iOS 15 / iPadOS 15

Címkék

Megérkezett az iOS 15. A kiadás biztonsági tartalmáról (mit javítottak) részletesen itt lehet tájékozódni.

Hozzászólások

A Find My hasznos, sőt, inkább hiánypótló fejlesztése, hogy a kikapcsolt készülékek is képesek lesznek továbbítani pozíciójukat, már amennyiben arra még az akkumulátor kapacitása lehetőséget ad

Ez érdekes. A kikapcsolt telefonban lévő bluetooth egy külső trigger hatására be tudja kapcsolni a helymeghatározást (gps vagy mobile network vagy wifi (vagy csak bt?)) és a pozíciót el is tudja küldeni bluetoothon.

1st gen SE-n és iPad mini4-en használatban, egyelőre boldogság van.

Apró észrevétel amit eddig senki sem említett: Eddig csak telefonon volt aksikímélő mód, most már elérhető iPad-en is.

Tegnap azonnal felraktam (19.08-kor már jött le mindenhol..:)), eddig tökéletes és tetszik.

Már nagyon ráfért a safarira a ráncfelvarrás. Kb 2 perc alatt megszoktam, tetszik, hogy:
- alul van az addressbar
- az addressbaron jobbra-balra simítva lehet lapozni a tabok között
- az addressbaron felfele suhintva bejön a nyitott tabok előnézete
- jobb és átláthatóbb a tabok előnézete (a card stack ultra gagyi volt)
- van véééégre pull-to-refresh
- vannak tab groupok, stb.

De a rendszer többi része is frankó lett.

A fényképezővel és/vagy meglévő fotókon szövegek felismerése zseniális (tudom a google-nek is van hasonló, az nem tudom milyen), tegnap pl egy komplett hivatalos a4-es levelet így "scanneltem be" csont nélkül szövegként, a szoksásos pdf-be scannelés/fotózás helyett. Kár, hogy az obejtumok (álaltok, növények, stb) felismerése kikerült végül, vagy régió függő lett, de remélem majd egy frissítéssel elérhető lesz.

Jók a fókusz módok, bár itt van szerintem egy nagy hiányosság: nem lehet csörgés/értesítés hangerőt rendelni az adott fókuszmódokhoz. Azt szeretném, ha pl a work fókusz módot kiválasztom, akkor ezzel együtt 10% legyen minden értesítés + telefon csörgés hangereje (már amit a fókusz mód eleve átenged), ha meg mondjuk az utcai fókuszt választok, akkor ezzel együtt menjen fel az értesítések hangereje 90%-ra. Valahogy ez a csengőhang/értesítés hangerő téma nagyon mostohán van kezelve iOS-ben, sem shortcutokkal sem automatizmussal nem lehet állítani, csak kézzel, ami szerintem vicc kategória - minden szart beállíthatok a fókusz módban -még egyedi képernyőket is-, aztán kézzel nyomkodva kell levennem a hangerőt).