új(abb) Firefox és Video DownloadHelper - működik valakinek?

Fedora 35, firefox-95.0-1.fc35

A böngészőből telepítve a Video DownloadHelper 7.6.0 - látszólag hiba nélkül.

Csak éppen a kiterjesztés ikonja nem található sehol, így nem is lehet elindítani.

A probléma többé-kevésbé ismert, vannak tippek, de nekem egyik sem jött be.

Hozzászólások

Nekem még igen.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Windows 10, Firefoxból instállottam valamikor régen, azóta frissül, ikon kint van. Debian alatt nem néztem, tippre ott is ugyanez a helyzet (ott nem repoból, hanem a firefox oldaláról leszedett van rakva, az gyorsabban frissül - de ott is foxból installott kiegészítő van.)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Köszönöm, elnézést a fölösleges zajért.

Miután kb. mindent végigpróbáltam, eszembe jutott, hogy megnézem egy új teszt  fölhasználóval. Csodák csodája, a frissen elindított firefoxból telepítve a kiterjesztést, minden jónak tűnik.

Már csak az a kérdés maradt, hogy az eredeti felhasználóval miért nem? Vajon hol lehetnek eldugva a releváns infók? A find vagy a locate segítségével a fájlnevek alapján nem találtam általam értelmezhető választ.

Az eredeti user firefox profilját (meg cache fájlokat meg minden gyanúsat) törölve, majd innen, 0-ról indítva, a kiterjesztéseket (a firefoxból) újra installálva, a firefox beállításait újra megadva már működik.

Azért nem olyan egyszerű az összkép: ha a firefox beállításaiban azt választom, hogy ne őrizze meg az előzményeket, újra eltűnik a downloader ikonja. Vajon miért?!