Litvánia nem enged az európai uniós nyomásnak [POL]

Hozzászólások

Megy még a háború? Még mindig az ukránok állnak nyerésre? Az oroszok továbbra sem tudják merre van az előre?

trey @ gépház

De már lassan nyernek az ukránok, nem? Csak taktikai menekülés van most hátrafelé?

Sleepy Joe már készíti fel lelkileg a humoristát a realitásra:

Joe Biden: nem kizárt, hogy Ukrajnának végül le kell majd mondania területekről

trey @ gépház

Milyen nyertesek vannak a másik kontinensen? Biden megítélése a ciklusa felénél rosszabb jelenleg mint Trumpé volt. Amerikában az infláció rekordokat döntöget, történelmi kamatemelésről döntöttek, az energiahordozók ára az egekben. Ez lenne a nyertes fél? :D

trey @ gépház

Mi semmi? Én csak vitatom, hogy az oroszok nagyon vesztesen jönnének ki a dologból. Ahogy nézem, átmenetileg lehet, hogy lejjebb lesznek, mint ahonnan a háború előtt indultak (elég szar volt a helyzet), de hosszabb távon tekintve, nyertesei lehetnek. Várjuk ki, hogy mi lesz vége. Sleepy Joe földvesztésre tett kijelentése elég figyelmeztető jel lehet itt az optimisták részére.

trey @ gépház

Engedd el, mert nem látja az egészet csak az Oroszország vs ukrajnaeurópausanyugatbiden szemüvegen át. Ha Kína behúzza Oroszországot a végén, azzal is Oroszország nyer ebben a szemüvegben, mert Kína Oroszország "barátja". Értem? A Kína - USA meccs csak mellékszínpad, náluk a főszínpadon Putyin játszik, minden más csak abból következik. 

Pont az a vicc, hogy az amerikaiak (és egyesek nyugat európában) átvették a szovjet álmot. Annyi különbséggel hogy van ahol részben új köntösbe öltöztették. Ezért érdekes az a nézőpont, hogy a hidegháborút gazdaságilag nyerte csak az usa, ideológiai szinten meg a kgb: mára beérett a teljes felforgatás.

>>Milyen nyertesek vannak a másik kontinensen?

például az amerikai szenátus azon nem elenyésző szelete, akiknek jelentős pénze van defense contractor részvényekben, amelyek most is égrakétáznak, jövőre pedig főleg, amikor vissza kell tölteni az oda/eladott fegyverarzenált

ők bármikor aláírnák, hogy a végtelenségig, de legalábbis az utolsó oinkránig menjen a harc

Eleve elképedtem ezen a szankciós történeten, hiszen Oroszországból Oroszországba az sem export, sem import. Legfeljebb tranzit forgalom. Az nyilvánvalóan érzékelhető, hogy Litvánia csukott szemmel, térdelve szopja az USA-t. Ott bújt ki a szög a zsákból, hogy előbb az volt az érvelés, nincs mit tenni, EU tagként be kell tartania a szankciókat, ellenben ha ezen az EU enyhítene, akkor nehogy már az EU megmondja, litvánia hogyan szankcionáljon. Litvániának nem fűződik érdeke ahhoz, hogy az EU kihátrálása esetén is erősen vitatható jogszerűséggel ingerelje Oroszországot. Egyre tisztábban körvonalazódik, hogy az USA ki akarja robbantani - vagy utólag a történelemkönyvek azt írják, 2022. február 24-én tört ki - a III. ilágháborút Európában.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

már hogyne lenne joguk. ezek a hajók pedig közben szépen elviszik amit kell a szentpétervár-königsberg útvonalon

közben mehet a szájakarate, cucknada imádkozik, hogy a végtelenségig tartson a háború, a kozákorbán pedig mosolyog

egyébként izé

Szerintem ha mi magyarok elvárjuk, hogy senki ne ugasson bele a dolgainkba, akkor nekünk magyaroknak sem kéne megmondanunk, hogy más országok mit csináljanak.

Pl. ilyen elvárásaik vannak a "többségnek": Ukrajna ne védje meg magát fegyveresen, litvánok ne korlátozzák átmenő forgalmat, az amerikaiak ne kereskedelmi háborúzzanak Kínával, a németek meg lássák be mindíg mindenben hülyék...