbra-balra gorgethetoseg.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Egyike azon kevés Apple hw-nek, amit használtam, ritka nagy fos volt az kis golyós megoldás...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez még megvan, csak nem ilyen retkes! :D

:)

Hát a vadászpilótákat esélyes, hogy nem az Apple felhasználók közül toborozzák :D

https://www.digitalcombatsimulator.com/upload/iblock/4bc/F-16C%20Viper…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

ne zavarodjon bele a júzer a sok egérgombba :)

Ezen be lehetett allitani mindket egergombot ha jol emlekszem. A kulsejen nem latszik, de mindket oldalan van mikrokapcsolo, tudtad nyomogatni a jobb gombot (=oldalt) is. Most azt is megtudtam, hogy azt a ket kis oldalso bizbaszhoz/gombhoz(?) is volt rendelve funkcio, azt sosem hasznaltam....

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A "bal gombot" is jobb gombnak erezte, ha a jobb oldalahoz hozzaert az ujjad. Lenyomo mechanizmus csak egy volt, azt nezte, hogy a jobb oldalan van-e ujj hozzaerintve. Alternativanak ott volt a Ctrl+click ami mindenkeppen jobb egergombkent viselkedett.

A jobb egergomb viszont default ki volt kapcsolva, be kellett kapcsolni.

Emiatt a fostalicska DefectedByDesign® miatt kezdtem „fapados” egeret hordani magamnal, hogy mindig legyen nalam hasznalhato eszkoz…

Az alján van a port, szóval ha tudnád is használni, kicsit körülményes lenne. :)

De kb. mindegy, egy rövidebb kávészünet alatt jó hosszú időre le lehet tudni a töltögetést. Az MX Master 2S-t sem szoktam használat közben tölteni, pedig azt lehetne.

Van az drágábban is, de még mindig túl olcsó, még a trackpadjük is. Szólni kell Szakács Timikének, hogy egyensúlyba hozzák az árát a 600 dolláros Mac Pro kerekekkel, és az 1000 dolláros monitorállvánnyal. 79-150 dolláros egeret max. PC-s prolik használnak, egy jó érzésű Apple márkahívő 500 dollár alá nem adja, mert ×4rral nem gurigázik, még ha a szappantartó szintjén is van, akkor is Apple minőség, vékonyított futurisztikus dizájn, presztízs. Nem tudom milyen használni, de az már intő jel, hogy a specifikációinál semmit nem írnak, se DPI, se jitter, se akkuidő, stb., amit egy normális egérnél meg szoktak adni. Szoftveres támogatás is kimerül annyiban, hogy Apple eszközökhöz jó csak.

Írom ezt én, egerekből igénytelen vagyok, általában laptopok touchpadjeit használom, azokat is egyre kevesebbet, mióta átálltam terminálos, WM-es, billentyűzetes workflow-ra. Néha meg egy egyszerű Logitech M90-es alap egeret használok játékokhoz, nem nagy szám, de nem is kerül 79-150 dollárba. Konkrétan az M90-es 6 éve volt akciósan 2 ezer forintnak megfelelő valuta (akciósan ezt találtam helyileg, gyorsan kellett), de már nem gyártják, elvétve lehet kapni dupla ennyiért, persze vannak jobb vételek már ennél. Tök átlag, pehelysúlyú laptop/irodai egér, szokásos USB-A, 1000 DPI, átlagos szenzor, 3 gomb, mivel generic HID szabványú, megy külön driver nélkül bármilyen PC-s gépen (2 netbook, vagy 6 laptop, asztali gép, gyanítom hogy még telókkal és táblagépekkel is menne, ha átalakítóznám), volt hajtva natívan WinXP-től elkezdve Win11-ig mindenféle Windowsal (egyedül Vistán, Win8 és 8.1-en nem volt kipróbálva, de azokkal is tuti megy), rengetegféle Linuxszal, 2 féle BSD-vel, MS/FreeDOS-sal, még lepedőn, szöveg terítőn, fa asztalon is jól működik egérpad nélkül. Még egy pár évet tuti elmegy. Előtte egy hasonló kaliberű Hama egerem volt, az valami ezer forint volt a Mediamarktban, és 7 évig használtam, utána is tökéletesen működött, de egy laptoppal együtt adtam el. Aki annyira igényes, se nagyon szokott egy G902 fölé menni, ha van esze, itt helyileg általában szokott lenni 40 font környékén bármikor, hol itt, hol ott leakciózva, kiárusítva, overkill 25 ezer DPI, 11 programozható gomb, állítható RGB, belső memória, mechanikus kapcsolók, cserélhető súlyozás, tököm tudja mi még, évek óta a piacon lévő, bizonyított széria, mindig nagy raktárkészletek vannak belőle, kapható hozzá egy csomó alkatrész, kiegészítő és mod, és fele annyi, mint a legolcsóbb Apple egér. A vezeték nélküli testvére, a G305 meg kb. negyed annyiba kerül, 12 ezer DPI, 250 óra akkuidő, stb., és még van pár ehhez hasonló jó vétel más márkák kínálatából is.

Az a baj, hogy ezt Apple rajongóknak hiába magyarázom, már múltkor, a laptopos topikban is megsértődtek, mikor rávilágítottam, hogy 1-2 ezer dolláros gépeket nem bővíthető 8 giga RAM-mal adni milyen lehúzás. Másfelől viszont 2005-ben még drágábbak voltak a hardverek, perifériák, akkor a 49 dollár nem volt akkora túlárazás, persze ezért a szappantartóért akkor is sok volt, ebben az árban vagy alatta is voltak jobb egerek már akkor is.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

már múltkor, a laptopos topikban is megsértődtek, mikor rávilágítottam, hogy 1-2 ezer dolláros gépeket nem bővíthető 8 giga RAM-mal adni milyen lehúzás

Most arra gondolsz, amikor belinkelted az első laptopot, amit feldobott a Google, és ami az egyetlen egy, előre meghatározott paraméternek sem felelt meg? Ott szerintem nem volt sértődés, legfeljebb sajnáltam az időt, amit elvesztettem azzal, hogy belementem ilyen hülyeségekbe.

ebben az árban vagy alatta is voltak jobb egerek már akkor is

Ez szinte biztos, hogy igaz, de a fentiek után a te szádból már nem hiszem el. :)

Nem egészen erre gondolok. Arra, hogy már az évek folyamán többször kellett laptopot cserélnem, és tisztában vagyok vele, hogy melyik árkategóriának mi a jellemző feature-set-je. Ti hitetlenkedtetek, ezért gyorsan betettem egy linket. Linkelhettem volna még sok mást, de nem láttam értelmét, akinek nincs fent a szemellenző, annak elsőre is világos volt.

Azzal is tisztában vagyok, hogy az Apple sose az ár/értékarányról szólt. Sose volt a legjobb vétel, de azért voltak tényleg jobb gépeik, amiknél el lehetett vitatkozni, hogy megérik a felárat. Ez a szóban forgó egér nem ilyen. Az új M1, M2 Macbook pl. megérné, ha valakit nem zavar, hogy MacOS only (Win ARM nuku, Linux/BSD-k csak kísérleti szinten, hiányos driverekkel), ha nem 8 gigával próbálnák adni, hanem azonos áron indulna 16 giga RAM-mal, meg lenne rajta egy normál M.2 SSD bővítőhely. A 16 GB sem egy nagy szám memóriamennyiség ma már, de még arra azt mondaná az ember, hogy átlagosabb felhasználásra még elég sok embernek elég.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Ti hitetlenkedtetek, ezért gyorsan betettem egy linket. Linkelhettem volna még sok mást, de nem láttam értelmét, akinek nincs fent a szemellenző, annak elsőre is világos volt.

8 GB RAM alatt manapság nem is nagyon gyártanak új gépet, ez szerintem sosem volt vita tárgya. A hitetlenkedés nem annak szólt, hogy tudsz-e 8 gigás laptopot találni 400k-nál olcsóbban (nyilván tudsz), hanem hogy ha mondok egy specifikációt, aminek megfelel a Macbook, akkor mennyiért tudod ugyanazt kihozni.

Még egyébként abban is majdnem biztos vagyok, hogy lehetne ilyet találni, de nem ez történt, hanem ignoráltad az egyetlen megadott paramétert, és belinkeltél valami random gépet. Ezek után hadd ne vegyem a többit komolyan. :)

Ez a szóban forgó egér nem ilyen.

Passz, a régit sosem próbáltam, az új meg kölcsönben volt nálam, de ez nem is lényeg, mert az állítás csak annyi volt, hogy ~tökéletesen követte az árazás az inflációt.