[POL] A háború eseményeit ... követem.

Címkék

Volodimir Zelenszkij elmondta, hogy az ukrajnai háborút a címlapokon kell tartani, [...] Minél tovább tart a háború, annál fontosabb, hogy a világ maximális figyelmet fordítson ránk, Ukrajnára. A szükségleteinkről szóló információknak folyamatosan és mindennap szerepelnie kell a számunkra fontos országok híreiben. - forrás

Kérdés, jogos lehet-e olyan félelem, hogy az emberek egy idő után hozzászoknak a háború tényéhez, nem ütik már meg az ingerküszöbüket a háborús hírek, vagy egy idő után csak legyintenek rájuk?

percről percre
1% (10 szavazat)
(néhány) órás rendszerességgel
10% (82 szavazat)
napi egy-két alkalommal ránézve
23% (192 szavazat)
napi összefoglalókon keresztül
23% (189 szavazat)
heti néhány alkalommal
23% (192 szavazat)
havi rendszerességgel
1% (11 szavazat)
nagyon ritkán, csak ha történik valami rendkívüli (breaking news)
9% (77 szavazat)
már egyáltalán nem követem
7% (55 szavazat)
sosem követtem
3% (26 szavazat)
egyéb, leírom
0% (3 szavazat)
Összes szavazat: 837

Hozzászólások

Kérdés, jogos lehet-e olyan félelem, hogy az emberek egy idő után hozzászoknak a háború tényéhez, nem ütik már meg az ingerküszöbüket a háborús hírek, vagy egy idő után csak legyintenek rájuk?

Ez már szerintem rég megtörtént.

+1

Elejen meg keresgeltem meg utanaolvastam a temanak, most mar ott vagyok hogy ha igy az amugy is kovetett hirfolyamokban bejon valami ami a szalagcim/elso par mondat alapjan erdekes lehet akkor elolvasom, egyebkent ignore. Meg egy kis ido es lassan atmegy a csak breaking news esemenyek tunnek fel allapotba.

I hate myself, because I'm not open-source.

Hát, ha nem így történne, az lenne a rosszabb verzió, mert az azt jelenti, hogy a háború közeledik felénk, és durvul a helyzet itt is... 

Amíg messze van, és nincs nagy változás, természetes, hogy hozzászokunk. így működik az ember :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Na ebből látszik, hogy ki dolgozik és ki olvasgat home office-ban híreket. :D

Szerkesztve: 2022. 05. 16., h – 17:07

Ha ép szembejön róla valami infó a fészen, akkor rápillantok, de nem azt jelenti, hogy a teljes cikket el is olvasom. 

Pár hete nem is futottam bele infóba. Tart még a háború? 
Csak, hogy ne úgy járjak mint Kamasuka ! :D

Szerkesztve: 2022. 05. 16., h – 17:15

Véleményem szerint egy ilyen háború úgy jut el az emberekhez (mármint azokhoz, akik nem élik át közvetlenül), hogy a médián keresztül. Innét kezdve pedig elveszünk a hazugságok, ferdítések tengerében.
Ebből kiindulva már az első perctől nem érdekelt az egész, és nem is fog, a végeredmény is teljesen irreleváns a számomra. A gazdasági hatásait így is megfizetjük keményen, ez az ami a mi életünkre most a legrosszabb hatással van. El lehet nyugodtan ezért ítélni, de lássuk be: mindenkinek megvan a maga problémája és én nem birtoklom a gógyírt a világ összes sebére, fájdalmára, stb... úgy ahogy más sem.
Háborúk voltak, vannak és lesznek mindig, az hogy a szomszédunkban, vagy 10 ezer km-re, teljesen mindegy. A Földön minden létforma pusztítja a másikat ezért vagy azért, ez itt nem a paradicsom és sosem lesz az.
Attól viszont kifejezetten hányingerem van, hogy tömegek élnek meg a "szórakoztatásból", a hírgyártásból, a hazugságokból és ferdítésekből, hogy a többi jólétben tobzódó embert "táplálják" az anyaggal, mert háborús hírek nélkül sem világ a világ, kell a szenzáció mint a kenyér... Szerintem ez utóbbi legalább olyan szörnyű mint maga a háború.

 

Tartok tole, hogy nem eleg jo a marketingje.

Napi hirekben kene kozolni, hogy hany ember halt meg, hanyat ert talalat, hanyan vannak korhazban, gyogyultak meg, hanyan lelegezteton, stb.

Az mar egy kiprobalt, bevalt hiszti-generator.

Szerintem ez a háború elég komoly következményeket tartogat Európának és a világnak. Ez kivételesen nem műhiszti, mint anno a covid, coinbányászat, meg a többi baromság volt.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Egyetertek, azzal a pontositassal amit a kovidnal is tettem: nem az orosz-ukran haboru tartogat komoly kovetkezmenyeket Europa szamara, hanem az abba valo beavatkozasi kenyszer: Ukrajna tamogatasa, szankciok, embargok, etc.

Lasd kovid: nem a virus okozza a gazdasagi es szocialis problemakat, hanem a "jarvanykezeles", pl. lezarasok.

Hiányzik az opció, hogy "Próbálnám követni, de véleménybuborékok vannak mindkét oldalt, a tények már hidegen hagyják az ún. "újságírókat"."

(A) oldal szerint a hős ukránok már rég kiverték a mezitláb érkező, fakardokkal tömegmészárlást elkövető oroszokat, míg (B) oldal szerint az urkán hadsereg a háború második napjában összeomlott és mindennap mindkét oldal "soha nem látott közelségbe került a háború lezárásához" - szóval próbálnám én követni, de úgy fest, hogy a 14. századi erdélyi parasztnak több esélye volt megismerni a százéves háború aktuális történéseit, mint nekünk megtudni, hogy pontosan mi történik, az úgymond szomszédunkban. 

Én nem a véleménybuborékok miatt aggódok, mert szerintem a helyzet világos, véleményezés nélkül is. Hanem inkább úgy érzem, hogy holtpontra jutott a háború, mindkét fél most csak kivár, hátha lesz valami olyan kedvező külső momentum, aminek a mentén feloldhatja a helyzetet. Nyilván az (A) oldali szájhősködés csak büszkeség, nem vernek ki senkit, sajnos az oroszok olyan túlerőben vannak, hogy máris megnyerték a háborút, most már csak az utolsó ellenállási pontokat őrlik fel szép lassú ostromlással. Egész Ukrajna lényegében a földdel van egyenlővé téve, minden infrastruktúra, gyártás, stb. meg van semmisítve, lakosság nagy része vagy elmenekült vagy meghalt. Ha csak nem lesz érdemi, aktív beavatkozás a NATO részéről, akkor az oroszok ezt sajnos megnyerik, nem lehet mit tenni. Lehetnek az ukránok akármilyen hősiesek, nem fogják az utolsó városaikat a végtelenségig megtartani, egyszerűen nincs meg hozzá az erejük, erőforrásuk már.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Az USA most vagy soha alapon próbálja "megsemmisíteni" a ruszkikat. Ennyire jó katalizátor mint Ukrajna talán sha nem lesz mégegy számukra.

Egy bólogató ögyilkos EU is támogatja ebben őket.

Meggyengült EU egy vérző Oroszország, mi kell még? 

Taiwan Kína része volt nagyon sokáig, és geopolitikailag is oda tartozik. Teljesen jogosan tartanak rá igényt. A Falkland-szigetek is Argentínához kellene, hogy tartozzon és nem Nagy Britanniához.
A gyarmati rendszernek már rég vége kellene legyen globálisan.

Taiwan Kína része volt nagyon sokáig, és geopolitikailag is oda tartozik. Teljesen jogosan tartanak rá igényt.

Az emberek önrendelkezése az smafu? Valami közel van, akkor jogos az igény?

Miért nem adtuk oda Romániának az egész Tiszántúlt, miközben közel is van hozzájuk és szerették is volna megkapni?

A Falkland-szigetek is Argentínához kellene, hogy tartozzon és nem Nagy Britanniához.

Csak azért, mert közel van, vagy van bármi más oka is?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

OK, ha csak nézőpont kérdése, akkor azt a véleményed, hogy a Falkland szigetek Argentínához kellene, hogy tartozzon, az honnan jön?

Az Argentín nézőpont szerint így van, az Angol nézőpont szerint nem. Honnan jön robyboy nézőpontja?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nekem ez innéttől nacionalista dolognak tűnik. A zelenszkij-éra kb. úgy fest nekem, mintha Romaniaban a Vatra nyert volna. Vagy Szerbiaban a csetnikek. (A szerb oktatási rendszer példaértékű az ukránnal szemben - ehhez ott is kellett 2 háború, valamint Vajdaság autonóm tartománnyá válása.)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Abban teljesen egyetértünk, hogy a kárpátaljai magyarok helyzete problémás. Az ukrán nacionalizmus is egy létező dolog. (illetve, hogy még kevésbé legyen egyszerű a dolog, a magyar is)

A kérdés az, hogy ezen hogy lehet javítani. 

Szerintem alapvetően:
- elérhetővé kell tenni a jövőbeli EU csatlakozás lehetőségét - ezáltal legalább a kisebbségi minimum-feltételek betartására rá lennének kényszerítve hosszabb távon (arról nem is beszélve, hogy ha sikerül, EU állampolgárként könnyebb lesz egyrészt kapcsolatot tartani a magyarság többi részével, illetve a kisebbségi jogokat érvényesíteni)
- értelmes magyar-ukrán diplomáciai kapcsolatra van szükség 

Ami nem működik:
- a kioktatás és a zsarolás

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ami nem működik:
- a kioktatás és a zsarolás

Az ukrán diplomácia -baráttal és ellenséggel szemben egyaránt tanusított- megnyilvánulásaiból szűrted ezt le? 

Hint: Unios csatlakozás időpontja

Nagy a valószínűsége, hogy ennél a 15-20 évnél is több lesz az, s a nyugdíjasotthonban vitázunk majd erről.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

"Az ukrán diplomácia -baráttal és ellenséggel szemben egyaránt tanusított- megnyilvánulásaiból szűrted ezt le?"

Itt a magyar diplomácia az, aki el szeretne (állítólag) valamit érni Ukrajnában a magyar kisebbséggel kapcsolatban, nem az ukrán. És konkrétan nagyon nincs abban a pozícióban, hogy kioktasson és zsaroljon.

Mindig azt kell figyelni, hogy hol vagy, mi a cél, és mit engedhetsz meg magadnak. 

"15-20 év"

Igen, de oda el kell jutni valahogy. Pont ezért kell lehetőséget adni Ukrajnának a csatlakozásra.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem a magyar kormány hozta meg azt a bizonyos nyelvtörvényt, ami miatt akkor mindenki felháborodott.
A magyar kormánynak szerinted mit kellene tennie? Mit tehet most a magyar kormány, amikor láthatóan az ukránoknak baja van:

  • minden nem ukrán nemzetiségű ukrán állampolgárral (a -részben- orosz származású/nemzetiségű elnökük kivételével)
  • minden kettős állampolgárral
  • minden ellenzéki párttal (betiltották őket)
  • minden ellenzéki sajtóval (betiltották őket)
  • mindenkivel akinek csak egy kicsit is eltér a véleménye az ővéiktől, legyen az bárki a földön

Ez lenne az együttműködés alapja? Be kell csicskulni?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem, hanem értelmes külpolitikát folytatni. Jelenleg Putyin csicskái, és Európán belül leginkább csak ellenségeket gyártanak, még a lengyelekkel is sikerült lerontani a kapcsolatot, pedig ott tényleg egész jó volt, talán egyedüliként.

De ha szerinted nincs igazam, és a mostani út a helyes, akkor tudnál pár példát mondani, hogy miben is lett jobb a kárpátaljai magyaroknak a magyar kormány jelenlegi külpolitikája (és úgy konkrétabban az Ukrajnához való viszonya) miatt, ha az egyszer annyira jó?
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A kárpátaljai magyarokhoz fűződő viszony: befogadjuk őket. Azt hiszem, jelenleg épp elég ennyi. 
A többit majd akkor, ha befejezték a háborút, rendezték az összes kissebbséggel a kapcsolatukat, törvényes, szabad választásokat rendeztek. Tudod, a demokrácia fontos dolog, sokat hallottam a választásokig.
Ha gondolod, megnézheted, Ukrajna mit kezd majd veled addig is, ha meglátogatod őket, támogatva a hitvány putylerfelszopó magyarok eltakarítását. :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

"A többit majd akkor, ha befejezték a háborút, rendezték az összes kissebbséggel a kapcsolatukat, törvényes, szabad választásokat rendeztek"

Pontosan ebben kell őket segíteni, nem pedig ellenségeket gyártani. A jelenlegi magyar-ukrán viszonnyal (és a magyar diplomáciai húzásokkal) egyvalaki nyer: Putyin.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A magyar külpolitika jelenleg a magyar-ukrán viszony javulását akadályozza.

Az EU csatlakozást majd akkor fogja, ha az napirenden lesz (mivel jelenleg még eléggé elméleti a dolog) (aki úgy gondolja, hogy nem, azzal fogadok egy palack vörösborba, hogy lesznek még ezzel kapcsolatban fasz ötleteik :))

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Magyarul: kizárólag a magyar fél tehet a jelenlegi helyzetről. A háború kirobbanása is asszem a mi felelősségünk.

Komolyan, nem faj? Baszki, nálunk jelentéktelenebb ország ebben a konfliktusban nincs is, de valamiért egyesek nagyhatalmi pozíciót osztanak le nekünk. 

Mesélj már, mik azok a konkrét dolgok, amiket Magyarország meg kell, hogy tegyen. Olyan valami, amit mindenki más megtett, kizárólag mi nem. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

"Magyarul: kizárólag a magyar fél tehet a jelenlegi helyzetről"

Miért jó neked, hogy minden hozzászólásomat félremagyarázod? Ezzel van valami különösebb célod, vagy csak úgy jön?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egyelőre jól megy az ukránoknak, meg tudják magukat védeni (és meg is akarják), az oroszok meg sorban halnak meg egy hónapokig húzódó háromnapos villámháborúban (ami ha sikerült volna, Ukrajna már nem is létezne). 

Az oroszok szankcionálva, az ukránok támogatva. 

Zelenszkij nagyon ügyesen kommunikál (ezt még az oroszpárti elvtársaink sem tudják nagyon megcáfolni), ellenpéldának meg ott van pl. a  magyar külpol, akiket meg egyre nagyobb fasznak nézi mindenki. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

nem válaszoltál a kérdésre. Ki nyer és ki veszít? (van még néhány szereplő az ukránokon és az oroszokon kívül akiket érint az ukrán külpolitika: lásd globális felhívás az újjáépítésre: az egész világ összes országa felé).

Jah ész szétválaszthatjuk akkor azt hiszem, hogy harcászati, gazdasági, társadalmi, erkölcsi és média frontról beszélünk éppen :).

Az oroszokon kívül a többiek inkább nyernek (nem úgy általában, hanem ahhoz képest, mi lett volna, ha hagyják az oroszokat csak úgy foglalgatni területeket Európában. Na, az tényleg egy szar ötlet lenne, és még szarabb precedens.)

Gazdaságilag mindenki rábaszott, mint minden háborúra.
Harcászatilag kiderült, hogy az orosz hadsereg messze nem olyan erős, mint sokan gondolták, ami nem egy jó pont számukra, a NATO erősödött, ami meg nekünk, NATO-tagoknak egyértelműen jó.
Társadalmilag és erkölcsileg jobban egyesült Európa, ami fasza.
Média fronton meg végre tiszulnak a dolgok.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez egy "vágyszintű" helyzet elemzés. (Mert a terület foglalások, - NATO vagy orosz, - semelyik oldalról nem hoznak békét és biztonságot nekünk.)

"Társadalmilag és erkölcsileg jobban egyesült Európa" - szerintem egy kényszeres, zsarolt egyesülés ez. Leginkább a kollaboráns elit érdekekre érthető. - De valójában még azokra sem.

A média = a legtisztábban kimutatható hazug, álságos és torzult állapotban van. "Tisztulása" Makó - Jeruzsálem távolsága.

elérhetővé kell tenni a jövőbeli EU csatlakozás lehetőségét - ezáltal legalább a kisebbségi minimum-feltételek betartására rá lennének kényszerítve hosszabb távon

Mióta is van deklarálva Ukrajna EU-felé mozdulása? 2005? 2007? 15 év nem volt elég rendezni a kisebbségek ügyét, vagy legalább tendenciózusan pozitív irányba állítani?

Ami nem működik:
- a kioktatás és a zsarolás

A fajtád miért használja mégis előszeretettel ezeket az eszközöket?

:)

"Mióta is van deklarálva Ukrajna EU-felé mozdulása? 2005? 2007?"

Janukovics 10 után orosz nyomásra deklaráltan elfordult az EU tól. (Miközben a 2010-es választásokat a nyugati közeledés ígéretével nyerte meg). 

"A fajtád miért használja mégis előszeretettel ezeket az eszközöket?"

:D :D :D próbálkozol? :) Nem működik :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Embereket" írtál. Egyrészt az "emberek" a Föld nevű bolygón sokfelé élnek, másrészt pl. a tajvani ember és az ukrajnai kisebbségi ember biológiailag annyira hasonló, hogy természetes úton képes egymással szaporodni. (Persze két ugyanolyan nemű nem. Ezt csak megjegyeztem, mert nem biztos, hogy a BBC-n mondták neked.) A többi menni fog egyedül is. Remélem.

:)

Én a nagyapám történeteire tudok hagyatkozni, aki aknaszedő volt második világháború után. És mondta, hogy amikor meghalt valaki, akkor féltek pár napig és élesebbé vált minden, de aztán ez elhalványult újra és újra, és megint könnyelművé vált valaki. Szóval szerintem hozzászokik a félelemhez is valahogy a szervezet, nem lehet folyamatosan félni. így tényleg nehéz, hogy az érdeklődést hogy fenntartani. Szerintem az atom fenyegetés ami azért nem hagyja azt, hogy az ember ne kövesse egyáltalán. Annak a tudata, hogy lehet még sokkal rosszabb is.

Szerintem megnézném a napi összefoglalót majdnem minden nap, ha találtam volna használható napi összefoglalót valahol.

Nem mondom, hogy nagyon kerestem, így leginkább mindenféle YT videókból hallok egy-egy közepes mozzanatról és néha egy-egy cikket olvasok, ami valami nagyobb dologról ír.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Az talán a legjobban manipulált. Bár érdemes elolvasni, hiszen a média, ami Európában túlsúlyban van, olyanokat ír, hogy mindjárt győznek az ukránok. Más oldalakon meg nem ilyet írnak. Odamenni, megnézni nincs kedvem, mert veszélyes és lehet laikusként nem azt látnám, ami a tényleges valóság.

(Pl: munkás kéri, hogy vegyem át a munkáját. Megdícsérem, hogy szép munka, nekem tetszik. Megkérdi, hogy találok-e benne hibát. Mondom nem. Megmutatta, hogy holnap miket javítanak ki, mert elrontották. Rokonok voltak )

Azt hittem vége a háborúnak kikiáltottak a 3. Ukrán Köztársaságot Zelinszkijt szentté avatták - amelyen részt vett  Biden és Ursula von der Leyen  és a végén szivárványos unikornison kéz a kézben elvágtattak a naplementébe...

For Whites Only meeting room!

a flightradart nézem ... a többi csak vélemény ....

ha az Ankara-Isztambul-Várna vonalon +szűnik a forgalom, vagy Ankara irányából a Dardanrllák felé terelik, akkor érdemes összepakolni ...

de ma is úgy néz ki, hogy hazam1 a forte12 Cataniába, és nem az itatóra ... most az olasz perseo71-é az éjszakai műszak ,,,

a ruszkik éjszaka "csak" ágyúznak és rakétáznak, jobbára nagyobb csapatokat nem mozgatnak

reggel majd +látjuk ...

Én ezeket nézem:

Twitter:

Hat ez igy nem tul sokat tesz hozza. Van esetleg linked is?

 

Hogy valamit en is hozzategyek, en ezt szoktam atfutni kb. hetente egyszer:

https://www.youtube.com/c/AdamSomething/community

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hát próbálok minél inkább szakértő-közeli forrásokat nézni. Persze mindent lehet relativizálni, meg gúnyosan kiröhögni, hogy "ejj, de szánalmasan naív vagy" - erről szól a XXI. század posztmodern troll-cinizmusa.

Nem érdekel az itthoni polgárháborús politikai-szardobálás, rühellem a magát balnak és magát jobbnak nevező itthoni szektásokat is. Folytsák meg egymást egy kanál vízben.

Egyszerűen szeretnék tájékozódni, ami nem könnyű, de ha belefeccöl az ember időt, akkor azért talál közös metszetet a hírekben, ami már jó eséllyel közelít valamennyire.

Amúgy olvasnék én az orosz oldalról is, de nincs értékelhető hírforrás. Most őszintén, az összes (itthoniak is) az orosz állami propagandát tolja, ami még azt sem meri leírni, hogy "háború", meg mindenkit lecsuknak, aki mást mond. A tömeggyilkosságok meg sem történtek... Mariupolban felszabadítóként üdvözölték az oroszokat... vegyifegyvert fejlesztenek, ami az oroszt megöli, de az ukránt nem... aha. Mennyire mélyre kéne merülnöm a fostengerben, hogy találjak egy úgy-ahogy értékelhető véleményt?

Itthon a helyzet hasonlóan lehangoló a pro-orosz oldalon (szégyen ezt leírni is). Georg Spöttlék meg Nógárdi Györgyök..? Édes istenem, legalább 1 diplomája lenne a kettőnek összesen, de még az sem. Az UFO-kutatói cím Németországból nem számít..

És a szektások azt hiszik el (függetlenül, hogy mekkora kretén mondja), amit az ő szektájuknak kedves illető mond. Nem azt nézik, hogy vajh' ért -e hozzá. Azt hiszik, hogy minden, ami a világban történik, az az ő egymás elleni itthoni harcuk leképződése.. Hogy lehetnek 2022-ben ennyire zárt elméjűek az emberek?

Én legalább tudom, hogy nem tudom az igazságot, de belefeccölök energiát, hogy egy részét talán megismerjem.

Főként, - ahogyan független média nincs, - a háborús hírek vonatkozásában, úgy független szakértői véleményekben sem hiszek. Hiszen, ha egy átlagosnál informáltabb szakértőnek van esze, - azaz a jövőjének figyelembevétele fontos, - akkor saját maga fogalmaz óvatosan, hallgat el akár megtörtént eseményeket is, - amelyekről egyébként tudomása van, és amelyek veszélyesek lehetnek a jelenlegi vagy jövőbeni egzisztenciájára.

(A véleményalkotásra leginkább a frontról, - a polgári vagy katonai háborús résztvevők által, - személyesen az alternatív videómegosztó oldalakra feltöltött mobilos videókból, kommentekben megjelenő plusz információkból lehet következtetni a haladás irányára. Illetve azokat összevetve az esetleg a háborúhoz fűződő érdeket illetően semleges országok médiájából, (pl. az indiai Gravitas WION.) - Egyébként egyetértek az általad elmondottakkal.

Azért az oroszoknak nem érdeke a "tevékenységük" körüli hírverés, az biztos. Nyugatnak, Zelenszkij-nek viszont érdeke az esetleges orosz offenzív sikerek elhallgatása, jelentőségének csökkentett előadása, a saját katonai sikerek felnagyítása. Vagy éppen a nyugatról most "ingyen" megszerezhető, fegyveres "business" kapcsán a "oroszoktól rettegtetés". - Az információk szűréséhez ez egy jó kiindulási alap. (Persze semmire nem lehet "mérget bevenni".)

Még az sem megoldás, hogy valamelyikünk kimegy a frontra, és úgy tájékozódna. (Mert ott meg szájról-szájra jönnek, mennek az álhírek, - arra a katonai mintára, amelyet a leszerelések újabb és újabb időpontjával kapcsolatban még anno "belülről" a laktanyából megtapasztalhattunk.)

:)

YT videókban azt láttam, hogy valami tűzjelző térképes weboldalon követi az egyik yutúber az eseményeket. Ahova épp lőnek (mindegy, hogy kik), az a rész a térképen megjelenik, mint tűzeset. Ezekről készített napi snapshotokat hasonlítgat össze, hogy aztán kikövetkeztesse, hogy merre mozdult a frontvonal és mennyit.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Elég naponta elolvasni egyszer, hogy az ukránok aznap is 1000 orosz katonát semlegesítettek, lelőttek 160 repülőeszközt, kilőttek 500+ harcjárművet és 3 katonai menetoszlopot semmisítettek meg. Mindeközben egy állatkerti oposszumot Bayraktarnak neveztek el, visszafoglaltak 10 települést, etc. Mindeközben az ukránoknak nincsenek veszteségeik, felszólítanak mindenkit, hogy adjon pénzt, paripát, fegyvert (ételt ne, a civilek nem számítanak), or die(). Az index naponta 3 alkalommal írja le, hogy ki szerint és mitől vagyunk szarok, hogy nem akarunk ilyen, meg olyan embargót.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Miért nem az első biztonságos országba mennek és ott várják ki a háború végét vagy Szaúd-Arábiába ?

Mert ott nem kapnak munka nélkül pénzt..

Ezek a migránsok el fogják foglalni Európát - addig szaporodnak.. lásd  Svédország.

For Whites Only meeting room!

Támaszd alá. 
Mi elől is menekülnek Abdulék? Pl. az elől, hogy a nők nincsenek annyira elnyomva, mint a többi Allahuakbarisztánban?
Folytatom: hogy is jönnek be az Ukrajnabol erkezok? Papirokkal, kijelolt hataratkelon, ugye? Na es Abdul meg Muhammad? 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerintem pusztan arrol van szo, hogy az embereket a haboru kitoresekor a legnagyobb felelmeik mozgatjak ("jajmindmeghalunkledobjaaputyinazatomot"). Es utana kiderul, hogy alapjaban veve az emberek tobbsege kevesbe fogja a sajat boren erezni a haborut, vagy csak csekely mertekben (az, hogy 10 honapot varni kell a  hon ahitott Skoda Octavia kombira, megsem egyenrangu azzal, hogy marek hamuva valunk egy nuklearis robbanasban).

Most mar lassan 3 honapja tart a haboru, mindeki kepes volt bearazni, hogy milyen hatassal van ez a mindennapjaira es a hirek mar nem nagyon mozgatjak ezeket a varakozasokat. Az emberek tobbsege belatta, hogy attol, ami ott zajlik, az o kis elete meg nem fog osszedolni. Nagyjabol ugyanez ment a Covid idejen is. Volt ez a jajmeghalunk fazis, aztan azert nagyjabol eljutott oda a tarsadalom, hogy megtanult egyuttelni a szituval, es mar nem volt akkora jelentosege, hogy x vakcina y%-ra v. z%-ra hatekony.

igen, és a "de az amerikaik is megtámadták Irakot" meg ilyen átalános reakcióvá vált mindenre, amire nem tudunk értelmesen reagálni...

Azért hozott változásokat ez a háború. Hopsz, elnézést, különleges katonai művelet :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nekik is jogukban allt fegyveresen megvedeni magukat, de valahogy az elso ellenfellel valo kontaknal inkabb megadtak magukat az iraki hadsereg katonai, sot jo reszuk meg hamarabb. Putyin es think-tankjai meg mai napig azon torik a buksijukat, hogy miert nem ez tortent az ukran hadsereggel... 

Dehat minden nagyhatalom idorol-idore belefut ebbe a pofonba. Ha kiderul, hogy az ellenfel hajlando harcolni es meghalni, nem olyan egyszeru meghoditani egy orszagot. Afganisztanban mar lyukra futott mindenki Nagy Sandortol az angolokon keresztul a Szovejtunioig es az USA is. Az USA-nak volt mar egy kudarcos kore Vietnamban is. Most Oroszorsaggal tortenik ugyanez Ukrajnaban. Szerintem nincs itt semmi latnivalo, hacsak az nem, hogy ezek az ugynevezett nagyhatalmak mennyire bamban be tudjak nezni ezt ujra meg ujra.

miert nem ez tortent az ukran hadsereggel... 

Te mit gondolsz vajon miert nem ez tortent veluk? Mert annyira kemenytoku csavok egytol egyig?

Vagy inkabb a vegtelen tamogatas amit nyugatrol kapnak tud segiteni a moralon?

Raadasul azt gondolod, hogy Putyin ezt nem tudja.

Ez az ugynevezett ukran hadsereg, ha nem kapott volna segitseget, mar reg otthon lenne a panelban a parizeres szendvics mellett.

Az afgan hadsereg is fel volt szerelve orrba-szajba amerikai hadicuccal, es lenyegeben az elso heten az elso robogon kozeledo talib harcos lattan hazament parizerezni. A del vietnami hadsereg anno furdott az amerikai hadianyagban, szakertokben, konkret amerikai segitsegben es soha nem mukodott hatekonyan.

Minden jel arra mutat, hogy Putyin kore ezt benezte. Egyfelol mert a KGB es az FSZB sem a Gral Lovagok gyujtohelye szoval azt az irtoztato mennyisegu penzt, amit rajuk ontottek az elmult evekben eleg kreativan hasznaltak fel (ertsd jo reszet elsiboltak, vagy legalabbis elkopott, mire celhoz ert). Putyinek mar megtamadtak Ukrajnat 2014-ben, kaptak egy kis ejnyebejnyet es azt hittek, hogy olyan ez, mint az italautomata, hogy amig nyernek, isznak. Szivas.

Amugy meg a rettento magas lorol beszeles az ukranokrol szerintem kicsit visszas. Ha ugyanez a hadianyag Magyarorszagon allna raktaron es az orosz hadsereg ugyanigy atlepne a hatart Zahonynal, nem vagyok benne biztos, hogy ugyanezt az elszantsagot fel tudna mutatni Magyarorszag. Persze, konnyu monitorok mogul meg sajtotajekoztaton osztani az eszt, de hiaba kapod a kezedbe a legjobb flintat, azert meg eleg tokosnek kell lenni es ki kell menni a csatamezore, ahol otthagyhatod a fogad.

hiaba kapod a kezedbe a legjobb flintat, azert meg eleg tokosnek kell lenni es ki kell menni a csatamezore, ahol otthagyhatod a fogad.

Az elmúlt 8 évben amerikai katonák szervezték meg az ukrán hadserget. A frontra pedig rotálták az egységeket így az aktív állomány jórésze éles harci tapasztalttal rendelezett 2022 év elejére. Nem ugyanaz a helyzet, mintha egy mai 20-30 közötti még egy alapkiképzésssel sem rendelkező ember kezébe nyomsz valami puskát és zavarod a frontra harcolni.(ez lenne ma itthon a helyzet és ez volt 2014-ben a kényszer sorozáskor ukrajnában is)

The big picture: Beginning in 2015, after Russia's annexation of Crimea, the U.S. invested about $126 million to train more than 23,000 Ukrainians troops at the Yavoriv military base in western Ukraine, Hilbert said.

https://www.axios.com/2022/05/05/pentagon-details-us-training-of-ukrain…

A 2021-et megelozo majdnem 20 evben amerikai kikepzok es katonai tanacsadok kepeztek ki az afgan hadsereget, dollarmilllardokat oltek bele *havonta*, es ugyanugy megprobaltak veluk inteztetni a talibok elleni haborut (vegig ez volt a terv: adunk high-tech-et a helyieknek es majd ok elintezik helyettunk a Talibant). Szorol-szora ugyanez elmondhato Del Vietnamrol annak idejen. Es valahogy ott megsem mukodott, Ukrajnaban meg talan igen. Es ugyanennek a forditottja is mukodott mar egyszer Afganisztanban, a mudzsahedek hajlandoak voltak a szovjetekkel haboruzni, csak kellett nekik hozza valami jobb, mint az eloltoltos puska. Csurheted-csavarhatod a dolgot, az ukranok hajlandoak harcolni es meghalni es ez is resze a receptnek, ami mukodni latszik.

Eppen az allamisag, amit elvitattak es ki sem neztek Ukrajnabol Putyinek (direkt nem mondok oroszokat, mert az en ismerettsegi koromben elo oroszok (expatok Svajcban) a fejuket fogjak annak lattan, hogy mit muvel a hazajuk vezetese), annak a meglete vagy nem meglete is eppen olyan elengedhetetlen, mint a dronok meg a tuzerseg okosloszerrel. Az talibok kepesek voltak magukat megszervezni, es elhivatottan fellepni (horribile dictu: aldozatot hozni) a kozos cel erdekeben. Ugyanez volt igaz az eszak vietnamiakra es talan most az ukranokra is. Es a hianya nem volt kepes megmenteni az amcsik ugyeit Irakban, Afganisztanban es Del Vietnamban.

Afganisztánban és koreában azért buktak mindent mert nem segítők/megmentők hanem leigázók voltak: betolakodóként akarták átírni a szokásokat, kultúrálisan akarták a saját képükre formálni az országot.

Ukrajnában nem volt megszálló amerikai haderő: teljesen más felállás. Ukrajnában egy időben sokkal elnyújtottabb változási folyamat zajlik.

Es akkor ennek fenyeben hogyan ertekeljuk az oroszok ukrajnai kalandjait? Segitok/megmentok vagy leigazok?

Ha lett volna őslakos amerikai népcsoport valamelyik országban akkor talán lehetne párhuzamot vonni, így nem.

**

Ettől függetlenül: az oroszok agresszorok ez nem kérdés.

Segitok/megmentok vagy leigazo

Ez a kérdés fogja megosztani ukrajna népességét a következő évtizedekben. Én nem tudok rá univerzális választ. Egyes pl orosz származású lakosok számára  még "felszabadítók" is lehetnek akár.

minden nagyhatalom idorol-idore belefut ebbe a pofonba. Ha kiderul, hogy az ellenfel hajlando harcolni es meghalni, nem olyan egyszeru meghoditani egy orszagot.

Átlagosan kb. napi 600-1000 ukrán oldalon harcoló katona/fegyveres hal meg, válik harcképtelenné vagy esik fogságba. A – nyugati – fegyverek és a logisztikai és egyéb infrastruktúra pusztulnak. Idővel elfogy minden materiális dolog, amiért és amivel harcolni lehet, és elfogynak azok is, akik harcolnának. Az adósság pedig nő. Érdekes lenne tudni, naponta átlagosan hány orosz oldalon harcoló ember hal meg vagy vonódik ki akarata ellenére a harcból, és az oroszoknak mennyi lőszerük van még, és kapnak-e az ukránok értékesen használható nyugati technikát.

:)

Ha az ukránok békét akarnak, és csökkenteni kívánják az idejekorán való elhalálozásuk esélyét, akkor a fegyverletétel egy hasznos lehetőség. De az ukrán vezetés háborút akart és akar. Joga van hozzá. A szokásos kettős mérce miatt a nyugat nem szankcionálja őket háborúakarásért, de azért kicsit vigasztal, hogy valid lerasszistázni azt, aki nem térdel.

:)

"De az ukrán vezetés háborút akart és akar. "

Nem csak a vezetés. Az ukránok harcolni akarnak, ami nem csoda, hiszen jól ismerik az oroszokat, tudják, hogy értelmetlen faszság, amire itt próbálsz hivatkozni.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az ukránok egyfajta gyengébben sikerült oroszok, akik az oroszokhoz képest két-háromszor annyi lengyelt irtottak ki egy menetben, plusz amikor a Szovjetunióban parancsba kapták, fenntartások nélkül vonultak Magyarország ellen. Nem meglepő, hogy a "haladó" fajtád beléjük van szerelmesedve, és a normalitáshoz közelebb álló oroszok nem annyira tetszenek nektek. :D

:)

Nem vitatom el a kommenteleshez valo jogodat. Jeleztem, hogy elkerulnem az oroszok vagy ukranok civilizacios fel- vagy leminositeset. Szerintem nem vezet sehova. Nagy rakfeneje ennek a diskurzusnak, hogy abbol probal kiindulni hogy az oroszok az istenek es az ukranok a vademberek, vagy vica versa beallitottsagtol fuggoen. Szerintem ez nem ilyen feher es fekete. En pl. az agressziot magat total elitelem, de nem varrnam a totalis felelosseget az orosz nep nyakaba. Az en meglatasom szerint az orosz es az ukran vezetes is valami egeszen kockazatos jatekba kezdett 2010 kornyeken, ami ennyire elfajult. Igazsagot nem lehet tenni, majd az ido eldonti, hogy a vegkimenetel melyik nepet segiti hozza egy pozitivabb jovohoz (ha egyaltalan lesz itt valamifele nyertes).

Epp ezert mondtam parszor, hogy majd ha a Rubicon -on, ntf.hu -n, toritankonyvekben le lesz irva a historia, akkor lehet talan objektivan meghatarozni a dolgokat. Addig mindannyan a sotetben tapogatozunk. Az oroszok szvsz akkor adhattak volna el jol a muveleteiket, ha:

- a Krim fsz vizellatasat valamint a szakadar teruletek "felszabaditasat" vegzik el
- likvidaljak a jelenlegi kormanyt
- kizarolag katonai teruleteket tamadnak

Ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy a nep felfegyverzese, valamint a civil letesitmenyek katonaiva alakitasa egyertelmuen az ukran mediafogasok miatti felaldozast is magaval hozza. De ez most itt szubjektiv.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem erzem magunk alatt a moralis piedesztalt....

Nem piedesztálról kell szónokolni, de jogos kritikát azért csak meg lehet fogalmazni. Az amit az ukránok csináltak egyszerre csapta ki a biztosítékot lengyel,román és magyar körökben is. Attól, hogy most támogatásra és segítségre szorulnak még lehet több mint 1 biten értékelni egy viszonyrendszert.

"támogatásra és segítségre szorulnak" - És ezt Amerika Európával karöltve fegyverek szállításával teszi, mindkét oldalon több tízezer értelmetlen halált okozva. És még naponta százak életével halmozódik tovább... (De ez a jó megoldás liberális, vagy akármilyen, béke-, azaz valójában háborúpárti, nyugati felfogás szerint.)

Mert az ukránok harca miatt Oroszország még nem környező ország :)

Annyit tudsz ezekrol, mint itt barmelyikunk, csak a Te foteledbol valahogy jolinformalt leszel :) Ugyanugy lovesed sincs az egeszrol, mint nekem, vagy barkinek itt. Meg a frontvonal allasat is csak talalomra tudjuk, nemhogy a kivalto okokat, vagy azt, ki miert is kuzd.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ahogy latom, arrol semmi info nincs, milyen a kisebbségek helyzete Ukrajnában. Segítek:
<telexify>
Nem tilos az anyanyelvi oktatás, nem minősítenek hazaárulónak kettős állampolgárként. A magyar himnusz éneklése engedélyezett, mitöbb, kötelező. Soha nem fenyegettek senkit pusztán a származása miatt; agresszió sem történt emiatt.
</telexify>

És a fentiek csak az elenyésző magyar kisebbséggel kapcsolatosak. Mások lehet, jobban találkoznak a szeretet megnyilvánulásaival. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ezt úgy írtad, mintha ennek itt valaki ellentmondott volna.

A helyzet viszont az, hogy Ukrajnában a két lehetőség közül:

- nyugathoz közelednek (horrible dictu EU taggá válnak)

- az oroszokhoz közelednek (amelyik verziót most Putyin tolja)

egyértelműen az első a jobb a kisebbségeknek. Főleg a magyarnak.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egy olyan országban, ahol tiltott az ellenzék működése, hol biztosított az EU-konform működés? Állítólag már mi is a mindennel durvább diktatúra vagyunk, akkor Ukrajna mi? Sok országban már rég teljesültek a kritériumrendszer 80+%-a,es szoba sem állnak velük. Ukrajna mivel jobb, mint a jelenlegi Szerbia, Montenegró, sőt: Bosznia? 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az EU csatlakozásnak feltételrendszere van. Ukrajna a 10%-at sem teljesíti. Nem is akarja láthatóan.

0: a tagjelolt nem tamaszthat senkivel szemben területi kovetelest. Most úgy fest, hogy ehhez egy feltételek nélküli béke kell Oroszországgal. Ennek az esélye ~0. A többi pont máris felesleges. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ez nem igaz, nincs olyan feltétel, ami 5-10 éven belül na tudna teljesíteni, a csatlakozási folyamatot nyugodtan meg lehet kezedni, akár ma.

És pont ezzel lehet motiválni őket, hogy akarják is.

Lehet picsogni, de az ottani magyaroknak az a legjobb, ha minél előbb mennek az EU-ba (és nem csak a kisebbségi jogok miatt)

(roppant kreatív vagy, mikor arról van szó, hogy valamit hogy nem lehet megcsinálni :) )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"..És pont ezzel lehet motiválni őket, hogy akarják is."

Törököket is motiválták :-D

félreértés ne essék - nekem nem hiányoznak az EU-ból a törökök..

Szerbek is komoly gondot fognak okozni - ha 1x belépnek - vagy addigra már nem is lesz EU..

For Whites Only meeting room!

Elmeseled, hogy hogyan is jutottak at a tamado torok hadseregen keresztul az eloluk(!) Torokorszagba(!) menekulok, vagy kenytelen legyek -e deklaralni, hogy a felvetesed kapitalis baromsag?

Javaslom meg ennek a tanulmanyozasat, hatha eszedbe jut, hogy valaki ellen hetesczikkelyezni is kellene biza az altalam emlitett ugyben.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem neked, csak ide kívánkozik belőlem.

 

Ez az ukrán nép ilyen fasza emberekből áll:

https://444.hu/2022/05/18/a-margitszigeti-szinhaz-lemondta-egy-putyinis…

Szóval van egy ember aki gondol valamit, ami nem tetszik másoknak. Emiatt, vagyis a gondolatai miatt alanyunk büntetve van.
Ó édesfaszom, hol tartunk már! Ezek  ami nagyon európai értékeink. Love is love hol van már? Bárkivel buzulhatsz, de nem szeretheted bármelyik politikust, vagy országot?

Összefogáspártiakat mikor fogják így büntetni? Ha így büntetnék őket, akkor sem fognak tiltakozni? Biztos, hogy ez a jó irány? 

Annyira nehéz erre úgy reagálni, hogy nem játszátok közben a hülyét? 

Avagy pl. miért is lenne akkor szerintetek jobb a kárpátaljai magyaroknak egy orosz fennhatóság alá került Ukrajnában, mint az EU-ban?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A nemzetkozi tamogatas nagyjabol azt jelenti Ukrajnanak, hogy kepes lehet kiharcolni egy szamara kedvezo beket. Nem hinnem, hogy a Krimet vissza tudja venni, de mondjuk a kelet ukrajnai megyeket lehetseges, hogy visszaszerzik.

Utana mar csak az a kerdes, hogy ezt kepesek-e az oroszok lenyelni. Talan igen, talan nem. En azt hiszem, hogy a presztizsuk nagy reszet mar elvesztettek, Europa legnagyobb resze jo darabig nem fog rajuk strategiai partnerkent tekinteni. Katonai szempontbol nyilvan senki nem akarja Moszkva elfoglalasat celul kituzni, hacsaknem jol birja az atomraketak becsapodasat, de az bebizonyosodott, hogy a konvencionalis haderejuk eleg sebezheto.

A kerdes az, hogy merre fog fordulni a haboru hosszu tavon, kinek fog jobban kedvezni. Ha a hireknek hinni lehet, az oroszok egyre tobb helyen astak be magukat, tehat kezdik elengedni a villamhaborus gyozelem illuziojat. Nyilvan ezzel feladjak a kezdemenyezest es rajtuk lesz a vedelem minden nyugje. Az ukranok megkapjak a top-shelf tuzerseget a nemetektol es az amcsiktol (Panzerhaubitzen M2000 es M777 Howitzer). A szakik azt mondjak, hogy modern hadviselesben a szivosan vedekezo ellenfel ellen 3-szoros tulero kell, hogy eselye legyen egy offenzivanak, amit viszont szerintem nehezen raknak ossze az ukranok. Tovabba nem hiszem, hogy az ukranoknak annyi fiasko belefer, amennyit mondjuk az oroszok elkovettek az elmult ket honapban, egy elfuseralt tamadas utani kontra konnyen vegzodhet az oroszok szamara nagyon kedvezoen.

Tovabbi bizonytalan kerdes Putyin maga. Lehet, hogy tenyleg halalos beteg, ahogy pletykaljak (eshat 68 evesen mar amugy sincs senkinek sem megigerve a holnap, foleg ha ilyen munkakore van), es az *nagyon* rossz lenne az oroszoknak, ha most adna be a kulcsot es a Kreml osszes hienaja nekiallna kiharcolni az oroklest. De az en velemenyem szerint azert erre sem erdemes merget venni, csak nem ugy van az, hogy egy video alapjan diagnosztizalunk Parkinson kort vagy pajzsmirigy rakot.

Mindezeket a osszerakva, szerintem nem erdemes komolyabb tetet tenni akarmilyen oldalra, rengeteg a bizonytalansag es a dezinformacio/propaganda. En a magam reszerol ugy tippelem, hogy tortenelmi tapasztalatok alapjan, ha a  (modern) tamado blitzre keszult es nem jart sikerrel, akkor utana mar nemigen tudja a haborus celjait elerni es hosszu tavon ki lehet vereztetni.

Javaslom, hogy nézd meg a térképet, és vedd számításba az EU degenerált viselkedését. Ha az oroszok idén vagy jövőre képesek elfoglalni a déli területeket, aztán elzárják a gázt/olajat, mit csinálnak az ukránok? Sok milliárd dolláros nyugati adóssággal a nyakukban nyugatról fognak energiahordozókat és egyéb dolgokat importálni? Ha az EU tényleg le akar válni a közvetlenül vásárolt orosz energiahordozókról, azzal elősegíti, hogy az oroszok maguktól állítsák le az ukrajnai tranzitot. Az ukránoknak lesz pénze a létszükségleteken felül termékeket importálni? Milyen nyugati befektetők fognak befektetni egy Oroszországgal háborúban álló országban? Honnan lesz lóvé? A jelenleg nem orosz ellenőrzés alatt álló Ukrajnában talán már most nagyobb a fizikai és gazdasági kár, mint amit az oroszoktól nemzetközileg lefoglalt pénzzel kezelni lehetne. Ha _nagy vonalakban_ minden úgy megy tovább, ahogy eddig, akkor a végeredményt az dönti el, az oroszoknak mennyi fegyvere és lőszere van. Ha nem történik semmi új, lesz egy a korábbinál kisebb Ukrajna egy nagy adóssággal.

:)

Én néha megnézem az r/CombatFootage-t, bőven alátámasztja hogy a háború szar dolog. Mikor megpróbáltok elhúzni sebesülten lopott kocsival a helyszínről és egy drónról napfénytetőn beesik egy gránát ...

Még ha belefuttok olyan újságíróba, aki Ukrajnában van, azokat is érdemes elolvasni, a helyszínekről közvetlenül kicsit más szemszögből jönnek az infók...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Marha vicces ahogy olyan alapvető dolgok ellen, mint a helyszíni tudósítás is bekattan a kognitív disszonancia :D

Nehogy megtudj valamit első kézből! Még esetleg szembemehet a világképeddel, ha valaki tényleg megszólítja az egyszerű ukrán lakosokat, és kiderül, hogy mégsem várják az orosz megmentést :D :D :D

"vannak-e olyan médiumok, akik fizetnek a nem túl ukrán-dicsőítő tudósításokér"

Fizetni szerintem bármelyik fideszmédia fizetne, okuk is van, pénzük is, csak
- nincs kit kiküldjenek, mert az újságíróik gyávák és hülyék
- valószinűleg semmit nem találnának 

Szóval inkább CTRL-C CTRL-V arra, amit az oroszoktól kapnak, a gombáknak az is elég.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Marha vicces ahogy olyan alapvető dolgok ellen, mint a helyszíni tudósítás is bekattan a kognitív disszonancia

Igen, te kb. mindig abban az állapotban működsz, míg én egy a nyugati világban történő jelenségre világítottam rá.

Nehogy megtudj valamit első kézből!

He? Nem azt mondtam, hogy ne menjenek oda és ne tudósítsanak, hanem azt, hogy 1. pénzt keresnek mások szenvedésén, 2. a tudósításaik nem feltétlenül jelenhetnek meg a nyugati világ mainstream médiájában.

:)

Zelensky-nek hála ma már full beleszarok.

A stílusa miatt ignorálom. Szerintem kultúrember nem engedi az asztalához az ilyen parasztot. ...és ő Ukrajna "legjobbja", a nép szerint. Nem ő az egyetlen aki ilyen paraszt. kb az összes nagykövete minősíthetetlen alja.

Remélem soha nem lesznek EU tagok. 

Szerintem kultúrember nem engedi az asztalához az ilyen parasztot. ...és ő Ukrajna "legjobbja", a nép szerint.

Magyarország esetében meg Orbán ugyanez.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Azzal, hogy Ács Dániel "fideszes univerzum"-t használ kapásból létrehozza a sajátját. Továbbá állít valamit az orosz logikáról/gondolkodásról/viselkedésről, majd mint tényt vagy axiómát behivatkozva ítéli el a saját hazáját. Értem én az érzelmeket, de ez a logikától és így az igazságtól távol van, egyezőség esetén az csak a matematikai véletlen műve. 

Ács még a cikkében kreál 1956-ból egy történelmi analógiát. Ezzel kíván az olvasóból együttérzést kiváltani és hitelesíteni mondandóját.

Az egészben az a hiba, ha a jelenben nem tudunk megegyezni, akkor mit várunk  a múlttól? Majd azzal igazoljuk a jelent? WTF!?

Inkább csak megmagyaráz dolgokat azoknak, akik ezt a párhuzamot nem látják.

És túl sok magyarban működik az oroszokkal szembeni Stockholm-szindroma, olyankor jó néha emlékeztetni őket dolgokra (segíteni nem mindig segít, de akkor is kell)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

KESMA = adómilliárdokból felálított fideszes propagandagépezet

plusz

az ellenzéki jellegű sajtótermékek módszeres felszámolása, tönkretétele, elüldözése.

Na ez a baloldali médiatúlsúly fideszes hazugságból és propagandából épített univerzum.

Itt pontosan úgy történik minden, ahogy Arthur Koestler Sötétség délben című művében leírta a moszkvai politikai irányvonalat 100%osan követő komcsi szónokról:
bizony néha szónoklat közben kell totálisan az ellenkezőj értelműen befejezni a mondatot, ha a Főnök 5 perce meggondolta magát hogy akkor az oroszok mégis legyenek agresszorok (persze csak addig, amíg a zsét a zsebébe dönti az EU).

Na úgy tűnik az oroszok le fogják teljesen rombolni az Azovstalt, és úgy nagyjából azt is ami maradt Mariupolból.

Kiváncsi vagyok, hogy fogják ezt a Stockholm-szindrómás elvtársak belerakni a nagy felszabadító narratívába :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”