[POL] Ki legyen a kihívó?

Címkék

Nálunk nem sorsolás, hanem ABC sorrend van.

Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció)
5% (62 szavazat)
Fekete-Győr András (Momentum)
4% (49 szavazat)
Jakab Péter (Jobbik)
6% (68 szavazat)
Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd és LMP)
15% (178 szavazat)
Márky-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom)
32% (381 szavazat)
:D
38% (455 szavazat)
Összes szavazat: 1193

Hozzászólások

Úgy látom, nem sokan élnek Hódmezővásárhelyen az itt szavazók közül... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ha már itt trendinek képzelt GitHubbal akarnak villogni, előbb tanuljanak meg programozni. https://github.com/GeryGreyhound/promisetracker mert ez így qrva gáz tákolmány. :D Persze Piri néni, meg permanens középhaladó hupuk parasztvakítására elég, úgysem értik. :)

Sanszos, hogy Gery nem tudja mit jelent az a pull request. Láthatóan a branch fogalmával sincs tisztában, vagy esetleg különutasságból dafke nem használja (?) Pedig itt egy világhódító demokrácia ópenszósz szoftver bontogatná a szárnyait, azaz kódsorait :) Gery Greyhound a beavis and butthead generáció tipikus naiv idiótája. Durván túlértékelte autodidakta módon összekapart tudását, már magát is meggyőzte arról, hogy pont az ő összetaknyolt flash videói miatt szerzett kétharmadot a Fidesz 2010-ben. Majd besértődött amikor valahogy nem az ő isteni kinyilatkoztatásait hallgatták a kormányüléseken ha infóstratégiai szakpolitika volt a téma :D Azóta megy a sértett ember kutyakomédiája nála. A hollandiai pincérkedés évei alatt úgy látszik nem fejlődött sokat programozói kompetenciája Gerynek. 

És hány pull requestedet nem fogadta be, hogy ezt így kijelented, hogy nem tudja mit jelent?

Szerintem ahhoz képest, hogy taxis vagy mit említett az egyik videóban, hogy mi az eredeti szakmája, és autodidakta módon tanulta ki a szakmát, és még így is összerakott egy faék egyszerű <elfelejtettem a keretrendszer nevét> alapú cuccot, amivel szépen lehetett ezerszámra beküldeni az inzultációs kérdőíveket, szerintem kifejezetten érdekes dolgokra világít rá.

Ez nekem nem azt sugallja, hogy ne fogadna meg jó tanácsot, vagy épp pull requestet.

De persze, ha valaki rögtön a "baszd meg nyuszika a fűnyíródat" módon áll hozzá, akkor persze hogy nem fogja mergelni azt a PR-t, amit el sem küldtél... :D

A flash videóival kapcsolatban meg: a coubatovos videók szerintem kifejezetten jók. Persze gyanítom csak adott értelmi szint felett jön át a poén, és azok egy nagy része meg már "Londonban mosogat".

Nem a coubatov keretrendszerére gondoltam. A Flask-et ismerem.

A nerbot Seleniumjára gondoltam. De végülis, így kialudt fejjel rájöttem, hogy egy kattintás följebb az általad is linkelt gitrepóra, az meg egy szem .py file. Annak meg ott van rögtön aelején, hogy selenium...

De ez már csak apró részletkérdés. Nem tartozik szorosan a tárgyhoz.

Iskolafelujitasok elbukasa, uj könyvtár építés buktája, megrendeltek uj busszolgaltatast, úgy hogy a régi nem lett visszamondva, a korhazzal kapcsolatos baszakodasok. 0-24 mindent Lázár csinált.

Csak az első tétel 10+ mrd huf.

Keresgélni kell, ha érdekel...Engem csak annyira, hogy neki sem hiszek el semmit... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ez az ember úgy lépett porondra, hogy az első megnyilvánulása/hazugsága az volt azért váltak meg tőle (közös megegyezéssel) a "korábbi" munkahelyén, mert elindult a választáson

miután a cég is nyilatkozott, hogy már előtte fél évvel volt bejelentve a távozása

én már csak ezután sem tudnék benne bízni, de úgy csinálnak ott, ahogy jónak látják

Ezekre tudsz hivatkozást adni? Az elég fura volánbuszoson eseten kívül elég nehezen kereshetőek, de érdekelnének a részletek. Ugyanis én olyan helyen lakom, ahol papíron az új, ellenzéki vezetés hasonló nagyságrendű támogatástól esett el. A valóság azonban az volt, hogy a kedves kormány büntette a helyi lakosokat az elbukott önkormányzati választások miatt és egy laza mozdulattal a szilveszteri közlönyben átpakolták a támogatást egy fideszes helyre.

0-24 mindent Lázár csinált.

Lázár azért az egészen különleges arcok egyike aki tényleg folyamatosan látástól vakulásig melózott. Kb amolyan Steve Jobs stílusban: a munkája az élete, pusztul is mellőle akinek ez a tempó nem fér bele az életvitelébe.. ehhez képest amit most visz: pizsiparty

Én, mint változást kívánó emberke, én is viszolygok a bagázstól. Az a legnagyobb baj, hogy olyan tisztakezű emberek, mint pl te is :D (meg én) nem vállalják a miniszterelnöki jelöltséget. Valakinek viszont indulni kell, most ez a napi menü, és még mindig jobbnak tűnik (írom, tűnik) a Márki Zaj, mint pl az USA-ban az elnökválasztási menük a mostani és az előző választásokon (melyről elég jó kritikát mondott a South Park).

Amúgy ismertem párpolitikán kívüli helyi politikust, nem olyan könnyű "haverok" nélkül bármit is csinálni , persze attól még nem kétlem, hogy a Peti elbaltázhatott olyat is, ami felett lett volna tényleges hatalma.

Miféle kihívásról van szó?

Normális ember már nem kommentel sehol.

popcorn.gif

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Épp annyi értelme lenne, mintha ezt a TV2 tenné. Semmi. De mondok jobbat : vitabol kurvara elég. Tettek alapján kell ítélni. Mindegyik bizonyította a saját kvalitasait. Az alapján lehet dönteni. Minden más hazugság. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A vitával az a baj, hogy bármit meg lehet ígérni, ugyanúgy, mint a választási programban. Aztán hatalomra kerülve nem kell az ígéretek mentén kormányozni, mert úgyse lesz kb. semmi következménye.

Orbánék is megcsinálták már ezt, amikor Magyarországon laktam (aztán ráérezve erre már nem is csesztek el időt program készítésére). A toryk is megcsinálták ezt itt, Angliában.

Amíg elég sokan úgy szavaznak, hogy hát tory, mert nehogy már Labour legyen, vagy Fidesz, mert nehogy már komcsik legyenek, addig mindegy, hogy a toryk és a Fidesz mit mond és mit csinál.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

"A vitával az a baj, hogy bármit meg lehet ígérni, ugyanúgy, mint a választási programban."

A jó vita lényege azt, hogy a vitapartnerek megtalálják egymás gyenge pontjait, és ne hagyják ezt. Ehhez kellenek vitaképes politikusok és normális vitavezető (aki ha átmegy igérgetési versenybe az egész, akkor mindkét vitázót elküldi a picsába). 

Van még hová fejlődni, na. De ehhez is kell a vita.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

A vitapartnerek ne a egymásra licitáljanak.

Vitassak meg, hogy ellenzéki donteshozokent mennyire voltak faszagyerekek.

Pl. : melyikuk tudott a mutogatás, az intrika, a felelősség atharitasa nélkül, nem szeretve, de a valasztok érdekében együttműködve a kormánnyal valamennyire - eredményt elérni?

Botka pl. ilyen. A szentesi polgármester is. Ezek meg... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ezen a téren mind a politikusoknak, mint a választóknak (szerintem elég ijesztő, mennyien nem értik, hogy miért is jó a jelöltek vitája) van még hová fejlődni (hajaj :) ), de alapvetően jó az irány.

Nem azt mondom, hogy ez a vita jó, hanem azt, hogy ez a vitá már így jobb attól, mintha nem mernének kiállni. 

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Ez a vita értelmetlen akkor, ha valaki hírből sem ismeri a konstruktív ellenzék fogalmát. Hogy, mire alapozva állítják, hogy képesek kormányozni? 

A mutogatás nem program, lásd anno Orbán es az elmultnyolcev esetét. Az sem elfogadható. A sorosfaszsag sem. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Azt hiszem ennek szólnak a zajos márkira adott szavazatok. Jól táplált orbánfóbia mellett is tudják, hogy ezek alkalmatlanok. Nincs vízió, kormányzási képesség, szónoki képesség, hitelesség. Ez egy Andássy út 60 emlékkolalíció kiegészülve pár bársonyszékre ácsingózó ügynökkel.

Az RTL-nek a röhögők és az érdeklődők pont ugyanannyit számítanak a nézettségben. Én speciel nem néztem.

Nem hinném, hogy a trollok száma jelentős lenne, ami torzítaná az eredményt. Talán Karácsony Gergely szavazatarányát csökkentheti a Stop akció. Te hallottál olyan koordinált buzdításról, hogy szavazz X-re, mert ő a legkevésbé potens ellenfél?

$ grep -c egy$ word.list
100

nem tudom gyu, segíts megoldani ezt a rejtélyt!

mikortól ér(t?) véget az örök barátság? milyen új információk alapján történt mindez? gelgelyen nem lehet eligazodni, maga sem tudja mikor mit füllent

 

persze értem, a moslékosok egy részénél egyszer eljön az a pont, amikor el kell játszani azt a színdarabot, hogy jaj, hát ők nem is tudták, hogy az mszpdk mögé álltak be, annak szekerét tolják, ők igazából "mások"

csak most félre kell nézni

Nem teljesen értelek, hogy mit szeretnél.

A képernyőfotó alapján, ha szeptember 28, akkor az min. egy éves...

Na most egy év alatt sok víz lefolyik itt az Owenacurra-n. A Dunán meg még több.

Giving him (Karigerinek) the benefit of the doubt (erre nem tudok magyar kifejezést), szerinted ha kiderül menet közben TóCsáról, hogy gáz az ürge Konokul ki kellett volna tartson a korábbi kijelentése mellett és haverkodni vele, nem számít milyen korrupt. Vagy tanuljon a hibájából, és hátráljon ki mögüle?

Melyik most az elvárás? Mert ha jól értem, akkor neked most azzal van bajod, hogy tanult a hibás döntéséből (hoppá, mondjuk GM pont ilyennel kapta telibe FeGyőrt!) és beismeri, hogy nem jó dolog TóCsát támogatni.

Ezek szerint te már egy éve is tudtad kicsoda Tóth Csaba?

Mesélj kérlek!

Én azóta tudok róla, amióta Hadházy Ákos figyelme középpontjába került.

Azelőtt fogalmam nem volt róla ki ez a fickó. Azon időkben amikor épp életem folyamán Pesten éltem, minden alkalommal nagytétényi voltam. (XXII. kerület.)

Zuglóról és a dolgairól nem sokat tudtam. Az szinte már egy másik város onnan nézve.

Már attól felhúztam a szemöldököm, ha már a Hengermalom utca vonalától északabbra kellett menjek a városba.

Szavaztam, mert a smiley nem veszíthet! :)

Pálinkás lett volna a legnormálisabb, legméltóbb jelölt. Sajnos ő annyira akadémiai ember, hogy a terepmunka láthatóan nem ment neki, iszonyatosan elcseszték az elmúlt egy évet, nem csináltak semmit, nem is tudták összeszedni az aláírásokat.

Végül is lehet, hogy így jobb is, legalább nem égeti magát ezzel a társasággal.

A maradékkal szemben kapcsolatos preferenciáimat tökéletesen tükrözi a szavazás eredménye.

Szerintem az országban van több száz arra alkalmas ember, aki nemzetközi színvonalon, korszerűen tudná az országot egy szakértői kormánnyal átrugdosni a XXI. századba (így 20 évvel a kezdete után.. kb ennyivel vagyunk lemaradva a borzalmas inkompetencia miatt, minden szinten)

Csak pont ezek az emberek azok, akik nem a rivaldafény, az egó, a villogás miatt csinálják, így nem is fognak soha eljutni abba a magasságba. Teljesen kontraszelektív a politikai világ.

Ráadásul ez az ARC KELL, szörnyű. Kell egy arc, akire felnéznek a zemberek hogy na itt a miniszterelnök! Ez kérem csapatjáték. Nem szabadna egy embernek dönteni kvázi mindenről és az ő elképzelése szerint mennie a dolgoknak, legalább egy 12 fős társulat kellene, aki tud irányítani... De hát ilyen nincsen az országban. Ha lenne is, mindegyik azon lenne, hogy a zsebe fullra legyen tömve, a média róla írja a legtöbbet, a legtöbb mocskot dobálja a másik 11-re és lejárató kampányok menjenek. 

Ezek tények, nem siralmak, ilyen az emberi természet, így működik a világ. Ez a választás egy színjáték (az összes) és csak új lövészárkok jönnek létre a szétszabdalt magyar közéletben. Szörnyű a helyzet.

Pálinkásra senki nem szavazott volna. Az átlag fejével kell gondolkodni, és nem értelmiségi fejjel.

Átlagnak tőszavak kellenek, kamu igérgetés és PROPAGANDA.
Illiberális fidesz PROPAGANDÁT csak balliberális PROPAGANDA győzheti el.

Lenézem persze.

Az átlag csak a saját médiáiból tájékozódik, a sok kamu propandát elhiszi, nem néznek utána az igazságtartalmának a híreknek, amit kapnak a médiákból. pl. az interneten.
Két politikai bigott TŐRZS harca folyik. 
US-ban az átlag hasonló.

Nézd meg Trump-Biden vitákat, kampányokat?

Orbánnak ezért nincs programja.

Minek?

Átlag azt sem tudja mi a program, vagy GDP, inláció stb. stb.

Átlag csak annak hisz amit megmondanak neki a tévében a politikai oldalának a politikusai, akik jól meggazdagodtak az államból.

Pálinkás szerintem nem az egész értelmiség, hanem a tudományos világ számára lett volna egy elképesztően gáláns gesztus. Bár az ország jövője szempontjából ez fontos lett volna, szavazatok szempontjából pont azokat fókuszálta volna, akik többnyire kerülik a politikát. Szóval itt szerintem nem lehülyézésről van szó, csak helyzetfelmérésről.

Viszont köztársasági elnöknek még egy egész frankó jelölt lehetne.

> Ember nincs hozzá. Diplomásokból kb ugyanolyan hiány van, mint targoncásból.

 

Nem gond, majd targoncasbol kepzunk technikumban tanarokat, akik kikepzik a diplomasokat.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Attol, hogy nem hulyezed le, meg hulyek maradnak. Iszonyatos tomegek elnek funkcionalis analfabetizmusban, vagy annak hatarmezsgyejen.

Ezt mar Vona is megmondta anno 2018-ban: "idealizaltuk a nepet, Orban jobban latta a helyzetet". O legalabb felismerte a helyzetet es olyan dolgot csinal, ahol van eselye elerni is valamit.

A jelen ellenzek ugyanugy szet van forgacsolodva, mint eddig, csak a marketingje jobb ezuttal. Ezzel egyutt a nyeresi esely minimalis. Orban siman viszi az analfabeta tomegeket, amig az ellenzek az interneten huszarkodik :(

Szerintem meg akikkel én beszélek, azok mindig kiderül hogy sokkal értelmesebbek, mint amilyennek másokat tartanak. Manapság már nem szoktam, de régen mozogtam bőven az utca emberei között is.

Reprezentatív? Biztosan nem, de csövesek közt is akad néha értelmes, és volt olyan postás is a 90-es években (amikor még iskolás gyerek voltam), akivel már akkor a linuxról beszélgettünk a helyijáraton.

Valahogyan az emberek tömegei mindig a racionális megoldásokat szokták választani (kivéve talán nősülés...) - főleg ha a pénztárcájuk megy rá.

A másik amit szoktam mondani: ha annyi hülye van, az miért zavar? Tessék, élj meg belőlük. Rengetegen csinálják elvileg, nem?

Ha valaki csak ezekkel a horgogorcsos faszsagokkal tud operálni, az epp csak arra alkalmas, hogy felvegye a fizut. És amig ez az egyedüli cél látszik az ellenzék részéről, addig nem alternatíva. 

Az, hogy a szavazókat hülyének nézik, arra utal, hogy az MKKP a leghitelesebb a magyar politikai életben... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2021. 09. 25., szo – 15:35

Ennyien szeretik a rabló Fidesz pártot a topikban?

Hmmm.

Ma több az államadósság mint amikor 2010-ben ezek a szélhámosak átvették a hatalmat. GDP 8x %.

Eurónk soha nem lesz, és elócsították a forintot, infláció rendületlenül nő és nő.

Orbán OSZTOGAT HITELBÓL. Majd  a nép visszafizeti.

Orbán éves propagandája, nemzeti kamu konzultációi  150-200 milliárd ft-ba kerülnek.
Orbán család meg szépen meggazdagodott és a stómanjaik. pl. Mészáros vagyona 2014 óta 480 milliárdf ft, csak államból és EU pénzekből.
https://forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magyar-2020/1-meszaros-lorinc/

Bárkit, és nem rablókat.
Ország szakad le a környező EU országokhoz képest mindenben.
EU távolodik.
Sok fidesz szavazó abban a hitben él, majd segít rajtuk Kína és az oroszok.

Nagyot fognak csalódni.

Magyar GDP 70% -át a nyugati múködő tőke termeli meg, ebből 5 autó multi, amiból egy japán cég.
Lassan a románok is utolérnek .

Közben Orbán HARCOL rendületlenül az Unió ellen.

Röhej.

Nem rablókat

Én Orbán ellen szavazok bármi áron.
Sajnos imerem a fidesz belső rendszerét.

Régen Fidesz párttag voltam.

Fideszt a PÉNZ tartja egyben, ami állami lóvé.

Amit Orbán nyílvánosan előad pl. kereszténység  új ideológiája, az a látszat, a felszín.

Átlagnak szól.

"Én Orbán ellen szavazok bármi áron."

Nem tudom, láttál-e már szavazólapot. Nem lesz rajta ilyen, hogy valaki ellen szavazz. Csak olyan lesz, hogy valakire szavazz. Nem tudom, mi lesz ennek az előválasztós kínszenvedésnek a végeredménye, de a jelölteket nézve majdnem mindegy is. Mindegyiknek olyan az előélete, hogy a választások előtti héten a kormánymédia simán kicsinálja.

Bárkit, és nem rablókat.
Ország szakad le a környező EU országokhoz képest mindenben.
EU távolodik.

Tehát, ha mindent úgy csinálnánk, mint ahogy valaki, aki úgy csinálná mint az "EU"  akkor sokkal jobbak lennénk.

Szerintem ennek fényében pl a Franciáknál kezdeményezzük a cukorgyáraik bezárását és a vele járó összes ágazat szanálását.

A Videoton telepíthetne elektronikai összeszerelő üzemet Párizs mellé, azzal a feltétellel, hogy zárjanak be minden ezzel foglalkozó egységet, vagy az Ikarus mondjuk szélvédőragasztó melléküzemágat...stb

Igen ez tényleg vicces, csak ebben az a nem vicc, hogy az "EU" az itteni számukra kedvező (és jelenleg is várt) politikai környezetben ezt minden akadály nélkül megtették, mert a módszerváltás után kiszolgáltatottak voltunk és cserébe támogatást adnak, ha jók vagyunk és szót fogadunk.

 

Magyar GDP 70% -át a nyugati múködő tőke termeli meg

Igen, a magyar gazdaság 70%-át piacszerzés céllal privatizálták és beszántották. Eszük ágában nem volt a meglévő üzemeket gyárakat modernizálni.

Amikor magyar érdekeltséget vesznek, nyernek, adnak munkát a magyarnak akkor "Lölő" gazdagodik, ha meg külföldi autógyár épít fejlesz akkor senkik vagyunk mert a nyugati működő tőke nélkül nem vinnénk semmire.

Értem.

már a kérdés is sugall, hogy szeretni kell.

ez itt színtiszta értelmi játék, ha belemegy az érzelem, akkor elhajlik a szándék.

nem kell - nem szabad - szeretni egyik pártot politikus oldalt sem. Hanem értékelni a cselekedetik alapján.

Ráadásul sokan azt nézik, hogy mit beszél valaki, nem azt, hogy mit cselekszik. A kettő között óceánnyi szokott lenni a szakadék.

így igaz - én nem szeretem egyiket, se - de ha valamelyik hozzányúl SZJA -hoz és adót emel vagy progresszív adót akar bevezetni, arra én nem szavazok.

Édesapám emlékére baloldali és kommunista párttól is messze tartom magam, de attól is aki abba a székbe (villába) ült bele...

Én ilyen egyszerű ember vagyok...

kieg:

1994-ben, amikor Horn Gyula lett a miniszterelnők, annyit mondtott (apám), hogy ezek a kommunisták ittfognak ülni még vagy 20 évig a nyakunkon az új rendszerben is... akkor mitől is új ?

Progresszív adóval egész komoly fizetésig igen sokan jobban járnának, illetve adott fordulópontig minimális lenne a változás. Akinek relatív alacsony a fizetése, például akár kezdő tanár vagy kezdő ápoló, ott ez része lehet a megoldásnak. Az sem működik, hogy minden fizut az egekbe emelünk, illetve aki kiemelkedően jól keres, az azért arányosan többel is hozzájárulhatna a közöshöz. Nézd csak meg például a parlamenti és korámytagi fizukat.

>arányosan többel is hozzájárulhatna a közöshöz

most járul hozzá arányosan többel

>igen sokan jobban járnának, illetve adott fordulópontig minimális lenne a változás

szerencsére itt nem kell tippelgetnünk és ígéretekre hagyatkoznunk, mert pontosan tudjuk milyen volt

Akkor úgy mondom, hogy a kerestének és lehetőségeihez a társadalom nagyobb hozzájárulást vár, kér, mert ő (a bőven 7 számjegyű bruttós) tudja egy picit jobban megtolni a közös kasszát. Lásd a másik másik válaszban a kis laborunknak a megoldását.

Node milyen volt? Mert ami elhangzott ellenzéki oldalról, mint terv jellegű, az egészen mást mutat.

Például: https://ujmagyarorszag.momentum.hu/wp-content/uploads/2021/03/Momentum_… (03/4-es pont)

"A bérkiegészítő adójóváírás keretében a nettó bérek a legkevesebbet keresők bére – a minimálbér szintjéig, részmunkaidő esetében arányosan – a kereset 15%-ával egészülnek ki. A minimálbér fölött enyhébb mértékben növeljük a havi keresetet, a dolgozók legkevesebbet kereső harmadát segítve. Az 1 millió forint feletti havi jövedelmekre egy második, 25%-os adókulcsot vezetünk be, amely mindössze a keresetek felső 5%-át érinti. Az általános kulcs 15% marad." (kiemelés tőlem).

Ráadásul mivel sávos adózás, azért csak az 1 millió feletti részre vonatkozna.

Ez így van.

Mondjuk jelenleg nem vezetek, így az üzemanyag szűkösség annyira nem érint, meg az utóbbi hónapban leginkább rendeltem a kaját, szóval boltban sem igazán voltam, de a hírekből úgy tűnik, hogy nincs minden rendben.

Egyik lengyel haverom, aki maradt brexit után, pár éve pont időben váltott irodai munkáról kamionozásra, jól meg is szedte magát :) nem tudom, hogy szerencséje volt-e a váltással, vagy megérzett valamit, de jól csinálta!

Nah, utálom itt is, hogy a fizetésemből 40%-ot levesz az állam azért, hogy utána odaadja munkaképes, de dolgozni nem akaró embereknek szociális juttatás formájában.

Na, de mégis ott vagy évek óta... ezek szerint annyira nem rossz összességében. Ha meg utálod, akkor miért nem jössz haza? Annyira rossz itt összességében?

Hát te úgy vagy magyar, hogy nem bírod a magyarországi klímát, ezért más országban magyarkodsz. Zavar az angol 40 százalékos progresszív adó, de még így is jóval több pénz marad nálad, mint egy magyarországi munkahelyen az egykulcsos adóval. Innen nézve egyszerűen nem a megfelelő klimatikus és pénzügyi viszonyok közé születtél és nem találtad a helyed.

https://www.gov.uk/income-tax-rates

£12,500 és £50,000 közt 20%, ami amúgy korrekt.

£50,000 és £150,000 közti rész már 40%-kal adózik, ami egy vicc.

£150,000 felett meg 45%.

Most nem azért, de nem érzem magam "gazdagnak", főleg nem annyira, hogy megduplázzák a kulcsot.

Oké, hogy a UK medián bér az valahol £27,000 körül van, de akkor is... azért ez brutális különbség a két adókulcs között. 

Node sávos. Ergo ha 150k GBP-t keresne valaki, akkor 7500+40000 GBP adót fizet be, ami szűk 30%-a a 150k GBP-nek. A havi 12500GBP nem tűnik egy gyenge fizetésnek, és ahogy mész lefelé, az effektív kulcs csökken szépen, illletve felfelé a 40%-os effektív kulcs tippre vhol 200-250k GBP/évnél jön. Ez forintban egy bő 3,5 milliós nettó, ha egyéb más nem terheli.

A gazdaságban, ha az ember valamiből többet vesz, kap kedvezményt. Ott ez a normális. Ha az adóból többet ad az ember akkor meg adjon még többet. Szerintem demotiváló és nem működik. A mostani rendszerben az a jó, hogy nagyon motivál az adózásra.  Ha fizetsz adót, akkor van nyereséged, akkor kapsz olcsó hitelt. Nekem nagyon nagyon szimpatikus. Szerintem kb az egyetlen módja a haza építésének, a hazai tőke kialakításának. Nem csak lolo kap pénzt, hanem mindenki aki megfelel a kritériumoknak. Az adócsalók szopnak, mert nem kapnak hitelt és az online rendszerek is szorítják őket. Nekem ez tetszik.

Egy ilyen fizetéstől mióta leszel gazdag? Hhát igen, van harc az offshore ellen EU meg már világszinten, illetve lenne, de pont kishazánk is igen kedvező céges adózást enged. Másrészt egy klasszikus értelemben vett gazdag például fizet magának valamilyen extra és privát betegbiztosítást, meg magának teszi félre a nyugídíjat (halmozza a vagyont). Jó eséllyel magániskolákra gyúr gyerekfronton. Viszont mondjuk 10-20k EUR-os fizetés egyáltalán nem tesz kint gazdaggá.

Boris két dologgal kampányolt. Az egyik, hogy lesz Brexit, ha beledöglünk is. Sajnos ez eddig sikerült neki, különösen a beledöglünk rész. A másik az volt, hogy emeli a sávokat, mert ez nem reális, főleg mivel ő volt London polgármestere és ott különösen számít, de valószínűleg soha többé a büdös életben nem szavaz rá senki Londonban, ha indulna is.

Ezen kívül is jó sok kárt tett, főleg a felelőtlen járványügyi intézkedései kapcsán.

Szerinted mennyi lesz az EUR jövő áprilisban? 400 vagy 450? :)

Ha a 400-at vesszük alapul, az akkori bruttó 1.000.000 a mostani bruttó 875.000-nek felel meg. És akkor még az infláció többi részéről nem beszéltünk. Még az is a mesés gazdagság kategória? 

Ez pontosan azt mutatja, hogy ismét az (alsó) középosztály fogja ezt kifizetni, közülük is azok, akik munkaviszonyban dolgoznak. Mert ők azok, akiktől már van miből elvenni, és a teljes jövedelmük az állam számára tervezhetően, látható módon megjelenik.

Szerintem érdemes Kyosaki-t olvasni, mert elég olvasmányos, és tök jól leírja, hogy a jelenlegi SZJA rendszert annak idején pont hasonló "fizessenek a gazdagok" indokkal nyomták át Angliában, ráadásul csak valami ideiglenes hadiköltségvetés részeként.

Aztán hogy-hogynem, pont nem a tényleg gazdagok fizették meg, hiszen aki tényleg gazdag, az _nem_veszi_ki_a_jövedelmét_ a cégeiből, csak pont annyit, amennyi a személyes használatára szükséges. Erre persze a mindenkori kormány is rájött, és a "nagy sikerre" való tekintettel, állandóvá tették az SZJA-t.

És a nép mindenhol, időről-időre bekajálja ezt...

Ez egyébként a kormány színétől függetlenül igaz. A mostani kormány sem azért tartja alacsonyan az SZJA-t mert az az "embereknek" jó...mellette meg van egy világbajnok ÁFA + egy fenntarthatatlan és káros TB és nyugdíjrendszer.

Mindegy, hogy ki van kormányon, az állampolgároknak az az érdekük, hogy tisztában legyenek ezekkel az összefüggésekkel. Az államot csak az államtól a lehető legnagyobb mértékben független, vállalkozó szemléletű állampolgárok tömege tudja (Magyarországon sajnos csak tudná) kordában tartani.

Tehát a főnököm szépen lecsökkenti a fizumat bruttó 1.5 millióról 980.000-re és a többi jön zsebbe.

 

Ezek a kommunisták miért szeretik, ha feketén kapjuk a pénzünket? (a momentum, saját bevallásuk szerint centralista, de rengeteg kommunista elemmel :)) 

Node sááááávos. Ha nem lenne egy adómentes vagy nagyon kedvezményes sáv, akkor 45k -val fizet egy ilyen fizetés többet. Viszont ha mondjuk 250k-ig 0% van, 7250 ft-tal csökkent a nettó egy 1,5m-s bruttó esetén (225k adó vs 232,5k, 24%-os felső sávval számolva). Ez télleg egy óriási probléma lehet, belátom. Ekkora fizetésből nagyon nehéz kiszorítani ezt, hogy a közösben egy picivel több legyen.

Ugyanakkor egy ilyen adónak magával kell hoznia az ÁFA folyamatos csökkentését és a tranzakciós adó kivezetését.

nekem biztos nem lenne jó, de szerintem IT-ben senkinek, nem minálbéren vagyunk..

2002-2010 közt sok macera volt Kft.-vel ide-oda számlázgatni, majd eladni és csinálni megint..

Akkori APEH félévet is késett az ÁFA visszafizetéssel - ma ilyen lenne mekkora lázadás törne ki..

Nyilván ha olyen elborultan alacsony határok jönnek, mint amik (arányosan) voltak, akkor az egész egy marhaság. Ha jól csinálja valaki a sávos adót, ami egyébként elég általános az eu-ban, akkor mondjuk 7 számjegyű bruttó körül van fordulás, vagy akár fölötte. Tehát egészen addig picit még kevesebbet is fizetsz és felette kezd valaki picivel többet fizetni. Arra se gondolnék, hogy ilyen 40%-os felső kulcs jó lenne. Hogy szép kerek számokkal nézzük, mondjuk egy 8-16-24-es vonal például.

A másik válaszra pedig azt tudom mondani, hogy egy erős 7 számjegyű fizuból, hogy ha mondjuk havi 10-15k-val többet ad be valaki a közösbe, akkor annak nem kéne horrornak lennie. Természetesen ez akkor működik, hogy ezt a pénzt az állam (aki ugye a nép megbízott ügyvivője), jól forgatja vissza, akkor megnagyobb kereslek érkezik és jön a fizuemelés, ergo a nominális pénz még több is lehet. Akár onnan is meg lehet közelíteni, hogy aki tehetősebb, az jó eséllyel többet igényel a közös és korlátos elemekből. Például több gyereket vállalhat, jóval többet autózik (úthasználat + környezeti terhelés), jóval nagyobb lábon él, viszont aki szerény körülmények között van, azt mégiscsak meg lehetne segíteni annyival, hogy több esélye legyen fejlődni és feljebb tudjon lépni, amiből végsősoron mindenki profitál.

Azzal természetesen tisztában vagyok, hogy az itthon történelmi okok miatt kiakakult taposómalom elv, az elég nagy gátja egy talán igazságosabb újraelosztásnak. Mindenki foggal-körömmel védi amit nagynehezen elért, akkor is ha szerencsével érte el, mert az látszik, hogy ha bármi homokszem van, akkor már baromi nehéz lesz újraépíteni. Az viszont szerintem könnyen belátható, hogy azért egy 1,5 millió bruttóból egy picivel több SZJA-val meg lehetne tolni a nemzeti érdeket, mert ő sem örül annak, hogy futóművet kell cserélni a szép új autója alatt.

Az utsó nagy probléma, hogy nem biztos, hogy úgy jó a szavazás, hogy jellemzően dühből valaki ellen kell szavazni bármiért. Mi lenne, ha csak úgy simán normálisan sikerülne a kormányzás?

Egyébként nem magamtól okos, csak a kolbászkerításgyárba kell átnézni: https://www.wko.at/site/mehrsprachige_info/Aktu-lis-ertekek:-Joevedelem…

Kb. 10,8 millió forintnál (ott fordul mégfeljebb) 19%-nyi SZJA-t fizetsz. Ez egy 900k-s bruttó. Cserében jóval erősebb családi pótlékot adnak (ettől picit idegesek is lettek, mert a jó magyar elhordta kintről...), azaz visszaadnak. Minden esetre a jó fizetésekből  és egyéb adókból befolyó erősebb adókból van zseton olyan nemzeti infrát fenntartaniuk, amit annyira szeretnénk ide is. Aztán mivel jók a fizetések, és a kisebb pénzüeknek ott az adó, sokkal erősebb belső kereslet tud kialakulni, amiből következően ki tudják fizetni a mégjobb fizetéseket. Ehhez ráadásul egész más ÁFA szabályok vannak, például a németeknél az élelmiszerre 7% az áfa, ha minden igaz az osztrákoknál 10%, nomeg a normál áfa is 19 és 20%. Szóval igazából a kevesebb néha több... no részemről ennyi, aztán ha nagyon nyer a csoda ellenzék és nagyon megőrülnek, akkor végül lehet miattuk kell költözni.

"Nyilván ha olyen elborultan alacsony határok jönnek, mint amik (arányosan) voltak, akkor az egész egy marhaság."

Nyilván ha nem elborultan alacsony határok jönnek, akkor az egész egy marhaság.

Ha magasan van a határ, akkor nem lesz belőle plusz bevétel vagyis marhaság.

Ha alacsonyan van a határ, akkor lesz belőle plusz bevétel a költségvetésnek, csak akkor meg sokaknak rossz. Ilyen volt a korábbi progresszív adózás.

"A másik válaszra pedig azt tudom mondani, hogy egy erős 7 számjegyű fizuból, hogy ha mondjuk havi 10-15k-val többet ad be valaki a közösbe, akkor annak nem kéne horrornak lennie."

Kb 4,6 millió munkavállaló van. Ennek vegyük a legfelső jövedelmi tizedét ez 460e fő.

15k x 460e = 6900 millió/hó => 82 800 millió Ft éves bevétel többlet

költségvetés SZJA bevétel: 2 683 500 millió Ft, növekmény: 3,09%

költségvetés bevétel: 14 629 399 millió Ft, növekmény: 0,57%

 

A leggazdagabb felső 10% bruttó jövedelme (2019): 4 041 128 Ft/év => 336 760 Ft/hó

 

Ha nem 340e bruttó fizetésnél lenne a határ, hanem pl 1 milliónál, akkor az a havi 15k plusz, a költségvetésnek nem fél százalékát jelenti, hanem ezrelékénél is kisebb összeget.

Szerinted ez milyen viselkedést váltani ki azokból akik többet keresnek?

Elmondom: csökkennének az adóbevételek

Ugyanis amit ma magánemberként birtokolnak a jövőben cégekbe és/vagy alapítványokban gyűjtenék a vagyont. Jobb esetben. Rosszabb esetben máshol lennének adórezidensek.

 

 

Ha nálunk az élelmiszeren kisebb ÁFA lenne, nem lenne olcsóbb a bruttó ár. Lásd lakásárak.

Miért, most ki az, aki vagyont gyűjt, és nem védi meg legalább egy Kft-vel? Miért fizetné ki akkor az SZJA-t és a többi adót, amikor az államnak jó, ahelyett, amikor neki személy szerint jó... :)

Csak annyi fog változni, hogy az olló növekszik a munkavállaló és a vállalkozó között. De legalább már megvan, hogy kiket kell majd (még jobban) utálni. :)

Én fordítva. Enyém az ingatlan kiadom tovább hasznosításra egy cégnek (lehet saját is).

Dönthetek:
- a cég áfa körös
- a cég nem áfa körös

 

Adóm 13,5%  (10% költséghányad) miközben a karbantartást a cégre verem. Megtakarításom: 11% (adók)

 

Pontosan ez a probléma. Leírtam: Mindenki foggal körömmel ragaszkodik, ahhoz amit összeszedett, speciel az eddigi hazai történések alapján jogosan. Érdekes módon a kis laborunkban a rendszer nagyjából működik, bár valszin ott sem boldogok mindenhol tőle. A társasági adójuk is 25%, azért az nem piskóta. Igen, ott főleg vagyonkezelő alapítványoznak, de az jellemzően nem az átlag középosztály.

Azt csak halkan jegyzem meg, hogy az SZJA lehet hogy kedvező a 15%-kal, és tökre szép számokat látsz a hónap végén, viszont cserébe van egy 27%-os áfánk, egy tranzakciós adónk és egy távközlési adónk, meg mindenféle különadók. A 27%-os áfa mögött az van, hogy mivel SZJA-t próbálták kerülni, ezért jól megemeljük azt, amit nehéz elkerülni. Ugyanez a tranzakciós és távközlési adónál. Az sem túl nyerő, hogy egy csomó egészségügyi ellátást privátban kell intézni, miközben az államit fizeted, ott is zavarnia kéne a dolognak.

E mellett az elvárások szépen alakulnak, legyen nagyon jó oktatás, nagyon jó egészségügy, javuljanak a nyugdíjak, minden legyen jó, csakhogy nyugati bérekkel kell versenyezni és azt miből fogja az állam (tehát mi!) kifizetni?

Ha nálunk az élelmiszeren kisebb ÁFA lenne, nem lenne olcsóbb a bruttó ár. Lásd lakásárak.

Hát igen, ez itthon ilyen csodásan működik, de azért talán 1-2 nagyobb lánc átadná ezt a kedves fogyasztónak és fékezné az infációt középtávon. A lakásárak egészen máshogy alakulnak, ott a kereslet is teljesen más, pláne most az építőanyag árakkal.

Céges oldal relatív egyszerű, megfelelő partnerek kellenek, akik ki tudják fizetni az a díjat, amiből megjön az elvárt fizetés és ennyi. Rendre búcsúzom el olyanoktól, akiknél ez probléma, egyszerűen nem lehet úgymond finanszírozni az ő problémáikat. Alapvető a havi/negyedéves/éves díjas sztoriban mozgunk, de vannak munkadíjas történetek, és ott is megy a lemorzsolódás. Tudom, mindíg lesz olcsóbb, meg jajjdedrágán dolgozunk, mit képzelünk. Ez jellemzően vmi X6 körüli BMW-t nyűvő emberszerűtől szokott elhangzani. Neki az X6 rendben van, ha én vmi érdemi óradíjat mondok, az lehúzás, csodálatos és ezzel vissza is kanyarodtunk a kiinduló problémára...

 

Az adórendszert teljes egészében kellene nézni, néhány ad-hoc elemet kiválasztani totál félrevezető.

Ráadásul az adórendszer nem vákuumban létezik, hanem az államszervezet része, aminek része az infrastruktúra + a jogrendszer / jogszolgáltatás is. Németországban magasak az adók, de ezért cserében tervezhető a jogrendszer. Magyarországon kérdezz meg egy ügyvédet, hogy bármilyen vitás ügyben, akár egy állami szerv törvényszegése esetében hogyan és _mikor_ fog dönteni a bíróság. Kb. szét fogja tárni a karját, és azt mondja majd "Isten kezében vagyunk".

Magyarország külföldi befektetői szemmel adóparadicsom. Nem most lett az, 2010 előtt is az volt. Aki átlátja az adótörvényeket, pl. IT-ban kb. 5%-os effektív társasági adót el tud érni, ez Ciprus szintje. És ebben még nincsenek benne a kormánnyal kötött ilyen-olyan stratégiai megállapodások. Ezzel van beárazva az infrastruktúrában és a jogrendszerben levő kockázat.

Egyébként az sem igaz, hogy Magyarországon a munkára olyan óriási terhek rakódnak. Két konkrét rendszer van elszúrva, de nagyon: a TB és a nyugdíj. Ha megnézed, ezek azok a rendszerek, amik a személyhez kötődő adók (tudom járulék) nagy részét kiteszik, de az állampolgár kritikán aluli szolgáltatást kap cserébe. Szerinted miért nem mer senki hozzányúlni, még Orbán sem (mármint a magánnyugdíj lenyúlásán kívül)? Miért nem ez a téma az előválasztáson?

aki tehetősebb, az jó eséllyel többet igényel a közös és korlátos elemekből. Például több gyereket vállalhat, jóval többet autózik (úthasználat + környezeti terhelés), jóval nagyobb lábon él

Cserébe többet is tesz a közösbe, mert nem csak az SZJA befizetések vannak. A nagyobb kocsi után több adót fizetsz, a több gyerek később több adót fog befizetni, illetve nagyobb eséllyel lát el öregkorodra, hogy ne az állam csecsén kelljen lógni, stb. Ha többet fogyaszt, akkor több áfát fizet, stb.

mondjuk egy 8-16-24-es vonal például

Számold végig, és ki fog jönni, hogy ennek bevétel szempontjából nincs túl sok értelme. Kell az a látványos különbség százalékokban, hogy látható legyen a bevétel, nem véletlenül volt az annyi, amennyi.

aki tehetősebb, az jó eséllyel többet igényel a közös és korlátos elemekből. Például több gyereket vállalhat, jóval többet autózik (úthasználat + környezeti terhelés), jóval nagyobb lábon él

SZVSZ alapvetően látod itt rosszul a dolgot, két fontos szempontból is:

a) gyakorlatilag lehetetlen, hogy nagyobb fizetés mellett arányosan több szolgáltatást kapjál az államtól - ez szinte minden nagyobb kiadást jelentő állami szolgáltatásba bele van kódolva: nem lesz arányosan több az eü eseményed - sőt, valószínűleg egészségesebben élsz, tehát inkább kevesebbszer kell téged gyógyítani; nem kapsz drágább ellátást - bár ezt a feature-t tényleg bevezethetnék a társadalom eltartó rétegének; egy relatíve alacsony ponton túl nem kapsz több táppénzt, és addig a pontig is csak arányosat; a nyugdíjad sem lesz teljesen arányosan több - 5x akkora fizetés után pl. nem kapsz 5x akkora nyugdíjat - cserébe ha túl egészségesen élsz, akkor esetleg sokáig kell fizetni a nyugdíjadat, viszont ezzel általában korrelál a hosszabb ideig tartó munkaképesség is, tehát államilag megint csak nettó nyereséges lesz; nem tudsz arányosan több rendőrségi/katonai kiadást generálni; az oktatásodba pedig akkor tolja az állam a pénzt, amikor még nem tudni, hogy mi lesz belőled,

b) a gyerekvállalás az állam szemszögéből nem tud közgazdaságilag nettó mínuszos lenni, még ha a gyermek létezésének teljes költségét a társadalom fizetné, akkor is nettó nyereséges lenne, hát még így, hogy a kiadások egy nem kicsi része azért a szülőknél marad; tehát a több gyerek vállalása nem a közös és korlátos elemekből több igénylése a szülőknek, hanem pont fordítva, a közösbe több berakása a szülők részéről - vagy ugyanez más megközelítésben: a gyerek felneveléséhez adott állami szerepvállalás nem a szülők támogatása (a gyerek ugyanis nem a szülő tulajdona), hanem a leendő új munkavállaló kifejlesztéséhez szükséges állami beruházás, ami szükségszerűen később meg kell térüljön a társadalomnak, különben csődbe megyünk. Az, hogy optimális esetben hosszútávon a szülő is jól járhat, az már csak hab a tortán.

igazságosabb újraelosztásnak

Szerintem a lineáris SZJA egy nagyon-nagyon igazságos újraelosztás. 10x annyit keresel, 10x annyit fizetsz be, és tuti nem fogsz 10x annyit kivenni a közösből - tehát az arányosnál jobban támogattad a közös ügyet. És van neki pár olyan előnye, amit nehéz helyettesíteni:

- nem generál további igényt a bürökráciára: bazi egyszerű kiszámolni, és mégsem jön elő az a probléma, hogy kéne családi adózás, mert az ugye full igazságtalan, hogy aki egyedül él és keres 500k-t, az százalékosan is kevesebbet adózik, mint aki még 5 családtagot tart el 3x ennyiből; viszont ha elkezded azt dokumentálni, hogy ki tart el kit, akkor sikerült megint jó "egyszerű" rendszert csinálni, (és igen, lehetne olyan magasra rakni a további sávhatárokat, hogy semmilyen legitim családmodell ne tudjon a legalsó sávhatáron felülre kerülni, azaz mondjuk csak a havi 6-8 milla alatt a legalsó sávban maradunk, de ebből meg nem lesz érdemi bevétel, mert aki ennyit keres, az általában meg tudja választani az adózásának módját)

- nincs olyan pont, ahol úgy érzed, hogy már nem érdemes többet dolgoznod, mert a nettó határjövedelem már kevesebb, mint előtte; az rettentő demotiváló tud lenni, amikor a hóvégi elszámolásnál a paraszt felismeri, hogy az utolsó plusz pár extra órájával már csak nettó két rugót keresett, nem hármat, mint előtte - és akkor majd a következő hónapban nem lesznek ezek a plusz órák.

azért egy 1,5 millió bruttóból egy picivel több SZJA-val meg lehetne tolni a nemzeti érdeket

Bruttó 1.5 millából pont 3x annyival tolod a nemzeti érdeket, mint bruttó 500k-ból. Az nem picivel több, hanem sokkal. Ahogy a fizetés is.

Cserében jóval erősebb családi pótlékot adnak 

Ne adjanak. Helyette finanszírozzák a gyerekvállalás költségeinek a nagy részét (de 100%-nál többet semmiképpen!), főleg azokat, amiken a buta polgár esetleg magától spórolna. Tehát nemhogy még a krétát is a szülő viszi az iskolába, hanem fordítva: a gyerek kap egészséges ételt bent az állam pénzén, viszik sportolni az állam pénzén, viszik kulturálódni az állam pénzén, és ami talán az egyik legfontosabb lenne: szervezzék meg és gondoskodnak róla, hogy a gyerekek eljuttatása az iskolába/szakkörre/edzésre/uszodába/stb. ne a szülő feladata legyen!!!!! - és hopp, egy másik nagyvárosi problémát is megoldottunk (amikor az apa- és anyataxik miatt áll a kerület forgalma).

Látom a propaganda megteszi a hatását. Próbáljuk meg már egy kicsit felülről nézni a dolgokat. És akkor mi lenne, ha éppen ~50% lenne az SZJA? Merthogy annyi. Csak nem SZJA-nak hívják, hanem ezer más jogcímen szedik be, de a végeredmény ugyanaz: az állami újraelosztás 50% körüli.

Ebben persze benne vannak a járulékok is, az ÁFA is (elég nagy súllyal), mindenféle különadók, stb.

Nem az a magyar baja, hogy magasak az adók (mindig azok voltak), hanem hogy alig kapsz érte cserébe valamit. Lassan már a románoknál is többet keresnek a tanárok, olyan jó az egészségügyünk, hogy az EU végén kullogunk születéskor várható élettartamban, stb.

A megoldás pedig a föderális rendszer lenne, hasonló mint Svájcban, erős helyi autonómiával, pl. megyei szinten. Így ha valahol nem tetszik, akkor legalább el lehet húzni egy másikba. Illetve egy kisebb közösség vezetése sokkal könnyebben felelősségre vonható, mint egy nagyobb. Ez lenne az első lépés.

Országos szinten csak a tényleg országos projektek maradjanak, és én bele is írnám az alkotmányba (vagy alaptörvénybe, kinek hogy tetszik), hogy az újraelosztás legalább 40%-át a befizető településén kell elkölteni, legfeljebb 25%-ot a megyében, és legfeljebb 15% vihető el országos projektekre, legfeljebb 5% lehet az EU befizetés, és 1% pedig a nemzetközi szervezeteknek.

egyedül a járvány évétől ugrott meg.

Ott is ellenőrzés alatt és az EU átlagnál kisebb mértékben. Szándékosan - és az EU jóváhagyása mellett - engedték most EU-szerte elszaladni az államadósságot. A célok: járványügyi védekezés, gazdaságvédelem. Most az EU jóváhagyása mellett nőhet a hiány. Nem lesz szankciója.

További információk:

https://hup.hu/node/175252

trey @ gépház

Én nem szeretem, de nem fogok erre a gittegyletre sem szavazni, ahol még mindig az Apró-Gyurcsány klán az egyik vezető erő. Úgyhogy megy a szavazatom az MKKP-ra, akik pl. itt a XII. kerületben többet tettek a korrupció feltárásáért, mint az összes többi ellenzéki párt összesen.

Szerkesztve: 2021. 09. 25., szo – 16:59

Ezekre cikkekre/szavazásokra miért nem vonatkozik a "csak szakmai tartalom megjelenítése" opció?

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Szenzáció. Fegyőr orrhosszal megelőzte Kláraaaszonyt. 

Még egy kávét, ha lehetne.

Ez van, amikor nem a nyugdíjasklub szavaz a sátrakban. Az azért borítékolható, hogy más eredmény jön ki egy sátorban, ahol az utca népe szavaz vegyesen, meg mondjuk egy informatikai fórumban, ahol azért a 6. elemis, a nyugdíjasklub stb. kisebb számban képviselteti magát.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 09. 25., szo – 20:40

Mindegyik jobb lenne mint a mostani. Remélem nem lopásban.

honlapom http://dyra.eu/

Persze, hogy elkaszálta. Akkor most nem lehetne Gyurcsányozni. Pont ez is baj, nincs már független ügyészség és bíróság. A főnök diktálja mit kell ítélni és csá. Ha a fele igaz amit rámondtak Ferkóra akkor réges régen a hűvösben kéne ücsörögnie és nem kellene politikai tényezőnek lennie (szemkilövető már önmagában elég lenne nem?) ami valóban akadályozza egy normális ellenzék kialakulását. A nyugger szavazóival egyszerűen megkerülhetetlen ellenzéki oldalon. Orbán ezt az oszd meg és uralkodj dolgot keni vágja. Jog, igazságosság le van sz*rva.

Amiből nekem rohadtul elegem van és már már élhetetlenné teszi az országot.

 • állandó migránsozás
 • állandó mutogatás másra (Brüsszel, Soros, Gyurcsány stb..)
 • az egybites kib*szott kommunikációjuk ahol is hülyének vagyunk kezelve folyamatosan nem érvelnek csak fröcsögnek hazudoznak és már az egységsugarú hanglejtésük is rettenet idegesítő. érvelni nem érvelnek a válasz mindig Gyurcsány, migráns, Brüsszel stb..
 • mindenféle kamu ideológiát bedobnak pl kereszténység vagy negatív oldalon az LMBTQ ami rohadtul nem egy marginális kérdés ellenben a degenerált idióta párthű szomszéd mindennap elmondja nekem, hogy a b*zik ne akarjanak házasodni..
 • urizálnak, helikopterről lőnek rénszarvasokat
 • tolják a pénzt számolatlan az élsportba közben a háziorvosomhoz kisebb kihívás bejutni minden egyéb orvosi dolgomat magánban intézem mert a büdös életbe nem kerülök sorra
 • szétlopnak mindent, mindenről lerí a túlárazás mindenhol valami partközeli majom nyeri a tendert vagy kerül poziba
 • az undirító uszító plakátjaik a rohadt köztévé stb..
 • kisajátították a köz TV-ét az alkotmánybíróságot csináltak egy otvar választási rendszert ahol még véletlenül sem érvényesül a népakarat
 • szétloptak mindent, eladták az állami földeket a haverjaiknak kb mindenhol néhány nagyobb vállalkozó nevével találkozni akik bakker már erőműveket vásárolnak fel (Mátra)

Nem érdekel már ki lesz az ellenzéki jelölt a jobboldalt mindig utáltam baloldali értékrendem van de most ha úgy adódik simán leszavazok Jakabra vagy MZP-re. Ha nem nyer az ellenzék komolyan elgondolkodok azon, hogy elköltözöm a családommal egy másik országba. Egyszerűen nem akarom, hogy egy ilyen gyűlölködő f*stengerben éljük le az életünket. Csak azért mert a pufi nem tud eleget lopni a bandájának.

honlapom http://dyra.eu/

az LMBTQ ami rohadtul nem egy marginális kérdés ellenben a degenerált idióta párthű szomszéd mindennap elmondja nekem, hogy a b*zik ne akarjanak házasodni [...] ha úgy adódik simán leszavazok Jakabra

Ez esetben rossz hírem van ... Meg kellett volna nézni azt a fránya jelölti "vitát". 
 

https://www.rtlmost.hu/elovalasztas-2021-p_20583/elovalasztasi-vita-202…

28:55-től

trey @ gépház

0:02-nél kiszúrtam a Magyar Kétfarkú Kutyapárt molinóját. Nem is tudtam, hogy a padfestők is ilyen markánsan odaálltak az ügy mellé. De, aztán rákerestem:

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/a-ketfarku-kutya-part-is-a-homoszexualis-l…

ROTFL @ "mire gyűjtötök" :D

trey @ gépház

Végig néztem és tisztában vagyok az álláspontjával. Elmondta korrektül ő ezt nem támogatja illetve az bejegyzett élettársi kapcsolatot elégségesnek gondolja de hozzátette nem fog ördögűzést csinálni. Mint ahogy említettem nem ez az ország legfontosabb kérdése ha egy korrekt politikai vitában alulmarad az álláspontom eltudom fogadni. De az amit most az LMBTQ közöséggekkel tesznek propaganda szinten elfogadhatatlan. Nem lehet egy kisebbséget se ilyen módon démonizálni.

honlapom http://dyra.eu/

hol hülyéztem őket? Orbán egy kiváló politikus csak rohadtul nem a nemzet érdekeit nézi. De az biztos, hogy szenzációsan elnavigált a magyar és a nemzetközi politikai szintéren. Ellenben a szomszédom egy kretén és bármit is mondhatok neki Gyurcsány, Brüsszel, Soros stb.. a válasz. Ezekkel az emberekkel 10 év múlva mit kezdünk? Indulatból reagálnak mindenre.

honlapom http://dyra.eu/

Orbán még a kormánybarátnak nagy jóindulattal is nehezen nevezhető Politico szerint is egy megkerülhetetlen tényező az EU politikájában.

Ezzel szemben ezek a pehelysúlyú "politikusok" max. asszisztálni kellenének.

Egyébként, pedig itt most a jobb keresésében vagytok, nem?

trey @ gépház

Orbán még a kormánybarátnak nagy jóindulattal is nehezen nevezhető Politico szerint is egy megkerülhetetlen tényező az EU politikájában.

Nem mindegy, hogy valaki híres vagy hírhedt. Teljesen a partvonalra szorult, az erős pártcsaládokból kikerült, saját bevallásuk szerint erősen konzervatív jobboldali pártcsaládot lassan egy éve nem sikerült még gründolniuk maguknak, pedig nagyon megvan rá az akarat, a szélsőjobb tárt karokkal várja, csak hát nacionalistáknak nehéz egy platformra állniuk, és még azért csak szalonnácik. Az angoloknál nem sikerült semmit elérni a Brexit után, a franciáknál évek óta nem tényező, a németeknél szintén nem tényező, a skandinávoknál kihúzta a gyufát, az olaszoknál, spanyoloknál és portugáloknál nem baráti a vezetés, a V4 szétszakadt... ez az "EU-ban megkerülhetetlen" jelző olyan, mint az, hogy "Magyarországon világhírű".

Most tényleg eljátszod a komplett hülyét, hogy Orbán vezetésével a V4-ek, kiváltképp Lengyelországgal összezárva Orbán hogy képviselte az volt keleti blokkból jövő országok polgárainak érdekeit? Ha nincs Orbán, ennek már rég reszeltek volna. A dobrevi elképzelés szerint már egy Európai Egyesült Államok részei lennénk, ami a brüsszeli döntések végrehajtásán kívül nem tesz mást, csak kussol.

trey @ gépház

Most tényleg eljátszod a komplett hülyét, hogy Orbán vezetésével a V4-ek, kiváltképp Lengyelországgal összezárva Orbán hogy képviselte az volt keleti blokkból jövő országok polgárainak érdekeit?

Orbán vezetésével a V4 szétesett. Egyrészt a keleti blokkból jövő országok polgárainak érdekeit képviselheti, a kérdés az, hogy miben merül ki az, hogy megkerülhetetlen az EU politikában, amikor semmi befolyása nincs semmire. Másrészt pedig nem a keleti blokkból jövő országok polgárainak az érdekeit képviseli, hanem a polgárainak egy részének az érdekeit, az én érdekeimet például határozottan nem képviseli.

Ha nincs Orbán, ennek már rég reszeltek volna. A dobrevi elképzelés szerint már egy Európai Egyesült Államok részei lennénk, ami a brüsszeli döntések végrehajtásán kívül nem tesz mást, csak kussol.

Áh, szóval ez az a folklór, amit hideg téli estéken a tűz körül meséltek egymásnak?

A büszke és szabadságszeretö magyar nemzet fiaként a magam részérél kussolni szeretek. Továbbá szeretném végrehajtani Brüsszel utasításait. E szabadságomban azonban gátol Orbán, aki a nevemben folyamatosan faszságokat és aljasságokat beszél, lop,  valamint együttműködés helyett odaszarik a szövetségeseink asztalára. De ha már így van, legalább csináltatna magának egy normális öltönyt, ami nem  hosszabb húsz centivel a kelleténél. 

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Nem mintha egy hangyányit is kedvelném Dobrevet, de...

Elmondod, hogy miért is hangzik olyan rosszul számodra ez az Európai Egyesült Államok ötlet?

Amennyire szeretik a NhERmzethyek beállítani ezt amolyan sötét jövőnek, annál inkább vagyok meggyőzve róla, hogy ez egy jó ötlet.

Orbán addig volt tényező, amíg Merkel foggal körömmel védte őt (vagyis a német autoipari multik érdekét).

Nem tudom mennyire ismered a holland belpolitikai viszonyokat, de a holland politikuson elég nagy a választói nyomás, az EU-s pénzek orbáni elherdálásának megszüntetésének elvárásával. Nincs olyan kocsma arrafelé, ahol ne lenne mindenkori téma, hogy eu-s pénzből kisvasútat gründoltak az orbáncsaládnak, meg szükségtelen túlárazott állami beruházások, az ELIOS korrupciós ügy stb. Sargentini nem azért tette közzé jelentését, mert annyira zavarta az illiberalizmus, hanem mert pártja kampányigéretét valósította meg.

ha már a saját tisztakezű bukott miniszterelnöküknél jobbat nem találnak: inkább mások problémáin lovagolnak. Magyarország kifejezetten fontos a hollandoknak: náluk jön a víz, itt meg meg kell teremteni a nekik megfelelő viszonyokat, ha egyszer ide kell költözniük majd rövidesen :)

>> lefeküdt az összes keleti puha és kemény diktatúrának

az egybites #teamdobrevi kistáté szerint lefeküdt, egyébként:

 

patás:

 • gáztározók visszavétele
 • hosszútávú megállapodás az oroszokkal a gázszállításról
 • a tolvaj ukránokat kikerülve

közben eu:

 • az európai országok egymásra licitálva próbálnak minél több földgázhoz jutni Oroszországtól
 • áramkimaradásokkal és gyárleállásokkal kell számolni
 • nahát, nem fúj a szél

 

(van még példa)

szociális kormányzás, hanem munkaalapú

A szociális helyett a jóléti társadalom megnevezést használják a szakemberek. És valóban ez a mi keresztünk: nem az a célja a szűk felső rétegnek, hogy jól éljen a középréteg, hanem az az érdeke, hogy olcsón dolgozzon nekik: https://merce.hu/2020/07/08/orban-szerint-a-joleti-allam-mar-nem-mukodo-struktura-tobbe/

nem mindenki az átlagkeresetből él

Valóban én diplomásként mindíg a többszörösét kerestem, de az átlag széles tömeg az átlagkeresteből él, míg egy másik réteg még annál is kevesebből.

a dízel nem mértékegysége a jólétnek (én pl. saját részre még 1 liter dízelt se vettem életemben)

De azért biztos utaztál már városi buszon, vonaton, vagy vettél már iphonet ami hajón, kamionon hoztak neked ide Kínából ...

a tolvaj ukránokat kikerülve

Ez sem a patás érdeme.

 

áramkimaradásokkal és gyárleállásokkal kell számolni

Mondjuk ennek elsősorban nem politikai okai vannak, mert még Kína is hasonló gondokkal küzd: Az egész világ karácsonyi bevásárlását megnehezítheti, hogy nincs elég áram Kínában (444.hu)

Mondhatni a nagyok olyan kihívások elé néznek (klimavédelem, környezetvédelem) amit a hozzánk hasonló országok a nagyok farrvízén kibekkelnek. Ez nem érdem, ez helyi sajátosság. Ha ismernéf a VER rendszerét akkor rájönnél, hogy a gond lesz, akkor nálunk sem lesz áram. Ha ismernéd a magyar gazdaság kitettségét, akkor tudhatnád, hogy ha a német gyárak megállnak, akkor mi is meg fogunk állni.

 

nahát, nem fúj a szél

A szél az fúj, de nem ez a gyökérok,

Olvastam egyszer, hogy itt Kelet-Európában olyan a néplélek ami amellett az irigy képes saját magának is kárt okozni csak, hogy másnak árthasson. 

 

Minap egyik kollégám kérdezte a másiktól. Örülsz, hogy a  kormánytól/fidesztől kb 1 milla szja-t kapsz vissza?
20 perc fröcsögés amiben kijelenti  a kolléga, hogy inkább nem kéri az egymillát csak takarodjanak el.

Szintén minap. Egri kereskedő arról beszélt, hogy amióta ezek vannak vásárolják fel a szőlősöket és új terepjárókkal járkálnak. Túl sok a  turista. 
Takarodjanak el! Eközben abból él amit utál.

Fiatal IT emberkereskedő ismerősöm. Lopnak csalnak, korruptak, takarodjanak!  Eközben ő: balatoni ház, budai lakás, vitorlás, új bmw, kb 100 millás megtakarítás az üzleti modell pedig megkenjük a beszerzőt és hálózaton keresztül eltüntetjük a bevételt.  

 

Szerintem mindhárom esetben az irigységet láthatjuk. 

 

Az van, hogy senki esélye nem csökken a szerencsére azzal, hogy másoknak az van. Akkor sem, ha ez másokat zavar.

"Szintén minap. Egri kereskedő arról beszélt, hogy amióta ezek vannak vásárolják fel a szőlősöket és új terepjárókkal járkálnak. Túl sok a  turista. 
Takarodjanak el! Eközben abból él amit utál."

Ez régen úgy volt, hogy kb minden második egri polgárnak volt szőlője. Pár sor. Művelgette és minden évben volt egy kis plusz bevétele. Nem sok de nem is volt rossz. Volt egy nagy borfeldogozó ami átvette és el is adta. Jött a dicső kapitalizmus és a nagy feldolgozóból kiszedték a legjobb dolgokat, majd nagybirtokosok kezdtek kialakulni ahova jellemzően napszámosokat alkalmaztak. Sok embertől meg már hirtelen nem vették át a szőlőt vagy értelmezhetetlen időtávban fizettek. (érintett vagyok én így jártam több helyen is műveltem szőlőt)

Mi lett? Manapság már alig van a kisembereknek szőlője sok kicsi pincészet van, nagy mennyiségben nem is tudnak szállítani sehova. De a támogatásokból és a megszerzett kisebb piacokból elvannak jó néhányan nem is rosszul. De összességében sok családnak savanyú a szőlő. Mert kiszorultak. Természetesen nem tudnak örülni a sikerüknek mert ez iskolapéldája volt annak, hogy kell a többség számra kielégítő rendszert úgy megváltoztatni, hogy az egy szerény kisebbség érdekeit szolgálja.

"Túl sok a  turista. 
Takarodjanak el!"

Ugyanez. Egy nagyon szűk réteg él belőle jól, a többségnek nyűg és cumi, mutyis bejelentés, kényszer katás vállalkozás stb.. Régen sok vendégház működött kisebb vállalkozás. Szinte mind fel lettek vásárolva vagy ki lettek szorítva a piacról. Persze, hogy nem érdekli, hogy XY kormányközeli vállalkozó teljesen új szállodát épít lényegében támogatásból majd belőle jól él. Közben meg a helyi szolgáltatások árai brutált ugrottak mert hisz a turistákra vannak szabva. (ismerek olyan szállodát ahol a személyzeti öltözőben nem ment a fűtés spórolás végett)

Nem mindenkinek jó, hogy sok a turista ez a helyzet.

honlapom http://dyra.eu/

Mármint mindenki csinálgatott hobbiból bort, csak szinte senki sem értett hozzá komolyan. Most meg kapsz minőségi magyar bort. Akinek régen szőlője volt és már nincs, az azért adta el, mert nem akart ezzel foglalkozni. Nem a csúnya, gonosz kapitalizmus rabolta el tőle a földjét. Nagyapámnak is volt szőlője, de már nincs, én meg boltban veszem a bort és eszem ágában sincs ilyennel foglalkozni. Szerintem én vagyok az átlag. 

Nem nem csináltak. Szőlőt termesztettek amit eladtak egy nagy feldolgozónak. Így volt belőle "zsebpénz". A nagy feldolgozó megszűnt rengeteg kisebb pincészet van. Mi ezzel a probléma? Az, hogy nem tudnak komolyan mennyiségben szállítani sehova. Nincs volumen. Éppen most jellemző az, hogy boldog boldogtalan csinál bort. Amit kisebb piacokon tud értékesíteni a kereskedelmi láncokhoz nem tudnak bekerülni mert nem tudnának eleget szállítani és nem versenyképesek a nagy bortermelő vidékekkel. Megjegyzem még a régi rendszerben is kicsinek számítottak.

Egerben hagyománya van a szőlő termesztésnek. Biztosan igaz az országra nézve, hogy te vagy az átlag de egy borvidéken ez nem feltétlen volt/van így. Bár mivel már jó pár éve kiszorultak a polgárok ebből a lehetőségből természetesen évről évre csökken azok száma akik még szeretnének ezzel foglalkozni.

honlapom http://dyra.eu/

Most írtam le, hogy nem jó senkinek se igazából. A sok kicsi pincészet nem tud volumenben teríteni. Az emberek max napszámban keresnek pénzt az ültetvényeken. Arról nem is szólva, hogy egy 8 - 10 sor szőlő rekreációs célból is jó egy embernek. Egy szűk réteg tény, hogy sokkal jobban keres így. Megkockáztatom ez inkább a versenytársainknak volt jó, egy borvidékkel kevesebb aki a világpiacon gondot jelenthet. De mind1. Akkor nincs probléma. Ha ez így jó akkor jó.

honlapom http://dyra.eu/

Végig néztem és tisztában vagyok az álláspontjával. Elmondta korrektül ő ezt nem támogatja illetve az bejegyzett élettársi kapcsolatot elégségesnek gondolja de hozzátette nem fog ördögűzést csinálni.

Te hiszel egyébként Jakabnak? A pálfordulásai után? Nem lehet, hogy Jakab mindössze azért van a politikában, mert ez a bohóckodás, amit csinál, pöttynyit jobban fizet, mintha visszamenne történelemtanárnak? Mit gondolsz erről? Nem egy napraforgó megélhetési politikus és azt mondja, amit az emberek hallani akarnak?

trey @ gépház

Nógrádit gyakran hallgatom nem lehet mondani, hogy ő baloldali lenne. A politika komprumisszumok és alkuk tömkelege pl Orbánnak felhánytorgatják, hogy nemzetközi szinten azt mondta a magyar gazdaság kiváló állapotban van/volt 2010 után. A baloldalon is vannak idióták és nem értették, hogy nem mondhatott mást )miközben belpolitikai szinten ment a fikázás). Én megértettem és elfogadtam mert ez volt az ország érdeke, hogy ezt mondja. Nem mondhatta, hogy gyerekek az IMF miatt vagyunk még a porondon amúgy lehúztuk volna a rolót.

Inkább az attitűd ami fontos nekem meg az, hogy ők bele vannak kényszerítve egy koalícióba ha úgy nézzük ami eleve rengeteg fék és ellensúly. Azt gondolom jobb lenne a helyzet ha 2010-ben nem 2/3-al nyer a FIDESZ hanem csak sima többséggel egészen más lenne most az ország. Túlnyerték magukat és brutál elszállt velük a ló most meg már nem tudnak másik utat választani.

honlapom http://dyra.eu/

Inkább az attitűd ami fontos nekem meg az, hogy ők bele vannak kényszerítve egy koalícióba ha úgy nézzük ami eleve rengeteg fék és ellensúly.

 Akik arra készülnek, hogy egyszerű többséggel eltörölnek kétharmados törvényeket, vagyis jogállamiságot nélkülözően akarnak jogállamot visszaállítani, ott nekem komoly aggályaim vannak a fékek és ellensúlyok kérdésében. Ráadásul, pont Jakab az, amelyik az erőszakossággal kampányol. Alapjában véve azt gondolom, hogy ez Jakab alaptermészete, a mosolygó "kisemberesség" pedig egy felvett álca annak érdekében, hogy elérje célját.

trey @ gépház

Igen ebben igazad van, nem fognak tudni alkotmányozni 2/3 nélkül ez felelőtlen politikai igéret. Ez az alkotmány már megvan a módosításához 2/3 kell. De miért nem lehet FIDESZ-el együtt alkotmányozni? Az alkotmányban a jognak és az igazságosságnak kell érvényesülnie. Az alkotmány nem egy pártpolitikai okirat. Túlmutat a pártokon. A FIDESZ-nek sem lett volna szabad ellenzék nélkül alkotmányozni. Ez az ország nem csak a FIDESZ szavazóké. Igen is a FIDESZ szavazóknak is kellene legalább egy picike nyomást gyakorolni a választott pártjukra, hogy vannak mások is az országban és nem lehet erőből mindent átnyomni. Ennek a dolognak nincs feloldása még nem lesz egy normális mindenki által elfogadott alkotmány amit uram bocsá népszavazásra is kellene bocsájtani. Mert van olyan horderejű.

Szerintem ez lehet egy feloldása a dolognak. Ha csak sima többség lesz ki kell írni egy népszavazást az alkotmány kérdésében ha a nép nem fogadja el akkor újat kell csinálni. Egyébként mikor csinálták is kellett volna róla népszavazást tartani most nem vitáznánk erről.

honlapom http://dyra.eu/

Ha a "szabad" = "jogilag rendben van", és a "2/3-dal" nem 2/3-os választói támogatottságot jelent ebben az esetben, akkor tényleg, akkor igen.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

 • Propaganda leállítása
 • Köztévé megszüntetése vagy átalakítása nemzetközileg elfogadott normák szerint (BBC)
 • Értelmes vitákat akarok hallgatni, nézni ahol nem demonizálás, ördögűzés és fröcsögés van
 • Elvárnám a pártoktól, hogy egy nemzeti minimumban megegyezzenek és valódi reformokat indítsanak el mert nem hiszem el, hogy az oktatásban vagy az egészségügyben nincsenek közös pontok jobb és baloldalt. Ellenben ahogy most működnek az elfogadhatatlan és bármilyen komolyabb reform kormányokon átívelő lesz. Nem lehet 4 évente lerombolni az addig felépített dolgokat majd restartot csinálni
 • Független alkotmánybíróság, független bíróság
 • Alkotmányozás parlamenti konszenzus alapján
 • A rasszista kirekesztő gyűlölködő közösségekkel szemben határozott fellépés ne keljen már szégyenkeznem a magyar szurkolók miatt mert az ellenfél csapatában szinesbörű játékosok vannak és néhány idióta huhog. Tiltsák ki őket örökre ezen eseményekről zéró tolerancia.
 • Átláthatóbb közbeszerzés

Ezek már jelentősen javítanák a hangulatomat.

honlapom http://dyra.eu/

Ezt a független becsípődést sose értettem.

1. Ilyenkor mindig felteszem a kérdést. Ki adja nekik a fizetés(emelést), ki szavazza be Őket a tutiba?

2. Mindig eszembe jut a fülemüle füttye örökbecsű klasszikus.

Alkotmányozás parlamenti konszenzus alapján. Vagyis egy alig bejutott törpepárt ugráltathassa az akár 70 százalékot elérőt, vagy a másik verzió: sose lesz alkotmány. Akkor már inkább növeljük meg és ne kétharmad legyen, hanem 3/4. Ennyit egy pár úgy se fog elérni, ha meg igen, akkor megérdemli, hogy alkotmányozzon.

Engem egy ismerősöm meggyőzött, hogy azért fontos szavazni, különösen a helyi jelöltekre, hogy az MSZP/DK végre meggyengüljön, mert amíg ők vannak semmi értelmes ellenzéki dolog esélytelen.

úgy tűnik a momentum ("megbékéltünk ferenccel"), a "jobbik" (nevezzük így, bár semmi köze az egykori párthoz), az lmp és a pm (ez nem is tudom micsoda) nem így véli, és egymást méltatva, támogatva, ajánlva, szövetségre lépett velük (az egyszerűség kedvéért többeszámot használok, de nyilván az mszp spinoffokra gondolok)

ilyen tekintetben pozitív ellenpélda: mi hazánk

Egyetlen esetben támogatnám ezt a ellenzéki koalíciót. Ha egyetlen programjuk lenne, méghozzá az, hogy megváltoztatják a választási törvényt arányosra és alacsony küszöbre, aztán kiírják az új választásokat. Így garantált koalíciós kormányzás lenne, esélytelen 2/3-al. Mást nem kérek, mindegy ki nyerne.

Arányos választási rendszer kell, úgy van értelme a kétharmadnak (hogy tényleg a választók kétharmada adja a legitimitását).

Vagy a mostani rendszer mellé valami más kell a kétharmad helyett. De hogy egy 49%-os párt tudjon 2/3-os törvényeket hozni, az úgy eléggé szembemegy az eredeti ötlettel.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Az arányos választási rendszer: a csak listás szavazás. Magyarul a bebetonozott két három párt delegáltján kívül senkinek nincs esélye. Nincs független helyi induló lehetőség. Szeretnéd?

Az aránytalansági panaszod szerint az összes angol (volt birodalmakkal együtt) országban sincs demo.

Akinek jó a Fidesz, mint a Mi hazánk nyilván nem kell, hogy szövetkezzen. De olyan a választási rendszer, hogy ha sok párt létezik, akkor nem lehet leváltani a Fideszt szövetség nélkül. Három reális lehetőséget hagy a választási törvény: vagy két párt rendszer lesz, vagy ilyen szövetség mint most vagy sok kis párt egyedül és akkor marad a Fidesz örökre.

A Mi hazánk lenyilatkozta, hogy a Fidesz lényegében lenyúlta a politikájukat és azt valósítják meg amit ők akartak. Egy csomó esetben védték támogatták a Fideszt és a Fidesz sem bántja őket, nekik is kedvező a létük.

Te azt gondolod az vezetne a Fidesz leváltásához, ha külön indulnának a pártok?

 

(én azt gondolom, hogy fals és manipulatív ahogy érvelsz, csak az a kérdés, hogy ezzel tisztában vagy e vagy magadat is átejted ilyen kognitív disszonancia módra)

>> Te azt gondolod az vezetne a Fidesz leváltásához, ha külön indulnának a pártok?

nem, amíg nincs olyan párt, amelynek legalább megközelítően lenne annyi szavazója mint a fidesznek, addig nem

természetesen lehet mindennek az az alfája és omegája, hogy "fideszleváltás" (hogy ennek mi a valódi oka, arról is nyithatunk egy szálat), és összeállhat minden 3-4%-os "támogatottságú" gittegylet (amelyeknek a választók felé egyébként nincs értelemes politikai portékája), csatlakozva a Tiszatekezű "Majd Belegebedtünk" Demokrata dkmszp-hez. csak ha összegyurcsányozod magad, akkor nem kell megsértődni, ha legyurcsányistáznak.

Ellenzék-ellenzéki körökben szó van arról a trollkodásról, hogy a legrosszabbra kell szavazni. Hogy az legyen a jelölt, akire már egy balos szavazó se lesz képes szavazni, és így még jobban el fogják veszíteni a választást. Igen ám, de jön a dilemma: melyik lehet vajon a legrosszabb ezek közül? Ráadásul egy balos szemével nézve?

Nem olyan vicces ez. Ezek az alakok azon túl, hogy jelölt-jelöltek, egy kormányváltás esetén legalább miniszteri szék várományosok. Lássuk csak:

- Gyurcsányné: belügyminiszter

- Fegyőr: pénzügyminiszter

- Márky-Zay: külügyminiszter

- Jakab: igazságügy-miniszter

- Karigeri: oktatásügyi miniszter

Hátborzongató

Nana... Csak annyira toltelekember, hogy minden eddigi választás, amin elindult, megnyert. A fideszfobia, mint program, borzasztóan menő. Aki ezt elfelejti, azt nagy meglepetés fogja érni...

Ha nem jut hatalomra, az csak azért lesz, mert a barátai eltapossak. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Aki azzal kampányol, hogy mi mindent lehet kezdeni a lampavassal, s hogy milyen dolgokat lehet végrehajtani molotov koktéllal, s ezek után maga köré több embert tud gyujteni, mint előtte azt nem igazán erdeklik a jogászok...

A difi kozte es Jakab kozt annyi, hogy Jakab nem gondolja komolyan, amit mond. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerintem pont abba a hibába esel, mint az anti-orbán-fanatikusok - minden rosszat el bírnak képzelni róla.

(Ne érts félre, nem meggyőzni akarlak semmiről vagy annak ellenkezőjéről, csak pont azt látom rajtad, mint az elvakult "bárki-csak-ne-orbán"-típusú embereken.)

Nemigen követem, hogy mit hogyan csinál, úgyhogy ha elismerném, akkor az mögött nem lenne semmi :)

(Kicsit off: nem feltétlen hiszek abban, hogy mindent konszenzussal, demokratikus úton kell végigvinni. Vannak olyan esetek, amikor az a legjobb-leghatékonyabb, amikor egy ember eldönti, hogy úgy lesz, és kész.)

Majdnem off itt, de:

Nekem MZP -vel kapcsolatban egy, meghatarozhato, felejthetetlen momentum ugrik be:

Nekem annyi eleg egy politikusbol, ha azt, hogy miert nem irtjak a szunyogokat a varosban, miert csipkedi  ossze a gyereket a varos kozponti helyen levo ovodaban, arra az a valasz, hogy "Fidesz, Lazar, Kastely". Ez 2020-ban volt. A Balaton mellett ugyanekkor az egesz csalad egy het alatt kb. 3 alkalommal talalkozott szunyoggal.

Emiatt eszembe sem jutna ra szavazni. Ez az en sajat politikai emlekezetem.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nekem annyi eleg egy politikusbol, ha azt, hogy miert nem irtjak a szunyogokat a varosban, miert csipkedi  ossze a gyereket a varos kozponti helyen levo ovodaban, arra az a valasz, hogy "Fidesz, Lazar, Kastely". Ez 2020-ban volt.

 

Soros, Brüsszel, Gyurcsány, migránsok. Ez meg folyamatosan van.

Az egyik miatt a politikusok hőbörögnek, mert megbantva erzik magukat, a másik miatt a gyerekem jon haza napi szinten felduzzadt csipesekkel.

Ez az, ami nem jött at neked.

De tudod mit? Probald ki es a gyerekednek add be ezt a kis politikai üzenetet. Biztos segít. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

a gyerekem jon haza napi szinten felduzzadt csipesekkel

Mit tettél ellene? Ha csak annyit, hogy szidtál egy vagy több politikust emiatt, akkor nem tettél semmit.

https://i.imgur.com/nrWGGh0.png

https://bioszallito.hu/spg/893655,390949/Hatasos-vedekezes-a-szunyogok-…

https://gyogyline.hu/hazi-praktikak-szunyogok-ellen

stb.

Ami neked nem jött át, az az, hogy nem kell mindig a politikusokra várni, van, amikor saját magad is tehetsz egy probléma megoldásáért.

Baszki, permetezni kellett volna a kib..szott szunyogokat. Ennyire nehez felfogni? Egy ku...va ovodaban is en permetezzek? Egy megyei jogu varosban? Ugy, hogy 2018 elott minden evben volt? Szerinted nem volt a gyerek lepermetezve mindenfele -szerintem mergezo- szarral, csak azert, mert a megnemertett megbantott mindenkire mutogato politikus keptelen volt egy k..va permetezest levezenyelni? 

Es ez akar orszagot vezetni...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A szúnyogirtást jó ideje a katasztrófavédelem végzi kizárólagosan, így az állami monopólium. Ha valahol túl sok szúnyoggal találkozol, azért ne az önkormányzatot hibáztasd!

A szúnyogirtást jó ideje a katasztrófavédelem végzi kizárólagosan, így az állami monopólium. Ha valahol túl sok szúnyoggal találkozol, azért ne az önkormányzatot hibáztasd!

Nem tudom honnan szedted ezt a sületlenséget. Bármely önkormányzat intézkedhet és saját költségén nyugodtan ritkíthatja őket.. A szomszéd kerületben pl foglalkoztak is ilyesmivel..

Bocsánat rosszul emlékeztem: nem állami monopólium, "csak" állami feladat, amit nem lát el rendesen.

Szerintem inkább az történt, hogy felismerték, hogy az "ő színeiben" indulva van esély, és inkább beálltak mögé (igazából lehet ezt is bedarálódásnak hívni, csak legalább ez kb. önkéntes :) ). Meg persze ha az LMP-MSZP-PM-etc. is indított volna 1-1 jelöltet, akkor a fideszes jelölteknek esélyesebb lett volna nyerni - ezt is felismerték az ellenzéki oldalon (sok választás után végre levonták a következtetést).

Én is azt gondolom, hogy félnek tőle, és nem csak az ellenzéki, hanem a fideszes oldalakon is. Emlékezz, a megválasztása(i) után is hány "MZP-kritikus" plakát volt szerte a városban. Nem követem a politikai adok-kapokot, de rendszeresen jön szembe velem MZP-karaktergyilkolászás (kedvencem az volt, amikor a PhD-dolgozatából 1-2 bekezdést rángattak elő és azt kritizálták). Ja, és az országos Fidesz-szimpatizáns médiában is gyakori a "megjelenése" (az esetek jelentős részében nem túl jó felhanggal).
(Utóbbi bekezdést Oregon-nak is szántam volna)

Így sokkal izgalmasabban hangzik. Lehet, hogy jegyet kellene váltanom nézőként erre a cirkuszra. Szép lesz, ha X-re érkezik a legtöbb s(z)avazat, aztán mindenki más választási csalást fog emlegetni és újraszámlálást követelni, és rájönnek, ha egyesítik erőiket, legyőzhetik X-et, és kierőszakolnak még április előtt egy új elő-választást, ahol X ellen már csak egy fog indulni. Csak egy maradhat!

A Fidesz maganak generalt ellenfelet, mintegy osszekotve az ellenzeki oldalon mindenkit mindenkivel.

Ha a Fidesz ennek ellenere is nyer, akkor nagyot nyer...a jelenlegi osszefogas egyre inkabb szetfogasnak kezd tunni....kiveve az olyan embereket, mint MZP, aki valoban ossze tudna fogni...talan ezert felnek tole. A baratai pont ezert tartanak tole...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Igen, az ellenzéki oldalon is sokára, de felismerték, hogy szétaprózódva esélytelenek.

Megvallom, személy szerint még a mostani összefogásban sem látom az erőt, ami győzni tudna - bár meglepődtem, amikor a Kossuth téren MZP sátránál folyamatosan voltak-vannak aláírók (azt hittem, mutatóba lesznek, de amikor napi 2-3 alkalommal arra megyek, némi sor mindig látszik). Szóval bő fél év múlva kiderül :D

Igen, az ellenzéki oldalon is sokára, de felismerték, hogy szétaprózódva esélytelenek.

Ha valoban felismertek volna, akkor most nem arra keszulnenek, hogy amint bejutnak a parlamentbe, mindenki egy valasztott part frakciojaba ul be. Egyszeruen fel sem fogtak -Fleton kivul- hogy ketpartrendszer van.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Hát, lehet, hogy most RTFM lesz a vége, de nem arról szól ez a buli, hogy kiderüljön, ki lesz az Orbán-alternatíva? Meg hogy megállapodnak minden körzetben, hogy ki legyen az egyéni jelöltjük? Ha nem kötnek választási szövetséget és nem együtt indulnak, akkor a sok kicsi (így a szövetség is) bukhatja a listás helyeket (5%). Szerény képességeimmel azt hittem, hogy ők majd egy nagy pártként indulnak, de ezek szerint lehet, hogy nem.

Ha nem kötnek választási szövetséget és nem együtt indulnak, akkor a sok kicsi (így a szövetség is) bukhatja a listás helyeket (5%). Szerény képességeimmel azt hittem, hogy ők majd egy nagy pártként indulnak, de ezek szerint lehet, hogy nem.

Közös listával indulnak, de nem egy pártként.

Ugyanezt mondtak, amikor először megválasztottak. Aztán másodszorra is - mivel előtte Lázár megverte - ezt mondták rá szintén. Még nagyobbat nyert. Aztán jött az ellőválasztás, ahol állítólag sehol sincs, de a hup, az index és a telex olvasói szerint is a legalkalmasabb.

Maradjunk annyiban, hogy az utolsó mondat az irányadó. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

https://www.youtube.com/watch?v=7kd8OEsJox0

"Minden információt nyilvánosságra hoztam." :)

"Kiderült, hogy óriási különbség van egy fél napig tartó hazugság és egy egész napig tartó hazugság között." :)

 

https://index.hu/belfold/2017/07/27/kovacs_zoltan_diploma_ceu_debrecen_…

http://kanadavilaga.com/2018/11/21/a-ceu-diplomas-kovacs-zoltan-szovivo…

"- Kapott amerikai diplomát vagy nem?

- Meg fogom majd nézni." :)

Rögtön a vita után szavazást indítottunk olvasóink körében, a voksolást szombaton 20 órakor lezártuk. Azt a kérdést tettük fel, hogy melyik miniszterelnök-jelölt volt a legmeggyőzőbb. Több mint 18 ezer szavazat érkezett, a végeredmény:

 1. Márki-Zay Péter: 7681 szavazat,
 2. Dobrev Klára: 4212 szavazat,
 3. Karácsony Gergely: 2380 szavazat,
 4. Jakab Péter: 2331 szavazat,
 5. Fekete-Győr András: 1491 szavazat.

Link: https://index.hu/belfold/2021/09/25/mutatjuk-ki-nyerte-a-masodik-minisz…

trey @ gépház

Fegyőrre szavaztam. Ő a laghülyébb az összes közül.

> Sol omnibus lucet.

Szerkesztve: 2021. 09. 26., v – 11:02

Eközben Klári néni szerint a 99% Gyurcsány:

"orbáni mélyállamot nem lehet feles többséggel felszámolni, viszont a pénzcsapok elzárásával és a rendőrség meg a NAV felpörgetésével el lehet lehetetleníteni"

 

forrás: https://444.hu/2021/09/26/ez-nem-ragadozas

Sok bune van a jelen kormanynak, de ilyen birokat nem neveznenek ki soha, az is hetszentseg.

A fagyállós eset 2013-as ügy 2015 és 2016-os itéletekkel.

A villanypásztoros meg nem villanypásztoros, hanem áramot (230V/50A) vezett a kerítésbe, és annak ellenére hogy megölt 1 embert bírói megrovásban részesült.

Nem értem, enyhének tartod az ítéleteket, vagy az a bajod hogy nem mentették fel őket?

Fagyállót akkor rakok a saját boromba, amikor nekem tetszik. - > felmentés, bűncselekmény hiányában. 

Áramot vezetek a saját tulajdonú ingatlanomon belul - > szabálytalan vezetékezes, pénzbírság.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem tudom. De hogy nem gyártottam volna olyan dolgokat, ami megölhet olyan embert is, akinek semmi köze a lopáshoz, az teljesen biztos. Nem vagyok pszichopata.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Itt eleg lett volna feliratozni, hogy ebben biza fagyallo van. Ha hibat kovetett el a csavo, akkor ez az egy.

Bar -tegyem hozza- senki nem kotelezte a "fiatalokat", hogy oda bemenjenek. Lattam en ennel mar cifrabbakat is, "fiataloktol" hemzsego videken. Kasza, eles aso, felforditott kapa a keritesen belul, nem egy, hanem 50+ db. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ha odaírom, hogy szóltam volna a barátaimnak, egy este este megvárjuk, és megverjük, attól elfogadhatóbb lenne a kritikám, hogy ha valaki mérget álcáz ételnek, az egy pszichopata fasz?

Nem attól lesz egy ilyen ember pszichopata fasz, hogy én hogy oldottam volna meg a problémáját, hanem attól, hogy eszébe sem jut, mekkora károkat okozhat olyanoknak, akiknek semmi köze az ellene elkövetett dolgokhoz.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

nem alapvető élelmiszerbe rakott mérget, hanem egy élvezeti cikkbe, amelynek eleve van egészségkárosító hatása, ha nagy mennyiségben fogyasztják.

Amit saját magánál tartott és a elhunyt jól el is lopott, majd megivott.

Rosszul is lett tőle(jelentsen ez bármit is), és a családja sem gyanakodott semmi rosszra, mert mindig részeges volt.

 

Többen rosszul lettek a bortól, szóval ha haverokkal megvárjátok este, nem tudjuk, hogy mi lett volna a csoportos verekedésből.

Emellett nem az első eset volt. 

 

Egyébként ha otthonodban összekeversz bort és fagyállót, akkor összekeverted. Ha ezt valaki ellopja és megissza, akkor az legyen már az ő sara. A csávó ott hibázott, hogy tudta, hogy lopják a borát és direkt akarta, hogy mérgezést szenedjen a tolvaj. De egyébként hol lenne a határ? Mert a "lopja Jóska a boromat" feljelentéssel kitörölheti a seggét, nem fog történni falun semmi. De városon sem.

Fagyállót akkor rakok a saját boromba, amikor nekem tetszik. -> Mérgező anyagok biztonságos tárolásának és kezelésének szabályai -> Biztonsági jelölések -> Környezetvédelem

Áramot vezetek a saját tulajdonú ingatlanomon belul -> Szándékos veszélyeztetés -> Állatvédelem

Mellesleg arra akartam reflektálni, hogy nem villanypásztoros a gazda hanem 230V-os! A villanypásztór másodpercenként 1db 100ms-os, 10kV-os, <5J (500Ohm terhelésen) energiájú impulzust hoz létre, míg az öreg 230V/50A áramot vezetett a keritésbe. Ha villanypásztort használt volna, akkor nem halt volna meg senki közvetlen áramütéstől.

Már eleve ott van egy pici különbség, hogy aki a birtokhatárodon belül van, az már valamit elkövetett (minimum birtokháborítást, amiért nem kell azonnal lelőni, de akkor is).

A bornak álcázott mérget gyakorlatilag bárki megihatja, akár olyan is, akinek a konkrét lopáshoz már semmi köze.

Ami úgy egy normális embernek eszébe jut, mikor ilyenen töri a fejét.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Ha mindenkinek lesz lőfegyvere, akkor nem lesz senki helyzeti előnyben, csak azt lehet vele elérni hogy a rendőr gondolkodás nélkül tüzelni fog ez első félreérthető mozdulatodra; meg hasonló hírekkel lesz tele tévéhiradó.

A fegyver a gyakorlatnoknak hamis erőt kölcsönöz, úgy mint az 5-ös BMW sok rövidpéniszű lelki nyomorúltnak.

Sajnalom, hogy errol nem lehet ertelmes diskurzust folytatni a tarsadalommal. Megall a legtobb beszelgetes az "Es Ha A tE gYeReKeD iSkOlAjAbAn LoVoLdOzNeNeK????" cimu erzelmi alapu vitaponton minden science-t discardolva.

Criminals prefer unarmed victims, dictators prefer unarmed citizens.

An armed society is a polite society.

If we outlaw guns, only outlaws will have guns.

A bornak álcázott mérget gyakorlatilag bárki megihatja, akár olyan is, akinek a konkrét lopáshoz már semmi köze.

En mondjuk nem engedek a kozelebe senkit a gyomirtoszernek otthon. Ha bejon egy "fiatal", es megissza, akkor igy jart. Akkor is, ha szorposflakonban tarolom. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Fagyállót akkor rakok a saját boromba, amikor nekem tetszik. - > felmentés, bűncselekmény hiányában. 

Áramot vezetek a saját tulajdonú ingatlanomon belul - > szabálytalan vezetékezes, pénzbírság.

 

Ez nagyon nem igy van. Most buntetnek meg a gyerek homokozoja miatt. Nem tarolhatok epitoanyagot a sajat telkemen.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"Most buntetnek meg a gyerek homokozoja miatt. Nem tarolhatok epitoanyagot a sajat telkemen."

Hát ez aranyos sztori, de hogy juttott el a büntetésig? Feljelentettek, eleve ezzel az okkal?

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

A fagyállós eset 2013-as ügy 2015 és 2016-os itéletekkel.

A birot, aki iteletet hozott ki nevezte ki, es mikor? (Valahogy ezek a demokraciat allitolag nem tisztelo megvalasztott tisztviselok nagyon nehezen (vagy egyaltalan nem) szoktak tudni birokat lecserelni mindenfele a vilagban)

És mi van akkor ha egy segítő szándékú embert csap meg az áram? Mentő, rendőr, tűzoltó, TEK! Nem is beszélve arról hogy ilyen barkács megoldás ártatlan emberre is veszélyes lehet. Pl. egy földzárlat esetén, csapadékos időben egy utcai járókelőt is megboríthat (lépésfeszültség).

Apropó szerelt fel a kapu közelébe az öreg egy tűzvédelmi főkapcsolót? Mert az is kell ha villanyóraszekrény távolabb van a telekhatártól, mint az érinthető veszélyforrás.

Egy ilyen szabálytalanul telepített védelmimegoldás már igen is büntetőjogi kategória, függetlenül attól hogy normális ember együtt tud érezni az öreggel amikor az uborkáit siratja. SzVSz még olcsón megúszta az öreg az esetet. Ha én vezetnék áramot a keritésbe, biztos ülnék érte. Őt meg megsajnálta a bíró.

Sokáig meg voltam győződve róla, hogy a Führer simán viszi 22-t. De ahogy hallom az emberek beszélgetéseit még az évekkel korábban legelvetemültebb szekértolónak is sok a mostani lopika. Nem akarnak 10x áron vasútvonalat. Valahogy csak eljut hozzájuk, hogy az államadósság még is csak egy értelmezhető szám Egy olyan szám amit a kisagyukba égettek 12 évvel ezelőtt. Hogy ezért szavazz rájuk.
Itt azért sokan lesznek  az akolból falig mennek. Ráksi már lépett :)

Btw ha a NER nyer egy kisebb összeget teszek rá, hogy visszajönnek.

A kutyát nem érdekli a pártok ígérgetése! Megnézed, hogy mit csináltak Kovács Gergelyék a XII. kerületi közgyűlésben a korrupció feltárásáért és nem is kérdés, hogy az egész bagázsból ki az, aki megérdemli az X-et.