[Megoldva]Ajánljatok nekem 2.0 hangfalat pchez

Fórumok

Sziasztok,

MEGOLDÁS:

Végül is egy kicsit többet rászántam és EDIFIER R1280T-t vettem. Mindenkinek köszönöm az ajánlásokat és információt!

-------------------------------------

Van egy Trust márkáju pici hangfalam és mostanra a home officeban rájöttem mennyire vacakul szól. A különbség akkor feltűnő a leginkább mikor átváltok a céges jabra fülesről a hangfalra (nagyon gagyi). Szóval szeretnék valami jobbat, de nem értek hozzá.

Paraméterek:

  • 2.0 (setup?), biztos meg tudnám oldani ha nagyon akarnám hogy elhelyezek egy 5.1 vagy valami más hangrendszert csak egyszerűen nem akarok ezzel foglalkozni, nekem csak annyi kell hogy elviselhető minőségben szóljon valami háttérzene
  • max 20k HUF
  • Megvehető magyarországi boltból

 

Bónusz:

  • Ha nincs rajta egy marha erős fénnyel világító led! Hülyét kapok tőle, bár könnyű leragasztani.

 

Köszönöm

 

ui: nem találtam jobb kategóriát a topicnak

Hozzászólások

Edifier +1

Nekem ennek az elődje van https://edifier-online.com/int/en/speakers/r1000t4-2.0-powered-bookshelf

Az én fülemnek ár minőségben magasan a legjobb.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

en is ezt vettem, mert mindenki ezt ajanlotta. borzalmas hangja van. a 10 eves logitech 2.1 jobban szol nala. :(

amugy az audio kimenet minosege is sokat szamit! akarmilyen jo hangfalad van, ha valami gagyi alaplapi DAC mar a kimenetet elkurja.

Vagy vegyel olyan hangfalat, ami usb-s, vagy egy usb-s hangkartyat, ha jobb minosegre vagysz; olcsobbakat mar 10-20 euroert lehet kapni.

Bose Companion (MK I) volt par evig, majd furdoszobai hangszorova lepett elo. 20k-ba talan belefer.

Most Audiopro T20, de az mas kategoria.

Nekünk két féle Genius van a két géphez itthon. Semennyire sem vagyok vájt fülű, így hangminőségről nem tudok szakszerűen nyilatkozni, de nekünk tetszik a hangjuk (az előző, kicsi, műanyag izékhez képest). Főleg YT videókat hallgatunk, ha zene megy, akkor pop vagy techno vagy hasonló gépzene meg rock, metal (semmi unplugged, élő hangszeres, komolyzene vagy hasonló). A vásárlásnál az volt a szempont, hogy aránylag normális hangerőt tudjon normális (torzítás mentes és kellően mélyre-magasra menő) hang mellett, ne műanyag legyen a doboza (legaláb a látszata legyen meg egy normálisabb hangfalnak), és legyen rajta hangerő szabályozás (ne csak a gépről lehessen hagerőt állítani). Nézegettem stúdió monitor hangfal párokat magamnak videó vágáshoz, de arra jutottam, nem elég jó ahhoz a fülem, hogy 100e feletti induló árú hangfalak közül válogassak.

Genius SP-HF800A - ~ 15e Ft

Genius SP-HF1800A - ~ 20e Ft

Szerkesztve: 2021. 06. 13., v – 20:25

csak geniust ne!!!! sp800 akármi volt nekem, soha többé! (azt hiszem ebben elég erős led volt, le kellett takarni). Thonet & Vander Vertrag-ra cseréltem néhány éve, ez vmivel több mint 20, de legalább nem szar.

Tényleg érdemes egy picit rákölteni.

Nekem a kedvencem, a Creative P380 volt, csak egyrészt 2.1-es másrészt nem kapható. A Genius monitorai közül is próbáltam a 1250x-et, ha jól rémlik.

Az a baj, hogy az alsó kategóriához hozzá kell nyúlni, hogy elfogadható legyen. Még a P380-ason is körbezsíroztam (hogy tekerhető maradjon) és körbeszilóztam a mélynyomó potiját és csatlakozóit, mert sziszegett nagy hangerőn a mély, a Genius-ban is végfok csere, táp tuning, hogy alapzaja ne legyen nagy, a PH!-n a fórumon sokat foglalkoztak a tuningjával. 

Pozitívum: a P380 még olyan 15 év után is működik szépen, egy olcsó LCD TV hangrendszereként.

Másodkézből valami aktív HiFi hangfal? Ha van hely hozzá nyilván.

Fél évet egy rádió aux-án keresztül hallgattam a gépet, aztán előkotortam a piacról vett Rokit 5 szettet. Zavaró alapzaja van, de ez ismert defekt. Meg messze nem top. De a régihez képest...

Vagy akár Logitech kithez képest amin nem lehet lehúzni a mélyeket.

Ugye, Rokit 5 egy studió monitor nagyjából félprofi felhasználásra. Azért  annak elég jónak kéne már lennie!  :-)  És az elég drága is! 

A topiknyitónak: vannak ilyen "multimedia" kategóriába sorolt nearfield monitorok unbalanced bemenettel (jellemzően RCA), azok lehetnek jók - persze drágábbak (20-40E Ft) - :

https://www.thomann.de/hu/behringer_media_40_usb.htm

https://www.thomann.de/hu/m_audio_bx3.htm

https://www.thomann.de/hu/mackie_cr3_x.htm

Szerintem itthon is beszerezhetők! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2021. 06. 14., h – 10:45

A ledet leragasztod, spórolsz egy tizest. Többen azt írták bili hangja van, lehet én vagyok süket, nekem jó :)

https://edigital.hu/hangfal/genius-sp-hf-800a-hangfal-p164464

(ha van vagy lesz kisgyerek, akkor olyat válassz, amin van rács/háló - a középső sugárzót a tökmagok nálunk megnyomorgatták)