SCAM? - Ingyen fél milliós laptop! Számítógép – Laptop pályázat

Sziasztok,

Ingyen fél milliós laptop! Számítógép – Laptop pályázat + digi termék [Nincs elutasítás]: 10000 Ft Feldolgozási díj.

Nyugdíjas ismerős mondja boldogan, hogy hamarosan, szinte karácsonyra kap egy fél milliós új laptopot 10 ezer Ft-ért, pályázati úton. Érdekesen hangzott számomra, érdeklődtem a részletekről.

Ha beírom a keresőbe: laptop pályázat

Akkor az első és második találat is oda visz:

https://greenlightpalyazatok.hu/termek/szamitogeplaptoppalyazat/

Itt azonban ma már csak a

"A beszerzés támogatáshoz maximum egyszeri 150 ezer forint piaci értékű támogatást biztosítunk!"

és

"Most korszerű Garanciális készülékeket biztosítunk megvásárlására a pályázat keretében!

A laptop készülékek beszerzésének támogatására maximum 50 – 150 ezer forint piaci értékű vissza nem térítendő vásárlási kedvezményt nyújtunk (30% KUPONKÓD)!

Minden támogatott készülékre +24 hónap extra szoftveres garancia és hozzá tartozó ingyenes szolgáltatásokat biztosítunk!"

Rész olvasható, múlt hét elején itt, vagy egy nagyon hasonló oldalon fél milliós támogatást olvastam a laptopra. Kár, hogy nem mentettem le. Ha nem baj, nem keresem meg, de akkor megtaláltam, amit mondtak. Most nem találom. Ez is érdekes.

Így történt: Az ismerős jelentkezett az oldalon, valami külföldi számlaszámra kellett utalnia, az OTP bankfiókból majdnem ezer Ft-ba került az utalás, majd napok után emailben tájékoztatták, hogy 2021. december 20. dátumig jelzik, hogy mit fog kapni, mert nincs elutasítás.

Aztán találtam ilyen cikkeket ma:

Szerintetek hány százalék az esélye, hogy hamarosan kap egy új laptopot, a befizetett pályázati jelentkezés után? Tudtok ezekről valamit?

Nekem úgy tűnik, hogy nem tehet semmit, hiszen a pályázati feldolgozási díj az nem jár vissza, mert kapott egy emailt, ami a feldolgozás, hogy megkapták a pénzt. Nem tűnik hitelesnek és reálisnak ez az egész. Nektek? A szomorú, hogy egyik nyugdíjas a másiknak ajánlotta, hogy ő is már pályázott. Persze a másik nyugdíjas sem kapott még semmit.

Hozzászólások

Jajmá.... Szerinted fog kapni valamit? Ugyan má'....

FIGYELEM! EGYES ESETEKBEN ELŐFORDULHAT HOGY A PÁLYÁZÓ ÚGY NYÚJTJA BE A TÁMOGATÁSI KÉRELMET HOGY AZ ŰRLAPOT NEM TÖLTI KI, ÚGY EGY SIMA VÁSÁRLÁS EREDMÉNYEKÉNT CSAK A DIGITÁLIS TERMÉKEINKRE JOGOSULT! HA 14 NAPON BELÜL A PÁLYÁZÓ (VÁSÁRLÓ) NEM JELZI A PROBLÉMÁT A VÁSÁRLÁS VÉGLEGESSÉ VÁLIK!

Azaz fog kapni legalább "digitális terméket". ;) Woocommerce expertek is lehetnek a srácok. :D

szerintem aranyrudakat is küldenek csak a nyugdíját és a megtakarításait kell folyósítania egy megadott számlaszámra btc-ben

Szerintetek hány százalék az esélye, hogy hamarosan kap egy új laptopot, a befizetett pályázati jelentkezés után?

Erre a reszre nem olyan nehez valaszolni. 0.

Majd valaki ugyis belinkeli az ide kapcsolodo kepregenyt Belaval, meg Anderson ezredessel az egyenlitoi Kumalibol. En mar tul sok topicba linkeltem igy is. Meg ott a Cyanide and Happiness-es Junk Mail is. Kuldd el neki mindkettot, legalabb felviditod vele!

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

"az OTP bankfiókból majdnem ezer Ft-ba került az utalás" - otp bankfiókban az utalás akkor is közel ezer forint, ha otp számláról utalsz otp számlára. ezzel terelik az embereket a netbankba, ahol csak 250 ft + jutalék...

Nálam az utalás 265 ft + valami 0.6%, viszont én csak 1000 ft körüli havidíjat fizetek. :) Az OTP-nél vannak különböző csomagok, amiknél bulkot tudsz venni utalásra, ezüstáron.

Amúgy van normális banknál is számlám, ott 0 Ft + 0.04% az utalás díja. És nincs havidíj, egyáltalán, feltétel nélkül...

0 ft/hó, ha eléri a jövedelmed a minimálbért
0.2% az utalás, minimum 0 ft
kártya első évben ingyenes, utána 2475 ft 35 év alatt, felette 4420 ft

Ez egy nyilvános díjcsomag az OTP-nél, besétálsz, és válthatsz rá bármikor. Ha bent maradsz a legacy csomagokban, és hagyod magad lehúzni, az PEBKAC, akárhogy nézem. :)

Szia!

Én a nyugdíjas ismerős helyében nagyon gyorsan feljelentést tennék a hatóságoknál, utána kell járni, kihez kell ebben az esetben fordulni.

Édesanyám most költözik, és szükségessé vált néhány műszaki dolog vásárlása az új lakrészbe (hűtő, gáztűzhely, stb). Ő is belefutott ebbe, ő is elutalta a 10e Ft-ot. Szerencsére a húgom pont ugyanabban a bankban dolgozik, ahol a számláját vezeti (tényleg véletlenül, Anyunak hamarabb volt ott számlája), ő segített a bank felé kérvényt írni, hogy az utalás téves volt, vonják vissza. 5 napon belül visszakapta a pénzét.

Az oldal pár naponta más-más termékre mond teljességgel életszerűtlen akciókat, de mindegyikben közös a 10e Ft feldolgozási díj. Ordít az oldalról, hogy erre a 10e Ft/fő-re építik az egész üzletüket. Gondolom néha-néha, egy-egy vehemensebben érdeklődő ügyfélnek esetleg sikerül "nyernie", de szerintem a befizetett pénz töredékét fordítják erre.

Gábor

csak 1000 palimadarat találok:

1000 x 10 000 = 10 000 000.

ebből kisztok mondjuk 10 nyertesnek 150 000 et (ha  jo fejek, nem csak papiron) = - 1 500 000 ,->8 500 000 profit. Szerinted?

Kicsit mas kontosbe varrtak a nigeriai dolgot. Nyugodt lehetsz, hogy a della az mar afrikaban van.

Legalisan is meguszhatjak, hiszen ok nem eloleget kertek, hanem palyazati feldolgozas dijjat az meg megtortent bar szvsz palyazat az nem letezik. Ceg sem, meg a szemely is egy csoves, vagy valami havasi ciganytelepi aki kapott egy kis tuzelot telire az alairasert.

Hulyek penzebol lehet jol elni. Korbe kell rohogni es abbol majd tanul. Megis jon valami akkor meg kacsatancolsz egyet, hogy hap hap hap...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2021. 10. 28., cs – 22:41

Ó, a greenlight alapítvány / Pályázatfigyelő kft, újabb átbaszós kampánya. Ez magyarország, itt futhatnak ezek a gazemberek bilincs nélkül szabadlábon.

https://atlatszo.ro/koronavalsag/ingyen-iphone-hatezere%CA%BC-vigyazat-…

https://atlatszo.ro/koronavalsag/magyar-piramisjatek-romaniaban-itthon-…

https://greenlightpalyazatok.hu/palyazati-hirek/greenlight-palyazatok/i…

Ezt nem értem, hogy nincs olyan szerv, amelyik ezt az egészet abbahagyatná és a csalókat ezer évre bebörtönözné?

Ilyenkor irigyelem a tálibokat. Nem vacakolnak holmi jogállami normákkal, demokráciával meg emberi jogokkal. Aki lop, annak kéz bárddal lesuhint, többet biztosan nem fog vele lopni.

Itt is úthengerrel kellene ezeket a görényeket a földbe lapítani. Ne mondja senki, hogy nem vagyok humánus, felőlem lehet puha földbe is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Már 2014 óta megy (mehet?) ez a fajta átverés, kb. 2 évente más és más kft-k neve alatt, de valószínűleg ugyanaz az ember áll a háttérben. Akinek a nevét nem szabad leírni, mert azt a gazember faszt védi a törvény, és téged fog itt hupról feljelentgetni, a nyomokat meg fórumtopik törléssel eltüntetni. Keress rá e-cégjegyzéken, a Pályázatfigyelés Kft-re, szerintem az ügyvezető résznél fogsz találni egy konkrét nevet. A cég idén júniusig még Xpertstudio Kft néven ment, az e-cegjegyzékben ez is látszik. Mivel az ÁTLÁTSZÓ írt róla tavaly a koronavírus idején indított kamu ingyenlaptop kampánya miatt, az idei őszi kampány előtt át kellett neveznie a cégét.

A google maps szerint egy csaladi haz, gondolom ott lakik a Kft. ugyvezetoje. De ha nem, az ott lakok akkor is nagy valoszinuseggel tudnak informacioval szolgalni a holleterol, elerhetosegeirol. En peldaul szivesen kernek tole szemelyes tanacsadast, nehogy az elbiralas soran deruljon ki, hogy valami hiba van a palyazatomban, es bukjam a 10 000 Ft-om.

Laptop készülékek

Windows 10 operációs rendszer Ready

Letölthető zene (6db track) <<<< --- remélem a hatból az egyik Kibédy Ervintől az "Én nem hiszem, hogy normális vagyok.."

Tudod hány idős és/vagy hozzá nem értő embert átbaszott ez a gazember és a 3 évente csereberélt cégei? A cégjegyzéken megnézed a mérleget, osztod kb. 6350 Ft / pályázatelbírálási díj-jal, és kb ennyi károsultja lehet nagyságrendileg. Az eredmény nem ad okot elpoénkodni. Saját családomban is volt aki majdnem bedőlt neki(k).

Szerkesztve: 2021. 10. 28., cs – 23:09

"hozzá nem értő ember"..  De ezek után már érteni fognak hozzá..

Állítólag ilyen dolgok miatt fizetik az adódból a rendőrséget, ügyészséget..de tehetsz panaszt az országgyűlési képviselődnél is, a te érdekeidet képviseli ugyebár..

Könyörgöm. Ez nem a mamafuvarozós, fenyegetőzős csalás kategóriája. Nincs túlárazás, nincs megtévesztés. Nincs apróbetűben, hogy havonta kell fizetned újra és újra a vételárat.  Mit bizonyítasz rájuk, hogy nem olvasol el sok betüt?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Elolvastam a fenti oldalt és a fenti hozzászólókkal ellentétben, azt kell mondanom, hogy ez, így, teljesen legális. Ami elkerült a figyelmét sokaknak:

1. Nem laptopot,  számítógépet, stb-t. ígér, hanem támogatást adott termékre melyet pályázati úton lehet elnyerni.
2. A terméket nem minden esetben 100%-osan térítik meg. Pl számítógép esetében max. 30%-ot adnak az árból.
3. A pénzt a pályázat elbírálásáért kell fizetni, nem a termékért.
4. A pénz akkor is el lesz téve, ha nem megfelelő a pályázat, vagy ha elutasítják azt.
5. A nem megfelelően megírt, pályázatokat elutasítják.
6. Minden pályázatnak van egy 99 keretszáma. Amennyiben nem kerül be az illető akkor bukta van.

Szóval, megint azzal állunk szemben, hogy emberek nem tudnak olvasni, csak beindul az "unga, bunga, csita, ingyé píz, ingyé laptop".
Távolabbról nézve, ez semmi más, mint egy okos marketing eszköz cégek termékeinek a futtatására, eladására. Egyrészt, a 10k-val előszűrik a pénzes balekokat, másrészt minden nyertes pályázattal az adott forgalmazó cég sikeresen elad egy drága terméket.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Jog szerint nincs rajta fogás, így csinálni fogja amíg egy feldühödött kliens el nem vágja a torkát. Mivel 1-1 embertől kevés pénzt lop el, így kicsi a torkának elvágására az esély.

Ingatlanos 20-30-50-100 milliós lopásokért csalásokért se vágják el idehaza senki torkát a mamlasz magyar károsultak. Sajnos.

Ha jogilag nincs rajta fogás, akkor mi a probléma? Ismétlem, minden az utolsó szóig le van írva az oldalon, ráadásul 12-es betűmérettel. Sőt, a megfogalmazás sem az ingatlanos, hitelszerződéses apróbetűs részek bikkfanyelve, hanem érthető, egyszerű szavakkal van írt tövif mondatok.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Tulajdonkeppen csak annyi, hogy a tevekenyseg - a vegzojen kivul - senkinek sem hasznos vagy kellemes, a celja nyilvanvaloan a lehuzas, mindez egy olyan dobozba csomagolva, hogy a kevesbe tajekozott emberek konnyen belesetaljanak.

Attol, hogy valamire van jogi kiskapu, meg nem biztos, hogy az moralisan helyes.

Vagy rosszul latom? Kapott tole barki a piaci arnal lenyegesen olcsobban muszaki cikkeket?

A hulyek penze ugyanolyan mint a nemhulyeke.

Penz lenyege, hogy nalad legyen, lehetoleg mind, de foleg az ami masoknal van.

Dolog jogszeru akkor jogszeru.

Tetszettek volna figyelni az iskolaban.

Sztori vege.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Magamra vagy kozvetlen hozzatartozora terhelo bizonyitekot szolgaltatni vagy esetleg vallomas tenni nem vagyok koteles.

Olvass ki belole lelkivilagodnak megfeleloen amit akarsz. Pont lenyegtelen az szamomra.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

A hulyek penze ugyanolyan mint a nemhulyeke.

Penz lenyege, hogy nalad legyen, lehetoleg mind, de foleg az ami masoknal van.

minden suttyo akinek vaj van a fule mogott igy gondolkodik: "Penz lenyege, hogy nalad legyen, lehetoleg mind, de foleg az ami masoknal van."

A normalis ember a penzt nem célnak, hanem eszköznek tekinti dolgok elérésére. Érdekes módon aki számára (egyedüli) cél a pénz hajhászása az arra van kárhoztatva, hogy sose elégedik meg azzal amit már megszerzett.

Penz lenyege, hogy nalad legyen, lehetoleg mind, de foleg az ami masoknal van.

A wall street farkasa-ban hangzott ez el így szó szerint. Ezzel takarózott a főszereplő. Lehet h. vicces film, jól képernyőre vitt forgatókönyv. De attól még alapvetően egy gerinctelen féreg geci tolvaj bandáról szól, akik meglopták az ilyen fentebb már hivatkozott buta embereket.

Meg kell neznem azt a filmet. Mikori ?

Ezt a szoveget nehany iteracioban mar kozel ket evtizede ismetelgetem. Loptak a szovegem ? :D

Nem loptak meg, mert onkent adtak es egy jogszeru szerzodest kotottek csak az eppen szamukra kifejezetten nem volt elonyos, de hulyek voltak, hogy felfogjak. Tortenet vege.

Ezert van az, hogy valaki elete vegeig dolgozik es erre is van karhoztatva, mert hulye hozza, hogy almaban is penzt keressen.

Munkabol meg igen kevesen gazdagodtak meg. Vannak, de a szamuk a statisztikai hibahatar toredeke.

Elet nem fair. Nem jar rolex mindenkinek.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Plz, az oldalon minden ki van írva. A pályázható konfigurációk, azok árai, a megpályázható kedvezmények, a pályázat feltételei. Minden le van írva. A kevésbé tájékozott azt jelenti, hogy nem olvasta el az oldalt. Ez nem mentesíti a következmények alól.
Nincs semmiféle kiskapú. Szimplán annyi, hogy a törvények még nem védik az embereket a saját retardságuktól. És ha valaki retard, akkor legyen annyi önbecsülése, hogy nyelje le a saját retardságának az eredményét.
Miért pont piaci árnál? Ki van írva a konfiguráció ára. Azt kell figyelembe venni. Ha úgy véled, hogy az túlárazott, drága, akkor máshonnan kell megszerezni. Ennyi. Ugyanaz mint, a pisztoly és a hitelfelvétel. Soha, senkit nem kényszerítettek hitelfelvételre fegyverrel.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ezt a gazembert 1 kalap alá veszem a nyugdíjasokat buszoztatós megebédeltetős, aztán (hamis)zepter edényt/demagnetizálós ágytakarót 50-100x áron rájuktukmáló köztörvényes patkányokkal. A termékbemutatós csalóknál mondjuk a megfélemlítés is bejátszott, illetve más korrupt banki hitelügyintéző aljadékokkal is összejátszottak, ez csekély 10 év után végre már kiborította a bilit a hatóságnál. Addigra a patkányok mondjuk ki már amúgyis jól megszedték magukat.

Baszdki, van, akinek 2021-ben a nigériai csalás még új?!?!?

"Kapsz majd x (nagyonsok) pénzt, de előtte x töredékét (ami ahhoz elég sok, hogy kidobd az ablakon) küldd el nekünk."

Nem, ez ügyesebb. Mert kupont adnak pénzért, amit aztán drágábban költhetnek el náluk, mintha kupon nélkül máshol vásárolnának a balekok. Buta és mohó emberekre vadásznak, de jogilag úgy tűnik szépen lefedték a dolgot. Legfeljebb az nem kap semmit, aki már az elején elbukik az iq teszten és ingyen laptopot vár. De az még olcsóbb tanulópénznek tűnik, mint felárasan venni aztán tőlük valamit a "megnyert" pályázattal. 

Egyszerű a képlet: van x darab mohó, raffinált, dörzsölt, pénzéhes ember, aki munka nélkül, majdnem ingyen akar hozzájutni anyagi javakhoz.

Továbbá van y << x darab pontosan ugyanolyan mentalitású ember, aki kihasználja x említett tulajdonságait.

Ha x nem lenne, y sem lenne. Ennyi.

Szerkesztve: 2021. 10. 30., szo – 15:48

Lol, a "platinalemez" zenéjük miatt lehet még az artisjustól is kapnak pénzt a forgalom alapján, amit a balekok generálnak?

Ahogy elnézem a "pályázat" annyit jelent, hogy aki "nyer", az 10 ezer forintért cserében vehet tőlük (az ő egyik boltjuktól) valamit, amiből kedvezményt adnak.
Például 265 ezer helyett 185 ezerért megvehető tőlük olyan dell használt noti, amelyet más üzletben 150ért lehet kapni.
Vagy 157 helyett 110ért az amúgy máshol 99-ért megvehető használtasztali gép. 

Ha nem csalnak máshogy, akkor szimplán a piaci árhoz képest 10ezer + 10-30% felárral adják el a más bolttól átvett cuccokat. Szóval a mohó, de buta embereket bepalizhatják a reklámjukkal, akik nem olvassák el és is ingyen laptopot várnak 10 ezerért. Akik aztán nem vesznek semmit, csak 10 ezret buknak, mert esetleg nincs elég pénzük nagyobb hülyeségre. Vagy, ha futja rá, akkor még pár tízezret buknak azzal, hogy tényleg tőlük vesznek valamit más, normál webshop helyett. Bár lehet a trükkös cégnek is azok az idióták jobbak, akiknek nem kell eladni valamit, hanem csak a 10est benyelni a "kuponért". 

A leírás szerint, aki kritikusan nyilatkozik róluk, azt kizárják a pályázatból :D 

A befizetett SZJA-d 10%-áért elintézem, hogy jövőre visszakapj max 800e-t. :)