[KV] NL - holland rendorkutyak anti lockdown tunteto csontjat eszik

For your protection!

For your health!

Video:

https://twitter.com/Tim_jbo/status/1477654850515058688

Bulvar korites:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10362603/Dutch-lockdown-protes…

Under current rules in the country gatherings of more than two are prohibited and many things remain closed 

Hozzászólások

Az a baj, hogy hianyzik a video eleje, es nem tudjuk, hogy hogyan kerult az a kez a kutya szajaba. Ha a helyszinen levo rendor rauszitotta egy random tuntetore, majd egyutt berangatta oket a rendorokbol allo sor moge, akkor igazad van. Ha az illeto ratamadt valamelyik rendorre, es ekkor engedtek ra, akkor nincs.

Egyebkent koze nincs a lofegyverhez, egy kutya nem potencialisan halalos. https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99400034.tv Szolgalati kutya alkalmazasa bekezdes

Kutya:

(3) A rendőr szájkosár és póráz nélküli szolgálati kutyát alkalmazhat
a) súlyos sérüléssel fenyegető támadás elhárítására;
c) a személye ellen intézett támadás vagy az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető magatartás elhárítására.

vs lőfegyver:

54. § (1) *  A rendőr lőfegyvert használhat
b) a testi épséget súlyosan veszélyeztető közvetlen támadás elhárítására;
k) *  a saját élete, testi épsége, személyi szabadsága ellen intézett támadás elhárítására.

Azért hasonlít, nem? :) Egyébként a tüntizésre külön is van kutyás útmutató, ugyanitt:

(2) A rendőr szájkosár nélküli szolgálati kutyát pórázon vezetve alkalmazhat, ha a jogellenesen összegyűlt tömeg enyhébb (47-49. §) kényszerítő eszközzel nem oszlatható szét, illetve, ha az a közbiztonságot súlyosan veszélyeztető csoportosulás szétoszlatásához vagy a rendőri intézkedéssel szembeni tevőleges ellenállás leküzdéséhez szükséges.

Meg amúgy a kutyahasználatot első adandó alkalommal jelenteni kell, nem úgy van, hogy ráhecceled a blökit a járókelőre.

Gratulalok, talaltal ketto pontot, ami megegyezik :)

A videon amugy porazon van a kutya, szoval itthon ez a resz OK lenne. De azt tovabbra sem tudjuk, hogy hogyan alakult ki a helyzet, szoval teljesen felesleges vitatkozni rola.

"nem úgy van, hogy ráhecceled a blökit a járókelőre"

Mibol gondolod, hogy itt ez tortent?

Gratulalok, talaltal ketto pontot, ami megegyezik :)

Mennyi kell? Nem azt mondtam, hogy kutya == lőfegyver, hanem hogy mindkettő kényszerítőeszköz, és kb. hasonló súlyosságú esetekre van engedélyezve. Mindkettő használata jelentési kötelezettséget hoz magával, mindkettő megnyomoríthatja/megölheti a gyanúsítottat/random járókelőt, mindkettő vizsgaköteles, stb.

Ellentétben mondjuk a könnygázzal, ami marhára fáj, de sokkal nehezebb vele maradandó kárt okozni.

Mibol gondolod, hogy itt ez tortent?

Nem gondolom, ez egy kontextus nélküli videó. Én a te hozzászólásodra reagáltam vele.

Te magad idezted:

"A rendőr szájkosár nélküli szolgálati kutyát pórázon vezetve alkalmazhatha a jogellenesen összegyűlt tömeg enyhébb (47-49. §) kényszerítő eszközzel nem oszlatható szét, illetve, ha az a közbiztonságot súlyosan veszélyeztető csoportosulás szétoszlatásához vagy a rendőri intézkedéssel szembeni tevőleges ellenállás leküzdéséhez szükséges."

Felhivnam a figyelmed az utolso mondatreszre. Tovabbra sem tudjuk, hogy mit csinalt az illeto, mielott ramentek a kutyaval. Ha epp egy bottal vert egy rendort a kisbusz takarasaban, akkor ez nalunk - a fenti szoveg alapjan - ebben a formaban rendben lenne, a kutya porazon van.

De majd erre ugyis lesz egy vizsgalat, ami megallapitja, hogy jogszeru volt-e az intezkedes. Ha kiderul, hogy nem, akkor meg mindig elofordulhat, hogy elsikaljak... Sajnos egy ilyen vilagban elunk.

Ha az illeto ratamadt valamelyik rendorre, es ekkor engedtek ra, akkor nincs.

vs.

Nincs helye a kényszerítő eszköz további alkalmazásának, ha az ellenszegülés megtört, és a rendőri intézkedés eredményessége enélkül is biztosítható.

Tehát a felvételből is látható, hogy de, van baj.

Te ezen a felvetelen latod, hogy mi tortent a kutya bevetese elott? Nekem nincs otthon rendorkutyam, nem tudom, hogy mennyire konnyen lehet leszedni arrol, akit egyszer megfogott, de elkepzelhetonek tartom, hogy nem megy csettintesre. Neked errol van konkret tapasztalatod, ami alapjan biztos vagy benne, hogy gyorsabban is meg lehetett volna csinalni? Es ezt most nem gunyosan kerdezem, hanem erdekel.

Nem, de egy ideig valoban dolgoztam rendvedelmi szervnel, ahol tanultam egy fontos dolgot az ottaniaktol: hianyos informaciok alapjan soha ne vonj le messzemeno kovetkezteteseket. Mindig celszeru vegiggondolni, hogy a rendelkezesre allo ismereteid alapjan hogyan tortenhettek a dolgok, es minden szalat ellenorizni. Egy csomo mindennapi konfliktust, meg a magad hulyenek nezeteset meg lehet igy sporolni.

When injustice becomes law, resistance becomes duty

Szerintem az, hogy ket embernel tobb nem talalkozhat, az egy olyan szitu, hogy ott mar engem nem erdekel, mi a torveny es miert, mert az annyira igazsagtalan, es a szabalyok hozoi sem tartjak be ugy sem, mint az utolag (is) sokszor kiderult.

(Oltva vagyok, de a lockdownt erosen ellenzem, foleg, hogy azt igertek, hogy oltas utan nem lesz ra szukseg)

UK, azon belul England. Itt nincs, par maszkos intezkedes van, amit ki lehet birni. Amig nem ovodas koru gyerekeket akarnak egesz nap maszkban tartani, leszarom.

De ha household mixing ban lenne, mint tavaly, nem lennek bekes tunteto, az biztos.

De beszelhetunk azoknak a mentalis egeszsegerol is, akik nem temethettek el hozzatartozoiakat, vagy 4x kellett arrebbrakni az eskuvojuket, vagy szuloszoban nem kerhettek ferjuk vagy mas csaladtagjuk segitseget. Mindezt azert, hogy ne csak rovid ideig legyen nagyon nagyon stresszes a surgossegiseknek, hanem hosszu honapokig legyen nagyon stresszes.

"Mindezt azert, hogy ne csak rovid ideig legyen nagyon nagyon stresszes a surgossegiseknek, hanem hosszu honapokig legyen nagyon stresszes."

Ezt hogy kell erteni? Jobb lett volna lezavarni az egeszet az eredeti terveknek megfeleloen, par honap alatt meghalt volna mindenki, aki akar, azt' le van tudva? Hiba volt visszatancolni a szeles korben terjedo fertozesen keresztul kialakitott nyajimmunitas elkepzelestol?

Egyebkent en nem is ertem az oltaselleneseket. Ha ez csak egy natha, es nem kell felni tole, tulajdonkeppen miert nem fertozik meg szandekosan magukat? Meggyogyulnak, megkapjak a vedettsegi igazolvanyt, aztan jonapot.

"Egyebkent en nem is ertem az oltaselleneseket."

Kezdhetned azzal, hogy megtanulod ertelmezni a kulonbseget oltasellenes, lockdown-ellenes, maszkellenes es virustagado (ilyennek definicio szerinti megfeleloje letezik meg egyaltalan?) kozott.

Aztan folytathatnad azzal, hogy a lockdown-ellenesek nagy resze be van oltva Covid ellen. Es egy megnagyobb resze az osszes korabban kotelezo oltast (BCG, polio, etc.) beadatta a gyerekeinek is es azt nem is banta meg.

Vagy mehetsz tovabb a lockdown-ellenes = fasiszta rasszista tomeggyilkos vonalon is. Csak akkor nem fogsz erteni semmit. De cserebe legalabb igazad se lesz.

Ertem a kulonbseget, de meg egy olyan emberrel sem talakoztam, aki tart a megfertozodessel jaro esetleges komplikacioktol, ugyanakkor nem akarja beoltatni magat. Na jo, megis, egy terhessegre keszulo csajt. Igy elmeletben szetvalaszthatod oket, csak hat a valosagban tobbnyire kapcsolodik a ket dologm Ez a mondat egyebkent nem neked szolt, csak ugy altalanossagban.

"Vagy mehetsz tovabb a lockdown-ellenes = fasiszta rasszista tomeggyilkos vonalon is"

Sosem voltam ezen a vonalon.

Inkabb kerlek valaszolj arra, amit kerdeztem.

Valaszolok: a lockdownnal gyakorlatilag osszeszesegeben kozel senki nem jart jol. Az se, aki kicsit jol jart volna 1-2 szempont miatt, de most lockdown alatt tonkrement mental health-u emberek veszik korbe. Magyarul semmi szukseg nem volt ra.

De szivesen varok ellenpeldakat: szerinted volt olyan, aki osszessegeben jol jart a lockdownnal? Miert?

Szerintem igen, volt, minden olyan ember, aki egy teljesen szabadjara engedett jarvanyhullam alatt nem kapott volna orvosi ellatast, es ennek hianyaban meghalt volna. Erre megint az olaszokat tudom peldanak hozni, ahol a lakossag az elso korben latszolag magasrol tett az egeszre, aminek az lett a kovetkezmenye, hogy egy ido utan az orvosoknak valogatniuk kellett, hogy ki megy intenzivre.

Erre a szellemi egeszseges dologra valaszolhatnek en is olyan cinikusan, mint ahogy az idos, beteg emberekrol szokott sok "korlstozasellenes": IJ esete forog fenn, nem en tehetek arrol, hogy nem birja elviselni a maszkot a fejen, meg azt, hogy nem mehet bulizni. Temetest lehetett tartani, legalabbis itt. En inkabb a korhazok terhelesenek szinten tartasat valasztom.

"nem kapott volna orvosi ellatast"

Vannak olyan nemCovidosok (pl. rakosok), akik lockdown nelkul csak 2-3 honapig nem kaptak volna orvosi ellatast. Es gyakrolatilag lassan 2 eve lotto, hogy kapnak-e, mert lockdown mellett dontottunk. A "flatten the curve" annyit csinalt, hogy nem 3 hanem 15 honappal dugitotta el a backlogokat az orvosi ellatasban.

Meg a lakossagot hulyegyereknek nezni kevesbe hatekony, mint elmagyarazni nekik, hogy nem lesz hely az intenziven, ha most mennek aktiv szocialis eletet elni. Megagyazott ez az egesz egy tartos kifogasgeneratornak es egy nanny state-nek. Sokan elegge feltek, maguktol is otthonmaradtak volna egy ido utan. Es igy a lassan 2 eve otthonmarado "vulnerable shielding" emberek is hamarabb kijutottak volna a szabadba.

Ha mar az olaszokat felhoztad peldanak, megnezned a kedvemert, hogy a svedeknel mikor volt az utolso olyan hullam, amibe szignifikans embermennyisegnek volt egyaltalan eselye belehalni? A legszigorubb jarvanyintezkedes naluk annyi volt, hogy gathering over 50 banned, a mediaban persze ez ugy jelent meg, hogy "mostmar ott is lockdown, ok is feladtak".

A svedekrol: https://www.businessinsider.com/sweden-covid-no-lockdown-strategy-faile…

Egyebkent bevallom oszinten, engem nem foglalkoztat tul sokat ez az egesz, nekem alapvetoen megfelel a sved es a magyar jarvanykezeles is. Egy szem nagymam van, aki veszelyeztetett, ra vugyazunk, a tobbiekben meg bizom, hogy oltassal es sajat immunitassal atveszelik, ha ugy adodik. En magam is oltva vagyok, a virus latszolag marad velunk orokre, es azt gondolom, hogy nem lehet minden orokre bezarva, ezert nem baj, ha mozoghatnak az emberek, mar itt az ideje a lazitasnak. A szigoritasokat abban az esetben tamogatom, ha telnek a korhazak es ezert szuksegesse valnak, akar lockdownig is.

Elegge kemenyen csusztatas a svedeket nem Europa tobbi orszagahoz, hanem "csak a szomszedokhoz" hasonlitani. Harmadakkora halalozasi ratajuk van, mint a legtobb Kelet-Europai orszagnak. A 2021-es halalozasi ratajuk, 2020-at elengedve pedig meg ennel is joval versenykepesebb. Meg a cikk arrol se irt, hogy a svedek a delta hullamot "konkretan kihagytak" (omicron casedemic epp folyik naluk ujrafertozesekbol, de nem halnak meg benne nagyon)

"Egyebkent bevallom oszinten, engem nem foglalkoztat tul sokat ez az egesz" - bar igy lenne. Az egesz comment thread ugy indult, hogy beszalltal a harcba a rossz oldalon.

Nem. Ugy indult, hogy nem ertek veled egyet abban, hogy mindig minden korulmenyek kozott engedni kell mindenkit a jarvannyal kapcsolatban sajat belatasa szerint cselekedni, ahogyan azzal sem, hogy a jarvany kezdete ota minden korlatozas elhibazott lepes volt. Es ezt kifejeztem. Nem en vagyok az, aki topicokat indit meg blogol arrol, hogy szerinte hogyan kellene csinalni es mi van elrontva (es meglepodik, amikor egy szavazason az jon ki, hogy a tobbseg nem igazan ert vele egyet).

"es meglepodik, amikor egy szavazason az jon ki, hogy a tobbseg nem igazan ert vele egyet"

Az egyik szavazason az jott ki. Es volt nehany masik, ahol meg az jott ki, hogy a tobbseg (mar) velem ert egyet:

https://hup.hu/szavazasok/20211115/kv_hogyan_allsz_a_vakcinakhoz_es_hog…

https://hup.hu/node/170773 (es benne a fel evvel azelotti szavazas linkje)

Ezekutan ertheto, hogy miert lepodtem ott meg (el is ismertem meglepettsegemet).

Egyebkent en nem is ertem az oltaselleneseket. Ha ez csak egy natha, es nem kell felni tole, tulajdonkeppen miert nem fertozik meg szandekosan magukat? Meggyogyulnak, megkapjak a vedettsegi igazolvanyt, aztan jonapot.

Én próbáltam, de még az se ment, pedig elég esélyt adtam neki. Lúzer, aki ebbe belehal.

ennek soran rendorkutyakat is bevetettek. Mi ebben a kulonleges? Volt mar ilyen a tortenelemben, Magyarorszagon is. Milyen reakciot vartal erre?

Hát, várunk volna a szemkilövető Gyurcsány tömegveretésére Brüsszelből valami reakciót akkor, de sajnos nem jött. Akkor Brüsszel szerint nem tiporták két lábbal Magyarországon a demokráciát. Hát, ilyen ez ...

trey @ gépház

Nem voltam ott, mert éppen Debrecenben tüntettem, egészen addig, ameddig el nem kezdtek Budapesten autókat gyújtogatni az állampolgárok. Akkor azt mondtam, hogy megette a fene az egészet, ezt nem lehet többet kimagyarázni, nem csoda, hogy 15+ év után kapnak kártérítést az állampolgárok (ez amúgy akkor is jár, ha előtte kukákat gyújtottam fel? Fene sem tudja, most ki kap kártérítést... Egy biztos, a 350+ sérült rendőr nem, gondolom, ők PR szempontból nem vállalhatóak)

Utána elítéltek 10+ rendőrt, és 20+ tüntetőt, és beismerték a szakmai hibákat (mind a túlzott erőszak alkalmazását, mint a nem elégséges erőszak alkalmazását).

Haj, nehéz kérdés, mit lehet elítélnie Brüsszelnek, anélkül, hogy más azt nem kiabálná, hogy Brüsszel beleavatkozik a belügyeinkbe.

Mai fejjel azt mondom, tök könnyű mindenkinek mindenért boxzsáknak használni őket, sokkal könnyebb, mint beismerni a hibákat.

A ciganyok es a niggerek sehol sem alkalmazkodnak ott sem. Ha jol tudom csak Franciaorszag az "orszagok" amire hivatkozol. Nem elfogadott tiltakozasi forma ez. Hanem siman nem mernek fellepni a csicskak ellen, mert az nem eleg PC. Vagy az is lehet, hogy a heti 1 vagy havi 1 furdes megsem eleg es a szagukat nem birjak elviselni ezert utcan is fustolot kell alkalmazni.

Ha jol tudom csak Franciaorszag az "orszagok" amire hivatkozol.

Rosszul. Legutóbb éppen Hollandiában és Brüsszelben gyújtogattak:

Éles lőszert is bevetett a holland rendőrség az oltásellenes tüntetésen Rotterdamban

Vízágyúkkal oszlatták a tüntetőket Brüsszelben

Már kezdem azt hinni, hogy a svájci lapok elhallgatnak dolgokat, vagy a Nagy Svájci Tűzfal megfog minden ilyen hírt.

trey @ gépház

De csak a francia ciganyok/niggereknel bevett szokas/hagyomany az ilyen europaban :) Ezek a gyopar laposfoldhivok meg utobbi 2 evben bujtak jobban elo mindenhol, mert most meghallgatjak/hergelik egymast, mert lett kozos tema: oltastagadas, tudomanytagadas. Meg itt hupon is rengetegen vannak.

Persze biztos van tuntetes is mindenhol, de ahol latvanyosan nem lepnek fel normalisan az csak a franciaknal van. Tul sok SJW szem nezi oket es nem is lephetnek fel.

Semmi keresnivalójuk nem volt ott a kutyáknak.

"Poén" lenne, ha kiderülne, hogy a KV miatti korlátozások folyományaként a kutyához az eset idején nem tartozott érvényes veszettség elleni oltásról szóló igazolás. :D

A tüntetőket sem kell félteni. Vajon ha mindez Magyarországon történt volna, az ájvékolók már szorgos hangyaként zsizsegnének, skandálván "le a rendőrterrorral, le a kutya kormánnyal!"?

:)

Na es arra van tipped, hogy hogyan kerulhetett a csunya, gonosz rendorok karmai koze? Hagy talaljam ki: bekesen setalgatott a kis maszkocskajaban, amikor is valamelyik brutalis vadbarom rendorallat verszomjatol vezerelve, nem birvan mar tovabb a feszultseget, hogy ott maszkalnak azok a kocsogok es nem lehet nekikmenni berantotta ot?

Amugy akar meg ez is tortenhetett volna, de egyelore nem tudjuk, igy tok felesleges barmelyik oldal mellett allast foglalni. En sem a topicnyitotol, sem toled nem sajnalom, hogy szimpatizaltok a tuntetokkel vagy epp utaljatok a rendoroket, de latatlanban arrol ajvekolni, hogy itten sarba vannak tiporva a mindenfele jogok... nem is tudom, furcsa.

Egyebkent a tuntetesek alatt 4 rendor is megserult, ok is biztosan egymast vertek el, vagy elestek a sajat labukban. Vagy ha nem, akkor a felvonulok csak vedekeztek.

Aztakurva... Szerinted ha a rendőrök biztosítanak egy területet, és azon a területen rendőrök és általuk védett személyek tartózkodnak (jelen esetben sajtósok), akkor egy tüntető közéjük nyomulását miként értékelik? Csak nem támadásként? A másik, hogy ha a háttérben látható rendőrök valamiért intézkedni akartak vele szemben, és ő menekülés közben a sajtósok és rendőrök közé vetette magát, azt miként értékelik? Csak nem... ööö... csak nem potenciális támadásként? Mi bajod van neked?

:)

Azt hittem, nyilvánvaló az alapvető összefüggés, mi szerint ha a rendőrök sorai közé nyomulsz, azt ők nem egy kiscica hozzájuk bújásának fogják érzékelni. Ahogy az intézkedés elől való elmenekülésedre sem úgy fognak tekinteni, mint egy kiscica életének első bukdácsoló lépteire. Persze ha kiscica vagy, akkor talán nem lesznek annyira szőrös szívűek veled. Szóval ha kiscica lennél, az megmagyarázná a felmerült nemértésedet.

Valami kutya dolog történt ott.

:)

Szerkesztve: 2022. 01. 03., h – 00:50

"kemény képek" - régen foci meccsen volt ilyen bközép ellen. Itthon ilyet nem tudok elképzelni - mert ENSZ biztonsági tanácsa ülne össze és követelné a NATO azonnali beavatkozását a diktatúra leverésére.

Hollandiába ezt lehet - biztos, mert 100%-ban törvényes eszközöket használó kormány/karhatalom - meg volt a reggeli eligazítás, hogy meddig lehet elmenni.

 

Megnéztem a képeket - a többi tüntető arcát - lányt, fiút -nagyon meg voltak ijedve - sírás - sztem nem erre számítottak: kijöttek kicsit tüntetni egy órás kis programra és k.nagy káosz és terrort kaptak egy liberális demokratikus országban..

Egy szőke nő segíteni akart a pasinak akin lógott a kutya, de felé legyintett egy rendőr 50-60cm-es gumi bottal (nem láttam, hogy ütés elérte-e) - majd egy kék esernyős akart vívni a rendőrrel, de jött több rendőr és zártak...

Akkor már földön volt a pasi -- kutya nem engedte. Itt már a kutyát le kellett volna hívni a pasiról és hátra kötni kezét, bevinni, előállítani jegyzőkönyvet felvenni - mert biztos valamit csinált, ha rá lett küldve a kutya fogásra.

For Whites Only meeting room!

Mert kellene nyilatkozni? Egy hulye beszaladt oda ahova nem kellett volna.

Kb mintha Texasban betorsz valahova ahol tudod, hogy le fognak loni aztan le is lonek. Aztan azon is fel kellene haborodnunk?

Inkabb azon haborodok fel itt, hogy ilyen puhany rendorseg van. Csapjanak oda rendesen, hogy ne legyen kedvuk tuntikezni.

 

Amugy sztem ez valami "szaladj neki a rendoroknek" tik-tok kihivas lehetett.

Mondjuk az eddigi videókból tényleg az jött le, hogy mindkét oldal eléggé nyugodt volt, a tüntetők sétáltak, a rendőrök álldogáltak, azt leszámítva, amikor valamiért páran nekifutottak a rendőröknek, aki sorfallal zártak le bizonyos területeket a tüntetés elől.

Pár videóból nem sokat lehet megtudni, na :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez megint csak egy kiserlet. Hergelesi hajlandosagra. A lezaras meg a jogfosztasi hatarertek belovesere. Jo kiserlet.

Eszak koreaban is hozzaszoktak, hogy ott halsz meg ahol szulettel, vagy a koncentracios rendszerellenesekkel a taborban halalra eheztetve fagyasztva. Jo esetben minigunnal kivegeznek az legalabb gyors.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2022. 01. 03., h – 11:57

Vegyék ki a Covid okozta sürgősségi ellátást a TB-ből és aki megtett mindent (pl. oltható és oltott, és ezen felül veszélyeztetettként nem járt el focimeccsekre), annak térítse a TB a költségeket, aki meg nem, annak csak annyi százalékát, hogy fájjon a számla. A rettegők meg maradjanak otthon a gecibe és fejezzék be végre a mások basztatását.

Az lakhatási és energiakrízist illetve az elszabadított inflációt kell megfékezni most.

Én egy kevésbé drasztikus megoldást javaslok: a kórházak megtelte esetén az oltatlanok legyenek azok, akik nem kapnak ellátást. Aki ennek ellenére nem oltat, és belehal, az megérdemelte.

Cserébe viszont békén kellene hagyni az oltatlanokat, el kellene felejteni az oltási igazolványt, karantént, lezárásokat. Hadd térjen vissza a világ a rendes kerékvágásba.

Az oltás működik, ez tudományos tény, a kérdés inkább az, hogy milyen áron. Jelen pillanatban fűnyíróelv szerint, boldog-boldogtalanba belenyomják ezt a szart, egészséges emberekbe, gyerekekbe. A rövidtávú mellékhatásokat elmaszatolják, hosszútávú tapasztalatok nincsenek is. A kétkedőket megbélyegzik, a fontos dokumentumokat titkosítják, a statisztikákat kozmetikázzák. Ezek után természetes, hogy sokakban kialakul az a bizonytalanság, ami végül oda vezet, hogy nem kérik az oltást. De ez még nem jelenti azt, hogy ezek az emberek ne fogadnák el a tudományos tényeket.

Nemcsak hogy nem maszatoljak el, hanem minden dolognak utanamennek, ami lehetseges mellekhatas. Az Astra verrog okait is vegul kinyomoztak.

A bizonytalansag pedig abbol adodik, ami a hivo embereket is hivove teszi. A hivok biblia egyszeru magyarazata fele fordulnak, mert azt ertik es biztos igaz, ha nem valtozott mar 1000 eve.

Ha valamihez gondolkodni kell vagy uj attol meg felnek. Ez az emberi oszton/termeszet. Azert jarunk iskolaba, hogy ne minden esetben az osztonok vezereljenek.

Azert az marhara meglepne, ha peldaul te kepes lennel errol a temarol gondolkodni.

Na latod milyen jo, hogy tudomanyparti vagy. Mivel nem virologus/biologus vegzettsegem van ezert meg ha gondolkodni tudok is a temarol, de sokat nem tesz hozza a kozoshoz, mint ahogy senki mase, akinek nem biologus/virologus vegzettsege van. En csak annyit tudok tenni egy olyan temakorben amihez nem ertek, hogy egy adott kutatashoz, temahoz tartozo peer reviewkat megnezem es az alapjan tudok donteni. Meg meghallgatni a hozzaertok velemenyet. A hozzaerto itt virologus/biologus/stb. Semmikepp sem egy hup/fb commenter, autista gyerekkel, aki "oltasserultnek" hivja sajat magat vagy epp Godeny tolvaj, gyogyszeresz :)

vallas-szeruen hiszel a tudomanyban

Nem kell vallas-szeruen hinni vmiben, ami mukodik. Vagod, nem a biblia rakta ossze az autod, a szamitogeped, stb. A tudomany bizonyitottan mukodik, kulonben nem tudnal commentelni sem. Raadasul barmilyen meglepo a tenyleges orvostudomany is mukodik. Gondolom, ha beteg vagy akkor te is orvoshoz mesz, nem pedig templomba. Raadasul a megfelelo szakorvoshoz mesz. Tehat ha viszket es le akar esni az autista gyereket nemzo faszod, akkor gondolom nem Godenytol kersz velemenyt ra, hanem egy urulogus(adott temakor szakertoje) fog neked segiteni.  De nem azert fogsz hozza menni segitsegert, mert feher kopenye van, hanem mert ezt tanulta tobb evig es ez a szakterulete. De lehet rosszul gondolom es te inkabb tuntetni mesz minden alkalommal, mikor orvosi kezelesre szorulnal.