Álhírterjesztés hogyan működik?

Álhírterjesztők nagyon kicsi közösség, de nagyon aktív, valójában ők a szuperterjesztők.

https://youtu.be/znVT6o-58hA?t=1606

Hozzászólások

Ez az egész a Napkirállyal kezdődött, aki sokak szerint fennen hangoztatta, hogy "az állam én vagyok". Persze, van akinek leesik az álla ilyen - mai szemmel nézve - államellenes álhírektől.

Mi a baj az állhírekkel? Ha nem érdekel, ne olvasd, amúgy is extrém szűk a célközönsége... a kérdés, hogy találsz te állhíreket?

Az állhír az valami orvosi szakszöveg akar lenni? :)

Kecskeszakállat növesztettem: most állhír terjesztő lettem :(

Szerkesztve: 2022. 05. 14., szo – 20:38

Power pislogása mióta van Barabásinak? (Eddig csak olvastam, sosem néztem.) Csak nem amióta oltakozott? LOL

Az idézőjellel azt jelzem, hogy kábé ezt mondták, pontosan legépelni nem fogom, annyira nem lényeges a téma. Akit érdekel pontosan mit mondanak hallgassa meg!

"Vakcina ellenzést gyárak hozzák létre, gócpontokra lokalizált." (Ami implikálja, hogy szerinte ezeket kellene kiiktatni?) "De nincs hasonló góc a vakcina mellett." LOL, nincs... Éppen csak az összes ország összes vezetője egyszerre hozta meg ugyanazokat a szabályokat, de mindezt teljesen maguktól csinálták anélkül, hogy lett volna valami ami központilag diktálta volna nekik. Hehehe, ezt pont el fogom hinni.

"Vakcina ellenesek őszintén valamilyen okból félnek." Hát bamme, például nem szeretnék tragikus hirtelenséggel váratlanul elhúnyni. Pont most vonták vissza valamelyik "hatásos és biztonságos" szernek az engedélyét mert vérrögöket okozott. Akkor valós volt a félelmem, vagy nem? Szerintem teljesen valós volt és minden nap egyre hálásabb vagyok az Égieknek, hogy időben figyelmeztetettek és nem léptem be kísérleti alanyként.

"Média pódiumot ad a hangos kisebbségnek." LOL, a kisebbségnek ad pódiumot a média, miközben konkrétan az összes MSM média és közösségi média is konkrétan cenzúrázta az ellenvéleményt. Sajnos annyira torzan látja a világot, hogy az már nevetséges. Tudjátok mihez képest adott pódiumot a média a kisebbségnek? Ahhoz képest, hogy ő nyilvánvalóan azt szeretné ha még jobban el lennénk kussoltatva! Konkrétan még erősebb cenzúráért kiált a drágalátos!

"Hálózatkutatás dobott a közösségi hálón: az összes algoritmus ami mögötte van, az onnan jön!"
Igen, ez így van. És ezzel el is ismeri Barabási azt, amit már régebben mondtam: hogy őneki a hálózatkutatással a célja az, hogy az emberek kontrolljához hozzájáruljon a közösségi médián keresztül. Ha gondosan elolvassátok a hálózatios könyvét, akkor az arról szól, hogy hogyan lehet a lehető legkisebb feltűnéssel a lehető legnagyobb impaktot elérni az emberek gondolkodásában a közösségi média manipulálásával.

Barabási intelligens figura, de sajnos ő sem a szabadság és az igazság szolgálatába állította azt a hatalmas eszét, hanem a lopakodó cenzúra szolgálatába. Azt képzeli magáról, hogy mindenkinél okosabb és mindenkinek úgy kell gondolkodnia, ahogy ő gondolkodik és ezért a "nemes célért" fel lehet áldozni az Internet szabadságát.

36:00 Spontán jön a komp: semmi bajom a kompozással, sőt jó móka. De teljesen kész vagyok ezektől az emberektől akik úgy navigáltatják magukat a GPS-szel, hogy azt sem tudják hogy hol vannak. Valahol ironikus, hogy ekkora NPC ez a nő, hogy valóban a gép irányítja a mozgását - az átvitt értelem mellett most konkrétan is. És ő bólogat, hogy mekkora hülyék azok a többiek akik mást gondolnak, mint amit szerinte kellene. Haláli ez a kis epizód, szerencse, hogy nem állítottam le előbb :-)

Kicsit később: "villanások, Snowden, mobilos követés, stb": úgy látszik mégiscsak megszólalt már a lelkiismerete Barabásinak? Lehetséges hogy a lelke mélyén jó ember ő is, csak a hübrisz félrevezeti? Lehetséges. Drukkolok neki, hogy kísérleti vakcinázás témában is meglelje a világosságot és bűnbocsánatot kérjen még mielőtt szembe kellene néznie a Teremtőjével!

Szerkesztve: 2022. 05. 14., szo – 21:46

Tovább hallgattam, a további elemzésem szórakoztató irodalom gyanánt:

Barabási: alapkérdés, hogy milyen molekulák vannak az ételünkben.

Polifenolok pozitív hatással vannak. 135000 molekula van a kajában, ebből 150-et követ a nutríció. Bla-bla-bla... Mi van a kajában? Melyiknek mi a hatása. Gyulladás okozó, gátló, stb.

"Cél: kaját gyógyításra használjunk. Molekuláris szinten testre szabottan hogy mi az ami több, mit kerüljön."

Kiváncsi leszek. Olyan érzésem van hogy nem látja a fától az erdőt, mert ezt már felfedezték: paleolitnak hívják. A molekulákat pedig felesleges és kontraproduktív nézegetni addig ameddig az alapokat nem raktuk helyre. Azután talán lehet értelme, de nem hiszem hogy sok.

"Nem a hússal van baj, hanem a parizerrel": LOL, még csak nem is a _normális parizerrel_, ami húst, nyesedéket és fűszereket tartalmaz. Hanem az ipari szarral, amibe tesznek szóját is. Nem annyira komplikált ez a téma, hogy big data kellene ide, el kell olvasni a paleo könyveket és kell még egy kis józan ész és kész.

De azért drukkolok neki, hátha ebből az irányból valóban valami pozitívat hoz ki a változatosság kedvéért!

"Ha beigazolódik, hogy ez lesz a probléma, akkor valószínű, hogy rendszerszintű beavatkozásra lesz szükség, akár törvénykezésre, ami visszaszorítja ezt a típusú étkezést."

Sajnos megint előtör belőle a balosság. Bamme, nem kell semmit betiltani, semmit visszaszorítani! Az egyetlen fontos szabály ugyanaz lenne mint a vakcinakísérleteknél: informált beleegyezés. Minden élelmiszerre legyen kötelező ráírni, hogy mi van benne, és milyen folyamattal állították elő! A user meg majd eldönti hogy megeszi-e! Ami most van az nagyjából jó, csak még az éttermekben büfékben is előírnám ezt, hogy írásba kell adni miben mi van, hogy ne kérdezgetni kelljen a pincért, illetve hogy ne lehessen vita belőle később (a pincérek többségének fogalma sincsen ugyanis). Ennyi kell, nem kell már egyből mindenféle tiltásokat vizionálni! Aki olyan hülye, hogy szóját akar enni, az egye csak, nem kell megtiltani neki.

"Te hogy eszel?" "Nem lettem vegetáriánus, de..." Ajjaj. Van baj. Reméljük tényleg nem fognak az ő iránymutatásai alapján törvénykezni! Egy rendes férfi marhát, disznót, kecskét, bárányt, halat eszik. Néha szárnyast is. Nyúl is finom de nincs elég zsírja. A zöldség, gyümölcs az maximum köret! Illetve abból főzzük a pálinkát, arra is jó.

"Ugyanis tényleg nem arról van szó, hogy mindenkinek vetegáriánussá kellene válni" - Ezt azok szokták mondani akik azt szeretnék ha _mindenki más_ vegetáriánus lenne. "Zou will eat ze bugz and zou will be happz!" Klaus Schwab embere ő is?

Ezt nem lehet abbahagyni. Megérkeznek Szalay Péter "szobrászhoz". Keressetek rá, a sommás véleményem: teljesen tehetségtelen "modern művész". Kinyomtatott egy térdelő szabadságszobrot színesben. Az a fajta "művészet", ami a társadalmi jelenségekre reagál, csak éppen nem szép. Tehát értéktelen.

Ez is egy rejtett gig a műsorban, hogy éppen őt keresik fel, hozzá autóznak. Ő a végcél.

Álhírterjesztők nagyon kicsi közösség, de nagyon aktív, valójában ők a szuperterjesztők.

Teljesen igaz, csak nagyon nagy a média birodalmuk, a gazdagságuk és így a politikai és gazdasági befolyásuk. ;-)