"Hárommilió forintos adatvédelmi bírságot kapott az MKKP "

Fórumok

Bárki szabadon hozzáférhetett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) belsős táblázataihoz, melyekben közel 2000 pártoló tag, aktivista, jelölt adatai és elérhetőségei szerepeltek. Az esetről az MKKP értesítette a Nemzeti Adatvédelmi Hatóságot, amely a vizsgálat végén megállapította, hogy a párt megsértette az adatvédelmi rendeletet (GDPR), ezért 3 millió forintos büntetést szabtak ki rájuk.

Az áprilisi határozat szerint az MKKP-nál Google Sheets táblázatban tartották számon többek között a párttagok és a pártolók elérhetőségi adatait (telefonszám, e-mail címek, lakcímek, személyi igazolvány számok), de a feladatokat, aktivistákat is itt gyűjtötték össze.

A táblázatokhoz a párt vezetői és az aktivisták is hozzáfértek, és a Hvg.hu decemberi cikke szerint olyan adatok is szerepeltek benne az MKKP tagjairól, melyek még érintőlegesen sem hozhatók összefüggésbe pártbéli tevékenységgel. Olyan megjegyzések szerepeltek egyes tagok mellett, mint hogy „válásban van”, „Londonba költözik”, „fura ember”, de az egészségi állapotra utaló olyan megjegyzéseket is találtak, mint hogy az illetőt „nyirokrákkal kezelik”, „pánikbeteg”, „márciusban fog szülni”, vagy az, hogy „két éve volt egy infarktusa”.

[...]

Link: https://telex.hu/belfold/2022/07/01/adatvedelmi-birsag-mkkp-3-millio-fo…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 07. 01., p – 13:18

Ez nagyon kemény! Egymást listázták ezek a majmok 🤣😆

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 07. 01., p – 14:25

Mire elkészül a Corvin, addigra eltakarja a dzsungel :-)

Szerkesztve: 2022. 07. 02., szo – 10:48

Az itteni MKKP szimpatizánsok ennyit (semmit) tudtak hozzátenni ehhez? ^^^

Ilyenkor hol vagytok? Ilyenkor hol vannak a mindenféle limlom "jogvédő" "civil" szervezetek, amik a nyálukat szokták verni?

trey @ gépház

Sztem kicsit para. Nem vagyok egy aktivista es meg nem is aktivistaskodtam, igy nem tudom mi a feladatuk a szorolap osztas mellett. Szoval nem tudom mi lenne megfelelo megoldas ilyen tipusu adatgyujtesre 2022-ben. Gondolom valami egyiranyu form, amin az aktivista beirja a user adatait. Ha meg kellenek az adatok, akkor gondolom teruleten alapu lekeresre adna valaszt valami api es logolna ki mikor milyen adatot kerdezett le. Esetleg ha telefonhivasos dolog, akkor mindig 1 resultot ad vissza es azt felhivhatja. De tippem az lenne, hogy se informatikusus, se programozojuk se penzuk nincs ilyenekre. Igy maradt google sheets. 3 millio amugyis olcsobb, mint megiratni valakivel ezt.

Fogalmam sincs mi kellene, nem tudom mi kell egy aktivistanak es mi a feladata es mihez van joguk stb.

Gondolom adatkezelesi felteteleket el kell fogadnia es dokumentalni vmi folyamatot. De pont nem erdekel ez a resze. Mert meg csak erintett sem vagyok. Felolem leirhatna, hogy voltam covidos vagy sem igy nem erzem at a helyzet sulyossagat. Igy meg nincs meg a motivaciom, hogy hupcommenten kivul barmi mast kezdjek a tamakorrel :D De csak velemenyem kerdeztek. A tenyek gondolom googleben fellelhetok.

18-ban a kutyakra szavaztam. Iden se volt kizarva.

Ilyen hibak mas partoknal is elfordulnak, foleg "gittegylet" kategoriaban. Balfaszsagrol, szervezetlensegrol arulkodik ez a hir, de moslekkoalicio partiakra es fideszesekre jellemzo rosszindulat nem.

Balfaszsagra megint csak a tobbi partban is talalunk peldat. Ez nem olyan dolog, ami miatt eszembe jutna nemrajuk szavazni. Ennel sokkal nagyobb bunoket kovetnek el mas politikusok.

Mi szükség van a "„válásban van”, „Londonba költözik”, „fura ember”, „nyirokrákkal kezelik”, „pánikbeteg”, „márciusban fog szülni”, „két éve volt egy infarktusa” megjegyzésekre? Nekem ez hátsó szándékot sugall, ahol pedig az van, ott sunyiság van.

trey @ gépház

Nem eri el ez sem az ingerkuszobomet.

Neked nem? A párt kiskátéből éveken keresztül Kubatov-listázókét?

Mi ez egy kozmuvek kiarusitasahoz (MSZP-SZDSZ, mai DK tagjai) meg sokmilliardbol epitett stadionokhoz (Fidesz) kepest?

Ez egy terelés, kérlek. 

trey @ gépház

Harlequin szavaival elve Whataboutism.

Ugyanazt mondom, amit neki szoktam:

Tereltem. Es?

Szar amit csinaltak? Igen. Akkora szar amekkora szart a politika tobbi resztvevojerol erolkodes nelkul lehet talalni? Messze nem.

A politika arrol is szol, hogy mindenkit probalnak besarozni. Fel kell merni melyik besarozas mennyire jogos es eros a tobbihez kepest.

Azt ugye tudod, hogy ez a párt is jelentős közpénzből bohóckodik?

A politika arrol is szol, hogy mindenkit probalnak besarozni. Fel kell merni melyik besarozas mennyire jogos es eros a tobbihez kepest.

 Mármint, arra utalsz, hogy azért kellett a listán rosszindulatú tageket rendelni a saját aktivistáikhoz/szavazóikhoz mert be akarták őket sározni és egy így tulajdonképpen rendben van?

trey @ gépház

Vannak személyes infók, amelyeket viszonylag nehéz titokban tartani, mégis jó volna, ha mihamarabb a feledés homályába merülnének. Egy válás ilyen lehet, vagy akár egy rákellenes terápia mellékhatásai, a munkából való kiesés. Ezeket nem azért osztja meg az ember másokkal, mert akarja, hanem azért, mert nehéz elfedni, viszont azt biztos nem akarja senki, hogy egy adatbázisban ezek szerepeljenek, s ha úgy hozza a sors, akkor ezekkel az információkkal karaktergyilkosságokat lehessen végezni, vagy valakinek a helyzetét nagyon meg lehessen nehezíteni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hülyék mindenhol vannak. Hibák is. Ha jól értem, az MKKP maga volt a bejelentő. A büntetést megkapták. Jogosan. Az eset nem lett titkosítva 30 évre. Eddig ez a legkomolyabb bűnük. Nem szeretném ezt sem lebecsülni, de van még párt ebben az országban, amelyiknek ennél csak kisebb balhéi vannak?

Hogy lehetne nagyobb stiklije egy ekkora pártnak, ami nem érte el a parlamentbe jutási küszöböt? Hozzáfér egyáltalán bármihez, amivel vissza tudna élni? Nem. A szimpatizánsai adataihoz fért hozzá és azt szabálytalanul kezelte. Akkor derülne ki, hogy mekkora stiklire képes/hajlamos, ha pozícióba kerülne.

trey @ gépház

Még mindig várom, hogy mi volt a "hazugság" szerinted. Ne raplizz amiatt, hogy a drogos pártja seggbekúrt ezzel a tettel, hanem viseld férfiként (már, ha annak tartod magad).

Fejtsd ki a "nem" kommented. Mihez nem fért hozzá?

Bárki szabadon hozzáférhetett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) belsős táblázataihoz, melyekben közel 2000 pártoló tag, aktivista, jelölt adatai és elérhetőségei szerepeltek. Az esetről az MKKP értesítette a Nemzeti Adatvédelmi Hatóságot, amely a vizsgálat végén megállapította, hogy a párt megsértette az adatvédelmi rendeletet (GDPR), ezért 3 millió forintos büntetést szabtak ki rájuk.

Az áprilisi határozat szerint az MKKP-nál Google Sheets táblázatban tartották számon többek között a párttagok és a pártolók elérhetőségi adatait (telefonszám, e-mail címek, lakcímek, személyi igazolvány számok), de a feladatokat, aktivistákat is itt gyűjtötték össze.

A táblázatokhoz a párt vezetői és az aktivisták is hozzáfértek

Nem volt számára megnyitható az Excel tábla? 😆😂🤣

Informatikai oldalon mi a véleményed erről az adatkezelésről?

trey @ gépház

Fejtsd ki a "nem" kommented.

Idéztem, hogy mire vonatkozik a nem szó. Elég egyértelmű. De, amikor hazugságon kapnak, akkor mindig terelsz, és másképp akarod értelmeztetni. Ne próbálkozz terelni. Te azt írtad, szimpatizánsok adatait kezeléték jogszerátlenül, ami aztán valahogy nyilvánosságra került. Nem. Szimpatizánsok adatait pl. a Kubatov-listán kezelik. A cikk és a határozat is pártolókat ír, de hiszen ezzel te tisztában vagy, ki is boldítottad.

Akkor miért hazudod, hogy szimpatizánsok adatai? Informatikai oldalon mi a véleményed egy halmaz önkényes kiterjesztéséről?

ROTFLmao. Itt van egy geci nagy adatkezelési cigánykodás, és te azon pörögsz, hogy az aktivista nem szimpatizáns. De, az.

Te egy bohóc vagy. Egy nagy, nagy bohóc.

Értem, hogy fáj a segged, mert a padfestő, megélhetési, gandzsapöfögészeti közpénzhasznosító társulat így elbánt veled, de azért na ... :D

trey @ gépház

és te azon pörögsz, hogy az aktivista nem szimpatizáns

Nem. Nem minden szimpatizáns aktivista. És te azt hazudtad, hogy szimpatizánsok adatait kezelték, holott, ez nem igaz. Az aktivistákét.

Te egy bohóc vagy. Egy nagy, nagy bohóc.

Hidd el, engem nem zavar, hogy a hozzád hasonló hazudozók ahelyett, hogy magukba néznének, inkább engem néznek bohócnak. De téged meg a tényekre figyelők hazudozónak. Engem utóbbi zavarna.

Tehát, most már a halmazod még kisebbre zsugorodott. Kénytelen voltál odáig visszahátrálni, hogy gyakorlatilag alig tudsz kivételt említeni, de még mindig erőlködsz.

Hazugnak nevezel, mert rámutattam egy kamupárt súlyos adatkezelési problémájára, de te nem azzal foglalkozol, hanem további kibúvókat keresel és továbbra is tereled a beszélgetést a témáról.

Ha mindenkit, aki valaki szerint pontatlanul fogalmaz, hazudozónak neveznének, akkor mindenki hazudozó lenne, te is. Jobb lenne, ha nem égetnéd magad tovább, bátran beleállnál a lényegi részbe és férfiként elmondanád a véleményed ennek kamupártnak a listázásáról.

trey @ gépház

Ha mindenkit, aki valaki szerint pontatlanul fogalmaz

Érdekes. Ha én pontatlanul fogalmazok, és valaki rámutat, elfogadom. Te meg terelsz, hogy lehet azt úgy is érteni. És ez nem az első eset, hanem rendszeres. Ebből arra kell következtetnem, hogy a pontatlan fogalmazásod szándékos. Ezért nevezlek hazugnak.

Azt állítom, hogy szándékosan kiterjesztően, általában a szimpatizánsokra, és nem az aktivistákra értetted, hiszen korábban a Kubatov-listához hasonlítottad ( https://hup.hu/comment/2802656#comment-2802656 ). Ez nem véletlen, hanem szándékos, csak próbálod kimagyarázni, mint máskor is, és amikor valaki rávilágít a „tévedésedre”, folytatod. Lásd a pedagógusok 2,5 hónap szabadsága kérdést!

Aki neked nem tetszik, akit le akarsz járatni, azokról rendszeresen, tudatosan hazudsz. Elég undorító szokás.

Köszi az up-ot! Remélem folytatod és napirenden tartod ennek a képmutató pártnak a stiklijeit.

Egyébként, remélem, hogy nincs igazad, mert ha nem random aktivistákról listázták, hogy „válásban van”, „Londonba költözik”, „fura ember”, „nyirokrákkal kezelik”, „pánikbeteg”, „márciusban fog szülni”, „két éve volt egy infarktusa” stb. hanem saját "bajtársaikról", akkor még undorítóbb férgek, mint azt eddig gondoltam. :D

trey @ gépház

Szerencsére, a visszajelzések alapján - tehát nem homályos vélhetően - nem kell aggódnom arról, hogy mit gondolnak rólam.

Vajon, rólad mit gondolnak, hogy két napja erőlködsz itt, de a témáról még mindig nem mondtál semmit? Jó, megértem, hogy miért nem. :D

trey @ gépház